Neymar százezer eurót kereshet a PSG-nél naponta

A Der Spiegel német magazin szombaton nyilvánosságra hozta Neymarnak, a Paris Saint-Germain brazil csatárának valódi fizetését. Az összeg pedig több, mint a francia klub által bejelentett 30 millió euró…

A Football Leaks nevű, a labdarúgás pénzügyeit föltáró oknyomozás legújabb, a német Der Spiegel magazin által szombaton nyilvánosságra hozott eredményei szerint Neymar több fizetést kap a Paris Saint-Germain-től, mint amennyit hivatalosan közöltek. A párizsi klub által az FC Barcelonától 222 millió eurós rekordáron megvásárolt brazil támadó a hivatalos információk szerint 30 millió eurót keres évente, amivel a világ második legjobban fizetett játékosának számít Carlos Tévez után, aki Sanghajban 38 millió eurós éves bérért rúgja a bőrt. Nem kizárt, hogy amennyiben Lionel Messi szerződést hosszabbít a Barcelonával, akkor 40 milliós éves gázsiért fogja mindezt megtenni, s ez esetben az argentin kerül a lista élére.

100 000 euró naponta, 4000 euró óránként

A Football Leaks által megszerzett szerződés-részletek azonban azt mutatják, hogy Neymar jóval többet keres szezononként harminc millió eurónál. Egészen pontosan havonta 3.069.520 euró üti a markát, ami 36,8 millió euró éves szinten. Az újság kiszámolta, ez százezer eurót jelent naponta. Az is kiderült, hogy a játékos mindössze 14 ezer euróért bérelt házat a Párizs közeli Bougivalban, azonban a bérleti díj órákra lebontva négyezer euró. Igaz, ezt simán megengedheti magának a brazil sztár, hiszen a PSG-nél mindössze három és fél óra kell neki ahhoz, hogy összeszedjen ennyi pénzt.

A Der Spiegel Neymar mellett fölfedte az FC Barcelona által Phillipe Coutinhónak tett ajánlat részleteit is, amivel Katalóniába akarták csábítani a brazilt a nyáron. A gránátvörös-kék klub 115 millió euró fizetést kínált öt évre, vagyis 23 millió eurót évente. Ez kétszerese lett volna a játékos liverpooli bérének, ám az angol csapat nem hajlandó megválni brazil sztárjától. A Barcelonának ugyanakkor sikerült megszereznie Ousmane Dembélét a Borussia Dortmundtól. A labdarúgó 105 millió euró plusz 40 millió euró bónuszért cserébe került a spanyolokhoz, ahol dortmundi fizetésének ötszörösét kapja, 2,4 helyett 12 millió eurót. A fiatal francia már az aláíráskor hárommillió euró kapott – derítette ki a német hetilap.

Leave a Reply