Melltartójuk megmutatására kényszerítették a női focidrukkereket egy angol stadionnál

A Grimsby Town csapat hölgyszurkolóit arra kötelezték a Stevenage stadionjának őrei, hogy mutassák meg melltartójukat a létesítménybe való beléptetés során. Az intézkedéstől a kisgyerekek esetében sem tekintettek el. A Grimsby szurkolói csoportja fölháborodott az eseten, amely kapcsán nyomozás is indult.

Botrány tört ki a múlt hétvégén az angol negyedosztályú labdarúgó-bajnokságban, a Stevenage FC és a Grimsby Town mérkőzését követően. A találkozó előtt, a vendégcsapat hölgydrukkereit arra kényszerítették, hogy mutassák meg melltartójukat a stadion biztonsági személyzetének a beléptetés során a bejáratoknál. A BBC azt közölte, hogy a biztonsági szolgálat olykor egyes szurkolónőket az alsóneműjük levételére is felszólított, miközben mintegy 800 néző várakozott a kapuknál.

A Grimsby Town egyik szurkolói csoportja egy közleményben ítélte el a történteket:

“Ez az intézkedés – amikor sok ember állt sorba, köztük férfiak és stadionőrök is – a magánélet kirívó megsértésének minősül. Ha már mindenáron szükség volt erre a lépésre, akkor ezt a stadion egyik elzárt helyiségében, s nem odakint, rengeteg ember szeme láttára kellett volna megtenni.”

– tudatták a szurkolók, akik elítélték a szabály öt éves gyermekekre történő alkalmazását is.

A Stevenage szerint semmilyen incidens nem történt, de mégis eljárást indítottak

A Stevenage csapata internetes oldalán reagált az állításokra, közölvén, hogy a Stevenage-Grimsby Town mérkőzés kiemelt kockázatú találkozónak minősült. A finoman szólva is túlzott intézkedést azzal próbálták védeni, hogy az a rendőrök felügyelete mellett zajlott, akik éberen figyeltek arra, hogy ne történjen semmilyen visszaélés a stadionőrök részéről. “Semmilyen incidenst nem regisztráltak ezen a napon, amit összefüggésbe lehetett volna hozni női szurkolókkal, vagy fiatal nézőkkel. Amennyiben voltak is ilyenek, azokat a biztonságiak azonnal megszüntették.” – nyilatkozták a klub vezetői.

Mindezek ellenére azt is leszögezték, hogy a Grimsby Town drukkereinek állításait komolyan veszik. Ebből eredően, elrendelték a biztonsági kamerák felvételeinek tanulmányozását és felszólították az érintett személyeket, hogy tegyenek tanúvallomást az ügyben, és semmilyen módon ne akadályozzák a nyomozást.

Leave a Reply