Átigazolási összefoglaló (január 30.)

VIDEÓKKAL – A januári labdarúgó átigazolási időszak az utolsó előtti napjához érkezett, legalábbis nemzetközi szinten, ugyanis Magyarországon február 15. a határidő. A piacon egyre izgalmasabbak az események, hiszen most már alig maradt idő transzferek nyélbe ütésére, így a beérkező információk száma is növekszik. A Sportudvar szokás szerint összefoglalóval jelentkezik a történésekről.

HAZAI HÍREK
Hivatalos: Mohl Dávid Szombathelyen folytatja

A Nemzeti Sport információi szerint Mohl Dávid a labdarúgó NB I-ben szereplő Haladásnál folytatja pályafutását. Az Újpestről távozó védő az idény végéig lesz a szombathelyiek játékosa.

Mint beszámoltam róla, Mohl Dávid a Haladással tartott a törökországi edzőtáborba, és a szombathelyi kaland folytatódik, ugyanis a Nemzeti Sport értesülései szerint a 33 éves balhátvéd közös megegyezéssel szerződést bont Újpesten, és az idény végéig a Haladás játékosa lesz.

A klubváltás tényét szerda kora délután mindkét klub megerősítette a hivatalos honlapján.

Mivel a Haladás első számú balhátvédjét, Bosnjak Predragot műteni kell, ezért – Németh Milán mellett – még egy bal oldali védőre szüksége van a vasi klubnak.

Hivatalos: A Loki hosszabbított Kusnyírral

Az NB I-ben a harmadik helyen telelő DVSC ma hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződést hosszabbított fiatal játékosával, Kusnyír Erikkel.

A játékos 2017 nyarán, 17 évesen csatlakozott a DVSC első keretéhez. A tehetséges középpályás előtte a Debreceni Labdarúgó Akadémia U17-es együttesében szerepelt. Fiatal kora ellenére azóta már 21 NB I-es mérkőzésen lépett pályára. 

A labdarúgó 2021. december 31-ig írt alá. 

Magyar válogatott középpályás érkezhet Gyirmótra

A labdarúgó NB II-ben szereplő Gyirmót FC Győr együttesében folytathatja pályafutását Koltai Tamás – számolt be róla a kisalfold.hu.

A 12-szeres válogatott labdarúgó már Gyirmóton edz, s a megyei lap úgy tudja, közel a megegyezés, de Koltainak még az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon is meg kell felelnie.

A 31 esztendős középpályás a Győri ETO-val 2013-ban NB I-es bajnoki címet szerzett, aztán Fehérvárra, majd Paksra igazolt. Tavaly nyáron Paksról tért vissza az ETO-hoz, ám decemberben megvált tőle nevelőegyesülete.

Hivatalos: Vólent Roland a Békéscsabáé

A Békéscsaba 1912 Előre másodosztályú labdarúgócsapata mindenben megállapodott Vólent Rolanddal, aki így tavasszal ismét lila-fehérben focizik – számolt be róla a klub honlapja.

A 26 éves Vólent Roland a Gyirmót FC Győrtől, szabadon igazolhatóként érkezett Békéscsabára. Az őszi szezonban kilenc NB II-es bajnoki mérkőzésen egy gólig jutott, illetve két Magyar Kupa-meccsen is szerepelt, ezeken egyszer talált be.

A békéscsabai és Honvéd-nevelésű támadó a 2014–2015-ös évadban már focizott a Békéscsaba felnőttcsapatában, ebben az időszakban hat találattal járult hozzá a lila-fehérek NB I-es tagságának kiharcolásához.

Paksról kölcsönzött a Siófok

Régi-új játékossal bővült a labdarúgó NB II-ben szereplő BFC Siófok kerete, a Balaton-partiaknál folytatja kölcsönben az NB I-es Paks támadója, Horváth Péter – számolt be róla a klub honlapja.

