Átigazolási összefoglaló (augusztus 31-szeptember 1.)

VIDEÓKKAL – A labdarúgó átigazolási időszak az utolsó hetéhez érkezett: hétfőn zár a piac, így a kluboknak, ügynököknek és játékosoknak most már nyélbe kell ütniük az utolsó üzleteket. A Sportudvar ma a hétvégi történések összefoglalójával, hétfőn pedig egész napos élő tudósítással fog jelentkezni a legfontosabb eseményekről. Érdemes ezúttal is a Sportudvarral követni a transzferidőszak véghajráját!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!
HAZAI HÍREK
Zsóri a Fehérváré

A DVSC és a MOL Fehérvár FC is hivatalos honlapján jelentette be, hogy Zsóri Dániel (a kiemelt képen) a Lokitól a székesfehérváriakhoz szerződött.

A Fehérvár klubhonlapjának beszámolója szerint Zsóri Dániel 2000. október 14-én született Nagyváradon. 11 éves korától Békéscsabán focizott, majd a Debreceni Labdarúgó Akadémiára került. Az első profi szerződését idén januárban írta alá, majd 2019 februárjában robbant be a köztudatba, amikor parádés gólt szerzett a Ferencváros ellen – az ollózós találatot egyébként a Puskás-díjra is jelölték.

A 19 éves támadó a DVSC felnőttcsapatában 15 bajnoki- és hét Magyar Kupa-mérkőzést játszott (mindkét sorozatban egy-egy gólt szerzett), valamint három Európa Liga-selejtezőn is pályára lépett. 

„Természetesen örültem a Vidi megkeresésének. Még tartott a tavaszi idény, amikor először szóba került ez a lehetőség, utána ez is adott egy kis extra motivációt a szezon hátralévő részére. Szerintem a Ferencváros elleni gólomon már sikerült túllépnem, ha még mindig azon nosztalgiáznék, az nagy probléma lenne. Inkább azon dolgozom napról napra keményen, hogy minél jobb játékos legyek és minél több góllal segítsem a csapatomat, most már a MOL Fehérvár FC-t” – idézi a molfehervarfc.hu Zsóri Dánielt.

„Nemcsak a Vidi, hanem az egész magyar labdarúgás szempontjából bizakodásra adhat az okot, hogy egy újabb karakteres csatár bontakozott ki Debrecenben Zsóri Dani személyében. A fiatal támadó jó kezekben fejlődött a DVSC-nél, hosszú távon nagy erőssége lehet csapatunknak, de abban is biztos vagyok, hogy már most is segítségünkre lesz!” – fogalmazott Kovács Zoltán, a MOL Fehérvár sportigazgatója.

A két klub azt is bejelentette, hogy Bévárdi Zsombor a kölcsön után végleg a Lokihoz igazolt.

A Chelsea-től kölcsönzött játékost a Vidi

A korábbi sajtóhíreknek megfelelően kölcsönben a MOL Fehérvárnál folytatja pályafutását Danilo Pantics. A magyar csapatnak vételi opciója is van a Chelsea-től érkező, középpályásként és támadóként is bevethető 22 éves játékosra.

A szerb Mozzart Sport már szombaton tényként közölte, hogy Pantics a Fehérvárba igazol, ezt most a magyar csapat hivatalosan is megerősítette.

„Régóta kerestünk egy olyan labdarúgót a középpályára, aki picit stílusában más jellegű játékot hoz, mint a jelenlegi kerettagok. Eddig is nagy volt a versenyhelyzet, Danilo Pantics szerződésével pedig további minőség érkezett a csapathoz. Egy sokat dolgozó, gyors és technikás játékos érkezett, akivel vezetőedzőnk, Marko Nikolics már dolgozott korábban, nyilván ez megkönnyítette az átigazolást, sokat jelentett az ő személye is az aláírásnál. Danilo kölcsönben érkezett ugyan, de természetesen vételi opcióval rendelkezünk, úgy gondolom, van realitása annak, hogy hosszabb távon is a Vidit erősíti majd. Nyilván jó érzés a klubnál mindenkinek, hogy egy olyan világhírű klub, mint a Chelsea egyenrangú félként, tisztelettel állt hozzánk, ez is jó visszajelzés számunkra” – mondta az átigazolás kapcsán Kovács Zoltán, a Fehérvár sportigazgatója.

