PERCRŐL PERCRE: Az átigazolási piac zárónapja

VIDEÓKKAL – Ma éjfélkor lezárul a januári átigazolási időszak a labdarúgásban, így most már nyélbe kell ütniük a kluboknak a kívánt transzfereket, mivel ezt követően legközelebb júniusban lesz mód igazolásokra. A Sportudvar az utolsó órákban percről percre frissülő tudósítással jelentkezik a legfrissebb eseményekről, úgyhogy érdemes minket követni! Az oldal a frissítés gomb megnyomása után frissül, amennyiben van új tartalom!

0:05

A piaccal együtt lezárult a Sportudvar átigazolási tudósítása is. Mindenkinek köszönjük a figyelmet és szép álmokat kívánunk! Sziasztok!

24:00

Éjfél van. Ez azt jelenti, hogy most már az összes topligában lezárult a januári átigazolási időszak.

23:08

Håvard Nordtveit fél évre kölcsönbe az angol Fulhamhez került a Hoffenheimtől – jelentette be a nyugat-londoni klub hivatalos Twitter-oldalán.

22:53

A Girondins Bordeaux csapata közösségi oldalán jelentette be, hogy négy és fél évre leszerződtette Yacine Adlit a Paris Saint-Germaintől. A 18 éves középpályásért öt és fél millió eurót fizetett a bordeaux-i klub.

22:45

David Ornstein, a BBC sportújságírója Twitter-oldalán az imént azt írta, hogy Michy Batshuayi a Crystal Palace-hoz kerülhet kölcsönbe az idény végéig, amennyiben sikerül a határidőig elvégezni a papírmunkát és érvényesíteni a transzfert a FIFA rendszerében is.

22:38

Szigetországi értesülések szerint Michy Batshuayi marad a Premier League-ben, ámhogy melyik csapatot fogja erősíteni, azt egyelőre nem közölték.

22:35

A Nantes az imént jelentette be Twitter-oldalán, hogy Antonio Mance személyében egy 23 éves horvát csatárt vett kölcsön a Trencséntől. A játékost az idény végén végleg megvásárolhatja a francia klub, ám kivásárlási árának mértékét nem hozták nyilvánosságra.

22:32

Erik Pieters személyében 18-szoros holland válogatott védővel erősített a francia élvonalban szereplő Amiens gárdája. A focista az angol másodosztályú Stoke City-től érkezett kölcsönbe az idény végéig.

22:28

A PSG 30 millió eurós ajánlatot tett az Everton 29 éves szenegáli középpályásáért, Idrissa Gueye-ért – legalábbis a Skysports szerint.

22:26

Most már hivatalos, hogy Jean-Clair Todibo a Barcelonáé. A védő négy és fél évre szóló szerződést írt alá a gránátvörös-kékekkel, akiknél a 6-os számú mezt fogja viselni.

22:01

Még ma bejelentheti a Barcelona Jean-Clair Todibo érkezését. A katalánok január elején közölték, hogy nyáron csatlakozik hozzájuk a Toulouse hátvédje, akit azonban azóta kitettek a francia csapat keretéből. A hírek szerint a Barcelona kezdetben a második csapatában adná meg a lehetőséget a játékosnak, azt viszont semmiképp sem szeretnék, ha fél évig nem lépne pályára a védő.

22:00

A Watford középhátvédje, Ben Wilmot fél évre Olaszországba, az Udineséhez került kölcsönbe – jelentette a csakfoci.hu.

21:55

Mario Suárez, az Atlético Madrid és a Mallorca egykori játékosa visszatér Spanyolországba, mégpedig a La Ligában szereplő Rayo Vallecanóhoz. A focista az elmúlt években a Fiorentinában, a Watfordban és a kínai Guizsu Zicsengben szerepelt.

21:54

Öt és fél év, és 179 élvonalbeli bajnoki mérkőzés után elhagyja a Chievót, a 10-szeres szerb válogatott középpályás, Ivan Radovanovics. Olasz lapok szerint a 30 éves labdarúgóért 4 millió eurót fizet új klubja, a Genoa, amely két és fél évre szóló szerződést kötött vele.

21:44

A Basel másfél évre kölcsönadta a Serie A-ban szereplő Empolinak a 21 éves Dimitri Oberlint. A svájci korosztályos válogatott támadó az előző szezonban hat Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen négy gólt szerzett – a Benfica elleni hazai 5:0 alkalmával duplázott –, a jelenlegi idényben viszont minden sorozatot figyelembe véve 23 meccsen csak egyszer volt eredményes.

21:42

A Skysports beszámolója szerint a Chelsea-től elvágyódó Michy Batshuayi a Tottenhamhez szeretne kerülni kölcsönbe, ám a „kékek” nem akarják az ősi riválisnak kölcsönadni. Felkészül: West Ham és Real Betis. A brit média szerint a Tottenham hiányában ezen kettő klub közül kerülhet ki a belga vb-bronzérmes következő egyesülete.