A 26 éves Horváth Péter a 2013–2014-es kiírás tavaszi szezonjában már focizott Siófokon, akkor 13 NB II-es bajnoki mérkőzésen ötször volt eredményes. A támadó az MTK-ban nevelkedett, majd szerepelt Szekszárdon, Sopronban és Szolnokon is, míg Pakson 6 alkalommal lépett pályára csereként az NB I-ben.

„Vártam, hogy visszajöhessek a Siófokhoz – mondta a klub honlapján Horváth Péter. – Korábban fél évet töltöttem el a klubnál, és nagyon jól éreztem magam. A bennmaradás a célunk, szerintem a csapat többre hivatott a tabellán jelenleg elfoglalt helyezésnél. Remélem, sikerül 7–8 gólt szereznem tavasszal.”

A Siófokkal kapcsolatos további hír, hogy Nemes Milán után távozott Szilágyi Péter is – előbbi jelenleg Csíkszeredán van próbajátékon, míg utóbbi Ceglédre igazol.

Hivatalos: Fejes János Ceglédre igazolt

Még tegnapi hír, hogy a másodosztályú Ceglédi VSE csapatánál próbázó Fejes János úgy csomagolt össze és távozott klubjától, az NB III-as Jászberénytől, hogy az NB II-es klub még nem kereste meg a jászberényieket a balhátvéd átigazolásával kapcsolatban. Az ügy azóta megoldódott, a ceglédi vezetők megegyeztek a harmadik ligás egylettel.

„Az NB II-es klub vezetői ma délelőtt megkerestek Fejes János ügyében, és gyorsan sikerült is megállapodnunk az átigazolásról – mondta a Jászberény honlapján a klub elnöke, Gottdiener Lajos. – Így minden akadály elhárult az elől, hogy játékosunk Cegléden szerepeljen a jövőben.”

A Nemzeti Sport Online úgy tudja, Fejes János fél évre írt alá a ceglédiekhez. A 25 esztendős balhátvéd a Honvédban nevelkedett, míg az NB III Keleti csoportjában harmadik helyen telelő Jászberényben az ősszel 15 bajnoki mérkőzésen egy gólt szerzett.

Hivatalos: Bénes Lászlót kölcsönadta a Mönchengladbach

A német másodosztályú Holstein Kiel az idény végéig kölcsönvette az első osztályú Borussia Mönchengladbach fiatal labdarúgóját, Bénes Lászlót – jelentette be a klub a hivatalos honlapján. 

A felvidéki középpályás az utóbbi másfél évben nem igazán kapott sok lehetőséget a Gladbachnál, csupán két bajnoki mérkőzésen léphetett pályára ebben a periódusban. A 21 éves játékos 2016 nyara óta szerepel a német élvonalbeli együttesnél, a szerződése 2021 júliusáig szól.

„Nagyon várom már, hogy elkezdődjön ez az új kaland. Motivált vagyok és megpróbálom kivenni a részemet a célok eléréséből. Minél gyorsabban szeretnék itt beilleszkedni” – mondta Bénes László a megállapodás aláírása után.

„László fiatal, rugalmas focista, akit a középpályán bárhol be lehet vetni. A mostani helyzetünkön tökéletesen tud segíteni” – nyilatkozta Fabian Wohlgemuth, a Holstein Kiel vezérigazgatója Bénes bemutatásakor.

A Holstein Kiel 18 forduló után az 5. helyen áll a német másodosztályban, ahol tavaly osztályozót játszhatott az élvonalbeli Vfl Wolfsburggal a feljutásért, ám azt a párharcot végül elbukta.

Hajnal: Jó felépítésű játékosokkal kívánta megerősíteni keretét a Ferencváros

Magas, jó felépítésű, fizikailag erős játékosokkal kívánta megerősíteni keretét a téli átigazolási időszakban a Ferencváros labdarúgócsapata – ez derült ki Hajnal Tamás nyilatkozatából, amelyet a sportkoordinátor a klub hivatalos YouTube-csatornájának, a FradiMédiának adott.

