Joao Félix elemében volt, Ronaldóék kevésbé – az Atlético Madrid-Manchester United mérkőzés legfőbb tanulságai

Nem bírt egymással az Atlético Madrid és a Manchester United a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén – 1:1 lett a találkozó végeredménye. A spanyolok gyorsan vezetést szereztek, s Joao Félix és Renan Lodi is remek mérkőzésen van túl. Eközben a manchesteri támadógépezet igen pocsék napot fogott ki, de az Atléticóról is elmondható, hogy idegesen játszott. A Sportudvar összefoglalja a mérkőzés pozitív és negatív tanulságait.

Szeretnéd, hogy teret nyerjen a bulvármentes sportújságírás? Támogasd a Sportudvart!

POZITÍVUMOK
Joao Félix játéka

Az Atlético Madrid 7-ese alaposan megnehezítette a Manchester United védelmének dolgát. A 7. percben meg is lett ennek az eredménye, ugyanis egy okos fejessel vezetéshez juttatta csapatát. Lodi remek centerezése sokat segített a gól előtt a fiatal portugálnak, akivel szemben David De Gea tehetetlen volt. Technikailag nagyon korrekten játszott és több éles lövése is akadt. A 75. percben lecserélte edzője – a közönség nagy ovációval éltette Félixet.

A tarthatatlan Lodi

A brazil védő rendkívül jól játszott a bal oldalon ezen a mérkőzésen. Rengetegszer futott fel a támadásokkal és ugyebár ő adta a gólpasszt Joao Félixnek a meccs elején. A 66. percben lényegében miatta cserélte le edzője Lindelöföt, a manchesteriek svéd védőjét, aki egyszerűen képtelen volt a 23 éves játékossal szemben bármit is csinálni. Lodit is a 75. percben cserélte le Simeone, s a helyére beállt Lemar. Ez kis híján végzetes döntésnek bizonyult, mivel épp Lemar hanyagságát kihasználva tudott elfutni a bal oldalon Elanga, akinek életerős lövését nagy bravúrral védte Jan Oblak. Joao Félixhez hasonlóan Renan Lodi is nagy tapsvihar közepette hagyta el a játékteret – megérdemelten.

NEGATÍVUMOK
A manchesteri támadások

Nulla labdaérintés az első félidőben – ezt a szomorú statisztikát hozta össze a Manchester United támadósora az első 45 perc során, amire először volt példa az idei BL-kiírásban. Cristiano Ronaldo túlságosan egyedül maradt elől, s az Atlético öt horihorgas védője ügyelt arra, hogy ne tudjon kibontakozni. A teljesen tehetetlen portugálon az sem segített, hogy csapattársai az utolsó 30 méterre rendre egyedül hagyták, senki sem mert följebb lépni, hogy kivegye részét a támadásokból. Csak a 2002-ben született Anthony Elanga beállítása hozott változást az angolok játékában, hiszen energikusságával veszélyeztetni tudta a madridi kaput, s a 80. percben ő szerezte meg az egyenlítő gólt. Mindenesetre ez a játék kevés lesz a hazai visszavágón.

Ideges utolsó 20 perc az Atléticótól

Azt hittük, hogy az Atlético Madrid visszatér ezen az estén a nagyszerű években látott arcához, ám a mérkőzés utolsó húsz percében történtek inkább a mostanában megszokott, nem túl szép arcot mutatták a Matracosok részéről. Amíg az 1. félidőben szinte folyamatosan náluk volt a labda, a 70. perc tájékától kezdve egyre inkább hiányzott a következetesség a spanyolok focijából. Ehhez persze az is kellett, hogy a manchesteriek erőszakosabban lépjenek fel velük szemben, ráadásul Rangnicknak a nagyobb nyomásra irányuló húzásai is bejöttek. A mérkőzés végén igen nehezen ment a játék a madridiaknak, akik szorongani kezdtek és riasztó mértékben elvesztették önkontrolljukat, s mindezek buta szabálytalanságokhoz és nevetséges megmozdulásokhoz vezettek. Ebből logikusan következett az egyenlítő gól a 80. percben.

1:1 lett tehát a mérkőzés vége, a visszavágóra március 15-én kerül sor az Old Traffordon.

Szeretnéd, hogy teret nyerjen a bulvármentes sportújságírás? Támogasd a Sportudvart!

A kiemelt kép forrása: Panoramic

Leave a Reply