Döntetlenjükkel Japán és Szenegál is kedvező helyzetben várja az utolsó kört

VIDEÓKKAL – Nem bírt egymással Japán és Szenegál a labdarúgó-világbajnokság H-csoportjában. Az afrikaiak kétszer is vezetéshez jutottak, de az ázsiaiak mindkétszer visszajöttek a meccsbe, s végülis egy igazságosnak mondható döntetlent harcoltak ki. Mindkét csapat jól járt ezzel az eredménnyel, hiszen saját kezében lesz a sorsa a csütörtöki utolsó fordulóban, igaz, a ma esti Lengyelország – Kolumbia találkozótól sok minden függ.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A csoport sorsolásakor a többség úgy gondolta, hogy a Robert Lewandowski nevével fémjelzett lengyelek és a James Rodríguez és Radamel Falcao vezette kolumbiaiak csatáznak majd a csoportelsőségért. Ennek ellenére mindkét csapat vereséggel indított. A lengyelek sima kétgólos vereséget szenvedtek Szenegáltól, míg a kolumbiaiak 2-1-re kaptak ki Japántól, úgy hogy 83 percet játszottak emberhátrányban.

Tíz percig a csapatok csak ismerkedtek egymással, majd az első szenegáli helyzetből megszületett az afrikai csapat vezető gólja. Youssouf Sabaly lövését a japán kapus, Kavasima Eidzsi rossz helyre tenyerelte, pont az érkező Sadio Mané lábára, akiről szó szerint visszapattant a labda a kapuba.

https://www.youtube.com/watch?v=mc4y9LOI504

A Liverpool támadójának a találata jól előjel lehetett Szenegálnak, ugyanis a legutóbbi 14 mérkőzésén nem szenvedett vereséget, amikor Sadio Mané betalált. 

A bekapott gól után a japánok átvették a játék irányítását, bár igazán komoly helyzetig nem jutottak el, egészen a 34. percig, amikor egy szépségdíjas találattal összejött az egyenlítés. Nagatomo Juto tört be a tizenhatoson belülre, Inui Takasihoz játszott, aki tolt egyet a labdán, majd 12 méterről gyönyörűen tekert a bal alsó sarokba.

https://www.youtube.com/watch?v=bQAuiXOd65Y

A 30 éves középpályás legutóbbi három válogatott mérkőzésén három gólt szerzett. Korábban 26 meccsen összesen kétszer volt eredményes. 

A második félidőt a japánok kezdték aktívabban, a 49. percben Oszako Juja fejelt tíz méterről kapura, de Khadim N’Diaye vetődve hárított. Az ellentámadásból az afrikaiak veszélyeztettek, Mbaye Niang bombázott 17 méterről, de a labdája elkerülte a kaput.

Az 55. percben ismét Niang kísérletezett távolról, de az első gólnál óriásit hibázó Kavasima magabiztosan fogta a labdát. A 60. percben óriási ziccert hibáztak a japánok: Sibaszaki Gaku ment el a jobboldalon, laposan középre centerezett, a lendületből érkező Oszako Juja becsúszva próbált gólt szerezni, de pár centivel lemaradt a labdáról.

64. percben Inui Takasi kis híján megszerezte második gólját. A japán középpályás elfutott a baloldalon, betört a tizenhatoson belülre, majd elegánsan a hosszú felső irányába tekert, a labda azonban a felsőlécen csattant.

A 71. percben a semmiből szerzett másodszor is vezetést Szenegál. Youssouf Sabaly balról belőtt labdája elsuhant a kapu előtt, azonban a hosszú oldalon érkezett Moussa Wague, aki öt méterről a léc alá helyezett.

https://www.youtube.com/watch?v=HU3gtcZyPD0

A 78. percben másodszor is egyenlített Japán. Oszako jobboldali beadására Khadim N’Diaye borzasztóan jött ki, a lecsorgó labdát Inui Takasi gyűjtötte be, középre centerezett a csereként beálló Honda Keiszuke elé, aki higgadtan a kapu jobb oldalába lőtt.

https://www.youtube.com/watch?v=UlSzR2UvdiU

Az utolsó negyedórára az egyenlítő gól a japánoknak adott önbizalomfröccsöt, nagy elánnal kezdtek támadni, úgy tűnt bármikor megszerezhetik a győztes találatot. A szenegáliak a hosszabbítás perceiben már csak a védekezésre összpontosítottak, sikerült is újabb kapott gól nélkül lehozniuk a mérkőzést, így maradt a 2-2-es döntetlen, amivel egyik csapat sem lehet elégedetlen, hiszen saját kezében maradt sorsa a csütörtök délután esedékes utolsó kör előtt, amikor Japán Lengyelországgal, Szenegál pedig Kolumbiával fog játszani.

A Lengyelország – Kolumbia mérkőzés ma 20 órától veszi kezdetét a csoport másik találkozójaként.

A kiemelt kép forrása: AFP/JORGE GUERRERO

Leave a Reply