„Minden játékos szerződtetése közös döntés volt” – kezdte Hajnal Tamás.

A Ferencváros a télen hét játékossal erősített, közülük Ihor Haratin, Lasa Dvali és Mikalaj Szihnyevics nemzetközileg is tapasztalt labdarúgónak számít. Róluk Hajnal egyenként mondta el a véleményét.

Ihor Haratinra Szerhij Rebrov hívta fel a figyelmünket, amikor átvette a csapat irányítását. Ők ketten korábban dolgoztak együtt a Dinamo Kijevnél. Onnantól több mérkőzésen is megnéztük és elemeztük Haratint. Tisztában voltunk vele, hogy a posztján nagyon értékes játékos lehet számunkra. Erős a párharcokban, jó a labdaszerzésekben és bátran mer játszani. Elkéri a labdát a társaktól, keresi az összjáték lehetőségét, képes forgatni a játékot” – mondta a Zorja Luhanszktól érkező középpályásról Hajnal, aki a grúz középhátvéd, Lasa Dvali elemzésével folytatta.

„Úgy ítéltem meg, a pontrúgások és a fizikai paraméterek tekintetében nem árt változtatni azon, hogy picit alacsonyabb a csapatunk. Kerestünk egy jó felépítésű, magas, határozott ballábas belső védőt, aki magabiztos a labdakihozatalok során és jók a felpasszolt labdái. Lasa Dvalit nagyon jó választásnak tartom. Az edzéseken és a meccseken is nagyon koncentrált, olvassa a játékot, jó a kommunikációja a pályán és nemzetközi szinten is rutinos játékosnak számít.”

Mikalaj Szihnyevics jó befejező csatár, aki emellett sokat is dolgozik a pályán. A visszatámadásokban, a labda elleni munkában is hasznos. Nehéz helyzetbe szorítja az ellenfeleket, ami megkönnyíti a csapat védekezőmunkáját” – mondta Hajnal a BATE Boriszovtól szerződtetett fehérorosz csatárról, aki az ősszel a Vidi kapuját is bevette az Európa Ligában.

Az FTC sportkoordinátora arról is beszélt, milyen célokkal szeretnének nekivágni a következő nemzetközi kupaidénynek: „Az elmúlt évek hibáiból tanulva nem a nyáron szeretnénk teljesen új csapatot építeni, hanem akkor már kész együttessel felállni. Összeszokott, minőségi csapattal szeretnénk nekifutni az idénynek.”

Haratin, Dvali és Szihnyevics mellett a Ferencváros a télen három fiatal játékossal, Szerető Krisztoferrel, Ammar Ramadannal és Marten Wilmotscal, valamint a Strömsgodsettől érkező 25 éves Tokmac Chol Nguennel bővítette keretét.

NEMZETKÖZI HÍREK
Hivatalos: Sandro Wagner Kínába szerződik

A német élvonalbeli Bayern München hivatalos honlapján bejelentette, Sandro Wagner a kínai Tiencsin Tedában folytatja pályafutását.

A 31 éves csatár kérésére a bajor klub felbontotta Wagner 2020-ig érvényes szerződését, mert a német labdarúgó visszautasíthatatlan ajánlatot kapott a kínai csapattól – olvasható a Bayern közleményében.

Wagner a münchenieknél nevelkedett, tizenegy évet töltött el az utánpótlásban, kettőt a tartalékcsapatban, két ízben összesen két évet a legjobbak között. A nyolcszoros válogatott játékos – aki tagja volt a 2017-es Konföderációs Kupát megnyerő csapatnak – focizott a Duisburgban, a Werder Bremenben, a Herthában, a Darmstadtban és a Hoffenheimben is. A Bayern tavaly januárban vásárolta vissza Wagnert, aki a mostani idényben 12 tétmérkőzésen összesen egy gólt szerzett a német rekordbajnok színeiben.
 