21:41

A Chelsea a hatodik klubba adja kölcsön a 25 éves brazil szélsőt, Lucas Piazont. A Málaga, a Vitesse, az Eintracht Frankfurt, a Reading és a két szezont is bíró Fulham után ezúttal a nyár végéig az olasz sereghajtó Chievo lett a győztes.

21:40

Skót lapértesülések szerint minden részletben megállapodott egymással a vevő és az eladó, azaz a Celtic és a Borussia Dortmund a németeknél szereplő jobb hátvéd, Jeremy Toljan átigazolásáról. A 24 éves német-amerikai kettős állampolgárságú bekk kedd reggel repülhet Glasgowba, ahol miután átesett az orvosi vizsgálaton alá is írhatja új szerződését és bemutatkozhat új csapattársainak.

21:39

Az egykor szebb napokat is megélt Wilfried Bony a következő fél évben a katari al-Arabinál szerepel majd kölcsönben. Játékjogával az angol második ligás Swansea rendelkezik.

21:39

A Manchester United a szezon végéig kölcsönadta negyedik számú kapusát, Joel Pereirát a belga élvonalbeli Kortrijknek.

21:37

A Monaco bejelentette, hogy fél évre kölcsönvette a Leicestertől Adrien Silvát.

21:33

Pár napja még arról adhattam hírt, hogy Kagava Sindzsi, a Borussia Dortmund japán támadója a Monacóhoz kerülhet kölcsönbe, azonban ez végül nem így lett.

A focista a Besiktas csapatához került kölcsönbe, mivel a BVB-nál nem jut állandó játéklehetőséghez. A korábban a Manchester Unitedben is megforduló labdarúgó a szezon végéig fog a Boszporusz partján játszani.

21:29

A TuttoCalcioNews a La Gazzetta dello Sportra hivatkozva arról számolt be, hogy a szerdán a Juventust az Olasz Kupából búcsúztató Atalanta kinézte magának az RB Salzburg 18 éves magyarját, Szoboszlai Dominikot, valamint az Excelsior 22 éves középpályását, Jerdy Schoutent – adta hírül a csakfoci.hu.

A napokban a Sportudvar is beszámolt arról, hogy egy, állítólag a Juventus egyik vezetője által egy milánói étteremben hagyott jegyzeten fölbukkant Szoboszlai Dominik neve is, mint akit szívesen leigazolnának a torinóiak. Ennek hitelességét persze nehéz ellenőrizni, de annyi biztos, hogy 10 millió eurót gondoltak költeni rá.

Szoboszlai menedzsere, Esterházy Mátyás pár napja arról beszélt, legfőbb céljuk az, hogy a fiatal magyar játékos rövidesen egy európai topklubban focizhasson, de egyelőre a fő célkitűzés az, hogy Dominik a Red Bull Salzburgba verekedje be magát.

Mint ismert, az Atalanta tegnap este 3:0-ára legyőzte és kiejtette a Juventust a Coppa Italiából. Vajon Szoboszlai Dominik ügyében is a bergamóiak kerekednek felül? Aligha ma este tudjuk meg…

21:22

Ahogy az várható volt, a Leicester City bejelentette Youri Tielemans kölcsönvételét az AS Monacótól. A vb-bronzérmes belga játékos a szezon végéig fog a “rókáknál” focizni. Korábban szó volt róla, hogy Tielemansért cserébe Adrien Silva a Leicestertől a Monacóhoz kerül kölcsönbe, de erről még nem született hivatalos bejelentés.

21:20

A Fiorentinában a szezon kezdete óta kettő mérkőzésen csupán 27 percet kapott Cyril Théréau, aki most a tavaszi idényre kölcsön került az olasz élvonalban szereplő Cagliarihoz. A kölcsönszerződés nem tartalmaz opciós jogot, vagyis a szárd klubnak nem lesz lehetősége automatikusan megszerezni a francia játékost a szezon végén.

21:19

Antoni Georgiou személyében egy 21 éves ciprusi válogatott játékos érkezett a Levantéhoz a Tottenhamtől. A fiatal csatár kölcsönbe került a spanyol csapathoz.

20:34

A Fenerbahce bejelentette, hogy 6 millió euró körüli összegért szerződtette az Empolitól a 11-szeres szlovén válogatott Miha Zajcot. A 24 éves támadó középpályás négy és fél évre szóló szerződést kötött új klubjával.

20:23

Az Udinese bejelentette, hogy vételi opcióval fél évre kölcsönvette a Genoa 29 éves középpályását, Sandrót. A 17-szeres brazil válogatott játékos szerződtetése afféle B-verzióként lépett életbe az udinei klubnál, miután nem sikerült megszerezni Tom Huddlestone-t a Derby Countytól.

