Gyengélkedése ellenére Oszaka Naomi lett 2022 legjobban fizetett sportolónője

A Forbes amerikai üzleti magazin még tavaly év végén, közvetlenül az ünnepek előtt adta ki 2022 25 legjobban fizetett sportolónőjének listáját. Az nem meglepő, hogy az első tízben hét teniszező található, az viszont már igen, hogy Oszaka Naomi lett az 1. helyezett. A japán játékos úgy bizonyult a legjobbnak ebben az összevetésben, hogy alig játszott mérkőzést és a világranglistán is komolyan hátracsúszott.

A szokásoknak megfelelően a Forbes amerikai üzleti magazin 2022 végén is közzétette a világ 25 legjobban fizetett sportolónőjének rangsorát. Ahogy az az elmúlt években is jellemző volt, most is a teniszezők uralják a listát, hiszen az első tízben hét játékos található, s a teljes rangsort tekintve is a teniszezők vannak többségben. Ezek alapján nem csoda, hogy egy teniszjátékos végzett a tavalyi lista élén, személye viszont már meglepőnek mondható, hiszen Oszaka Naomi lett az első.

A japán játékos ilyen-olyan okokból kifolyólag alig játszott mérkőzést 2022-ben és a világranglistán a 42. helyre esett vissza. A 25 éves teniszező éves bevételeit 51,1 millió dollárban állapította meg a Forbes, amely a lista összeállításánál elsősorban a sportolónők fizetését, prémiumait és sportszakmai bónuszait, valamint a reklám- és marketingtevékenységeikből befolyt bevételeiket vette alapul. Oszaka mögött is egy teniszező végzett, mégpedig a tavaly szeptemberben visszavonult Serena Williams, akinek bevételeit 41,3 millió dollárra becsülték. A 3. helyre a kínaiak kétszeres olimpiai bajnok szabadstílusú sízője, Gu Eileen ért oda, aki 20,1 millió dollárt zsebelt be pekingi sikereinek és az ebből fakadó megnövekedett ismertségnek köszönhetően.

Gun kívül az első tízben még Simone Biles tornász (8.) és Li Min-dzsi dél-koreai golfozó (10.) azok, akik nem a teniszből érkeztek. A top tízben szerepel még Emma Raducanu (4.), Iga Swiatek (5.), Venus Williams (6.), Cori Gauff (7.) és Jessica Pegula (9.) is.

A teljes rangsor az alábbi linkre kattintva érhető el:

A kiemelt kép forrása: Panoramic

Leave a Reply