A Tiencsin a kínai első osztály legutóbbi kiírásában a 14., még bennmaradást jelentő helyen végzett. Az együttes vezetőedzője a német Uli Stielike, aki játékosként Európa-bajnok volt 1980-ban, valamint világbajnoki ezüstérmes két évvel később. 

Kicker úgy tudja, Wagner két évre ír alá új klubjához, amelynél összesen 15 millió eurót kereshet.

Giroud visszautasított egy kínai ajánlatot, mivel Lyonba mehet

Olivier Giroud (a kiemelt képen balra), a Chelsea francia labdarúgója mesés kínai ajánlatot utasított vissza abban a reményben, hogy szerződése nyári lejárta után is valamelyik európai topbajnokságban focizhat majd.

A kínai Talien Jifang vezetői hosszú távra szóló, évi 10 millió euró körüli fizetést garantáló megállapodást kínáltak Olivier Giroud-nak, azonban a francia világbajnok visszautasította azt, nem kis részben azért, mert nem szeretne elszakadni a válogatottól, márpedig a kínai munkavállalás szerinte azt is jelentené – írja a L’Équipe.

A Chelsea-nél kapott játékidőt keveslő Giroud következő klubja akár a Lyon is lehet – legalábbis Jean-Michel Aulas lyoni klubelnök szavai erre engednek következtetni.

„Jelen pillanatban elég erős a támadósorunk, de ha valaki távozik, akár Giroud is jöhet a helyére, annál is inkább, mert vele még sokoldalúbbak lehetünk elöl. A téli piac hamarosan zár, de nyáron biztosan visszatérünk rá. Kedvelem a játékát, már tavaly nyáron is álmodtam arról, hogy szerződtetjük” – vallotta meg Aulas a Figarónak adott keddi interjújában.

Távozó pedig alighanem lesz, például Memphis Depay a holland Helden magazinnak arról beszélt: szeretne „ismét egy nagy klubban” focizni.

„A Lyon is nagy klub – pontosított –, de nem tartozik Európa öt legjobb csapata közé. Olyan csapatban szeretnék játszani, mint a Real Madrid, a Barcelona, a Chelsea, a Manchester City, a Paris Saint-Germain vagy a Bayern München.”

Sarri: Hazard távozhat, ha akar, Hudson-Odoi viszont nem

A Chelsea csapatának vezetőedzője, Maurizio Sarri szerint kizárt, hogy a 18 éves Callum Hudson-Odoi a téli átigazolási időszakban a Bayern Münchenhez szerződjön.

„A klubvezetés arról tájékoztatott, hogy most biztosan nálunk marad, és valószínűleg a következő átigazolási időszakban is” – jelentette ki kedden Maurizio Sarri.

Ahogy arról a Sportudvar is beszámolt, Hudson-Odoi sajtóértesülések szerint azt kérte, hogy távozhasson. A német bajnok mindenképpen szeretné megszerezni az angol játékost, akiért legalább 30 millió eurót kínál. A Chelsea ezzel szemben nehezményezi a Bayern erőszakosságát, és meg akarja tartani Hudson-Odoit.

Sarri azt mondta, nagyon elégedett a 18 éves szélső teljesítményével.

„Ő a klubunk jövője” – fogalmazott az olasz szakember, hozzátéve: a labdarúgó korosztálya egyik legjobbja.

Sarri nem csak Hudson-Odoi, hanem Eden Hazard ügyéről is szólt: a belga szabadon távozhat, ha akar, de ő azért bízik benne, hogy maradni fog.

A sajtó hónapok óta arról cikkez, hogy a belga játékos hamarosan a Real Madridhozszerződik, s ezt a labdarúgó októberi nyilatkozata is alátámasztotta, ugyanis úgy fogalmazott: nagy álma, hogy a spanyol sztárcsapatban játszhasson.

