Kosárlabda: Kevin Durant volt csapata kritizálására használta a Twittert

Kevin Durant NBA-játékos kreált magának egy névtelen fiókot a Twitteren, azért, hogy ezen a közösségi oldalon támadhassa volt csapata, az Oklahoma City Thunder játékosait és vezetőségét. Csínytevésére úgy derült fény, hogy a névtelen profil segítségével társalgott saját hivatalos mikroblogjával, azonban egyszer véletlenül egy harmadik személynek küldte el az anonim oldalra szánt kritikus hangvételű bejegyzéseket, így azokat tizenhét millió követője, ha csak rövid ideig is, de láthatta. Mindez elég volt ahhoz, hogy egyik rajongója elmentse az üzeneteket, Durant pedig lebukjon.

A jelenleg a bajnoki címvédő Golden State Warriors csapatát erősítő Kevin Durant nem tudta megállni, hogy ne kritizálja erőteljesen egykori együttesét. Azonban a saját hivatalos oldala és az oklahomaiak támadására létrehozott névtelen fiókja közötti folyamatos navigálás annyira megterhelőnek bizonyult számára, hogy egyik alkalommal hivatalos oldalára tett ki két, az egykori csapata ellen irányuló üzenetet, amelyet egy harmadik személynek is eljutatott. Közvetlenül azelőtt, hogy fölismerte volna hibáját, tizenhét millió Twitter-követőjének egyike észbe kapott, s elmentette az üzeneteket. Mindkét szöveggel egykori Thunder-béli csapattársait, valamint ottani vezetőedzőjét, Billy Donovant támadta: “Ő (Durant) nem szerette sem a franchise vezetését, sem Billy Donovan edzőt. Nem volt hajlandó érte játszani. És akkor arról még nem is szóltam, hogy a csapat közel sem annyira jó, mint vele, vagy Russell Westbrookkal volt (…) Képzeld el, hogy elvesztik Westbrookot, és nézd meg, milyen rosszak akkor. KD nem tud nyerni ezekkel a srácokkal”. Felismervén, hogy leleplezték, az amerikai kosárlabdázónak sajtótájékoztatón kellett magyarázkodnia és bocsánatot kérnie.

“Aljas és idióta”

“Túl messzire mentem és sajnálom, hogy fölhasználtam egykori edzőm és csapatom nevét. Ez aljas és hülye lépés volt részemről. Bocsánatot kérek”. Ennyivel kívánta Kevin Durant lezárni a botrányt az újságírók előtt. Kijelentette, hogy nem fog többé második Twitter-csatornát üzemeltetni, ugyanakkor az Instagramon két fiókja marad, az egyiket rajongóinak, a másikat családjának és barátainak tartja fönn. A szélső azt mondta, szeretne távolságot tartani a közösségi oldalaktól, hogy csak a kosárlabdára összpontosíthasson. De ez a furcsa eset nem maradt szó nélkül oklahomai részről. Enes Kanter, a Thunder török kosarasa kijelentette: “Nem érdekel, hogy ki mit mond. Az Oklahoma City Thunder az NBA legprofibb franchise-za és a legvadabb szurkolókkal rendelkezik. Nyerünk, veszítünk, de a legfontosabb, hogy együtt maradunk, mert egyek vagyunk” – mondta, majd csapattársa, Andre Roberson azzal folytatta, “Minket nem zavar, ami történt. Nem foglalkozunk vele, mivel van más dolgunk is. Próbálunk tovább haladni, csapatként fejlődni, hogy küzdhessünk a bajnoki címért. Minél többet beszélünk róla, annál fontosabbá válik, ezért nem akarok jobban ráakadni a témára. Ezt nem tudom kontrollálni”.

Kevin Durantnek nem ez az első botránya: augusztusban a Sportudvar is beszámolt róla, hogy a Golden State sztárja indiai utazásáról adott interjút, amelynek bizonyos részeit kiragadva azt a látszatot keltette az amerikai sajtó, hogy a kosárlabdázó úgy véli, India húsz év elmaradásban van, mivel tehenek vannak az utcákon, s a lakóházaknak sok esetben nincs sem ajtajuk, sem ablakuk. Durant cáfolta, hogy ilyeneket mondott volna, s kijelentette, nem így gondolkodik az ázsiai országról. Augusztus közepén pedig azzal keltett feltűnést, amikor közölte, nem hajlandó részt venni az NBA bajnokcsapatának hagyományos fehér házi fogadásán, mivel nem ért egyet Donald Trump amerikai elnök politikájával. Akciójához több csapattársa is csatlakozott, akik elsősorban az afroamerikaiak vélt megbélyegzése miatt nem kívántak részt venni a washingtoni eseményen.

Leave a Reply