Átigazolási összefoglaló (január 29.)

VIDEÓKKAL – Megkezdődött a téli átigazolási időszak a labdarúgásban, amely egészen január 31-ig tart. A Sportudvar az utolsó héten naponta, a zárónapon pedig percről percre számol be a piac legfontosabb történéseiről határainkon innen és túl! Tartsatok velünk!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!
HAZAI HÍREK
Egy szerb és egy ukrán játékos érkezett a Lokihoz

A DVSC a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy két, egyaránt tíz napja az együttessel készülő játékossal erősítette meg a keretét. A debreceniek a szerb Luka Milunovicsot és a magyar élvonalban már korábban is szereplő Jurij Habovdát szerződtették.

A 27 éves támadó középpályás, Luka Milunovics korábban focizott az egyaránt szerb OFK Beogradban, Crvena zvezdában és Vozsdovacban, a belga Zulte Waregemben, a görög Plataniában és Arisz Szalonikiben is. Ezt követően Malajzia felé vette az irányt, és játszott a Sebah FA-ban és a Melaka Unitedben is. A DVSC-hez utóbbitól érkezett szabadon igazolhatóként.

Jurij Habovda neve ismerősebben csenghet a magyar labdarúgást követők számára, hiszen a magyar felmenőkkel is rendelkező ukrán játékos a Balmazújvárosban és a Haladásban is játszott. A 30 éves, szélsőként és védőként is bevethető játékos decemberben távozott a szombathelyiektől, így ő is szabadon igazolhatóként érkezett a DVSC-hez.

Visszatért egy saját nevelésű támadó Békéscsabára

Saját nevelésű támadóját igazolta vissza a Békéscsaba NB II-es csapata, amely szerződtette Ajkáról Oláh László Dávidot.

Az egykori korosztályos magyar válogatott, 24 éves csatár felbontotta a szerződését a ligakonkurensnél, így kerülhetett vissza a Kórház utcába.

Sajtóhír: Nikolics a Premier League-be tarthat

soccersouls.com a Daily Mail múlt heti hírére hivatkozva arról ír, hogy a magyar válogatott Nikolics Nemanja képbe került a Crystal Palace-nál. A cikk azzal indít, hogy felsorolja a csatár tengerentúli statisztikáit, a Chicago Fire-ben 96 MLS-meccsen szerzett 51 gólt, hangsúlyozva, hogy 2017-ben gólkirály lett az amerikai élvonalban, de a legutóbbi idényben is 12 gólt szerzett. A cikk azt is megjegyzi, hogy a 32 éves játékos a hírek szerint a török Besiktasnál és a görög Olympiakosznál is képbe került, de az MLS-ből távozó és jelenleg szabadon igazolható játékos szívesebben szerződne Angliába.

Nikolics erényei után a Crystal Palace helyzetével, keretével foglalkozik a cikk. A londoniak a télen két játékost igazoltak: érkezett a skót Dundee United utánpótlásából a támadó középpályás Scott Banks, az Evertontól pedig kölcsönvették a török válogatott csatárt, Cenk Tosunt. Utóbbi egyértelműen azért érkezett, hogy az eddig ebben az idényben hatgólos Jordan Ayew-t segítse a támadójátékban, és valószínűsíthető, hogy tavasszal elsősorban velük kezdődik majd a Crystal Palace csatársora.   

Ugyanakkor a soccersouls.com kifejti, hogy Nikoliccsal kétségtelenül bővülnének Roy Hodgson menedzser variációs lehetőségei, ugyanis az Ayew, Tosun kettős mellett, illetve a keretben elfoglalt helyüket tekintve mögöttük található Christian Benteke „rémálomba illő formát mutatott” eddig ebben az idényben (15 bajnoki mérkőzés/0 gól), míg a hat bajnoki találkozón egyszer eredményes Connor Wickham a Sheffield Wednesday-hez szerződhet.

Az írás végkövetkeztetése, hogy „Nikolics szerződtetése okos húzás lenne a legjobb hatba vágyó Palace részéről”, jó kiegészítő ember lehetne, és mivel ingyen van, tulajdonképpen nincs vesztenivalója a klubnak.

A Nemzeti Sport Online információi szerint a Crystal Palace-nál valóban szóba került Nikolics szerződtetése, de más ügyletektől (alighanem például az angol cikkben is említett Wickham-ügytől) is függ, hogy szerződtetik-e, és az is igaz, hogy több országból vannak érdeklődések, korántsem vehető tehát biztosra, hogy Nikolics Angliában köt ki.