A Chelsea nagyon szeretné meghosszabbítani Hazard következő szezonban lejáró szerződését, nehogy végül ingyen távozhasson.

„Eden 28 éves. Ha menni akar, mennie kell” – mondta Sarri újságíróknak a szerda esti, Bournemouthban sorra kerülő angol bajnoki mérkőzés előtt.

„Természetesen én az ellenkezőjében reménykedem. Minden képessége megvan ahhoz, hogy Európa legjobb játékosa legyen. Az én feladatom pedig az, hogy fejlesszem és olyan helyzetbe hozzam, amelyben a legjobbját tudja nyújtani” – tette hozzá az olasz tréner.

Hazard az idényben eddig tíz gólt szerzett és ugyanennyi gólpasszt adott.

Hivatalos: Fellaini Kínába szerződik

A Santung Luneng megállapodott a Manchester Uniteddel és Marouane Fellainivel, így a világbajnoki bronzérmes labdarúgó a kínai élvonal legutóbbi kiírásában harmadik helyen záró együttesben focizhat tovább. A 31 éves játékos hároméves szerződést köt. 

Fellaini Solskjaer kinevezése óta kiszorult a Manchester Unitedből: tizenegy tétmérkőzésen mindössze 31 percet töltött a pályán.

A belga labdarúgó 2013 nyarán érkezett Manchesterbe, a United 27.5 millió fontot fizetett érte az Evertonnak. Azóta 119 angol bajnoki meccsen 12 gólt szerzett, minden sorozatot figyelembe véve 177/22 a mutatója. Érdekesség, hogy az Evertonban szintén öt és fél év alatt ugyanennyi tétmérkőzést játszott le.  

A Santung Luneng a kínai bajnokság legutóbbi kiírásában a harmadik helyen végzett. Az együttesben focizik többek közt a Southamptont és a Feyenoordot is megjárt olasz támadó, Graziano Pellé; a nyáron pedig – lapértesülések szerint – Arséne Wenger esetleges kinevezése is szóba került az együttesnél.

Ancelotti nemet mondott a PSG-nek Allan ügyében

A Paris Saint-Germain tegnap jelentette be Leandro Paredes átigazolását, ám egy másik középpályást is szeretne vásárolni még januárban. Eddig úgy tűnt, hogy Allan, a Napoli brazil játékosa lehet a befutó, azonban Carlo Ancelotti, a dél-olasz klub vezetőedzője legutóbbi nyilatkozatában kijelentette, hogy nem akar megválni a 28 éves labdarúgótól.

“A helyzete rendeződött. Ő egy nagyon fontos játékos. Kell-e várnunk meglepetéseket az átigazolási időszak végéig? Nem, nem lesz meglepetés” – tudatta Ancelotti a RAI Sport adásában, miután csapata 2:0-ra kikapott a Milan elleni Olsz Kupa-negyeddöntőn.

13 és fél éves átigazolási rekordját készül megdönteni a Newcastle

Bármilyen hihetetlen, a Newcastle csapatának átigazolási csúcsát a mai napig Michael Owen tartja, aki 2005 augusztusában 20 millió fontért szerződött a Real Madridtól a „szarkákhoz”. Ha azonban hinni lehet a sajtóhíreknek, csaknem 14 év után végre megdőlhet a rekord.

Míg a Premier League-ben a klubok sorra döntögetik az átigazolási csúcsokat, addig a Newcastle három legdrágább érkezője továbbra is Michael Owen (2005-ben került oda), Alan Shearer (1996) és Albert Luque (szintén 2005).

Mike Ashley tulajdonos ugyanis évek óta elzárkózik attól, hogy nagy pénzeket áldozzon új labdarúgók szerződtetésére, sokkal inkább szeretné magát a klubot eladni, ám arra továbbra sem sikerült vevőt találnia.

Sokat elmond a newcastle-iakról, hogya jelenlegi keretben a legdrágább játékos Jonjo Shelvey, akit 2015-ben szereztek meg 14 millió fontért.

