Vlahovics gyorsan gólt lőtt, Danjuma egy fantom volt – a Villarreal-Juventus mérkőzés legfőbb tanulságai

VIDEÓVAL – 1:1-es döntetlenre végzett egymással a Villarreal és a Juventus a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán. A torinóiak Dusan Vlahovics révén mindössze 33 másodperc elteltével vezetést szereztek, ám a közepes színvonalú bíráskodást hozó mérkőzésen végül nem jutottak dűlőre a felek. A Sportudvar összefoglalja a mérkőzés pozitív és negatív tanulságait.

Szeretnéd, hogy teret nyerjen a bulvármentes sportújságírás? Támogasd a Sportudvart!

POZITÍVUMOK
Vlahovics azonnal lehűtötte a kedélyeket

Mindössze 33 másodpercet kellett várni a mérkőzés első góljára, ám ezt az El Madrigal húszezres közönsége többségének legnagyobb bánatára nem a Villarreal, hanem a Juventus szerezte. A meccs előtt mindenki arra volt kíváncsi, mire lesz képes a januárban szerződtetett Dusan Vlahovics új csapata mezében első nemzetközi mérkőzésén. Nos, az első BL-találkozóján pályára lépő szerb nagyon gyorsan letette névjegyét, ugyanis ő juttatta előnyhöz a Zebrákat. A mélységből meginduló játékost Danilo szolgálta ki, s két spanyol védőt leküzdve ellőtte a labdát Geronimo Rulli kapus mellett a jobb alsó sarokba. Később is ő volt a legveszélyesebb csatár a pályán, mivel nagyon mozgékony és energikus volt, s folyamatosan pokollá tette Raul Albiol és Pau Torres életét. A Fiorentinától szerződtetett támadó a 85. percben újabb gólt szerezhetett volna, ám ballábas lövése nem talált utat a kapuba. Ettől függetlenül kimondhatjuk, hogy Vlahovics jó szerzemény a Juventus számára, amely szeretné a pocsék őszi szereplést feledtetve minél szebbé tenni a tavaszt.

Capoue mindenhol ott volt

A francia középpályás volt talán a legaktívabb játékos a teljes mezőnyt tekintve tegnap este. A támadások fölépítésében, de végrehajtásában is nagy szerepet játszó labdarúgó sokakat honfitársára, N’Golo Kantéra emlékeztetett. A gall játékos a félénk Dani Parejo mellett növelni tudta a Villarreal játékának színvonalát. A 66. percben gólpasszt adott, méghozzá éppen Parejónak, aki teljesen egyedül rúghatta be a labdát a Juventus kapujába, ezzel kialakítva az 1:1-es végeredményt.

Szeretnéd, hogy teret nyerjen a bulvármentes sportújságírás? Támogasd a Sportudvart!

NEGATÍVUMOK
Danjuma egyszer sem ott volt, ahol lennie kellett volna

Nagyon nehéz mérkőzésen van túl Arnaut Danjuma. Az alapvetően szélső poszton otthonosan mozgó Villarreal-játékosnak tegnap inkább a pálya közepén, mégpedig Giovanni Lo Celso mögött kellett elhelyezkednie. A hollandnak egyedül kellett gondoskodnia Lo Celso kiszolgálásáról, ám nem bírt igazán a torinóiak három középhátvédjével. A 25 éves játékos nagyon gyengén teljesített, ritkán találták meg csapattársai labdáikkal. Az 1. félidőben teljesen egyedül maradt, mivel társai nem tudták átverekedni magukat a Juventus szívós védekezésén és középpályáján. Amikor csapata szenvedett, Danjuma nagyon magasan maradt a pályán, nem segítette ki társait azzal, hogy visszahúzódott volna. Ez azt eredményezte, hogy a Villarreal csapata kettészakadt a gyepen, így a Sárga Tengeralattjáró nyomásgyakorlása igen halovány volt. Arnaud Danjuma egy egész jó lövéssel zárta az első félidőt, ugyanakkor nyolc vesztett labdával is… Összesen négy párharca volt, de mindet elvesztette.

Bíró a főszerepben

Daniel Siebert sem fogott ki túl jó napot tegnap. A német játékvezető gyakran engedte a kemény játékot, s nem egyszer túlságosan is engedékeny volt. Rendszeresen előfordult, hogy akkor is továbbment a játék, amikor egy játékos a földön maradt. Gyakran olyan szituációkban alkalmazta az előnyszabályt, amikor nem kellett volna. Legnagyobb hibáját viszont talán a 60. percben követte el, amikor Raul Albiolt csak szóbeli megdorgálásban részesítette a Dusan Vlahoviccsal szembeni, egyértelműen sárga lapot ért becsúszásáért. Néhány perccel később a Villarreal egyenlített, ám úgy tűnt, hogy az akció elején szabálytalanság történt. A Juventus játékosai emiatt álltak meg, amikor a spanyolok előretörtek, mert biztosra vették, hogy a bíró belefúj a sípjába. Ez nem így történt. A 72. percben is elkövetett egy komoly hibát Siebert sporttárs, ugyanis Adrien Rabiot-nak úgy adott sárga lapot egy Samuel Chukwuezével szemben elkövetett nem túl kemény szabálytalanság miatt, hogy nem kérte ki a VAR segítségét. Pedig a visszajátszáson az látszott, hogy a francia teljesen véletlenül dobta rá a labdát ellenfele térdére, mozdulatában semmi szándékosság nem volt. A játékvezető köré gyűltek a játékosok ennél a szituációnál, s a német sípmester egójának minden bizonnyal nem esett jól a reklamálás, mert emiatt mutatott fel sárga lapot Rullinak, a spanyolok kapusának. Chukwuezét ápolni kellett, de aztán folytatni tudta a játékot.

Tehát 1:1 lett a vége, a visszavágóra március 16-án kerül sor Torinóban.

Szeretnéd, hogy teret nyerjen a bulvármentes sportújságírás? Támogasd a Sportudvart!

A kiemelt kép forrása: Panoramic

Leave a Reply