Kézilabda, kosárlabda, vízilabda és rövidpályás gyorskorcsolya – Hétvégi Összefoglaló

Ismét bővelkedett eseményekben, ebből eredően pedig eredményekben is a hétvége a magyar sportolók számára. A női kézilabdakupákban több csapat sorsa is most dőlt el, mint ahogy arra is a hétvégén derült fény, hogy női kosárlabdázóink kijutottak-e az Európa-bajnokságra vagy sem. A férfi vízilabda-bajnokságban és a női nemzetközi kupákban is érdekes mérkőzéseket játszottak, míg a gyorskorcsolyázók ezúttal Hollandiában szerepeltek világkupa-fordulón. Amennyiben nem tudtatok mindent figyelemmel kísérni, tartsatok velünk!

Női kézilabda: Nagy izgalmak után lett negyeddöntős a Győr a BL-ben

A Győri ETO nagy küzdelemben 29:28-ra legyőzte a dán Esbjerget a női kézilabda Bajnokok Ligája utolsó csoportmérkőzésén, és a második helyen bejutott a legjobb nyolc közé.

Nem meglepő, hogy a hét mérkőzésének választotta az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) az előző kiírásban második Győri Audi ETO KC és a legutóbbi negyedik Esbjerg csatáját, amelynek hatalmas tétje volt – a B-csoport második helye és az automatikus nyolcba jutás. A meccsnap délelőttjén az EHF Instagram-oldalán közvetített élő videointerjúban az első mérkőzésen kilenc találatával a legeredményesebb győri, Ana Gros többek között arról is beszélt, hogy bár hullámzó az idényük, és ezúttal is kőkemény mérkőzés vár rájuk, mire szükség lesz rá, csúcsformában lesznek. Márpedig az Esbjerg ellen, ha valamire, nagy koncentrációra és kiegyensúlyozott állapotra volt a leginkább szükségük a zöld-fehéreknek.

A találkozó fontosságát a szurkolók is átérezték: már egy órával a mérkőzés kezdete előtt gyülekeztek az Audi Arénánál, a kezdő sípszóra pedig – az évadban először – szinte megtelt a lelátó. Amire előzetesen számítottak a csapatok, az egyébként be is jött: gólra gól volt a válasz az első percekben, de hiába zúgott a „Hajrá, Győr!”,  jó megoldásai után nem igazán sikerült ellépnie az ETO-nak. Stine Oftedal rendkívül energikusan mozgott, de egy az egy elleni megoldásai nem mindig jöttek be, védekezésben pedig főleg Henny Reistad semlegesítése állította nagy feladat elé a kisalföldieket. A rendkívül parázs mérkőzésen egyik csapat sem adta könnyen magát, a kőkemény játék pedig a kiállítások számán is jócskán meglátszott: az első félidőben húsz perc alatt 14 percnyi büntetést osztottak ki a játékvezetők. Aztán a szünet előtt Sandra Toft is elkapta a fonalat – hetest és két ziccert is védett, míg elöl Ana Gros és Linn Blohm kezdte megszórni magát, így a második félidőt már előnyből várhatta a Győr.

A fordulás után gyorsan egyenlített Reistad góljával az Esbjerg, s noha a Győr továbbra is jól védekezett, támadásban sokszor pontatlan és kapkodó volt. Sokáig úgy tűnt, ennek ellenére is állandósulhat az egy-két gólos győri előny, az utolsó negyedóra kezdetén mégis a dánok vezettek. Sajnos a magyar csapat támadásban elkövetett hibái a védelemben is bizonytalanságot szültek, a hajrában azonban még így is összejött az egyenlítés. Sőt, több mint ötezer tomboló szurkolóval a háta mögött Győri-Lukács Viktória góljaival a vezetést is visszavette az ETO, amely az utolsó percben (28:27-nél) Estelle Nze Minko labdaszerzésével döntötte el végleg az automatikus nyolc közé jutás sorsát.

Az ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO a negyeddöntőben a norvég Storhamar HE és az Odense párharcának továbbjutójával játszik.