20:05

A korábbi híreknek megfelelően Peter Crouch az angol élvonalbeli Burnley-hez, a Premier League 17. helyezettjéhez igazolt. A 38 esztendős angol csatár az idény végéig kötelezte el magát új csapatánál. “Peter egy olyan személy, aki jól be fog illeszkedni a csapatba, és hamar jó viszonyba fog kerülni a klubbal és a szurkolókkal is. 

Minden klubjában sok gólt szerzett. Hazai és nemzetközi szinten remek, hatékony játékos” – jelentette ki Sean Dyche, a csapat menedzsere egy mai sajtótájékoztatón.

20:00

Ebben a percben Olaszországban is lezárult az átigazolási időszak, így most már nem lehet új szerződéseket kötni, legfeljebb klub nélküli, szabadon igazolható játékosok kerülhetnek még új csapathoz, igaz, ők az év során bármikor. Már csak három topligában: az angoloknál, a franciáknál és a spanyoloknál zajlik az időszak, egészen éjfélig.

19:55

A Barcelona percekkel ezelőtt bejelentette, hogy szerződtette Emerson Aparecida Leite de Souza Juniort, a brazil Atlético Mineiro 20 éves jobbhátvédjét. A labdarúgót hazájában az “új Dani Alvesnek” tartják, mivel a most a PSG-ben, de korábban a katalánoknál is megfordult focista a védekezés mellett előszeretettel kiveszi részét a támadásokból is, s ez Emerson Aparecidára is igaz. A játékos 5 évre, 12 millió euróért kötelezte el magát a spanyol élvonal listavezetőjéhez és címvédőjéhez.

19:52

Michal Hipp, aki szeptemberig a labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás vezetőedzője volt, a kazahsztáni válogatott pályaedzője lett.

A szlovák szakember a cseh Michal Bílek segítője lesz kazah válogatottnál. Bílek és Hipp 1990-ben csapattársak voltak a csehszlovák válogatottban. Érdekesség: 2016-ban a cseh Jihlava csapatában éppen Bílek került Hipp helyére.

A volt szombathelyi edzőt szlovák élvonalbeli csapatok is megkeresték (Aranyosmarót, Nagyszombat), de ő a kazah válogatottat választotta. Hipp már Asztanában tartózkodik – számolt be a Nemzeti Sport Online.

19:47

A PSG-nél kevés játéklehetőséget kapó Christopher Nkunku végül úgy tűnik, hogy maradni fog Párizsban. A L’Équipe szerint a 21 éves középpályás annak ellenére marad a francia élvonal listavezetőjénél, hogy az Arsenal állítólag élénken érdeklődött iránta. Az “ágyúsok” egy opciós joggal ellátott kölcsönszerződést kínáltak a focistának, de ezt ő elutasította. A hír szerint azonban a nyáron újra próbálkozhat majd az észak-londoni gárda.

19:45

Régi-új játékossal gyarapodott a Feyenoord, miután megszerezte az Evertontól Cuco Martinát, aki az elmúlt fél évben kölcsönben a Stoke Citynél szerepelt. A 38-szoros curacaói válogatott védő fél évre kölcsönbe került a rotterdami csapathoz, amelynél elkezdte a labdarúgást és amelynek 18 éves koráig játékosa volt.

19:41

Az RB Leipzig a szezon végéig kölcsönvette az Arsenal fiatal középpályását, Emile Smith-Rowe-t. A 18 esztendős labdarúgó a jelenlegi idényben hat tétmérkőzésen három gólt szerzett az „ágyúsok” első csapatában, de a Premier League-ben még nem mutatkozhatott be. Új együttesénél a 18-as mezt kapta.

19:41

A Cegléd hivatalos honlapján közölte, a csapatnál folytatja pályafutását a 23 éves védekező középpályás, Pallagi Botond.

19:30

Az Atlético Madrid az Argentinos Juniors nevelésével, Nehuén Pérezzel erősített. A 18 esztendős, 186 centiméter magas középhátvéd a február 10-én véget érő U20-as dél-amerikai bajnokság után csatlakozik a “matracosokhoz”. A Chilében zajló tornán Pérez a korosztályos argentin válogatott csapatkapitánya. Értékét a Transfermarkt most még csak 500 ezer euróra becsüli.

19:22

Újabb játékos távozhat a Monacótól. Adama Traoré a tavaszt a hercegségbeliek partnerklubjánál, a belga első osztályú Cercle Bruges-nél töltheti kölcsönben – tudta meg a France Football magazin. A támadó középpályás csupán hat francia bajnoki mérkőzésen játszott ebben az idényben.