A Sky Sports beszámolója szerint azonban úgy tűnik, végre eljött a nagy nap: megdőlhet a transzferrekord!

Az angolok úgy tudják, a Newcastle szinte mindenben megegyezett az észak-amerikai profi ligában (MLS) címvédő Atlanta Uniteddel Miguel Almirónról, és a labdarúgó már úton van Angliába.

A 24 éves, 12-szeres paraguayi válogatott középpályás az Egyesült Államokban már bizonyított: 62 bajnoki mérkőzésen 21 gólig és 21 gólpasszig jutott, és hat bajnoki meccset leszámítva minden találkozón pályára lépett az MLS-ben az előző idényben.

Arról egyelőre nincs pontos információ, hogy mennyit fizetnek Almirónért a „szarkák”, de az biztos, hogy ha összejön a transzfer, akkor megdől az átigazolási rekord is.

Hivatalos: Megállapodott a Schalke és a City Matondóról

A Kicker információi szerint megszületett az egyezség a Schalke és a Manchester City között, így a walesi válogatott Rabbi Matondo a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesligában) folytatja pályafutását. A focista 10 millió euróért érkezik, a kivásárlási árát a német lap szerint 50 millió euróban határozták meg. A Schalke délután megerősítette: Matondo 2023 nyaráig aláírt a gelsenkircheniekhez.

A 2000 őszén született Matondo a Premier League 2-ben 11 bajnoki mérkőzésen lépett pályára és hat gólt szerzett a 2018–2019-es évad eddigi részében.

A walesi válogatottban tavaly novemberben debütált. 

Matondo a Schalke első téli érkezője.

A Ruhr-vidéki klub délelőtt jelentette be, hogy a kevés játéklehetőség miatt távozik a csapattól Abdul Rahman Baba. A Chelsea-től kölcsönkapott játékos a francia Reims-ben folytatja pályafutását.

Hivatalos: Jesé visszatér Spanyolországba

A Real Betis a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a 2018–2019-es évad végéig kölcsönvette a francia Paris Saint-Germaintől Jesét, aki a jelenlegi kiírásban csupán egyetlen percet töltött tétmérkőzésen a pályán.

Jesé a Real Madridban nevelkedett, 2011 és 2016 között 63 meccsen lépett pályára a felnőttek között és 13 gólig jutott. 2016 nyarán a Paris Saint-Germain 25 millió euróért szerződtette őt, ám fél év után kölcsönadta a Las Palmasnak. 

A spanyol szélső később a Stoke Cityhez került, amellyel 2017–2018-ban kiesett az angol élvonalból, 13 bajnoki mérkőzésen pedig csak egy gólt szerzett. 

Ezt követően tért vissza Párizsba, ahol az ősszel egyáltalán nem jutott szóhoz, az egész idényben egyetlen mérkőzés és egyetlen játékperc fűződik a nevéhez. A múlt heti, Strasbourg elleni Francia Kupa-mérkőzésen cserélték be – a hosszabbításban, egyetlen percre. 

A kölcsönszerződés egyelőre 2019 nyaráig szól, a hivatalos bejelentés nem tér ki arra, hogy a Betisnek lesz-e opciós joga a 25 éves labdarúgó megszerzésére ezt követően vagy sem. 

Hivatalos: Brazil csatárt vett a Monaco

A francia élvonalban kiesőhelyen álló AS Monaco hivatalos honlapján jelentette be, hogy fél évre kölcsönbe megszerezte Carlos Viníciust a Napolitól. A 23 éves brazil csatár az őszt a portugál Rio Avénál töltötte kölcsönben, most pedig a hercegségbe került hasonló módon.

“Sok gólt tud szerezeni, és bízunk benne, hogy a játéktudása és a fejjátéka elegendő lesz ahhoz, hogy erősödjön a támadó szekciónk, ezáltal pedig győzelmeket tudjunk aratni” – jelentette ki Vadim Vasziljev, a Monaco alelnöke.