A szerb lap szerint a Partizan Beograd újra kölcsönvette volna a Chelsea-től Panticsot és a középpályás is bízott benne, hogy maradhat Belgrádban, de a Chelsea-nek más tervei voltak vele. Pantics 2015-ben szerződött a Partizantól a londoniakhoz, ám azóta folyamatosan kölcsönadták. Szerepelt két holland klubnál, a Vitesse-nél és az Excelsiornál, 2017-től pedig ismét a Partizannál, a legutóbbi idényben 45 tétmeccsen nyolc gólt és nyolc gólpasszt jegyzett.

„Örülök, hogy itt lehetek, mindig az a célom a pályán, hogy trófeákért küzdjek és erre itt minden lehetőség adott. Bízom benne, hogy sikeres év áll előttünk csapatként, ehhez pedig én gólokkal és gólpasszokkal tudok majd hozzájárulni! Minden edzésen és meccsen a lehető legtöbbet szeretném kihozni magamból azért, hogy sikeres legyen a klub. Természetesen a döntésemben az is szerepet játszott, hogy Marko Nikolicsot és stábját ismerem már a Partizanból, de egyébként is mondhatjuk, hogy képben voltam a Vidivel kapcsolatban, hiszen Danko Lazovics és Marko Scsepovics is csapattársam volt korábban, így miattuk is követtem az eredményeket és láttam azt is, hogy az előző szezonban Európában is jól szerepelt az együttes” – mondta a klubhonlapnak Pantics.

Air Sanyi Angyalföldön folytatja

„Az elmúlt évtized egyik legeredményesebb magyar támadóját igazoltuk le – Torghelle nálunk folytatja” – írja hivatalos honlapján az NB II-es Vasas FC.

„Klubunk a mai nap folyamán megállapodott Torghelle Sándorral, így a 42-szeres válogatott támadó nálunk folytatja pályafutását. Az eddigi karrierje során több mint 150 gólt szerző támadóval 1 éves szerződést kötöttünk” – jelentette be a Vasas hivatalos honlapján. Az már az előző idény végén eldőlt, hogy a 37 éves Torghelle távozik az MTK-tól, azóta nem volt klubja.

 „Torghelle Sándor egy olyan labdarúgó, aki egész pályafutása alatt példát mutatott profizmusból, sport iránti alázatból, küzdeni tudásból, határtalan győzni akarásból. Személyében egy olyan karakter csatlakozott a csapatunkhoz, aki nem csak a mérkőzéseken jelenthet erősítést, hanem fiatal játékosainkat a pályán kívül is hozzásegítheti a fejlődéshez. Mindannyian emlékszünk arra, hogy volt már a Vasasban nem is egy olyan labdarúgó, aki góljaival csereként, általában a második félidőben segítette a csapatot a sikerekhez, és akinek pályára lépését éppen ezért alig várták a szurkolók. Biztos vagyok benne, hogy Torghelle Sanyi meg fogja kapni az őt megillető bizalmat és szeretetet szurkolóinktól, ő pedig viszonozni fogja azt a rá olyannyira jellemző küzdőszellemmel és mentalitással” – nyilatkozta az új szerzeményről Domonyai László klubigazgató, aki korábban az MTK-nál már dolgozott együtt a csatárral. 