19:16

Kettő hete még a Ferencváros ellen játszott Belekben a 2:1-re megnyert felkészülési mérkőzésen a Viitorul Constanta védekező középpályása, Tudor-Cristian Baluta, ma pedig aláírt az angol élvonalban szereplő Brightonhoz. A 19 éves, jobblábas játékos három és fél éves szerződést kötött új csapatával, amely a transfermarkt szerint 1.3 millió euró körüli összeget fizet érte a Gheorghe Hagi által irányított klubnak.

19:08

Nem csak játékosokat igazolnak a klubok: Az angol ötödosztályban szereplő Salford City röviddel ezelőtt bejelentette, hogy az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) elfogadta a klub kérelmét, így David Beckham immár hivatalosan is a klub igazgatója. A MU és az angol válogatott korábbi ikonja a múlt héten vásárolt magának 10 százaléknyi tulajdonrészt a klubban, amelyben további öt egykori MU-s csapattársa, mind „a ’92-es évfolyam” tagjai, Gary és Phil Neville, Ryan Giggs, Nicky Butt, valamint Paul Scholes is tulajdonosok ugyanilyen arányban.

19:02

A Roma az idény végéig kölcsönadta a Cagliarinak tizenkilenc éves balhátvédjét, Luca Pellegrinit. Az olasz utánpótlás-válogatott labdarúgó tavaly szeptemberben mutatkozott be a Serie A-ban, amelyben eddig négy, míg a Bajnokok Ligájában két meccsen szerepelt.

19:00

Youri Tielemans túl van az orvosi vizsgálatokon Leicesterben – jelentette a Sky Sports. Egyelőre a belga játékos szerződtetéséről még nincs hivatalos bejelentés.

18:53

csakfoci.hu információi szerint a téli átigazolási időszakban eddig csak három távozó játékost bejelentő Újpest a Haladás két labdarúgójával szeretne erősíteni, és a tárgyalások előrehaladott állapotban vannak. A két kiszemelt, Kovács Lóránt és Rácz Barnabás klubváltására hamarosan pont is kerülhet és már a hétvégi fordulóban bemutatkozhatnak a lila-fehéreknél. Az újpestiek egy harmadik labdarúgóval kapcsolatban is előrehaladott tárgyalásokat folytatnak: az Inter Zapresic 23 éves nigériai támadóját, Theophilus Solomont szeretnék megszerezni.

18:43

A Valencia az idény végéig kölcsönvette a Celta Vigo védőjét, a 14-szeres argentin válogatott Facundo Roncagliát. A Turia-parti együttes valamivel több mint egy órával ezelőtt az Alavéstől megvásárolt Rubén Sobrino szerződtetését jelentette be.

18:40

A Lazio vételi opcióval fél évre kölcsönvette a 31 éves brazil születésű olasz középpályást, Romulót a Genoától.

18:35

Kora délután adtam hírt róla, hogy az AC Milan Alain Saint-Maximint, a Nice francia középpályását akarja megszerezni még ma. Mostanra azonban kiderült, hogy a labdarúgó nem fog januárban klubot váltani, pedig az olasz sajtó már azt is tudni vélte, hogy 25+5 millió euróért még ma Milánóba igazolhat. Most maga az érintett beszélt a helyzetről: “Ez egy kvázi lehetetlen művelet ma. A Nice-nek ugyanis találnia kellene a helyemre valakit. Júniusig így biztosan nem távozom”.

18:34

Két játékost is kölcsönvett a Torinótól Nagy Ádám klubja, a Bologna. A 22 éves Simone Edera szélsőként és csatárként, míg a 21 esztendős Lyanco középhátvédként bevethető. A két labdarúgó összesen öt olasz első osztályú meccsen lépett pályára eddig az idényben.

18:30

Az NB II-ben szereplő Cegléd korábbi csapatkapitánya, Nánási Balázs immár szabadon igazolható játékosként az NB III Közép-csoport 13. helyén álló Kecskeméti TE-hez igazolt.

18:26

Az Espanyol és a kínai Vuhan Zall mindenben megegyezett egymással Léo Baptistao klubváltásáról. A 26 esztendős brazil támadó – aki szerdán még gólt lőtt a spanyol Király-kupában – a korábbi hírek szerint nem akarta elhagyni a La Ligát, ám végül mégis sikerült meggyőzni.

18:16

A Celta Vigo az idény végéig kölcsönvette a Betis algériai támadóját, Rijad Budebuzt. A spanyol élvonalban jelenleg kieső helyen álló vigói együttesnek a nyáron opciós joga lesz a 28 esztendős labdarúgó végleges megvásárlására.

18:09

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy csereüzletre kerül sor a Monaco és a Leicester között. Már napok óta beszédtémát szolgáltat, hogy Youri Tielemans, a hercegségbeliek vb-bronzérmes belga középpályása a 2016-os angol bajnokhoz szerződhet, míg a portugál Adrien Silva helyette mehet a Rókáktól a piros-fehérekhez. Tielemans ma orvosi vizsgálaton járt Leicesterben, illetve meglátogatta a kék-fehér klub edzőközpontját is.