“Nagyon boldog vagyok, hogy megkaptam a lehetőséget arra, hogy a Monacóban játszhassak. Alig várom, hogy 

találkozhassak a szakmai stábbal és új csapattársaimmal, utána pedig szeretném a maximumot nyújtani, hogy segíthessek a csapatnak” – mondta Carlos Vinícius, aki az őszi szezonban – minden sorozatot figyelembe véve – 20 mérkőzésen 14 gólt szerzett a Rio Ave együttesében.

Sajtóhír: Kagawával és Nkoudouval erősítene a Monaco, Almamy Touré és Barreca pedig távozhat

A német első osztályú Borussia Dortmund labdarúgója, Kagava Sindzsi közel áll ahhoz, hogy a szezon végéig kölcsönbe a francia AS Monacóhoz kerüljön – írja a német Sky.

A 29 éves középpályás nem igazán jut állandó játéklehetőséghez ebben az idényben, az ősszel két bajnoki mérkőzésen kapott csak szerepet. Ez édeskevésnek számít ahhoz képest, hogy a 2017–2018-as kiírásban 19 Bundesliga-találkozón szerepelhetett a Dortmund színeiben.

A Monaco nyáron véglegesen is magához köthetné a japán válogatott játékost, akinek a kontraktusa 2020 júliusáig szól a Ruhr-vidéki együttesnél.

A Ligue 1-ben jelenleg kieső helyen álló hercegségbeli klubnak ez lehetne a hetedik téli átigazolása William Vainqueur, Cesc Fabregas, Naldo, Gelson Martins, Fodé Ballo-Touré és a ma megszerzett Carlos Vinícius szerződtetése után.

Nem kizárt azonban, hogy ez nem így lesz, de nem azért, mert nem jönne létre a megállapodás. Több francia médium egybehangzó értesülése szerint ugyanis ma délután a hercegségbe érkezett Georges-Kévin Nkoudou, a Tottenham Hotspur középpályása.

A 23 éves francia játékos orvosi vizsgálatokon vesz részt Monte-Carlóban, s ha ott mindent rendben találnak, akkor akár még ma aláírhat egy fél évre szóló kölcsönszerződést a klubbal.

A nantes-i nevelésű Nkoudou 2016-ban a Marseille-től szerződött a Spurshoz 11 millió euróért, ám az idei szezonban csupán három mérkőzésen jutott szóhoz, összesen 121 játékperc erejéig.

Ugyancsak a Monacóhoz kötődő hír, hogy Almamy Touré, az együttes 22 esztendős jobbhátvédje az angol élvonalban szereplő Cardiff City-hez igazolhat – tudta meg a Sky Sports. A focista csupán öt mérkőzésen kapott lehetőséget az idei szezonban.

Szintén távozó lehet Antonio Barreca, aki tavaly nyáron érkezett a piros-fehérekhez a Torinótól 10 millió euróért. A Sky Sports most úgy értesült, hogy a 23 éves labdarúgó a szezon végéig kölcsönbe kerülhet a Newcastle-höz, amely 1 millió fontot fizetne érte, s 9 millió fontos opciós joga lenne a játékos végleges megvásárlására. Barreca csupán kilenc meccsen jutott szóhoz az ősszel.

Sajtóhír: Martial 2024-ig hosszabbítani fog az MU-val

A francia RMC Sport délelőtt azt közölte, hogy Anthony Martial megegyezett a Manchester United vezetőivel szerződésének meghosszabbításáról. A játékos legkésőbb péntekig egy 2024-ig szóló hosszabbítást fog aláírni. Martial 2015 nyarán csatlakozott a Vörös Ördögökhöz.

