Teniszlabdákkal tiltakoztak svájci focidrukkerek az eSport ellen

A svájci labdarúgó-bajnokságban szereplő Young Boys és FC Basel szurkolói a két együttes egymás elleni bajnoki mérkőzésén teniszlabdák és váltókarok pályára dobálásával tiltakoztak az eSport svájci bevezetése ellen vasárnap. Mindezt azért tették, mert szerintük amennyiben a fociligában is életre hívnák az eSport-bajnokságot, akkor a klubok számára olyannyira fontossá válhatna az új sorozat, hogy elhanyagolnák a nagypályás együtteseiket.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Roger Federer szeretett volna ott lenni. Minden bizonnyal ez járhatott a svájci teniszklasszis fejében, amikor vasárnap a berni Stade de Suisse-ben, a Young Boys – FC Basel bajnoki mérkőzés 17. percében a hazai csapat szurkolói teniszlabdák sokaságát, valamint néhány, játékkonzolokhoz használható váltókart dobáltak a pályára. A szokatlan akcióra azért került sor, mert a drukkerek tiltakoznak az ellen, hogy Svájcban is eSport-bajnokságot szervezzenek labdarúgócsapatok számára. A szurkolók többsége úgy véli, hogy amennyiben bevezetnék az új ligát, akkor fönnállhatna annak a veszélye, hogy a klubok számára akkora jelentősége lesz az eSportnak, hogy a nagypályás csapatok háttérbe szorulhatnak.

Forrás: RTS Sport

A Young Boys szereplői nem voltak egyedül a protezsálás ezen formájával. Az 56. percben ugyanis bázeli társaik is hasonló akcióval fejezték ki az eSporttal szembeni ellenérzésüket. Emellett a két tábor közös transzparenssel is készült, amelyen a nem túlzottan irodalmi stílusú “Scheiss e-sports” felirat szerepelt, valamint egy, a videójátékok karakterisztikus szünet-ikonját ábrázoló óriásképet is kifeszítettek a tribünre.

A svájci klubokat hamarosan kötelezhetik arra, hogy legyen eSport-szakosztályuk
Forrás: RTS Sport

A Young Boys egyik szurkolói csoportja, az Ostkurve Bern vasárnap este közleményt adott ki. “Harcolunk az eSport ellen – olvasható az ultrák nyilatkozatában. A labdarúgás egy csapatsport és nem egyéni játék”. A szurkolói csoportot aggasztja, hogy a ligának előrehaladott állapotban lévő tervei vannak az új bajnokság beindítására vonatkozóan és könnyen lehet, hogy kötelezni fogják az első osztályú klubokat arra, hogy eSport-szakosztályt működtessenek a jövőben. “Napjaink társadalmában a gyerekek otthon, a konzol előtt ülve töltik idejüket ahelyett, hogy barátaikkal sportolnának” – teszik hozzá a szurkolók.

A tüntetések ellenére a mérkőzést lejátszották. A Young Boys meglepően simán, 7-1-re legyőzte az évekig egyeduralkodónak számító Baselt, és hibátlanul (7 mérkőzésből 7 győzelem) vezeti a svájci bajnokságot, amelyben eddig 26 gólt szerzett és csak 5-öt kapott, nem mellesleg már most tíz pont az előnye a másodikkal szemben. A Basel mindössze a hetedik helyen áll a tíz csapatos bajnokságban.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: RTS Sport

Leave a Reply