„Azt hiszem, talán nem kell bemutatkoznom a Vasas-szurkolóknak, hiszen eddigi pályafutásom alatt minden klubomban ugyanazt és ugyanúgy tettem – idézi a klubhonlap Torghellét. – Arra számíthat mindenki, hogy 37 évesen is ugyanolyan elszántsággal, győzni akarással és intenzitással játszom majd a Vasas mezében, mint tettem azt korábban bármikor ellenfélként a Vasas ellen. Soha nem akartam más lenni, mint aki vagyok, nem tudtam és nem is akartam kibújni a bőrömből, most sem teszem. Miért választottam a Vasast? Mert sikert akarok, úgy akarom befejezni a pályafutásomat, hogy egy sikeres Torghelle Sándor képe maradjon meg a szurkolókban. Nagyon komoly motiváció és hihetetlen bizonyítási vágy dolgozik még bennem mindig. Egy NB II-es csapathoz szerződtem, de ha az a kérdés, mi a célom, akkor arra az a válaszom, hogy NB I-ben győztes meccset játszani a Vasas mezében. Kifejezetten figyeltem a Vasast az elmúlt hónapokban, látom az itt zajló folyamatokat és az alakuló koncepciót.”

„Tudom, hogy egyértelműek a célok, és hogy a tulajdonos, a vezetés és a szakmai stáb mindennap azért dolgozik, hogy ez a klub és ez a csapat igazán sikeres legyen. Mostantól ehhez én is szeretnék hozzátenni, és hozzá is fogok tenni. Tisztában vagyok azzal, hogy a koromból adódóan már nem feltétlen főszerep vár rám, de ezzel együtt tudok élni, és ott fogok segíteni, ahol és amikor tudok. Úgy gondolom ez a fiatal csapat a mindennapokban talán kaphat segítséget egy olyan rutinos harcostól, mint amilyen én vagyok. A pályán és a pályán kívül is mindent beleteszek majd ebbe a történetbe, ahogyan ezt mindig is tettem. Szanyó Károly elmondta, milyen szerepet szán nekem, megbeszéltük, mik az elvárások. Amikor 15 percet kapok, akkor abban a 15 percben akarom és fogom bebizonyítani, hogy Torghelle Sándort hiba volt leírni, lehet még velem számolni, és még mindig oda kell rám figyelni.” 

Torghelle a Honvédban debütált az NB I-ben, majd az MTK-tól került a Premier League-ben szereplő Crystal Palace-hoz. Később volt a Panathinaikosz, a PAOK, a Jena, az Augsburg és a Düsseldorf légiósa is. Hazatérését követően játszott a Honvédban, a Videotonban és az MTK-ban. A magyar válogatottban 42 mérkőzésen 11-szer volt eredményes.  

Arról nem szól a Vasas közleménye, hogy Torghelle ott lesz-e a csapat keretében a hétfői, ETO FC Győr elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésen.

Bobál Dávid a ZTE-hez igazolt

Az élvonalban újonc ZTE FC hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Paksról távozó Bobál Dávidot. A védő így ismét egy csapatban focizhat ikertestvérével, Bobál Gergellyel.

A 24. életévét szombaton betöltő Bobál Dávid a legutóbbi idényben a Paks játékosaként 11 mérkőzésen jutott szóhoz, a tolnaiak épp pénteken jelentették be, hogy Nagy Gergely mellett ő is távozik a klubtól. Hamar megtalálta számításait, hiszen ma este a ZTE bejelentette, hogy szerződtette.

Bobál Dávid a válogatott mérkőzések miatti szünet után, szeptember 14-én mutatkozhat be új csapatában a DVTK elleni idegenbeli bajnoki találkozón.

39 nap után távozik a Honvéd olasz középpályása

A Honvéd labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Heffler Tiborral és a nyáron igazolt Federico Morettivel.

A kispesti klubhonlap beszámolója szerint Heffler Tibor 2018 januárjában érkezett a Honvédhoz, amelynek színeiben másfél év alatt 45 NB I-es és 9 Magyar Kupa-mérkőzésen lépett pályára.

Federico Moretti szerződtetését július 24-én jelentette be a kispesti csapat, az olasz középpályás alig több mint egy hónap után távozik. A 30 éves labdarúgó egy bajnoki mérkőzésen és egy Európa Liga-selejtezőn lépett pályára a Honvédban.

