“Egy hónapon át féltem elaludni” – Casillas mesélt a szívproblémáiról

Sokkolta a világot közel egy évvel ezelőtt az a hír, ami úgy szólt, hogy Iker Casillas, a Real Madrid egykori kapusa akkori csapata, a Porto edzésén szívrohamot kapott. A spanyol legenda szerencsésen fölépült, azonban visszavonult, manapság viszont már azon gondolkodik, hogy visszatérjen. Erről még nem hozott döntést, az egy évvel ezelőtti történésekről viszont most elmesélt ezt-azt.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Jelenleg Portugáliában is áll a fociélet, a játékosoknak közel kettő hónapja nem volt lehetőségük játszani. Egyes kluboknál már zajlanak az edzések, de több helyen, így a Portónál is egyelőre még kivárnak, s azt javasolják a labdarúgóknak, hogy otthon tréningezzenek. Nyilván a focisták túlnyomó többségét megőrjíti, hogy hetek óta nincsenek mérkőzések, de akkor mit mondjunk Iker Casillasra? A Porto kapusa ugyanis közel egy éve nem védhetett, s korábbi kijelentése alapján úgy tűnt, nem is fog többé kesztyűt húzni, azonban a hetekben már arról beszélt, gondolkodik a visszatérésen, amennyiben az orvosilag lehetséges. Mint köztudott, a spanyolok mindent megnyert kapusa 2019. május 1-jén, a Porto edzésén szívrohamot kapott. Kórházba vitték, de már aznap este posztolt a közösségi oldalán, megnyugtatva az érte aggódókat, hogy jól van, s túlesett a nehezén. Ezután még hetekig kezelték, majd hazaengedték, de a foci szóba se jöhetett.

Casillas májusban ünnepli 39. születésnapját. Mostanság idejének nagy részét portói otthonában tölti, hiszen a történtek miatt ő is a különösen veszélyeztetett csoportba tartozik. Az egykori kiváló kapus kihasználta az alkalmat, s nyilatkozott a tavaly májusi eseményekről, amelyek természetesen alaposan megviselték.

“Nem voltam szomorú, amiért nem játszhatok, viszont közel egy hónapon keresztül féltem” – mondta el az FC Porto klubtévéjének. “Féltem sétálni, féltem elaludni, féltem bármit is csinálni. Lehetetlen helyzet volt” – vallotta be Casillas, aki a Real Madriddal és a spanyol válogatottal trófeák sokaságát gyűjtötte be, amelyeknek többségét csapatkapitányi mivoltából fakadóan ő emelhette a magasba. Ugyan sokan azt gondolták, hogy levezetni megy Portóba, de egyből kezdőkapussá vált, s e pozícióját szívrohamáig meg is tartotta. “Szerencsére ma már jobban érzem magam, de ez annak köszönhető, hogy szedek egy gyógyszert, amely lehetővé teszi, hogy jól érezzem magam” – tette hozzá.

Visszatérés? Nincs kizárva

Iker Casillas februárban bejelentette, hogy elindul a spanyol szövetség elnöki tisztségéért. A tervek szerint idén rendeznék az elnökválasztást, de a spanyolországi közegészségügyi és diktatórikus állapotok miatt ez erősen kérdéses. Jorge Nuno Pinto da Costa, az FC Porto elnöke akkor kijelentette, hogy Casillas döntött karrierje befejezéséről. A spanyol azonban nem sokkal később jelezte, nem teljesen kizárt, hogy átgondolja eme döntését. “Fizikaliag jobban érzem magam. Az orvosnak kell kimondania, hogy ‘Iker, megtudod csinálni’ vagy ‘nem tudod megcsinálni'”.

Mindenesetre Casillas elismerte, hogy másképp látja az életet, amióta átesett a borzalmakon. “Sok dolog jár a fejedben, többet gondolkodsz és élvezel bizonyos pillanatokat. Olykor mi, játékosok nem fogjuk föl, hogy mink van és hogy ezzel sok embert tudunk boldoggá tenni. Mindenek előtt az a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben” – zárta mondandóját.

Azt hiszem, ezzel az utolsó állítással maximálisan egyet lehet érteni.

#SportoljEgyedül, vagyis ha sportolni mész a szabadba, ne társaságban, hanem egyedül tedd!

Nem akarsz lemaradni a hasonló cikkekről? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: Panoramic/Reuters

Leave a Reply