Átigazolási összefoglaló (2021. január 27.)

VIDEÓKKAL – Megkezdődött a hagyományos januári átigazolási időszak a labdarúgásban, a Sportudvar pedig most már hagyományosnak mondható módon idén is rendszeresen összefoglalót ad a piac legfontosabb, legérdekesebb történéseiről. Január első három hetében péntekenként heti, az utolsó héten pedig hétfőtől péntekig napi összefoglalóval jelentkezem, a február 1-ei zárónapon pedig egész napos élő, szöveges tudósítás formájában számolok be az eseményekről. Kövessétek a Sportudvart!

HAZAI HÍREK
Lőw követi Tuchelt Londonba

Immár hivatalosnak tekinthető, hogy Lőw Zsolt (a kiemelt képen balra, kék kabátban) segíti Thomas Tuchel munkáját az angol élvonalbeli Chelsea csapatánál.

Amint arról tegnapi átigazolási összefoglalónkban beszámoltunk, az angol élvonalbeli bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea hivatalos honlapján jelentette be, Thomas Tuchel veszi át a Frank Lampard után megüresedő vezetőedzői posztot. A német és az angol sajtóban már megjelentek olyan hírek is, miszerint Lőw Zsolt is csatlakozik a német szakember szakmai stábjához, azonban erről kedden nem tettek hivatalos bejelentést a londoniak.

Tuchel kinevezését követően azonnal munkába állt, több kép és videofelvétel is napvilágot látott az aznapi edzésről.

Az egyiken pedig a magyar edző is feltűnik, miközben hangos szavakkal utasításokat ad a játékosoknak, így hivatalosnak tekinthető az ő kinevezése is – írta a csakfoci.hu.

Lőw másodedzőként Párizsban is segítette Tuchel munkáját, mindketten a mai, Wolverhampton elleni angol bajnoki mérkőzésen debütálnak a kispadon.

Az FTC-től kölcsönzött a Kaposvár

Az NB II-ben szereplő Kaposvári Rákóczi az idény végéig kölcsönvette Bánki Mártont, a Ferencváros 19 esztendős kapusát, valamint szerződtette Bartos Juliánt a harmadosztályú Ceglédi VSE-től.

A 2001-es születésű Bánki Márton 2009 óta az FTC játékosa, a mostani idényben a fővárosi klub NB III-as csapatában szerepelt, összesen egy bajnoki meccsen kapott lehetőséget.

A korábbi magyar korosztályos válogatott Bartos Julián fél plusz egy évre szóló megállapodást kötött a Somogy megyei egyesülettel – számolt be róla a sonline.hu. A 24 éves támadó fiatalabb korában megfordult a Vasasban és az angol Ipswichben. Tavaly szeptemberben Ceglédre igazolt, az ősszel 12 NB III-as mérkőzésen összesen háromszor volt eredményes. A Csákvár, a Mosonmagyaróvár és a Vác színeiben már játszott a magyar másodosztályban.

Volt Loki-támadót igazolt a DEAC

A labdarúgó NB II-ben szereplő DEAC a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Bereczki Dánielt.

A 25 éves támadó ebben az idényben a szintén másodosztályú Kazincbarcikánál szerepelt, melynek színeiben összesen 22 tétmérkőzésen jutott szóhoz, ezeken egyszer volt eredményes.

Bereczki Dániel korábban évekig a DVSC játékosa volt, az NB I-ben is pályára lépett 22 találkozón. A labdarúgó a jelenlegi idény végéig kötelezte el magát a DEAC-hoz.

„Debreceni vagyok, az előző félévet leszámítva mindig itt játszottam. Az ősszel is figyelemmel követtem a DEAC teljesítményét. Tisztában vagyok azzal, hogy sokszor az utolsó pillanatokban úszott el a pontszerzés, ennek fényében szerintem nem reális a csapat jelenlegi helyezése. A barcikai kitérő abból a szempontból pozitív volt, hogy viszonylag sok játéklehetőséget kaptam, így a súlyos sérülésem után játékban és erőnlétben egyaránt megfelelő szintre jutottam. Főleg szélsőként vetettek be eddig, de támadóként sem jövök zavarba. Szeretem a kombinatív játékot, bízom benne, hogy gólokkal és gólpasszokkal tudom meghálálni a bizalmat” – nyilatkozta Bereczki.

