Bennacer és Maignan jó, Anguissa és Kim rossz estéje – a Milan-Napoli mérkőzés legfőbb tanulságai

A Milan 1:0-ra megverte a Napolit a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. Az északolasz csapat győztes gólját Ismaël Bennacer szerezte, de a győzelemben komoly szerepe volt Mike Maignan kapusnak is. A rengeteg helyzetet kialakító délieknél többeknek is rosszul sikerült a mérkőzés, így pl. Zambo Anguissának és Kim Min-dzsének is. A Sportudvar összefoglalja a mérkőzés pozitívumait és negatívumait.

POZITÍVUMOK
Bennacer, a váratlan a gólszerző

Még ha csak 66 percet is játszott tegnap este, Ismaël Bennacer lett a mérkőzés legjobbja. Agresszíven lépett föl a Napoli játékosaival szemben a középpályán, ami már akkor jellemző volt rá, amikor csapata még elég lomhán focizott. Kis túlzással mészárlást rendezett a pálya közepén, annyira nagy vehemenciával csapott le szinte minden labdára és a 40. percben ez a hozzáállás gólt eredményezett, ami végül el is döntötte a mérkőzést.

Mike Maignannek nem lehetett gólt lőni vagy fejelni

A Milan azzal büszkélkedhet, hogy a Bajnokok Ligája idei leggólerősebb csapata ellen maradt érintetlenül hálója. Ebben természetesen igen nagy szerepe volt Mike Maignan kapusnak, aki szokásához híven rendkívül koncentrált volt és nem lehetett hibára bírni. A francia portás dolgát némileg megkönnyíthette, hogy a Napoliban nem lépett pályára Victor Osimhen, de ez semmit sem von le érdemeiből, főleg, hogy a vendégek több támadást is vezettek (különösen az első félidőben) és ezek közül akadt olyan, amelynél bizony védeni kellett. Legnagyobb védését viszont a 86. percben mutatta be, amikor talán már a milánói szurkolók is elkönyvelték, hogy Giovanni Di Lorenzo egyenlíteni fog, ám lövését komoly bravúrral hárította Maignan, aki a francia válogatottban is letette már névjegyét az írek elleni Eb-selejtezőn. Erős támasza ő a Milannak, amire nagyon nagy szükség lesz Nápolyban, hiszen a Napoli eredménykényszerben fog pályára lépni rendkívül tüzes szurkolótábora előtt.

Brahim Diaz technikája dicséretet érdemel

A kicsi, mindössze 171 cm magas spanyol középpályás igen könnyen okozott rossz estét Mario Ruinak, aki nem igazán bírt vele. Diaz a gólból is kivette a részét, hiszen az ehhez vezető támadás kulcsmomentuma volt, amikor egyszerre hagyta faképnél Ruit és Lobotkát, 40 méteres szólója végén Rafael Leaóhoz passzolt, aki pedig gólpasszt adott Bennacernek. Brahim Diaz nagy formában van és kettő héten belül másodszor volt meghatározó szereplője egy Napoli elleni mérkőzésnek, hiszen a két együttes április eleji bajnoki találkozóján, mely 4:0-ás milánói győzelemmel zárult Nápolyban, gólt szerzett.

NEGATÍVUMOK
Zambo Anguissa, a szerencsétlen bűnös

Legyünk őszinték, amennyiben nem kap piros lapot, akkor a Napoli játékosa aligha került volna be a negatívumok közé. Kétségtelen, hogy második sárga lapja, melyet nem sokkal az első után kapott, teljesen jogos volt, mert súlyos szabálytalanságot követett el Théo Hernandezzel szemben, akiről az első lapját is kapta. Mindez a mérkőzés utolsó harmadában történt, vagyis akkor hagyta magára csapatát, amikor az mindent bevetett az egyenlítés érdekében. Azért is nagyon rossz számára és csapatának is ez a piros lap, mert így ki kell hagynia a hazai visszavágót, amelyen pedig szintén nagyon fontos szerep várt volna rá. Így legfeljebb a lelátóról szurkolhat társainak, hogy sikerüljön a fordítás.

Kim Min-dzse buta szabálytalanságai

Ő sem fog pályára lépni a hazai visszavágón. A Napoli koreai védőjének volt egy durva belépője, amiért Kovács István játékvezető simán lappal büntethette volna, de ez akkor elmaradt. Ez esélyt kínált Kimnek arra, hogy eszébe jusson: amennyiben besárgul, nem játszhat a visszavágón. Nem jutott eszébe. Pár perccel az iménti eset után hevesen reklamált a magyar bírónál, amiért már sárga lapot kapott, azaz sok lapja miatt eltiltást kapott a visszavágóra. Nagy felelőtlenség volt a koreai részéről, hogy miután megúszott egy adható lapot, összehozott egy teljesen elkerülhetőt. A Napoli már így is kulcsemberek egész sorát volt kénytelen mellőzni és most Zambo Anguissa és Kim eltiltása csak “hab a tortán”.

Elmasz egyedül maradt

Elif Elmasz, a macedón csatár volt a Napoli egyetlen támadója tegnap este Osimhen hiányában, s teljesítményével bebizonyította, hogy egészen más a déli csapat a nigériai támadó nélkül. Kvicsa Kvaracskelia játéka sem volt elegendő, egész egyszerűen hiányzott a 9-es a Napoliból, mivel Elmasz nem tudott felnőni a feladathoz. Nagyon kevés megmozdulása volt, s emiatt jó eséllyel nem fog túl sok lehetőséget kapni edzőjétől a szezon hátralévő részében.

A Milan tehát 1:0-ra nyert, de a keddi nápolyi visszavágó teljesen nyitott lesz.

A kiemelt kép forrása: Panoramic

Leave a Reply