Tamás elhagyta a Haladást

Tamás László közös megegyezéssel szerződést bontott az NB II-ben szereplő Haladással.

Szabadon igazolható játékossá vált Tamás László, miután közös megegyezéssel felbontotta szerződését az NB II-ben szereplő Haladással. A 31 esztendős hátvéd a 2017–2018-as idényben 29 élvonalbeli bajnoki mérkőzésen lépett pályára, az előző idényben pedig 21 NB I-es meccsen kapott lehetőséget. A mostani idényben viszont csak egyszer küldte pályára Supka Attila vezetőedző, és mindössze 45 perc jutott neki.

NEMZETKÖZI HÍREK
L’Équipe: Neymar közölte a PSG-vel, hogy marad

Bár még majdnem egy nap hátravan az átigazolási időszak zárásáig, a L’Équipe mai címlapján már öles betűkkel hirdette, hogy Neymar marad a PSG-nél. A brazil támadó állítólag már közölte is csapattársaival és családjával, hogy egyelőre nem igazol vissza a Barcelonába, és a mostani idényt a francia fővárosban tölti.

A francia sportnapilap az ironikus „Se queda” címmel jelent meg Neymar kapcsán, ami annyit tesz, hogy marad. Ezzel utalt a brazil Párizsba szerződésére, amely előtt nem sokkal Gerard Piqué posztolta ezt az üzenetet Neymarról. (Az más kérdés, ha az ő jóslatuk is csak ennyire lesz helytálló, az nem vetne jó fényt az újságra.)

Leonardo, a PSG sportigazgatója maga is elismerte, hogy (eddig) nem vezettek sikerre a tárgyalások a Barcelonával. A L’Équipe szerint Neymar is belátta, hogy a nyáron már biztosan nem jön létre az átigazolás, így közölte a két klubbal és a hozzá közel állókkal, hogy marad.

Pedig a Sport szerint az egyezkedésnek volt egy olyan pontja, amikor Neymar arra is készen állt, hogy a saját pénzéből 20 millió euróval beszálljon az üzletbe, de erre nem került sor.

Azonban arról is szólnak a hírek, hogy ezzel csak el lett odázva a Barcelonába való visszatérése, és 2020-ban mindenképpen sor kerül a váltásra. Addig is Neymar mindent meg fog tenni a PSG sikereiért.

Az Arsenalból igazolt középpályás a Besiktashoz

Az Arsenal hivatalos honlapján jelentette be, hogy az idény végéig kölcsönadta a Besiktasnak Mohamed el-Nenit.

A londoni klub közleménye nem tér ki a megállapodás részleteire, csupán a megfogalmazásból lehet arra következtetni, hogy a Besiktas nem szerzett opciós jogot el-Neni későbbi megvásárlására.

A 27 éves egyiptomi középpályás eddig 89 tétmérkőzésen lépett pályára az Arsenalban, ebből 45-ször a Premier League-ben. A legutóbbi évadban viszont már csak összesen nyolc angol bajnoki találkozón jutott szóhoz Unai Emery irányítása alatt.

Monreal is elhagyta az Arsenalt

Az Arsenal a hivatalos oldalán tudatta, hogy Nacho Monreal hat és fél év után távozik a klubtól. A labdarúgó hazatér Spanyolországba, ahol a Real Sociedad játékosa lesz.

A Real Sociedad szintén megerősítette az átigazolást, Monreal 2021 nyaráig írt alá a tájékoztatás szerint.

A 22-szeres spanyol válogatott balhátvéd 2013 januárjában szerződött a Málagától az Arsenalhoz, 250 tétmérkőzésen 10 gólt szerzett az angol klub színeiben. A londoniaknál eltöltött évei alatt három FA-kupát és három Szuperkupát nyert, valamint bejutott a csapattal az Európa Liga fináléjába az előző idényben.