Női kézilabda: Továbbjutott a Ferencváros is, de még csak a rájátszásba

A női kézilabda Bajnokok Ligája-csoportkör záró fordulójában a Ferencváros a dán Odense otthonába látogatott, és tét nélküli mérkőzésen háromgólos győzelmet aratott. Az már ettől a találkozótól függetlenül eldőlt, hogy negyedik helyen végez a magyar csapat, és a legjobb nyolc közé jutásért márciusban a montenegrói Buducsnoszt lesz az ellenfele.

Most megint a szebbik arcát mutatta a Ferencváros.

Nagy valószínűséggel Elek Gábor, a zöld-fehérek mestere sem tudja a mérkőzések előtt pontosan, hogy a csapat épp remekelni fog, vagy csapnivalóan játszani, és nyilván keresi a receptet, amivel elérheti, hogy az FTC az évad hátralévő részében végig közel hasonló teljesítményt nyújtson, mint vasárnap Odensében.

A csoportkör utolsó fordulójában már nem volt tétje a dán és a magyar együttes összecsapásának, hiszen a hazaiak már nem mozdulhattak el a harmadik helyről, míg szombaton az is kiderült, hogy a negyedik Ferencváros a montenegrói Buducsnoszt ellen vív majd párharcot a legjobb nyolc közé kerülésért. Így aztán mindkét fél felszabadultan játszhatott, de a fesztelenség a Ferencvárost jellemezte, amely szinte tökéletes első félidőt produkált. A kapuban Bíró Blanka 18 lövésből 9-et védett, a 15 gólt 10 különböző játékos szerezte, és a játékrész második felét 9:3-ra nyerte meg a fővárosi csapat. Az FTC támadásban széles repertoárt mutatott fel, szélről, átlövésből és lerohanás után is érkeztek a gólok, de a legörvendetesebb, hogy a beállókat is sikerült megtalálni, az alapból jobbátlövő Alicia Stolle kétszer is betalált egy remek bejátszás-leválás után. S mivel a védekezést is magas szinten művelték a ferencvárosiak, hat góllal vezettek harminc perc után.

Persze azért az Odense jobb csapat annál, hogy simán elengedjen egy Bajnokok Ligája-találkozót, de sokáig nem tudtak három-négy gólnál közelebb jönni. Az utolsó 15 perc viszont nyílt lett, olyannyira, hogy a dánok másfél perccel a zárás előtt egy találatra zárkóztak fel, de nem remegett meg a ferencvárosiak keze, Kisfaludy Anett a következő támadásból lezárta az összecsapást, sőt, a végén még Bíró Blanka is védett egy nagyot, Klujber Katrin pedig feltette a pontot az i-re. Megérdemelten nyert az FTC 28:25-re.

Női kézilabda: Továbbjutott a Siófok, nehéz helyzetbe hozta magát a Loki

A Debrecen 34:22-re kikapott a dán Nyköbing Falster otthonában, míg a Siófok 20:18-ra legyőzte a francia Besancont a női kézilabda Európa Liga csoportkörének ötödik fordulójában, szombaton. A Balaton-partiak sikerükkel biztosították helyüket a torna negyeddöntőjében, a Lokinak azonban nincs saját kezében a sorsa az utolsó forduló előtt.

A DVSC annak tudatában lépett pályára Dániában, hogy pontszerzése esetén biztosan továbbjut a csoportkörből. A keretből Hornyák Dóra, Bordás Réka és Jovana Jovovic hiányzott.

Rosszul, pontatlanul kezdett a Debrecen, amely 3:0-s hazai vezetésnél, nyolc perc után lőtte első gólját. Egy perccel később Szilágyi Zoltán vezetőedző időt kért, de a játék képe a folytatásban sem változott jelentősen. A dánok időkérésénél Szilágyi közölte a játékosokkal, hogy támadásban kapkodnak, és nem azt csinálják, amit megbeszéltek, védekezésben pedig hiányolta az ütközéseket, és nyitott védekezést kért.

A Nyköbing a meccs negyedénél sérülés miatt elveszítette Alberte Kielstrup Madsent, és mivel a folytatásban felváltva estek a gólok, a szünetben 14:10-es előnyben voltak a házigazdák.
A második felvonás elején sem találata a ritmust támadásban a DVSC, a remekül felkészített hazaiak tovább növelték a különbséget, így már a játékidő kétharmada előtt eldöntötték a meccset (21:13). A magyar együttes 12 perc alatt csupán egyszer talált be, de kilenc gólt kapott, és ekkor már az is biztos volt, hogy nem ússza meg a súlyos vereséget.