A Lokitól vett kölcsön játékost a Kazincbarcika

A DVSC a tavaszi szezonra kölcsönadta Csősz Richárdot a szintén másodosztályú Kazincbarcikának. Csősz négy évvel ezelőtt kapott lehetőséget először a Loki felnőttcsapatában. A védekező középpályás 2017-ben bemutatkozott az NB I-ben, összesen 47 alkalommal lépett pályára és 1 gólt szerzett.

Hosszabbított védőjével a Siófok

2022. június 30-ig meghosszabbította szerződését a másodosztályú BFC Siófoknál Jagodics Bence. Az 1994-es születésű belső védő 2019 nyarán érkezett Balmazújvárosból a Siófokhoz. A most futó szezonban 19 alkalommal a kezdőben kapott helyet bajnoki mérkőzésen, a DEAC ellen pedig be is talált – áll a Balaton-partiak Facebook-oldalán közzétett bejegyzésből.

Furcsa átigazolási ügy alakult ki a Mezőkövesdnél

A csakfoci.hu értesülései szerint mégsem született megállapodás Gagi Margvelashvili ügyében, aki a grúz sajtóban azt állította: aláírt a Mezőkövesdhez.

Gagi Margvelashvili személyében grúz játékost szemelt ki a védelem megerősítésére a Mezőkövesd. A téli felkészülés során a középső védőként bevethető egykori grúz utánpótlás-válogatott játékos előbb a Dorogi FC ellen egy félidőt, majd a Diósgyőr ellen 23 játékpercet kapott Pintér Attila vezetőedzőtől.

A 24 éves labdarúgó szerződtetését a mezőkövesdiek hivatalosan nem kommunikálták, azonban ezzel egyidejűleg a Transfermarkt adatbázisa a kövesdiek játékosának tüntette fel, továbbá maga az érintett, korábbi klubja hivatalos oldalának is úgy nyilatkozott, hogy létrejött a klubváltás.

“Néhány napja Magyarországon vagyok, átestem az orvosi vizsgálatokon, és lassan megszokom az új környezetet. Fél plusz kétéves szerződést írtam alá az új klubommal. Találkoztam a klub elnökével, a vezetőedzővel. Az edző jól ismeri a grúz focit. 16 különböző játékos játszott a kezei alatt. Most rajtam múlik minden – meg kell mutatnom magamat, mert az együttműködés a jövőben is érvényes lesz majd – mondta az fcsaburtalo.ge-nek Margvelashvili, aki hozzátette, hogy pár honfitársa is gratulált neki a szerződéshez: “Lasha Dvali és Budu Zivzivadze felhívott, gratuláltak nekem az új csapatomhoz, és sok sikert kívántak”.

A csakfoci.hu információi szerint a játékos nyilatkozatával ellentétben mégsem született megegyezés Margvelashvili ügyében. A szakportál úgy tudja, a klub elállt a hátvéd szerződtetésétől, ezért a játékos kénytelen új csapat után nézni. Értesüléseivel kapcsolatban az oldal megkereste a Mezőkövesd sajtóosztályát, ahonnan a következő választ kapta: ”Nem jött létre megállapodás a klub és a játékos között, klubunk nem tart igényt a játékosra.”

Margvelashvili karrierje során csak a grúz élvonalbeli Saburtalo színeiben játszott, az idényben három Grúz Kupa-meccsen és egy EL-selejtezőn lépett pályára, összesen két gólt szerzett.

Ferencváros: Meghiúsulhat a román védő szerződtetése

Több hazai oldal is beszámolt arról román sajtóhírekre hivatkozva, hogy a helyi focilegenda, Gheorghe Hagi által irányított élvonalbeli együttes, a Viitorul Constanta védője és csapatkapitánya, Virgil Ghita iránt érdeklődik a Ferencváros.

A román újságíró, Emanuel Rosu legfrissebb információja szerint a játékos ugyan Budapestre utazott, de valami történt az utolsó pillanatban és megszakadtak a tárgyalások, így jelenleg nincs megállapodás. Konstancai forrásokra hivatkozva azt is hozzáteszi, hogy a játékos ma hazautazik – szúrta ki az ulloi129.hu.

