Ibra 39 évesen is jól harap

A Milan tíz év után tudta ismét legyőzni városi riválisát az Inter pályaválasztásával rendezett milánói rangadón – a nagy győzelem pedig mindenképpen Zlatan Ibrahimovic nevéhez köthető, aki duplájával elintézte a piros-feketék legnagyobb riválisát. A lassan a 4. x-hez elérkező svéd csatár továbbra is bombaformában képes játszani, ami nem csak neki, hanem csapatának is nagyon jó hír.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

“Ibrahimovic? Igen, kimerült volt, megkért, hogy hagyjam ki a keretből, de nem hallgattam rá! Mentálisan rengeteget tesz hozzá ehhez a csapathoz, ezért egy ilyen derbin egyszerűen nem hagyhattam ki” – válaszolt Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője arra az újságírói kérdésre, amely azt firtatta, hogy közelmúltbeli betegeskedése miatt fölmerült-e a svéd csatár kihagyása a Rossoneri kezdőjéből az Internazionale elleni szombati városi rangadón.

Pioli számításai kőkeményen bejöttek: Ibra két gólja döntötte el az összecsapást, amelyet a Milan 2:1-re megnyert, így 2010 novembere után tudott ismét olyan városi derbit megnyerni, amelyet az Inter pályaválasztásával rendeztek, s 2016 januárja után tudta ismét egyáltalán legyőzni ősi riválisát az olasz bajnokságban. A Milan sikerének köszönhetően immár egyedüli hibátlan csapatként, 4/4-es mérleggel vezeti a Serie A-t, mivel a forduló előtti másik 100%-os legénység, az Atalanta 4:1-re kikapott Nápolyban.

Zlatan Ibrahimovic számára nem indult zökkenőmentesen az új idény, hiszen az első fordulót követően néhány hetet ki kellett hagynia kisebb egészségügyi probléma miatt. Távollétében azonban sorra hozta a győzelmeket a Milan a bajnokságban és az Európa Liga kvalifikációjában is. Ennek ellenére az, hogy egy ilyen mérkőzéssel tudott visszatérni, nyilván hatalmas boldogsággal tölti el, s valahol elégtétel is neki az élettel szemben, amiért hetekig nem léphetett pályára.

“A csapat nagyot nőtt, a fiatalok nagyon jól felkészültek. Úgy érzem, sok felelősségem van, mert én egy vezető vagyok. De a többiek is éhesek és ők is nyerni akarnak. Ez a derbi nagyon fontos, mert ez egy olyan derbi, amelyet az AC Milan négy éve nem tudott megnyerni. Éhes voltam és most megmutattam, hogy mennyire. A kihagyás alatt is sokat gondoltam a derbire, s nagyon örültem neki, hogy lehetőségem nyílt játszani ezen a meccsen. Hogy ezután bajnokok leszünk-e? Még nagyon az elején vagyunk, de a csapat máris nagy dolgokat vitt véghez. A mentalitás fejlődött, a fiatalok átérzik, hogy az ő vállukat is nagy felelősség nyomja, s ezért áldozatokat kell hozniuk” – nyilatkozta a svéd csatár a Sky Italiának közvetlenül a mérkőzés után.

A 39. életévét taposó, korábban többek között az Intert, a Barcelonát, a Paris Saint-Germaint, a Manchester Unitedet és a Los Angeles Galaxyt is erősítő Ibrahimovic az utóbbi években sokat bajlódott sérülékeny térdével, most azonban ismét csúcsformában érzi magát.

“Nem tudtam, hogy be kéne-e fejeznem pályafutásomat, vagy sem, de ügynököm, Mino Raiola azt mondta nekem, hogy túl könnyű lenne így befejeznem. A Milan tavaly megkeresett, én pedig igent mondtam. Most úgy érzem magam, mint egy oroszlán, akinek sok tapasztalata van. Ha olyan formában lennék, mint 20 éves koromban, senki sem állítana meg. De úgysem állítanak meg…” – tette hozzá némileg viccesen Zlatan, akinek Twitter-oldalán is visszaköszön az oroszlán:

Ibra tehát 39 évesen is jól harap, a szezon igazán kemény része azonban csak most jön, hiszen a bajnokság mellett most már az Európa Liga csoportköre is megkezdődik, ahol rögtön a csütörtöki első fordulóban egy nehéznek ígérkező, igaz, a Bajnokok Ligájából a Ferencváros által kiejtett ellenfél, a Celtic fog a Milan útjába kerülni egy olyan csoportban, ahol a fekete lónak számító Sparta Praha mellett még a francia éllovas Lille foglal helyet, vagyis nem mondhatnánk, hogy a legegyszerűbb csoportba került a Rossoneri. A start mindenesetre igen bíztató.

#NeViseljMaszkot

Nem akarsz lemaradni a hasonló cikkekről? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

A kiemelt kép forrása: acmilaninfo.com

Leave a Reply