Franciaország jutott elsőként az elődöntőbe

VIDEÓKKAL – A papírformának megfelelően a francia válogatott legyőzte a portugálok ellen duplázó Edinson Cavani nélkül, s a maga alatt teljesítő Luis Suárezzel gyengécske uruguayi csapatot, így elsőként jutott be a labdarúgó-világbajnokság legjobb négy együttese közé. Raphael Varane az első félidő végén egy fejessel juttatta előnyhöz a gallokat, majd a második félidőben Antoine Griezmann 16-oson kívülről megeresztett lövésébe Fernando Muslera, az uruk kapusa a lehető legszerencsétlenebbül ért bele, aminek következtében a labda behullott a kapuba. A franciák az esti brazil-belga párharc győztesével játszanak a keddi elődöntőben.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Két szünnap után újra mérkőzéseket rendeznek a 2018-as labdarúgó-világbajnokságon. A negyeddöntők sorát az Uruguay – Franciaország összecsapás nyitotta. A meccs előtt az volt a legnagyobb kérdés, hogy a portugálok elleni nyolcaddöntőben megsérült Edinson Cavani pályára léphet-e, de a PSG sztárcsatára végül nem tudta vállalni a játékot, a helyén Christian Stuani kezdett. A franciáknál nem szerepelhetett eltiltása miatt Blaise Matuidi, az ő helyét a Bayernben szereplő Corentin Tolisso vette át, aki Argentína ellen csereként lépett pályára.

Uruguay remekül kezdte a meccset, a 4. percben Pavard-t futotta le Laxalt, a beadása után alakult ki veszély a francia kapu előtt, majd nem sokkal később Stuani lőtte el keresztbe a labdát Hugo Lloris előtt.

Az első negyedórában sok volt a szabálytalanság, egészen pontosan kilenc, a legnagyobb helyzet Kylian Mbappé előtt adódott, szabadon kapott egy labdát a tizenhatoson belül, de ahelyett, hogy átvette volna, kapu fölé fejelte azt.

A folytatásban csak Lloris harcolt egyet egy rovarral, illetve Nández mezét tépte le Hernandez, az uruguayinak mezt is kellett cserélnie, de sokáig nem történt semmi érdemleges.

A 40. percben aztán megszerezte a vezetést a francia csapat. Tolissót rúgta fel Bentancur egy sárga lapot érően, majd Antoine Griezmann szabadrúgására érkezett remekül Raphael Varane, aki Muslera kapujába csúsztatott.

https://www.youtube.com/watch?v=FT8IdDi5S7o

Az első félidő hajrájában majdnem egyenlített Urugay, Torreira szabadrúgása után fejelt kapura Caceres, de Lloris fantasztikus bravúrral védett, Diego Godín pedig az égbe lőtte a kipattanót.

A második félidőt is egy hosszabb tapogatózással indították a csapatok, majd Uruguay kapcsolt, hogy az idő ellene dolgozik, Tabárez mester cserélt is kettőt már a 60. percben.

Mielőtt a csapat új taktikája kibontakozhatott volna, Fernando Muslera hozta még nehezebb helyzetbe csapatát, a rutinos kapus Antoine Griezmann lövését védte be saját kapujába.

https://www.youtube.com/watch?v=8L9P5gog90I

Griezmann nagyon érzi a fontos meccseket: legutóbbi hat egyenes kieséses meccsén nagy tornán ez volt a hetedik gólja.

A folytatásban Cristian Rodriguez és Mbappé akadt össze, ami után mindkét játékos sárga lapot kapott. Rodriguez azért, amiért kitette a kezét, Mbappé pedig túl könnyen adta meg magát.

Mi tagadás, nem sok szép megmozdulás maradt a meccs hajrájára. Az uruguayiak erőlködtek, de sok ötlet nem volt a játékukban, miközben a franciák okosan tartották a labdát, már az idővel is játszva.

A gall kakasok csapata jutott tehét elsőként az elődöntőbe, a franciák pont annyit adtak ki magukból, amennyire szükség volt a kényelmes továbbjutáshoz. A brazil vagy a belga csapat ennél biztosan nagyobb ellenállást fog majd mutatni a legjobb négy között. Hogy melyik lesz Mbappéék ellenfele kedd este Szentpétervárott, ma este 20 órától kiderül.

A kiemelt kép forrása: FIFA/Getty Images/Robert Cianflone – FIFA

Leave a Reply