18:06

Hivatalossá vált, amiről a Sportudvar néhány napja híresztelés szintjén már beszámolhatott: Anthony Martial 2024-ig szóló szerződéshosszabbítást írt alá a Manchester Uniteddel. A kontraktus további egy évvel megtoldható, amennyiben a felek elégedettek lesznek egymással. Martial nem ápolt jó viszonyt a decemberben kirúgott José Mourinhóval, azonban utódjával, Ole Gunnar Solksjaerral már jól kijönnek. Martial nem is győzött köszönetet mondani a norvég menedzsernek a hosszabbításért.

18:04

Mindössze fél évnyi szereplés után Almamy Touré el is hagyja a Monaco együttesét. A 22 éves védő a német élvonalbeli Eintracht Frankfurthoz szerződött 2023-ig. A Monaco Tourép következő eladásakor a vételár bizonyos részére jogosult lesz.

18:01

Hivatalosan is bejelentette a Galatasaray, hogy leigazolta Kosztasz Mitroglout a Marseille-től. A 30 éves görög csatár a 22-es mezszámot fogja viselni és másfél évre írt alá a törököknél.

18:00

Ebben a percben bezárult a német piac, vagyis ott már nem lehet új szerződéseket aláírni nyárig, legfeljebb szabadon igazolható, klub nélküli focistákkal lehet megállapodni.

17:58

Az egykor a Real Madridban pallérozódó korábbi spanyol utánpótlás-válogatott támadó, Rubén Sobrino három millió euró körüli összegért a Deportivo Alavéstől a Valenciához szerződik 2022-ig.

17:54

Gary Cahill, a Chelsea 33 éves védője idén mindössze 21 percet kapott a Premier League-ben, de az összes tétmeccsen való pályára lépését tekintve sem lehet elégedett: 4 EL-meccs és 2 találkozó az Angol Ligakupában szerepel a neve mellett. Gary Cahillt brit lapértesülések szerint a Juventus, a Monaco és a Fulham is szerződtette volna, legközelebb az utóbbi járt a megszerzéséhez, de utóbbi klubnál nem tudtak a személyes feltételekben megállapodni. Ezért a 61-szeres angol válogatott úgy döntött, küzd a helyéért jelenlegi csapatánál a következő fél évben is. Jelenlegi szerződése a nyáron jár le.

17:53

Az elmúlt három óra történései röviden:

  • A labdarúgó NB III Keleti csoportjában szereplő Cigánd hivatalos honlapján közölte, hogy Hrabina Alex az élvonalbeli DVSC-hez szerződött. A 23 éves kapus másfél éves szerződést kötött a Lokival.
  • A labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Vidi FC hivatalos honlapján tudatta, hogy az idény végéig kölcsönadta Tóth Bencét a másodosztályú Vasasnak.
  • Az Ajax hivatalos honlapján jelentette be, hogy közös megegyezéssel felbontja Schön Szabolcs szerződését.
  • Tuttomercatoweb beszámolója szerint az olasz rekordbajnok megegyezett a Haladással, így az U16-os magyar válogatott kapus Senkó Zsombor a Juventusban folytatja pályafutását.
  • A korábban a Honvédban is szereplő Faggyas Milán az NB III-as Füzesgyarmathoz igazolt.
  • Kunsági Roland, a Ferencváros korábbi kapusa Kecskeméten folytatja.
  • A Newcastle United bejelentette, hogy az idény végéig kölcsönvette az AS Monaco 23 éves olasz védőjét, Antonio Barrecát, akit nyáron meg is vásárolhat majd.
  • A Schalke a 25-szörös holland válogatott Jeffrey Brumát a szezon végéig kölcsönbe megszerezte a Wolfsburgtól.
  • A Kicker információi szerint a Borussia Dortmund és a Hannover megegyeztek egymással Kagava Sindzsi átigazolásáról. A Hannover ennek ellenére sem mehet biztosra – sőt –, a japán középpályás repülőgépe ugyanis megérkezett Törökországba, ahol a Besiktas várja orvosi vizsgálatra. 
  • Felkerült egy fotó a Twitterre, amelyen Yuri Tielemans, az AS Monaco belga válogatott középpályása a Leicester edzőpályáján látható. Lapértesülések szerint már az utolsó simításokat végzik a szerződésén és be is jelentik az érkezését. 
  • A hetek óta emlegetett Miguel Almirón befutott Newcastle-be. A klub 2024 nyaráig szóló szerződést kötött a paraguayi támadóval.
  • A 23 esztendős Georges-Kévin N’Koudou nyárig a Monacóban bizonyíthat majd, miután a Tottenham kölcsönadta.
  • Peter Crouch a Burnley-be szerződik.
17:45

Elnézést kérek, hogy az elmúlt több mint három és fél órában nem volt friss hír, de internet-problémák adódtak, amiket mostanra sikerült áthidalni. Innentől kezdve késő estig folyamatos lesz az élő tudósítás, tartsatok velünk!