8 hónap után talált magának csapatot a Kisvárda korábbi focistája

Az NB II-ben 11. helyen álló Dorogi FC hivatalos oldalán jelentette be, hogy leigazolta az ukrán és magyar állampolgársággal rendelkező Riaszko Mihajlót, miután a védő felkészülési mérkőzéseken nyújtott teljesítménye meggyőzte a vezetőséget és szerződést ajánlottak neki.

Riaszko Mihajlo a téli felkészülési időszakban próbajátékra jelentkezett az NB II-ben érdekelt Dorognál, majd az előző héten csatlakozott a kerethez. A 23 éves védő pályára lépett a Mezőkövesd és a Komárom elleni edzőmeccsen, teljesítménye a vezetőséget meggyőzte, így szerződést kínáltak neki.

Nagyon jó a csapat, barátságosak a srácok. A csapatnak komoly céljai vannak, tetszenek az edzések is, melyeket kiváló pályákon végzünk. Úgy érzem a beilleszkedésem jól halad, jól fogadtak a társak és mindenben segítenek a pályán és azon kívül is (…) A célom, hogy stabil tagja legyek a kezdőcsapatnak, ennek érdekében pedig a pályán a maximumot fogom nyújtani, hogy sikerüljön elérnie csapatunknak a céljait és minél több mérkőzést nyerjünk meg” – mondta a klubhonlapnak az új szerzemény.

Riaszko pályafutását Ukrajnában az azóta megszűnt FC Hoverla Uzhhorod-nál kezdte, majd Magyarországon a Balmazújváros színeiben is megfordult. A magyarországi kitérő után újra nevelő klubja foglalkoztatta, 17 alkalommal pályára is lépett az ukrán élvonalban.

2016-ban kölcsönbe adták a Mariupol együtteséhez, majd egy évvel később a Kisvárda csapatához került és a Merkantil Bank Ligában 40 alkalommal öltötte magára a csapata mezét. Legutóbb, 2019. május 15-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei első osztályban szereplő Kisvárda második csapatában, az Ibrány ellen 1:1-re végződő bajnoki meccsen 40 percet játszott.

KÜLFÖLDI HÍREK
Hivatalos: Megegyezett a MU és a Sporting Fernandesről

A Manchester United hivatalos közleményben tudatta, hogy megegyezett a Sporting CP-vel Bruno Fernandes (a kiemelt képen) átigazolásáról.

A 25 éves, 19-szeres portugál válogatott középpályás Manchesterbe való lehetséges átigazolásáról január közepén jelentek meg az első hírek, ám később szóba került, hogy a lisszaboniak elégedetlenek a szerződéstervezetben részletezett záradékokkal, ezért kútba eshet az üzlet. Bár az MU nem tette közzé, hogy mennyit fizet a Sportingnak, sajtóhírek szerint 55 millió eurót kap rögtön kézhez a portugál klub, míg további 25 millió euró bizonyos feltételek teljesülése esetén ütheti a markát.

Bruno Fernandes 2017 nyarán, a Sampdoriától tért haza Portugáliába, a Sportinghoz. A lisszaboniaknál 137 tétmérkőzésen szerepelt eddig, 63 gólt és 52 gólpasszt jegyzett. A 2018-ban és 2019-ben az év játékosának megválasztott labdarúgó kétszer hódította el a Ligakupát az együttessel, míg egyszer a Portugál Kupában is csúcsra ért.

Bergwijn megállapodott a Tottenhammel

A Tottenham Hotspur labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be Steven Bergwijn szerződtetését a PSV-től. A 22 esztendős holland válogatott támadó 2025-ig szóló megállapodást írt alá a londoni klubbal.

Bergwijn átigazolását a Sky Sports már kedden megjövendölte, szerdán pedig hivatalossá is vált az átigazolása. A 22 éves, kilencszeres holland válogatott szélső 2025-ig szóló szerződést kötött a Tottenhammel, amely sajtóhírek szerint 30 millió euró körüli összeget fizetett érte a PSV-nek. Új klubjánál a 23-as mezt kapta, amelyet eddig az Interhez távozó Christian Eriksen viselt.

Bergwijn már a PSV vasárnapi, Twente elleni bajnoki találkozóján sem lépett pályára, helyette Londonba repült, hogy átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon.

Bergwijn alapembernek számított az eindhoveni alakulatnál, a jelenlegi idényben 29 tétmeccsen hat gólt szerzett, a bajnokságban 16 találkozón öt gól és tíz gólpassz a mérlege, emellett 45 helyzetet alakított ki a csapattársainak. Nála (41) több kanadai pontot 2018 augusztusa óta csak két ajaxos, Dusan Tadics (63) és Hakim Zijes (47) szerzett az Eredivisie-ben. A holland válogatottban 2018 októberében debütált, eddig kilenc alkalommal szerepelt a címeres mezben.

