Cristiano Ronaldo “fantasztikusnak” találja Benzemát, és szeretné, ha ott lenne a 2018-as vébén

A Canal+ francia tévécsatorna vasárnap este fogja sugározni azt a dokumentumfilmet, amelyben megszólaltatja a labdarúgás elismert személyiségeit, köztük Cristiano Ronaldót és Zinédine Zidane-t is, hogy mit gondolnak arról, Karim Benzemának helye van-e a francia válogatottban, ahonnan 2015-ös szexvideós zsarolási ügye miatt került ki. A műsor vendégeinek nagy része a Real Madrid csatárának újbóli szereplését sürgeti a nemzeti csapatban.

Vasárnap 20:55-kor tűzi műsorára a Canal+ francia televízió azt a dokumentumfilmet, amely Karim Benzemáról szól. A Le K Benzema nevet viselő, kilencven perces adásban sor kerül a francia támadó helyzetének elemzésére, s arról is szó fog esni, hogy mennyi esélye van arra, hogy Benzema visszatérhessen a francia válogatottba, ahonnan 2015-ben, a szexvideó-botrány után tette ki Didier Deschamps szövetségi kapitány. Az évek óta sok beszédtémát szolgáltató ügy kapcsán számos játékost és edzőt szólaltatnak meg a műsor készítői. Elsősorban Benzema edzőjét, Zinédine Zidane-t és csapattársát, Cristiano Ronaldót faggatták a támadó helyzetével kapcsolatos véleményükről. “Mindig ott van a fejében a francia csapat, így amikor nem tagja a keretnek, nyilvánvalóan nem boldog. Volt néhány kihágása. Ma ezek a kihágások már nem léteznek. Fontos látnunk, mit adna a válogatottbeli szereplés a játékosnak és a csapatnak” – mondja Zidane.

“Én sosem értettem egyet azzal, hogy Karim nem volt benne Franciaország 2016-os Európa-bajnoki keretében” – ezt már Cristiano Ronaldo jelentette ki. A portugál abbéli reményét fejezte ki, hogy madridi csapattársa ott lesz a jövő nyári világbajnokságon Oroszországban. “Remélem, Karim ott lehet majd a világbajnokságon. Azért kívánom ezt, mert ő egy fantasztikus játékos, és szeretem látni a nagy játékosokat a nagy tornákon. Remélem, hogy Karim ott lehet a világbajnokságon”.

A Canal+ szót adott olyan egykori francia válogatott játékosoknak is, mint Franck Ribéry és Thierry Henry. A müncheni játékos nem érti, Didier Deschamps miért nem számít “KB9” szolgálatára. “Szereti a kék mezt. Természetes, hogy szereti a francia válogatottat. Szeretne játszani a hazájáért. Azt akarod, hogy tegyen többet? Rúgja a gólokat, kezdőember a Real Madridban, és te nem adsz neki helyet a francia csapatban…” – üzent Deschamps-nak Ribéry.

Thierry Henry, aki a Kékek történetének legeredményesebb gólszerzője 51 találattal, és 1998-ban világbajnok lett, úgy véli, tiszteletben kell tartani egykori csapatkapitányának döntését, miközben figyelembe veszi, hogy Benzema hiánya problémát jelent a nemzeti tizenegynek. “Amikor Angliában járok, s a foci kerül szóba, egyből megkérdezik tőlem, hogy Karim Benzema miért nincs beválogatva. Erre azt mondom, hogy ‘rossz személynek teszitek fel a kérdést, az edzőt kell megkérdezni, és tiszteletben kell tartani a döntését’. Nem csak a Ligue 1-ről, vagy a La Ligáról beszélünk, ez egy világszerte sokat feszegetett téma. Vannak játékosok, akik elhagyták a francia válogatottat, és senki sem kéri, hogy térjenek vissza, még akkor sem, ha ontják a gólokat a klubcsapatukban. Karim Benzema esetében azonban van egy probléma, ami a keretből történt kirakásához vezetett” – teszi hozzá a belga válogatott másodedzője.

“Nem beszélek többet, nem mondok semmi többet”

Egy, az Inrocksnak a napokban adott interjúban Benzema abbéli vágyáról beszélt, hogy egyszer még visszakerülhet a francia nemzeti csapatba: “Természetesen vissza akarok kerülni a francia válogatottba. Melyik labdarúgó ne álmodna arról, hogy egy világbajnokságon játszhasson? Megpróbálok a lehető legjobbamat nyújtani a klubban, és a végén meg lesz ennek az eredménye. Nem hasznos már többet elmondanom erről, mert könnyen félreértelmezhetik az állításaimat. Nem beszélek többet, nem mondok semmi többet. Megpróbálok tökéletes formába lendülni, és címeket nyerni”.

A fő fotó forrása: ALTERPHOTOS/Rodrigo Jimenez/Alterphotos/Panoramic

Leave a Reply