Musical készült Ayrton Sennáról

Ayrton Sennának, a brazilok tragikus sorsú háromszoros Forma-1-es világbajnokának életét felelevenítő musicalt fognak bemutatni pénteken Rio de Janeiróban. A produkció igyekszik az autóversenyző szemszögéből megmutatni Senna életének legfontosabb történéseit, középpontban a három világbajnoki címmel és az imolai tragédiával. A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén látogat el Sao Pauloba, hogy részt vegyen a Brazil Nagydíjon.

Az 1994. május 1-jén, az imolai nagydíjon halálos balesetet elszenvedő Ayrton Senna ma is Brazília egyik legelismertebb sportembere. 23 évvel halála után, a nemzeti hős emléke egy musical keretében fog megelevenedni, amely elsősorban életének legemlékezetesebb momentumaira koncentrál. Az “Ayrton Senna, a musical” címet viselő alkotás a következő hetekben fölmelegítheti a legendával kapcsolatos mítoszt egy olyan országban, ahol egyre mélyebb a gazdasági visszaesés, növekszik az erőszak, és végtelenül sok a korrupciós botrány.

Ayrton Senna szerepében Hugo Benemer. (Forrás: AFP)

“Az országnak szüksége van egy olyan figurára, mint Senna” – mondta Aniela Jordan producer kedden Rio de Janeiróban, a musical bemutató sajtótájékoztatóján. Renato Rocha színházi rendező megpróbálta reprodukálni egy Formula-1-es verseny látványát a reflektorok, neonlámpák, gumik, sisakok és versenyautók világát megidézve.

A musical ősbemutatója pénteken lesz a rio de janeirói Riachuelo Színházban, huszonnégy színész, táncos és akrobata részvételével. A művet tizenöt eredeti dalra írták. Hugo Benemer fogja alakítani a brazil bajnok szerepét. “Ez egyike az igazán megtisztelő szerepeknek, de egyben nagyon félelmetes is ez a feladat, mivel hatalmas felelősséggel jár” – jelentette ki a 30 éves színész, aki ezidáig néhány teleregényben játszott. Az “Ayrton Senna, a musical” premierje a Brazil Nagydíj hétvégéjének első napjára fog esni. A vasárnapi sao pauloi futamon pedig a friss világbajnok Lewis Hamilton – aki nagy tisztelője Ayrton Sennának – megpróbálhat győzelemmel adózni példaképe emlékének.

A fő fotó forrása: AFP

Leave a Reply