Két pontba került Brazília elbóbiskodása

VIDEÓKKAL – Azután, hogy a németek kikaptak Mexikótól, a végső győzelemre ugyancsak esélyesnek tartott Brazília sem tudta begyűjteni a három pontot az oroszországi labdarúgó-világbajnokság vasárnapi játéknapján. A selecao annyiban jobban járt a németeknél, hogy ikszelt a jó erőkből álló Svájccal, azonban a játék képét elnézve a dél-amerikaiaknak kellett volna győzniük, ám az alpesiek hősiesen védekeztek az utolsó percekben, így 1-1 lett a vége.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Minden világbajnokságon rengetegen várják Brazília bemutatkozását. Vasárnap este a Don menti Rosztovban ez a pillanat is elérkezett. A brazilok Svájc ellen kezdték meg az oroszországi világbajnokságot.

Amint az várható volt, óriási lendülettel kezdett az ötszörös világbajnok. A percek múlásával egyre nagyobb nyomást helyeztek a svájciak kapujára. Neymart faragták az elején, de ez nem csoda, mert ő volt a legaktívabb a brazil támadásoknál. A svájci csapatnak nem maradt más lehetősége, mint a sok szabálytalanság, ezzel pórbálták elvenni Neymar kedvét a játéktól.

Az első nagy helyzet a 11. percben alakult ki, amikor Schär lábáról Paulinho elé pattant a labda, de a brazil lövését Sommer bravúrral védte. A 20. percben pedig jött a vb eddigi legszebb gólja. Marcelo beadása után egy svájci védő Coutinho elé fejelte a labdát, aki habozás nélkül a bal felső sarokba lőtt. Óriási, frenetikus bombagól, 1-0 a braziloknak.

https://www.youtube.com/watch?v=8-jnUj2NR1c

Ez volt a vb 24. gólja és ebből a 24-ből pont a felét olyan játékosok szerezték, akik a spanyol bajnokságban játszanak.

A gól után Brazília visszavett és hagyta leperegni az első félidőt. Ugyanígy kezdte a másodikat is. Az embernek már-már az volt az érzése, hogy a dél-amerikai csapatnak nincs kedve játszani. Megvan a vezetés, mi vagyunk a jobbak – ez volt a brazilokra jellemző. A labdarúgásnak pedig örök törvényszerűségei vannak. Például az, hogy aki csalja a focit, az kap egy gólt.

Az 50. percben svájci szöglet következett. A tökéletes beívelésre Steven Zuber érkezett. A Hoffenheim játékosa mesterien bólintott a kapuba, 1-1. A brazilok lökés miatt reklamáltak – nem túl nagy meggyőződéssel tették ezt, de ha bejön, nekik van igazuk. Nem jött be.

https://www.youtube.com/watch?v=LymBSG0UvSo

Egy pillanat alatt változott meg a meccs képe. A brazil csapatnak egyből sürgős lett a dolog – mondjuk Svájc is felszabadult attól, hogy gólt szerzett. Az egyenlítés mindenesetre jót tett a mérkőzésnek. Pörögtek a csapatok, Behrami Neymarnak rúgott oda, csak sárga lap lett belőle, pedig Achillesre ment a svájci. A 73. percre ott tartott a dolog, hogy Svájc többet találta el a kaput, mint Brazília. Ideges volt a sárga-kék csapat, hisztiztek egy tizenhatoson belül elkövetett szabálytalanság miatt – szerintük járt volna nekik a tizenegyes, de a mexikói bíró elszaladt a helyszínről. Ekkor már csak negyedóra volt hátra a meccsből. A 78. percben Neymar 25 méteres lövését magabiztosan védte Sommer.

Élesedett a helyzet, peregtek a percek, Svájc egyre közelebb került ahhoz, hogy pontot lopjon a braziloktól, ami az ő szempontjukból óriási dolog, akármennyire is remek kerettel érkeztek erre a világbajnokságra. A 90. és 91. percben Firmino és Miranda révén két hatalmas brazil helyzet maradt ki – előbb Sommer védett, majd a labda ment mellé.

A 95. percben még szabadrúgást kaptak a brazilok. Neymar ívelése után a svájciak a gólvonalról mentettek Schär volt a hős. Maradt az 1-1.

Brazília ezt a meccset elszórakozta, mert a vezető gólja után letudta a meccset, azt hitte, hogy vége van. Nem volt vége. De a vb-nek sincs vége: Brazília június 22-én Costa Ricával, Svájc pedig ugyanaz nap Szerbiával mérkőzik.

A kiemelt kép forrása: PHOTOSPORT/ANDRES PINA/PHOTOSPORT/ANDRES PINA/PHOTOSPORT

Leave a Reply