Ez a meccs lesz az utolsó esély a Vidi számára

A Vidi FC ma este 21 órától a görög PAOK Szaloniki vendége lesz a labdarúgó Európa Liga csoportkörének harmadik fordulójában. A magyar bajnoknak mindenképpen minimum pontot kellene szereznie, különben nagy valószínűséggel nem lesz esélye továbbjutni. A szaloniki gárda vezeti a görög bajnokságot és legutóbb a Vidit legyőző BATE Boriszov otthonából hozta el a három pontot. Az is a csapat mellett szól, hogy 25 ezer fanatikus szurkolója fogja bíztatni a helyszínen. A meccs talán legfontosabb kérdése az lesz, hogyan tudnak a fehérváriak alkalmazkodni ezekhez a körülményekhez.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A MOL Vidi FC csapata szerdán 13:00 órakor landolt Thesszalonikiben, ahol csütörtök este a PAOK Szaloniki együttese ellen lép pályára az Európa Liga L-csoportjának harmadik körében. A Vidi a BATE és a Chelsea elleni meccsek után egyelőre pont nélkül áll, míg a görögöknek három pontja van, miután nyerni tudtak Fehéroroszországban az előző körben.

A PAOK veretlenül vezeti a görög bajnokságot, így a Vidinek nem lesz egyszerű dolga, a várhatóan telt ház, nagyjából 25 ezer néző előtt.

Tudja ezt a magyar bajnok szerb trénere, Marko Nikolics is, aki a meccset megelőző sajtótájékoztatón elmondta, nem díszként szerepelnek a sorozatban, szeretné, ha a csapata végre pontokat szerezne, ugyanis ha a PAOK elleni két meccsen is eredménytelen marad a Vidi, akkor véget is érhet a számolgatás.

„A PAOK nagyon erős csapat, szépen menetelt a Bajnokok Ligája selejtezőiben is, és a szurkolói fantasztikus hangulatot teremtenek minden mérkőzésen. A célunk, hogy fegyelmezetten, hiba nélkül szerepeljünk a csütörtöki meccsen, különben nem lehet esélyünk a jó eredményre” – mondta Nikolics, aki újságírói kérdésre elmondta, közel áll hozzá a PAOK, hiszen korábbi csapata, a Partizan is jó viszonyt ápol a görögökkel.

Nikolics újra hangsúlyozta, az egyénileg jobb erőkből álló PAOK ellen csak szervezett csapatként lehet esélye a Vidinek.

Anel Hadzsics, a Vidi középpályása először szerepelhet a PAOK otthonában, de elmondása szerint jól sikerült a csapat felkészülése, ezért jó eredményt vár csütörtökön saját csapatától.

Hadzsics arról is beszélt, hogy szerinte ez a PAOK jobb csapat, mint az az AEK Athén, amely a Bajnokok Ligája selejtezőjéből búcsúztatta a Vidit, és jelenleg a BL csoportkörében szerepel.

A Vidi számára tehát a mostani már a második görögországi fellépés lesz ebben a szezonban. Az AEK Athén otthonában 1:1-es döntetlenre volt képes a fehérvári gárda, ám a hazai vereségnek köszönhetően nem jött össze a BL-csoportkör.

A PAOK Szalonikinek a fellelhető adatok szerint eddig nem volt magyar csapattal hivatalos mérkőzése.

A Vidi számára jó ómen lehet, hogy legutóbbi három, október 25-én vívott mérkőzését egyaránt megnyerte, ráadásul ezek között Európa Liga-találkozó is van. 2009-ben a Debrecent 3:0-ra, 2012-ben a Baselt az EL-ben 2:1-re, míg 2014-ben a Paksot 2:0-ra sikerült legyőzni.

Persze ez a tény önmagában nem sokat nyom a latban. Ahogy Nikolics mester fogalmazott, a szervezettségen fog múlni minden. A Vidinek mindenképpen legalább egy ikszet ki kellene harcolnia, mert egy újabb vereség alighanem a biztos kiesést fogja eredményezni. Ha valami csoda folytán a győzelem is összejönne, akkor viszont reális esélye maradhatna a csapatnak arra, hogy az első kettőben végezhessen a csoportkör végén.

Hogy mi fog történni, 21 órától kiderül. A meccset a Sport TV és a Spektrum Home élőben közvetíti.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: blikk.hu