Monaco: Bakayoko és Augustin érkezett, Falcao távozhat

Javában zajlik az élet az AS Monaco háza táján az átigazolási időszak utolsó napjaiban. A francia bajnokságban szereplő gárda tegnap bejelentette, hogy megszerezte a Chelsea-től kölcsönbe Tiemoué Bakayokót, akit a szezon végén 42 millió euróért végleg megvásárolhat. Bakayoko a 2016-17-es idényben már volt a hercegségbeliek labdarúgója, akkor bajnoki címet nyert az együttessel. Az előző idényben a Milan kölcsönjátékosa volt, ahol 42 mérkőzésen lépett pályára.

Mai bejelentés, hogy ugyancsak kölcsönbe érkezik Monacóba Jean-Kévin Augustin a Lipcsétől. A 22 éves támadó vételi joggal ellátott kölcsönszerződés keretében kerül a piros-fehérekhez erre az idényre. “Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, mivel nagyon ambíciózusak a csapat tervei” – jelentette ki Augustin, akinek megszerzése megnyitotta az utat Radamel Falcao előtt, hogy elhagyja a Monacót és a Galatasarayhoz szerződjön. A kolumbiai csatár délután érkezett Isztambulba, ahol holnap orvosi vizsgálaton fog részt venni, s ezt követően aláírhatja új kontraktusát a török bajnokkal.

Solksjaer: Pogba nálunk fog játszani ebben a szezonban

A Manchester Unitednek csupán 1:1-es döntetlenre futotta erejéből szombaton Southamptonban. Ole Gunnar Solksjaer, a Vörös Ördögök menedzsere sajnálja, hogy elbuktak kettő pontot, de bizakodással tekint a szezon hátralévő része elé. Emellett azt is határozottan kijelentette, hogy Paul Pogba nem hagyja el az angol rekordbajnokot az átigazolási piac holnapi zárásáig és januárban sem.

Jerome Boateng lehet Chiellini helyettese

Giorgio Chiellini, a Juventus védője keresztszalag-szakadást szenvedett a jobb térdében a Napoli ellen tegnap 4:3-ra megnyert olasz bajnoki rangadón. A torinói zebráknak így új hátvéd után kell nézniük, akit lehet, hogy meg is találtak. A L’Équipe szerint Jerome Boateng, a Bayern München játékosa érkezhet, akit 3 évre szerződtetnének és 15 millió eurót fizetnének érte.

Areola orvosi vizsgálatra utazott Madridba

Spanyolországból származó információk szerint Alphonse Areola szombaton orvosi vizsgálaton vett részt Madridban. A francia válogatott kapus – akinek holnap Clairefontaine-ben, a nemzeti csapat edzőközpontjában lesz jelenése – erre a szezonra kerülhet kölcsönbe a Real Madridhoz. Már korábban is beszámoltam róla, hogy Areola elhagyhatja mostani munkaadóját, a Paris Saint-Germaint, amennyiben Keylor Navas a francia bajnokhoz igazol a madridiaktól. Úgy tűnik, meg fog valósulni a csere…

Kapust vett a PSG

A Paris Saint-Germain eme cikk megjelenése előtt nem sokkal bejelentette, hogy szerződtette Sergio Ricót a Sevillától. A kapus erre az idényre kölcsönbe kerül Párizsba, azonban a francia bajnoknak opciós (vételi) joga lesz rá. A párizsiak azért vették kölcsön a 26 éves kapust, mert a pénteken, a Metz elleni francia bajnoki mérkőzésen kezdő 19 éves Marcin Bulka még tapasztalatlan. Sergio Rico az előző szezont az angol élvonalból kiesett Fulhamnél töltötte kölcsönben.

KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY

Ahogy már többször jeleztem, holnap, az átigazolási időszak zárónapján egész napos élő, szöveges tudósítással fogok jelentkezni a legfontosabb eseményekkel és híresztelésekkel kapcsolatban. Nagyjából 10:00 körül fog kezdődni az élő tudósítás és egészen éjfélig fog tartani. Érdemes lesz a Sportudvart olvasni holnap is!

Érdekelnek a hasonló cikkek? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: molfehervarfc.hu

Leave a Reply