KÜLFÖLDI HÍREK
Ighalo távozik Manchesterből

Odion Ighalo nem a Manchester United játékosa többé. A 31 éves nigériai válogatott csatár közösségi oldalain jelentette be, hogy távozik az angol csapattól.

“Igazán kemény látni, ahogy egy álom véget ér. Büszkeség töltött el, hogy ezt a nagy klubot képviselhettem. Mindig a Manchester United szurkolója fogok maradni” – írta Ighalo, akit tavaly a kínai Sanghaj Greenland Shenhua adott kölcsön az MU-nak, amelynek mezében 23 mérkőzésen 5 gólt szerzett.

Nápolyból igazolt védőt a Fiorentina

Az olasz élvonalban szereplő Fiorentina ma bejelentette, hogy szerződtette Kévin Malcuit-t a Napolitól. A 29 éves francia jobbhátvéd kölcsönjátékosként fog a firenzeieknél szerepelni, akiknek nem lesz vételi joguk rá a nyáron.

Kagava Görögországban

A görög bajnokságban szereplő PAOK Szaloniki hivatalosan megerősítette azokat a napokban fölröppent pletykákat, melyek szerint Kagava Sindzsi a csapathoz szerződik. A Dortmund és a Manchester United korábbi japán válogatott labdarúgója – aki legutóbb a spanyol második ligás Zaragozát erősítette – 2022 júniusáig írt alá a görög élvonalban a negyedik helyen álló együtteshez.

Özil nem akar a Bundesligában játszani

Mesut Özil, aki a hétvégén írta alá három és fél évre szóló szerződését új csapatával, a Fenerbahcével, egy mai interjúban kijelentette, hogy soha többé nem szándékozik a német bajnokságban szerepelni, s a német válogatottba se fogadna el meghívást.

“Amikor utat választok, nem fordulok meg. Azt kívánom, hogy a német nemzeti csapat sikeres legyen, de többé nem fogok velük játszani, mint ahogy a Bundesligában sem akarok többé pályára lépni” – jelentette ki a török származású, de korábbi német válogatott középpályás.

Mint emlékezetes, Özil megítélése jelentősen romlott Németországban, miután 2018-ban egy közös fotón szerepelt válogatottbéli csapattársával, a szintén török gyökerekkel rendelkező Ilkay Gündogannal, valamint Recep Tayyip Erdogan török elnökkel. Az ügy komoly botrányt okozott, ami oda vezetett, hogy Özil nem vállalta többé a német válogatottságot.

Milánóból erősített a Lazio

Az olasz bajnokságban szereplő Lazio bejelentette, hogy szerződésének lejárta előtt fél évvel kivásárolta AC Milanos kontraktusából Matteo Musacchiót, aki 2023 júniusáig érvényes szerződést írt alá a római égszínkék-fehérekkel. A 30 éves argentin védő csupán egy mérkőzésen jutott szóhoz ebben az idényben a Milanban, úgyhogy a váltás egyáltalán nem meglepő. Musacchiót bevallottan a védelem megerősítésének céljából hívták a Laziohoz.

Kölcsönadta fiatal játékosát a Lille

A francia élvonalban szereplő Lille közölte, hogy a szezon végéig kölcsönadta 19 éves csatárát, Fadiga Ouattarát a Valenciának. A Lille-hez 2017-ben érkező, első profi szerződését tavaly nyáron aláíró Ouattara kezdetben a spanyol együttes tartalékcsapatában fog szerepelni.

Angliából hazatérő középpályással erősített a Köln

A Crystal Palace-ban kevés játéklehetőséghez jutó német középpályás, Max Meyer csapatot váltott, s a Bundesliga első osztályában szereplő 1. FC Köln együttesében folytatja pályafutását. A négyszeres német válogatott Meyer 2018 nyarát követően tér vissza a Bundesligába, akkor hagyta el ugyanis a Schalkét a Palace kedvéért.

Nem akarsz lemaradni a hasonló cikkekről? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

Sportudvar – Most már nem csak írásban, szóban is! Kövesd Soundcloud-csatornánkat is!

A kiemelt kép forrása: csakfoci.hu

Leave a Reply