14:03

A Daily Mail információi szerint a Chelsea megfelelő ajánlat híján kész kölcsönbe is elengedni Michy Batshuayit, aki vagy a West Ham Unitedhoz, vagy a Real Betishez kerülhet. A belga támadót nyáron a Valenciának adták kölcsön, ám gyenge teljesítménye miatt a spanyol klub néhány hete visszaküldte Londonba.  

Az angolok úgy tudják, Batshuayi számára a két lehetőség közül a West Ham jelenti a kevésbé vonzó megoldást.

14:01

Ankétot tartott a labdarúgó NB II-ben a hetedik helyen álló Vasas. Az eseményen Domonyai László klubigazgató elárulta, Rokszin Ádám, Szokol Zsolt és Vaskó Tamás távozhat az angyalföldiektől, mert a szakvezetés nem számít rájuk – számolt be a Nemzeti Sport Online.

14:00

Az átigazolási időszak zárása itthon és a topligákban:

Németország – január 31., csütörtök 18.00
Olaszország – január 31., csütörtök 20.00
Anglia – január 31., csütörtök 23.59
Franciaország – január 31., csütörtök 23.59
Spanyolország – január 31., csütörtök 23.59
MAGYARORSZÁG – február 14., csütörtök 23.59

13:49

Az angol élvonalbeli Wolverhampton hivatalos honlapján tudatta, hogy a kölcsönszerződés után végleg megszerezte Jonathan Castrót (a kiemelt képen) az Atlético Madridtól. A spanyol balhátvéd 2023-ig írt alá, egybehangzó angol sajtóértesülések szerint klubrekordnak számító 18 millió fontért váltott klubot. 

„Jonny” nyáron érkezett kölcsönbe az Atlético Madridtól. A balhátvédként és balszélsőként is bevethető labdarúgó azóta 22 tétmérkőzésen szerepelt a Wolverhamptonban, egy gólt szerzett és egy gólpasszt adott. Ősszel bemutatkozhatott a spanyol válogatottban is.

A klubrekordnak számító 18 millió fontos összeg hozzávetőlegesen ugyanannyi, mint amennyit a honfitársáért, Adama Traoréért kifizetett a Wolves tavaly nyáron. 

AMI DÉLELŐTT TÖRTÉNT…
Az FTC-ből igazolt a Győr

A másodosztályú ETO FC Győr hivatalos honlapján bejelentette, szerződtette Lovrencsics Balázst, a Ferencváros labdarúgóját.

A 27 esztendős támadó három évre szóló megállapodást kötött az NB II-ben a tizedik helyen telelő együttessel.

Lovrencsics Balázs – akinek bátyja, Gergő a Ferencváros játékosa – 2017 nyarán tért vissza a fővárosi zöld-fehérekhez. Az FTC színeiben az ősszel csupán egyetlen tétmeccsen jutott szóhoz: a Sényő elleni Magyar Kupa-találkozón csereként szűk félórát kapott Szerhij Rebrovtól, s ő állította be a 4–0-s végeredményt.

A fiatalabb Lovrencsics-fivér legutóbb a 2016–2017-es évadban focizott a másodosztályban, akkor a Soroksár játékosaként 33 találkozón összesen 23-szor volt eredményes, így gólkirály lett.

„Nagyon szimpatikus és imponáló volt, hogy ennyire szeretett volna az ETO megszerezni, ez nagyban megkönnyítette a döntésemet. Az ETO nem NB II-be való klub, ezért a legfontosabb célom a feljutás, ha idén nem is, jövőre mindenképpen. Szeretnék minél több játéklehetőséghez jutni, és gólokkal segíteni a csapatot!”  – idézi az eto.hu Lovrencsics Balázst.

Christian Chifu Kazincbarcikára igazolt

A román Cristian Chifu és Virág Ákos a labdarúgó NB II-ben szereplő Kazincbarcika együttesében focizik tavasszal.

„Voltak próbajátékosaink, közülük nálunk folytatja a pályafutását a védő Virág Ákos, aki debreceni nevelés, de legutóbb Cegléden focizott – mondta a boon.hu megyei portálon Kádár Zsolt, a barcikai klub sportigazgatója. – A másik érkező a román Cristian Chifu, ő középső középpályás. Nyilván az is cél nálunk, hogy minél több saját nevelésű fiatalt beépítsünk a csapatba. A pontos tavaszi keret pár napon belül lesz teljes, ugyanis ekkor derül ki, hogy ki, pontosan hol fog szerepet kapni a rendszerünkön belül. A felkészülésről annyit, hogy úgy gondolom, amit kellett, azt elvégezte a csapatunk, elvégeztetett a játékosokkal a Gálhidi György vezetőedző által irányított szakmai stáb.”

