A Napoli megállíthatatlan, a Barcelona és az Atlético elesett – a szerdai BL-mérkőzések legfőbb tanulságai

Több, a továbbjutásra előzetesen jó eséllyel pályázó csapat számára ért véget érdemben a labdarúgó Bajnokok Ligája idei kiírása, hiszen a Barcelona és az Atlético Madrid is kiesett csoportjából. A Napoli ismét simán győzött, mint ahogy a Liverpool is, a Bayern München pedig hibátlan.

POZITÍVUMOK
Bayern: 5/5

A Bayern Münchennek nem kellett különösebben megerőltetnie magát a Camp Nou-ban, hiszen nagyon simán megverte a Barcelonát. Ehhez persze kellett az is, hogy a katalánok már abban a tudatban lépjenek pályára, hogy mivel az Inter kora este 4:0-ra kiütötte a Viktoria Plzent, matematikailag is biztossá vált, hogy a német és az olasz együttes jut tovább, a spanyoloknak pedig marad az Európa Liga. Ami a mérkőzést illeti, Sané, Chupo-Moting és Pavard góljaival győzött a Bayern 3:0-ra és ötödik mérkőzését is megnyerte az idei sorozatban, ezzel biztos csoportelső lett a sorsolás után halálcsoportnak titulált négyesben. Érdemes megjegyezni Serge Gnabry teljesítményét is, aki két gólpasszal vette ki részét csapata sikeréből.

Ki állítja meg a Napolit?

Nem a Bayern München az egyetlen, amely hibátlan öt forduló után a Bajnokok Ligájában, hiszen az A-csoportban a Napoli sem vesztett még pontot. Az olasz listavezető tegnap a harmatgyenge Rangers ellen sem hibázott, hiszen 3:0-ra nyert. Az alaposan fölforgatott, némileg tartalékosnak is nevezhető nápolyi együttes már az első fél órában lerendezte a mérkőzést Giovanni Simeone, Diego Simeone fiának gyors duplájával, majd a 80. percben Ostigard tette biztossá a hazai sikert. Már október vége van, s a szezon előtt sokak által lesajnált Napoli ellen még mindig nem találta meg senki sem az ellenszert. A csapat a jövő héten a Liverpool otthonába látogat egy teljesen tét nélküli mérkőzésre, hiszen a Vörösök is továbbjutottak, igaz, az angol csapat nyilván szeretne visszavágni a Nápolyban elszenvedett 4:1-es vereségért.

Megint Mohamed Szalah vezette győzelemre a Liverpoolt

Az angol bajnokságban egészen borzalmas idegenbeli mérleggel rendelkező, legutóbb a sereghajtó Nottingham otthonában kikapó Liverpool Amszterdamba látogatott abban a tudatban, hogy már biztos továbbjutó. A mérkőzésnek Mohamed Szalah, a Rangers pályáján csereként beállva negyedóra alatt triplázó egyiptomi játékmester volt a főszereplője, hiszen Jordan Henderson remek beadása után ő szerezte meg a vezetést a Vörösöknek és ötödik mérkőzésén a hatodik gólját szerezte az idei BL-kiírásban. A Liverpool 3:0-ra nyert, s a Napoli ellen zárja a csoportkört otthon.

NEGATÍVUMOK
Az Atlético Madrid nem tudta megmenteni magát

Hiába volt nagyon tüzes a hangulat a Metropolitanóban, hiába alakított rengeteg helyzetet az Atlético Madrid és hiába uralta a mérkőzést, a spanyol csapat végül nem bírt a Leverkusennel, s a 2:2-es döntetlen mindkét csapat kiesését eredményezte. A spanyoloknak kétszer kellett egyenlíteniük, majd a 99. (!) percben kaptak egy 11-est, de Carrasco kihagyta. Az Európa Liga-indulás csak az utolsó fordulóban dől el, mivel a madridiak 5 ponttal állnak a 3. helyen, míg a németek 4 egységgel vannak a 4. pozícióban, úgyhogy az elmúlt tíz évben több BL-döntőt is játszó Atléti akár teljesen kieshet az európai porondról még ősszel.

A Tottenham nem tudott beérni a célba

A Tottenhamnek meg volt az esélye arra, hogy már most kvalifikálja magát a nyolcaddöntőbe, azonban az angol csapat csak 1:1-es döntetlent tudott játszani otthon a Sportinggal. A vezetést a portugálok szerezték meg Marcus Edwards révén, majd Rodrigo Bentancur egyenlített. A hosszabbításban Harry Kane is szerzett egy gólt, ám les miatt érvénytelenítették a találatot. A Spursnek idén minden mérkőzése kőkemény a BL-ben, s még milyen lesz az utolsó forduló, amikor Marseille-be kell utazni, miközben a Sporting a Frankfurtot fogadja. Még bárki lehet első és utolsó is a D-csoportban, úgyhogy komoly izgalmakra van kilátás november 1-jén, kedden, amikor eldőlnek a dolgok.

A kiemelt kép forrása: AFP

Leave a Reply