Kácsor Gréta nyolc, Planéta Szimonetta négy góllal, Catherine Gabriel hét, Ann-Cathrin Giegerich pedig három védéssel zárt. A házigazdáknál Elma Halilcevic tíz alkalommal talált be, Cecilie Greve 48 százalékos hatékonysággal 17 lövést védett.

A három győzelemmel és két vereséggel csoportja második helyén álló DVSC egy hét múlva hazai pályán a Kapronca ellen zárja szereplését az Európa Liga csoportkörében, és még van esélye a negyeddöntőbe jutásra.

A Vác tíz góllal alulmaradt a német Thüringer HC otthonában, ezzel biztossá vált, hogy már nem juthat tovább.

Mindkét csapat sok hibával kezdte a mérkőzést, a váciak – akiknek keretéből Bárdy Noémi, Kürthi Laura, Pásztor Bettina és Világos Diána hiányzott – az ötödik percben tudtak először betalálni, majd elsősorban Diószegi Nikolett góljainak köszönhetően tartották a lépést a németekkel. A játékrész második fele pocsékul sikerült a magyar csapatnak. Hiába kért időt Herbert Gábor 7:4-nél (ahogy a szakember fogalmazott, a játékosok csak „lézengtek” a pályán), tovább nyílt az olló a két csapat között. Kuczora Csenge és Marincsák Nikolett is 6/1-gyel zárta az első játékrészt, az ő találataik nagyon hiányoztak, így nyolcgólos hátrányban (16:8) mehetett pihenőre a Vác.

A folytatásban hamar időt kért Herbert Müller, miután csökkent a THC koncentrációja, és a magyar csapat kettő góllal közelebb zárkózott. A németek sem brillíroztak, sokáig 5-6 gól körül ingadozott a különbség, ezért is volt szomorú, hogy innen egy 7:2-es sorozattal a hazaiak tettek szert tízgólos fórra. Herbert Gábor annyit kért a végére, próbáljanak tízen belül maradni, ez nem jött össze, pont tízzel nyert a THC (31:21).

Annika Lott, Vilma Matthijs Holmberg és Lydia Jakubisová öt-öt góllal, Irma Schjött 12, Laura Kuske pedig öt védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon öten zártak három találattal, köztük volt Kuczora is, aki 13 lövésből szerzett három gólt. Csizmadia Fanninak hat, Bukovszky Annának öt védése volt.

Az egy győzelem mellett negyedik vereségét elkönyvelő Vác már nem juthat tovább a csoportjából.

A Mosonmagyaróvár abban a tudatban lépett pályára a norvég Fana otthonában, hogy továbbjutási esélyeinek életben tartásához mindenképpen győznie kell.

A kisalföldiek ennek megfelelően játszottak. Az első percekben még hol az egyik, hol a másik együttes vezetett, ám 5:4 után a Fana már egyszer sem állt jobban ellenfelénél. A Mosonmagyaróvár szépen lassan ellépett a hazai gárdától, s a félidőben 14:9-re vezetett.

A fordulás után sem változott a játék képe: a magyar csapat tartotta néhány gólnyi előnyét, a hazaiak pedig nem tudtak mit kezdeni az ellenfél remek védekezésével és gyors letámadásaival. 28:25-re győzött a Mosonmagyaróvár, ezzel életben tartotta továbbjutási esélyeit – a 2. hely megszerzéséhez az utolsó fordulóban a szintén 4 pontos Nantes elleni hazai ki-ki mérkőzést kell megnyerni.

Női kosárlabda: Eb-résztvevő a magyar válogatott!

Nem az volt a kérdés, a magyar válogatott jobb-e a románnál, dehogy, ez egyértelmű volt. Sokkal inkább arra lehettünk kíváncsiak, a játékosok hogyan birkóznak meg azzal a teherrel, hogy mindenki kötelezővé teszi a győzelmet, ami Európa-bajnoki kvalifikációt is ért egyúttal, hiszen csak teljesen valószínűtlen, sőt, írjuk le, elképzelhetetlen eredmények okozhatnák azt, hogy a nemzeti együttes ne legyen ott a selejtezősorozat legjobb csoportmásodikjai között.