Morata: Régóta készültem erre a lépésre

„Jól ismerem a klubot, a mezt, a játékosokat” – mondja Álvaro Morata, aki különösen büszke arra, hogy visszatérhetett nevelőegyesületébe, az Atlético Madridba. S ezzel – mint korábbi Real Madrid-játékos – különösen bosszanthatja a városi rivális szurkolóit is. 

Amint arról beszámoltam, az Atlético Madrid 2020 nyaráig kölcsönvette a Chelsea-től Álvaro Moratát, később pedig 48.5 millió euró ellenében végleg megvásárolhatja a spanyol labdarúgót.

„Kölyökkorom óta, mikor még csak labdaszedő voltam a stadionban, arról álmodtam, hogy egyszer a klubért focizhassak – idézi Moratát a Football Espana. – Mindig órákkal korábban kijöttünk, mai napig jó felidézni, ahogyan Édesapámmal a bejáratnál várakoztunk a mérkőzések előtt.”

„Büszke vagyok arra, hogy ide igazolhattam. Pontosan ismerem a klubot, tudom, mit jelent ezt a mezt viselni és tisztában vagyok a csapattársaim képességeivel is. Ez egy rendkívüli pillanat számomra, alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát” – tette hozzá a spanyol. 

„Jó ideje gondolkodtam ezen a lépésen, figyeltem a csapat aktuális mérkőzéseit. Már most azt érzem, a klub része vagyok és ez extra motiválttá tesz.″

Morata 2007 nyaráig játszott az Atléticónál, majd egy rövid Getafénél eltöltött időszak után került a Real Madridhoz. Utóbbi klub színeiben mutatkozott be a spanyol élvonalban is, két periódusban, összesen 63 La Liga-mérkőzésen 25 gólt szerzett a Realnál. Ezt követően igazolt a Chelsea-hez, amelyben másfél év alatt 47 angol bajnoki mérkőzésen 16 találatig jutott. 2014 és 2016 között a Juventus játékosa volt. 

Jens Lehmann az Augsburg edzője lett

A világbajnoki ezüst- és bronzérmes Jens Lehmann csatlakozott a német labdarúgó-bajnokságban a bennmaradásért küzdő Augsburg edzői stábjához. A 49 éves, 61-szeres válogatott kapus 2020. június 30-ig szóló szerződést írt alá és további három trénerrel együtt segíti majd Manuel Baum vezetőedző munkáját.

Lehmann 23 éves profi játékospályafutása során a Schalke 04-ben, az AC Milanban, a Borussia Dortmundban, az Arsenalban és a VfB Stuttgartban focizott.

A válogatottban cserekapus volt a 2002-es vb-n, melyen másodikként végeztek a németek, a 2006-os, számukra bronzzal záruló tornán viszont övé volt a főszerep a kapuban, akárcsak a 2008-as Eb-második együttesben.

Az Augsburg 19 forduló után a 15. helyen áll a 18 csapatos Bundesligában.

Hivatalos: Kirúgták Bogdán Ádám edzőjét

A skót bajnokságban szereplő Hibernian hivatalosan is bejelentette, hogy menesztette Neil Lennon vezetőedzőt.

Arról már korábban beszámoltam, hogy néhány napja a klub felfüggesztette Lennont, csak a hivatalos bejelentés váratott magára.

A 47 éves szakember 122 tétmérkőzésen irányította az együttest, 58 meccset nyert meg, és 37 döntetlen mellett 27-szer kapott ki. 

A döntés az éppen sérült Bogdán Ádám karrierjére is hatással lehet, aki Lennon külön kérésére érkezett nyáron a gárdához, miután a Bolton Wanderersnél már dolgoztak együtt. 

A Hibs jelenleg a hetedik helyen áll a tizenkét csapatos skót Premier League-ben. A múlt vasárnapi, St. Mirren elleni meccsen már az akadémiát irányító Eddie May és az eddigi másodedző, Grant Murray ült a kispadon.

A kiemelt kép forrása: AFP

Leave a Reply