Svédország győzelemmel tért vissza

VIDEÓVAL – A világbajnokságon 2006 után ismét szereplő Svédország 1-0-ra legyőzte Dél-Korea együttesét Andreas Granqvist tizenegyesből lőtt góljával egy igencsak felejthető, altató jellegű mérkőzésen. Ugyan nem volt magas színvonalú a meccs, azonban a Mexikótól tegnap vereséget szenvedő világbajnoki címvédő németeknek jött a legrosszabbul ez az eredmény, hiszen a skandinávok ellen nagyon nehéz dolguk lesz, holott mindenképp győzelemre kell majd játszaniuk.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Az F-csoportban rögtön az első meccsen borult minden, Mexikó ugyanis legyőzte a címvédő Németországot, így a Svédország – Dél-Korea összecsapástól sem lehetett tudni, hogy mit várjon az ember.

Nem indult eget rengető iramban a mérkőzés, az első percekben az ázsiai együttes jóval aktívabb volt, de a svédek előtt adódott nagyobb lehetőség, viszont Marcus Berg rossz döntést hozott. Majd a 18. percben a középhátvéd Andreas Granqvist merészkedett előre, szépen kapta vissza Bergtől a labdát, de a koreai védő tökéletes ütemben becsúszva tisztázott. Két perccel később ismét Berg volt a főszereplő, 6 méterről lőhetett úgy, hogy égen-földön senki sem zavarta, de a kezdőbe az utolsó pillanatban bekerült Cso kapus óriási bravúrral védte a ziccert.

Átvették az irányítást a tornára az olaszokon keresztül kijutó skandinávok, egy szöglet után újabb lehetőség adódott Berg előtt, de Kim Dzsung Kvon önfeláldozóan belevetődött a lövésbe. Ő volt az, aki egyébként korábban Granqvist elől is mentett, remekül játszott. A koreaiak szinte csak a kontrákban bíztak, a 34. percben Szon révén vezettek is egy ígéreteset, de a Tottenham támadójának a beadása Granqivst lábát találta el. Leült a tempó, egészen a 42. percig kellett várni az újabb említésre méltó momentumig: ekkor Berg kapott egy jó indítást, amit maga elé tett mellel, de annyira kisodródott, hogy ugyan el tudta pöckölni a labdát Cso mellett, de elgurult a kapu előtt.

Majd Forsberg esett nagyot a 16-oson belül, de néma maradt a salvadori Aguilar bíró sípja. Ezt követően Granqvistnak volt még egy lapos lövése, amire Cso könnyen leért, majd Claesson bólintott fölé, ezzel pedig véget is ért az első félidő érdemi része.

A második játékrész is svéd akcióval indult, Berg gurított vissza a tizenhatos széléről, de Forsberg fölé trafált. Nem váratott magára sokat a koreai helyzet sem, egy beadás után Ku fejelhetett tisztán, viszont csak az oldalhálót találta el. A túloldalon Larsson szabadrúgása után Forsberg fejelt, de Cso pont jó helyen állt.

A 62. percben aztán Claesson esett nagyot a tizenhatoson belül, Aguilar először továbbot intett, majd rászóltak a videós központból, hogy érdemes lenne visszanézni az esetet. A derék salvadori így is tett, majd megadta a tizenegyest, amit végül a 65. percben Granqvist higgadtan értékesített, vezetett Svédország.

https://www.youtube.com/watch?v=g-ctUHp1sbU

A csapatkapitány egyébként 2006 óta az első svéd játékos, aki betalált egy világbajnokságon, akkor a legendás Henrik Larsson volt eredményes.

A gól után visszaállt a svéd válogatott, átadta a területet Dél-Koreának és rendkívül passzívan focizott, de az ázsiai csapat sem jelentett túl nagy vesélyt Olsson kapujára. Általában az utolsó passzokba hiba csúszott és a tizenhatos környékén elfogyott a tudomány. A 92. percben adódott a koreaiak előtt a legnagyobb lehetőség, de Wang hatalmas helyzetben mellé fejelt. A svédek ezután megúsztak még egy szögletet, így végül energiatakarékos módban is begyűjtötték a három pontot és Mexikóval karöltve vezetik az F.csoportot, ami Németországra nézve nem túl hízelgő, egyben a világbajnok kisebb bajba is került, persze még nincs veszve semmi, de a svédek ma is megmutatták, hogy miért jutottak ki a vébére, s hogy mennyire szervezetten tudnak játszani. Mexikó ellen is annak szervezett védekezése okozta a világbajnok vesztét tegnap, így a németeknek nagyon keményen föl kell készülniük a skandinávok elleni, szombati mérkőzésre.

Dél-Korea valószínűleg nem sok vizet fog zavarni a csoportban, ma is ennek lehettünk szemtanúi.

Ma még két meccset játszanak a világbajnokságon: 17 órától Belgium a vb-újonc Panama, míg 20 órától Tunézia Anglia ellen lép pályára a G-csoportban. A Sportudvar ezekről a mérkőzésekről is igyekszik azonnal beszámolni. Olvassatok minket, s kövessétek közösségi oldalainkat is, ahol videós tartalmakat láthattok a vébé történéseiről!

A kiemelt kép forrása: tribtown.com

Leave a Reply