Szembeötlő volt a kezdés előtt, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya, vagyis egyik legfontosabb hajtóereje, Dubei Debóra mennyire jókedvű, ki van virulva, távolról is látszott rajta, vezérként is lehet rá számítani ezen a fontos napon – ezt alátámasztandó, az ő triplájával indult be a mérkőzés, és hamarosan már 7:0 volt az állás ide. A románok persze nem azért jöttek hozzánk, hogy ellenállás nélkül megadják magukat, hamarosan belelendültek a pontgyártásba, és igyekeztek tízen belül tartani magukat. Mivel Aho Nina félpályás próbálkozása bár elérte a gyűrűt, nem pattant be, így 21:12-es magyar vezetéssel zárult a nyitó negyed.

A folytatásban ránk ijesztett keleti szomszédunk, a második tízperc derekán időt kellett kérnie Székely Norbert szövetségi kapitánynak, ugyanis öt pontra zárkóztak fel Orbán Nikolették. Sőt, már kettőre is feljöttek a vendégek (33:31), nagyon fontos volt a nehéz pillanatokban Kiss Angelika kosara, amiből kettő plusz egyes játék a kihagyott büntető miatt nem lett. Elég csúnyára, nyögvenyelősre sikeredett ez a periódus, valljuk be, a hárompontos félidei vezetésnél jóval megnyugtatóbb különbségre számítottunk.

Fontos volt, hogy nagy elánnal jöjjön ki az öltözőből csapatunk, Goree Cyesha gyors kosárral nyugtatta volna meg a kedélyeket, de azonnal bepottyant egy román tripla, ebben a műfajban remekelt a rivális – mondjuk más esélye nem is igen volt arra, hogy mérkőzésben lehessen. Szegény Kiss Virág nagyon rossz napot fogott ki, bár korábban húzóembere volt a magyar válogatottnak, ezúttal hihetetlen mennyiségű ziccert rontott el. Ekkor is vért kellett izzadnunk minden kosárért, de legalább a románok sem találtak be könnyen.

45:40-nél úgy kellett Dombai Réka triplája, mint egy falat kenyér, ő is ennek tudatában nézett fel a csarnok tetejére. Az egyébként kiváló hangulatot teremtő kemény mag hamarosan a szimpatikusan hajtó ellenfélen töltötte ki mérgét, szerencsére gyorsan népdalra váltott. Ha nem is indult be a henger, a gálázás, tízre növelte előnyét a magyar együttes, de még ez sem nyugtatta meg legjobbjainkat, újabb rontás, eladott labda borzolta a kedélyeket.

A ceremóniamesterek az utolsó felvonás előtt arról értekeztek a helyszínen, meglesz-e a győzelem, és ezzel sokak jogosnak tűnő kétségeit hangosították ki. A 33. percre ismét öt pontra zárkózott Románia, hihetetlenül görcsös volt a csapatunk, ami a vagányan próbálkozó Varga Alízra nem volt igaz, középtávolijával 56:49 állt az eredményjelzőn. Studer Ágnes beköszönt kintről, Dubei is eredményes volt, Varga Alíz nemkülönben, négy perccel a vége előtt 63:53-ra vezettünk, és csak annyit akartunk, pörögjön le fájdalommentesen a hátralévő idő. Lepörgött, szépen kosárlabdáztunk a hajrában, leráztuk a béklyókat, s végül sikerült 16 pontot közé tennünk.

Ezzel kint vagyunk az Európa-bajnokságon, aminek lehet és kell örülni, ezt az összecsapást (különösen az első 35 percét) viszont ki kell törölnünk az emlékezetünkből. Vagy éppen felhasználni, tanulni belőle, hogy máskor ne forduljon elő hasonló.

Férfi kosárlabda: Nem a hazai csapatok fordulója volt…

A férfi kosárlabda NB I-ben szombaton hat mérkőzést rendeztek.