Dorog: egy támadó érkezett, egy középpályás pedig távozott

Az ősszel Kozármislenyben focizó Beke Péter a klub honlapjának tájékoztatása szerint a tavaszi szezonban az NB II-ben szereplő Dorog együttesében folytatja a pályafutását, míg Nagy István Dorogról Mosonmagyaróvárra szerződött.

A 24 éves támadó, Beke Péter korábban szerepelt Pécsett, Kozármislenyben, Siófokon és a Szeged 2011-ben is. Ősszel ismét az NB III-as Kozármislenyben játszott (ez már a második etapja volt a klubnál), 13 bajnoki mérkőzésen három gólt szerzett. A teljesítményére felfigyelt a Dorog, amely átigazolta őt.

A Nemzeti Sport Online információi szerint Nagy István viszont nem marad a dorogiaknál, a 32 esztendős középpályás tavasszal a szintén másodosztályú Mosonmagyaróvárban játszik.

Horváth: Nem úgy erősítettünk, ahogy elterveztük

Az NB I-ben szereplő Haladás vezetőedzője, Horváth Ferenc a klub hivatalos honlapjának elmondta, nem úgy sikerültek a téli átigazolások, ahogy tervezték.

A szokásosnál kevesebb idő maradt a felkészülésre, ez pedig nem a mi malmunkra hajtotta a vizet – kezdte a haladas.hu-nak Horváth Ferenc, a szombathelyiek vezetőedzője. – Egy hónapba kellett belesűrítenünk mindent, a fiúk azonban tisztességgel dolgoztak. Ami az edzőmérkőzéseket illeti, direkt erősebb ellenfeleket kerestünk, hiszen a bajnokságban is kemény meccsek várnak ránk. Örömteli, hogy a védekezésünk szilárdabbá vált az őszihez képest, viszont a gólszerzéssel egy darabig hadilábon álltunk. A törökországi edzőmeccseken azonban már jöttek a helyzetek és a gólok is. Sajnos az erősítések több okból kifolyólag nem úgy sikerültek, ahogy elképzeltük. Több olyan focistát is szerettünk volna igazolni, akiket egyből a kezdőbe állíthatok, így viszont nagyjából ugyanazzal a kerettel vágunk neki a tavasznak, mint amely végigjátszotta az őszt. A csapategység viszont erősebb lett. Nem számolgatunk, hogy hány meccset kellene megnyernünk, hány pontot kellene szereznünk a bentmaradáshoz, mindig csak a soron következő mérkőzés a lényeges.”

A Haladás az utolsó, 12. helyen töltötte a téli szünetet a bajnokságban, miután az ősszel mindössze 9 pontot sikerült összegyűjtenie. A közvetlenül a szombathelyiek előtt, a másik kiesőhelyen álló Kisvárdának ennél héttel több egysége van, míg a még biztos bennmaradó Diósgyőr nyolc pontra van a dunántúliaktól.

Sajtóhír: Holender Dunaszerdahelyre szerződhet

Sajtóértesülés szerint a dunaszerdahelyi DAC Holender Filippel, a Budapest Honvéd magyar válogatott labdarúgójával erősítené meg keretét – tudta meg a ma7.sk.

A Szerbiában született labdarúgónak a nyáron lejár a szerződése a Honvédnál – akárcsak Gróf Dávidnak és Danilónak.

A magyar válogatottban novemberben bemutatkozó 24 éves középpályás 2009 óta focizik a Honvéd színeiben, a felnőttcsapatban 2013-ban mutatkozott be, s több mint 160 tétmérkőzésen lépett pályára.

A DAC a második helyen áll a szlovák első osztályban, hátránya nyolc pont az éllovas Pozsonnyal szemben. A dunaszerdahelyieknél focizik többek között Csóka Dániel, Kalmár Zsolt, Vida Kristopher és Vida Máté is.

Holender az ősszel mind a 18 NB I-es fordulóban kezdő volt, összesen hat gólt szerzett.

NEMZETKÖZI HÍREK
A volt újpesti és Mitroglou is a Galatánál folytatja

A Galatasaray hivatalos ajánlatot tett a Kasimpasának a török első osztályú bajnokság góllövőlistáját toronymagasan vezető Mbaye Diagne-ért. A korábban Újpesten focizó támadó elbúcsúzott a Kasimpasa drukkereitől, sőt már aláírta új szerződését.

