Nem kellett aggódnia a Rossonerinek a továbbjutás miatt – a Tottenham-Milan mérkőzés legfőbb tanulságai

A Tottenham 0:0-át játszott otthon a Milannal, így az olasz együttes 1:0-ás összesítéssel 11 év után először jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. A Spurs nem igazán tudta veszélyeztetni a piros-feketék egygólos előnyét, így a milánóiaknak sem kellett igazán megerőltetniük magukat. Nem csoda, hogy egy igen unalmas mérkőzést láthattunk, így a meccs értékelése sem lesz túl terjedelmes.

POZITÍVUM
A Milan jól kezelte a mérkőzést

Az 1. félidő utolsó perceiben a Tottenham igyekezett fokozni a Milan védelmére kifejtett nyomást, s Harry Kane egyik átlövése apró ijedtséget is okozott az olaszoknál, ám Mike Maignan kapus a helyén volt. Ugyanez mondható el a 93. percre is, amikor Kane erős fejesét fogta magabiztosan a francia hálóőr a gólvonalon állva. A 2. félidőben még négy olyan szituáció akadt, amikor résen kellett lenniük a Rossoneri védőinek, ám mindegyik szituációt viszonylag könnyedén oldották meg. A Milannak is akadtak lehetőségei, de látszódott a csapat játékán, hogy nem igazán erőlteti a támadásokat, inkább kontrákra rendezkedik be – mivel a Tottenham védelme egyre többször kinyílt, így rövid időn belül négy ellentámadást is vezethetett a csapat, ám sem Rafael Leao, sem Brahim Diaz nem tudott gólt szerezni. A Milan 2012 után jutott be ismét a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, miután több mint 180 percen keresztül nem kapott gólt a Tottenhamtől. Ez azért mindenképpen önbizalommal töltheti el a csapatot.

NEGATÍVUM
Nem voltak kellően határozottak a Spurs támadói

A Tottenhamnek mindenképpen gólt kellett volna szereznie ahhoz, hogy legalább hosszabbítást harcoljon ki, azonban az észak-londoni csapat egyáltalán nem kápráztatta el szurkolóit az első bő harminc percben. Nehezen ment a labdatartás, így támadások építéséről szó sem lehetett. Nem tudták ekkor irányítani a mérkőzést a hazaiak. Az első félidő utolsó perceiben magasabb fokozatra kapcsoltak Harry Kane-ék, azonban egy veszélyesebb lövést leszámítva nem tudtak közel kerülni a gólszerzéshez. A fordulás után a Spurs megtalálta ritmusát és egyre több időt töltött el a Milan 16-osának közvetlen közelében, ez azonban az idő előrehaladtával azt eredményezte, hogy egyre többször nyílt ki hátul a védelem, s a Milan négy ígéretes kontrát is vezethetett. A nagyobb problémát az jelentette londoni szempontból, hogy a kapu előtti befejezéseknél sok volt a hiba és a határozatlanság. Gyakorlatilag hiányzott a kellő bátorság a Spurs támadóiból, hogy gólt szerezzenek. Ugyan Kane a 93. percben fejesével eltalálta a Milan kapuját, de Maignan kapus eszén nem tudott túljárni. Összességében véve a Tottenham nem érdemelt továbbjutást, még úgy sem, hogy a 77. perctől kezdve Christian Romero kiállítása miatt emberhátrányban kellett játszania.

A Milan tehát 1:0-ás összesítéssel bejutott a negyeddöntőbe.

A kiemelt kép forrása: JUSTIN TALLIS / AFP

Leave a Reply