A bajnokságot vezető Falco hazai pályán alaposan bekezdett az 5. helyen álló Kecskemét ellen, ugyanis a 6. percben már 17:0-ra vezetett, amikor a vendégek Darmiacsin Rasztko közeli dobásával megszerezték első pontjaikat. Az első tíz perc után 33:11-re vezetett a Falco, és ez meg is határozta a meccs képét. A KTE ezen az estén nem bizonyult egyenrangú partnernek, a harmadik negyed végén már harminc ponttal, 74:44-re vezetek a szombathelyiek, akiknél harminc perc alatt már négyen is tíz pont fölött termeltek (a 40 perc elteltével pedig öten). A meccs végére csak az volt a kérdés, eléri-e a száz pontot a Falco – nos nem érte el, de így is 37 ponttal, 98:61-re győzött.  

A vendégcsapatok közül a Zalaegerszegen egy negyed után meglepetésre 38:21-re vezető, a tabellán utolsó helyen álló, eddig csak kétszer nyerő Nyíregyháza és a Kaposváron 26:17-es első negyedet produkáló Körmend is jól kezdett. A ZTE a második negyedben 12 pontot lefaragott hátrányából a Nyíregyháza ellen, majd a harmadik negyedben a Mitchell Smith és Keller Iván vezérletével (előbbi a pontjai mellett fontos lepattanókkal, labdaszerzéssel is jelentkezett) átvette a vezetést. A zalaiak végül annak ellenére is győztek 97:87-re, hogy a vendégeknél Darius Perry 35 pontig jutott. A Kaposvár a Körmend ellen a második játékrész elején egy 12:0-s szériával 29:26-ra fordított, majd 39:35-ös előnnyel vonulhatott a nagyszünetre, miután a vasiak a második negyedben csak kilenc pontot szereztek. A pontszegény harmadik felvonás után egy végletekig kiélezett negyedik következett, aminek az utolsó tíz másodpercében mindkét csapat dobott még egy-egy közeli kosarat, a körmendi Siyani Chambers a dudaszó pillanatában mentette hosszabbításra a meccset (74:74). A ráadás végén pedig Godwin Omenaka zsákolásával a Körmend győzött 89:87-re.

Az Oroszlány és a DEAC csatája 40 perc alatt kevés pontot, utána viszont két hosszabbítást is hozott, melyek után a debreceniek 91:87-re nyertek.  

Végig szoros mérkőzést vívott a Sopron és a Szedeák, amit végül a vendég szegediek nyertek meg 75:71-re. A Szolnoki Olaj az utolsó negyedben vert 13 pontot az Atomerőmű SE-re, és ezzel győzött Pakson 83:76-ra, a hazaiaknál Deon Edwin 24 pontja is kevésnek bizonyult.

Az Alba Fehérvár még pénteken 102:87-re győzött a Honvéd otthonában, azaz a mostani forduló hét mérkőzéséből öt is vendéggyőzelemmel ért véget.

Női vízilabda: Biztosan lesz magyar döntős az Európa-kupában

Az UVSE a görög Etnikosz Pireusz otthonában aratott 13:9-es győzelmével, a Ferencváros a spanyol CN Terrassa elleni 14:9-es sikerrel jutott be a legjobb négy közé a női vízilabda Eurokupában. Az Eger nagy csatában, ötméteresekkel győzte le a görög Vuliagmenit, így harmadik magyar csapatként jutott az elődöntőbe.

Az UVSE csapata hazai környezetben a párharc első felvonásán 10:10-es döntetlent játszott az előző idényben LEN Kupa-győztes Etnikosszal.

A visszavágó sokáig hasonlóképpen szoros volt, de az újpesti együttes a hajrában „rálépett a gázpedálra”, és eldöntötte az összecsapást.

Az FTC idegenbeli kétgólos vereségét követően hazai medencében 14:9-re győzte le a spanyol CN Terrassa együttesét, így szintén a legjobb négy közé jutott.

Az Eger–Vuliagmeni párharc első összecsapását a görögök nyerték 15:12-re, és a visszavágó második negyedétől volt esély a hátrány ledolgozására. Kritikus pillanatokban azonban a vendégek mindig betaláltak. A záró játékrészben 12:9-re húzott el a hevesi együttes, de mivel megmaradt a háromgólos különbség, ötméteresek döntöttek. Az első kilenc kísérletből gól született, ám a végén Kiss Alexandra hárította Sztamatina Kaiafa lövését, és ezzel eldöntötte a párharcot.