Diagne 2015 őszén szerepelt Magyarországon, az Újpest FC színeiben 14 NB I-es bajnoki mérkőzésen összesen 11 gólt szerzett. A szenegáli csatár fél év után a Megyeri útról Kínába szerződött, onnan pedig 2018 januárjában igazolt a Kasimpasához.

A 27 esztendős játékos a mostani idényben a török élvonalban 17 találkozón összesen hússzor volt eredményes, ezzel utcahosszal vezeti a góllövőlistát. Diagne-t a kilenc-kilenc gólos Henry Onyekuru és Hugo Rodallega követi a rangsorban. Az európai Aranycipőért folytatott versenyben Diagne holtversenyben a hetedik helyen áll, nyolc ponttal lemaradva az éllovas Lionel Messitől.

A 21-szeres bajnok Galata a hivatalos honlapján jelezte, tárgyalást kezdeményezett a Kasimpasával Diagne átigazolásáról.

A háromszoros válogatott csatár a Twitteren bejelentette, aláírta négy és fél évre szóló megállapodását a Galatasarayjal, s elköszönt a Kasimpasa-szurkolóktól.

A török sajtó szerint 10 millió euróért vált klubot Diagne.

Mint ismert, a télen Szalai Ádámot, a Hoffenheim csatárát is szóba hozták a Galatával, ám a hírek szerint a magyar válogatott játékos nem fogadta el a török klub ajánlatát.

https://twitter.com/MbayeD10/status/1090694192274251776

Elfogadta viszont az ajánlatot Kosztasz Mitroglou, az Olympique Marseille görög támadója, akit pár napja hoztak szóba a török egyesülettel. A focista ma délelőtt átesett az orvosi vizsgálatokon, amelyekről a Galata hivatalos Twitter-oldalán fotókat is közölt:

Sajtóhír: Willian a PSG-be kerülhet

A Paris Saint-Germain néhány nappal ezelőtt szerződtette Leandro Paredest a Zenittől, azonban a francia klub még egy tehetséges középpályással szeretné megerősíteni keretét.

A Sky Sports brit sportcsatorna úgy értesült, hogy a párizsi vezetők Williant, a Chelsea brazil válogatott középpályását akarják még ma leigazolni. Amennyiben ez sikerülne, a focista némileg Neymart is tudná pótolni, aki 10 hétig nem játszhat a lábközépcsontjában történt sérülés miatt, így többek között a Manchester United elleni BL-párharcban sem vehet részt. Willian gólerős játékos és remekül tudja szervezni a játékot.

A brazilnak 2020 nyaráig szóló szerződése van a Chelsea-vel, ráadásul a Barcelona is élénken érdeklődik iránta. A PSG esélyeit a transzferre az is ronthatja, hogy Willian mintegy 50 millió euróba kerülne, s a PSG-nek oda kell figyelnie a pénzügyi fair play szabályainak betartására is, mivel az európai szövetség már többször is vizsgálódott a klubbal szemben a gigászi költekezések miatt.

Sajtóhír: Nizzából erősíthet a Milan

A Sport Mediaset olasz médium úgy értesült, hogy az AC Milan Alain Saint-Maximint, a Nice játékosát szeretné megszerezni.

A labdarúgónak 2020 nyaráig érvényes szerződése van a nizzaiakkal, azonban állítólag szívesen távozna tőlük. A Milan 25 millió eurós ajánlatot tehet le a francia klub asztalára a szélsőért, aki tökéletesen illeszkedik a Rossoneri átigazolási terveibe, mivel szélsőt szeretnének még vásárolni.

Saint-Maximin 2017-ben érkezett a Nice-hez, az idei szezonban 20 mérkőzésen 6 gólt és 2 gólpasszt jegyzett.

Hivatalos: Giovinco Szaúd-Arábiába igazolt

Négy, az észak-amerikai bajnokságban (MLS) eltöltött idény után Sebastian Giovinco távozott a Toronto FC-től, s a szaúdi bajnokság éllovasánál, az al-Hilalnál fog szerepelni. A 32 éves olasz labdarúgó az MLS-ben 114 mérkőzésen 68 gólt szerzett.

Amerikából igazolhat a PSG

Az RMC Sport és a L’Équipe francia sajtótermékek is arról számoltak be, hogy Luciano Acosta, az MLS-ben szereplő DC United argentin támadó középpályása Párizsba tart, hogy a két klub képviselői tárgyalhassanak a játékos átigazolásáról.

Elsőként a Washington Post szellőztette meg az információt, miszerint Acosta a francia kirakatcsapathoz kerülhet, s ezt megerősítette a gall sportsajtó. A hírek szerint 6 millió euró + bónuszért igazolhat a focista a PSG-hez. Thomas Tuchel mindenáron helyettest akar találni Neymar helyére, aki 10 hétig nem bevethető sérülés miatt.

A kiemelt kép forrása: www.wolves.co.uk

Leave a Reply