Valentin-nap: A több sport több szexet eredményez!

Már csak egyet kell aludni és elérkezik a szerelmesek ünnepe, február 14-e, amely jó alkalmat szolgáltat arra, hogy megvizsgáljuk: a sport mennyire van kihatással az emberek szexuális életére, segíti vagy inkább hátráltatja, hogy egy pár között intim együttlét alakulhasson ki. Egy, a napokban kiadott francia felmérés szerint a rendszeres testmozgás igenis hozzájárul ahhoz, hogy ne csak a konditeremben, hanem az ágyban is jobban teljesítsünk.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Amikor elérkezik Valentin napja, akkor rendszeresen lehet arról olvasni, hogy a szerelem milyen hatással van ránk, s hogy az életvitelünk, a munkánk milyen hatást gyakorol párkapcsolatunkra és intim aktusainkra. Most a FizzUp nevű számítógépes és okostelefonos alkalmazás, amely Franciaországban 2017-ben és 2018-ban is a legtöbbször letöltött sportos tematikájú applikáció volt, s állítása szerint világszerte több mint 5 millió fölhasználóval rendelkezik, készített a galloknál egy kutatást 868 fő részvételével, amelynek témája nem is lehetne más, mint a sport és a szex. A napokban közzétett eredményekből pedig az derült ki, hogy a rendszeres testmozgás igen pozitív hatással van az ember szexuális életére, ugyanis a felmérés egyik fő konklúziója az, hogy akár 32%-kal is nőhet az intim együttlét időtartama egy egészséges párkapcsolatban. Arra is fény derült, hogy a kutatásban részt vevők 78%-a kifejezetten vonzódik partneréhez, amikor fizikai tevékenységet végez. A megkérdezettek 25%-a azt állította, hogy egyes FizzUp-gyakorlatok ötleteket adnak neki a szexuális pozícióra vonatkozóan. A férfiak 34%-a merít inspirációt az együttlétekhez a rendszeres sportolásból fakadóan, míg a nőknél ugyanez az arány 20%.

Inspiráló gyakorlatok

A leginspirálóbb tornagyakorlatok közé tartozik pl. a medencét érintő edzés, a guggolás és a fekvőtámasz. A kutatási eredményekből kitűnik, hogy a megkérdezettek 14%-a már hagyott abba sportolást azért, hogy nemi vágyait kielégítse. De persze az élet nem csupán a szexről szól! Erre bizonyíték, hogy a FizzUp-ot használó emberek 61%-a már vett sportos ajándékot párjának Valentin-napra. A felmérés következtetése ezek alapján nem meglepő módon az, hogy a sport javítja a libidót. Csupán heti 80 perc sport elegendő ahhoz, hogy 15%-kal nőjjön az ágyban eltöltött idő mennyisége. Zárásként tehát kijelenthetjük, hogy a sport nem csak a testi, hanem a lelki és a szexuális egészségnek is jót tesz.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép illusztráció.

Leave a Reply