A negyedik csapat a legjobb négy között az olasz Plebiscito Padova, amely a francia Lille ellen kettős győzelemmel (12:10 és 11:5) jutott be az elődöntőbe.

Női vízilabda: Közel került a BL-elődöntőhöz a Dunaújváros

A Dunaújváros 13:9-es győzelmet aratott szombaton a spanyol CE Mediterrani vendégeként a női vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán.

Nagyszerűen kezdett a magyar együttes, az első negyed végén már négy góllal is vezetett, amikor a házigazda spanyolok először a kapuba találtak.

A Dunaújváros ezzel gyakorlatilag meg is alapozta sikerét, riválisa még a második negyedben ugyan kétszer is felkapaszkodott két gólra, de utána folyamatosan nőtt a különbség.

A hajrában a hazaiaknak már csak az eredmény kozmetikázására volt esélyük, végül az előző idényben LEN Kupa-döntős Dunaújváros négygólos előnnyel várhatja a február 25-i hazai visszavágót.

Férfi vízilabda: Hátrányból fordítva nyert a Ferencváros

A százszázalékos teljesítménnyel listavezető, címvédő Ferencváros 17:11-re nyert BVSC ellen a férfi vízilabda ob I szombati játéknapján, a Komjádi-uszodában, míg a Vasas 18 gólt lőtt a KSI-nek, az OSC húszat a Miskolcnak, a Honvéd pedig 15-öt az UVSE-nek.

A Ferencváros ugyan a félidőben még hátrányban volt, de 13 gólt szerzett az utolsó két negyedben, és megfordította a mérkőzést, míg a Vasas magabiztosan 18 gólt pakolt a nyeretlenül sereghajtó KSI kapujába (18:2). Az orosz Ivan Nagajev hat, Bátori Bence pedig öt találattal járult hozzá az angyalföldiek sikeréhez a Komjádi Uszodában.

A Kaposvár 11:11-es döntetlent játszott a vendég Szegeddel, a hazaiaktól Berta József és Aranyi Attila, a vendégektől Baj Marcell és Bóbis Botond zárta három találattal az összecsapást.

Az EPS-Honvéd kiütéses, 15:5-ös diadalt aratott az UVSE vendégeként. Az Ekler testvérek, Bendegúz és az elmúlt idényben még az UVSE-t erősítő Zsombor egyaránt háromszor voltak eredményesek – többször, mint a házigazda csapat. A Honvéd ezzel a győzelemmel már öt mérkőzés óta veretlen a bajnokságban.

A Szolnoki Dózsa hét góllal legyőzte az Egert, a hazaiak játékosa, Pásztor Mátyás három góllal volt a mezőny legeredményesebbje. (11:4)

A második helyen álló OSC Újbuda 20:6-ra győzte le a Miskolcot, a hazaiaknál Manhercz Krisztián mind a hat lövését gólra váltotta.

A másik esti mérkőzésen a 11. PVSK nem bírt a 13., utolsó előtti helyen álló Szentessel, és 9:9-cel zártak a felek.

Rövidpályás gyorskorcsolya: Egy érem volt a magyar termés Dordrechtben

A dordrechti világkupa-viadalt sem zárta érem nélkül a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott: a női váltó a második helyen végzett.

Ugyan szombaton az elődöntőben kellett egy kis szerencse ahhoz, hogy fináléba jusson a női váltónk a dordrechti világkupaversenyen, vasárnap a Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Somodi Maja, Bácskai Sára Luca összetételű kvartett élt az eséllyel, sőt, remek versenyzésének köszönhetően odaért a dobogó második fokára!

Női váltónk a januári gdanski kontinensviadalon is ezüstérmet szerzett, ám a dordrechti siker még nagyobbat szólt, hiszen a fináléban egy nem európai csapatot is megelőzött, nevezetesen Kínát.

Az egyéni számokban ezúttal is Jászapáti Petra szerepelt a legjobban, aki 500 méteren megnyerte a B-döntőt (az elődöntőben országos csúcsot futott), ezzel összesítésben a hatodik helyen végzett.

A férfiaknál a legjobb eredmény a váltó 7. helye lett, míg egyéniben az 500 méteren 12.-ként záró Tiborcz Dániel bizonyult a legeredményesebb magyarnak.

A kiemelt kép forrása: Európai Kézilabda-szövetség

Leave a Reply