A Tottenham új igazolásának elsődleges posztja nem középcsatár, így a Spursnél tovább dolgoznak azon, hogy új centert szerződtessenek a sérült Harry Kane pótlására. A Sky Sports úgy tudja, az angol klub jelenleg is tárgyalásokat folytat az AC Milannal Krzysztof Piatek megszerzéséről.

https://twitter.com/SpursOfficial/status/1222466686907047936
Megvan Arteta első arsenalos igazolása

Az Arsenal hivatalos honlapján jelentette be, hogy kölcsönvette Pablo Marít a brazil Flamengótól. A spanyol belső védő az idény végéig érkezik, a londoniaknak opciós joguk lesz a nyáron a végleges megszerzésére.

A spanyol belső védő három idényen keresztül volt a Manchester City játékosa, így a korábban Pep Guardiola segítőjeként dolgozó, jelenleg az Arsenalt irányító Mikel Arteta innen ismeri. Ugyanakkor az sem véletlen, hogy Pablo Marí neve nem forrt össze a Manchester Cityvel, ugyanis egyszer sem lépett pályára a csapatban. Háromszor is kölcsönadták (Girona, NAC Breda, Deportivo La Coruna), mielőtt tavaly nyáron a Flamengóhoz szerződött. A brazil együttessel bajnoki címet és Libertadores-kupát nyert, a klubvilágbajnokságon pedig mindkét mérkőzést végigjátszotta, beleértve a Liverpool elleni, hosszabbítás után elveszített döntőt is.

A 193 cm magas hátvéd Európában 22 élvonalbeli bajnoki összecsapáson lépett pályára eddigi pályafutása során: 20-szor a holland Bredában, kétszer nevelőklubjában, a Mallorcában.

Pablo Marí Mikel Arteta első igazolása az Arsenalnál. A 26 éves belső védő az idény végéig kölcsönbe érkezik, a nyáron opciós joga lesz a londoni klubnak a végleges megszerzésére – piaci értékét kétmillió euróra becsülik.

Máltán kötött ki a Sevilla UEFA-kupa-győztese

Máltán, a helyi élvonalbeli Birkirkara csapatában folytatja pályafutását Diego Capel, a Sevilla korábbi spanyol válogatott, kétszeres UEFA-kupa-győztes szélsője.

A 31 éves labdarúgó legutóbb a spanyol másodosztályú Extremadurában – előtte az Anderlechtben, a Genoában és a Sporting CP-ben – szerepelt, de tavaly július óta nem volt csapata.

Diego Capel 2004 és 2011 között játszott a Sevilla felnőttegyüttesében, ez idő alatt többek között Király-kupát és két UEFA-kupát nyert a gárdával. A spanyol válogatottban 2008-ban kétszer lépett pályára.

A Birkirkara jelenleg a 7. helyen áll a máltai bajnokságban.

Cseh válogatottat igazolt a West Ham

Az angol élvonalban a kiesés elől menekülő West Ham United bejelentette, hogy kölcsönvette Tomas Souceket.

A 24 éves cseh válogatott középpályás a Slavia Prahától érkezik fél évre kölcsönbe, de a Kalapácsosoknak vételi joguk lesz rá az idény végén.

Lengyel kapust vett a Monaco

A francia bajnokság középmezőnyében szereplő Monaco hivatalosan közölte, hogy 2024 júniusáig szóló megállapodást kötött Radoslaw Majeckivel, a Legia Varsó 20 éves lengyel kapusával.

A nemrég a lengyel válogatottba is meghívót kapó, de ottani bemutatkozására még váró portás ezt a szezont még Varsóban fejezi be, mint kölcsönjátékos, s július 1-jével csatlakozik a hercegségbeliekhez.

Oleg Petrov, a Monaco alelnöke elmondta, a Legiában eddig 45 mérkőzésen védő Majecki egy nagyon ígéretes kapus, aki nagy hasznára lehet még új klubjának a jövőben.

Nem akarsz lemaradni a hasonló cikkekről? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: AFP

Figyelem! Előfordulhat, hogy bizonyos, eme cikkbe beágyazott Twitter-videók első kattintásra nem indulnak el. Ilyen esetben újra kattintani kell a hivatkozásra, s akkor elindul a lejátszás.

Leave a Reply