Átigazolási összefoglaló (augusztus 26.)

VIDEÓVAL – Elérkezett a labdarúgó átigazolási időszak hajrája. Jövő hétfőn zárul a piac, így most már nyélbe kell ütniük a kluboknak az utolsó transzfereket, mert szeptember 3-ától legfeljebb szabadon igazolható játékosokat szerezhetnek meg. A Sportudvar az utolsó héten minden hétköznap és vasárnap napi összefoglalóval, szeptember 2-án pedig egész napos élő tudósítással jelentkezik a legfrissebb és legfontosabb történésekről.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!
HAZAI HÍREK
Rossi: Szalai távozik Hoffenheimből

Szalai Ádám minden bizonnyal távozik a német élvonalbeli Hoffenheim labdarúgócsapatától – erről Marco Rossi szövetségi kapitány beszélt hétfői sajtótájékoztatóján, amelyen kihirdette a magyar válogatott keretét a Montenegró és Szlovákia elleni mérkőzésre. Azt egyelőre nem tudni, hol folytatja a 31 éves csatár.

A válogatott kerethirdetése utáni sajtótájékoztatón több újságírói kérdést is kapott Marco Rossi szövetségi kapitány, s az egyik azt firtatta, mekkora hátrányt jelent a válogatottnak, hogy Szalai Ádám nem játszik a Hoffenheimben. A kapitányi válasz kezdete némileg meglepőre sikeredett.

„Annyit tudniuk kell, hogy Ádám pont most vált csapatot. Holnap lesz hivatalos, hogy melyik egyesületnél folytatja pályafutását. Ugyanakkor ő folyamatosan játszott felkészülési mérkőzésen, és jól szerepelt korábban a német bajnokikon is. Az idei első meccsen a kispadon kapott helyet, s utána a klub vezetőségének döntése értelmében csak a lelátóról követhette a másodikat. Holnap kiderül, melyik lesz a következő egyesülete. Ezzel együtt azt kell mondanom, hogy Szalai Ádám a magyar válogatottban létfontosságú játékos, s mindenképpen szerepeltetni fogom” – mondta Marco Rossi a sajtótájékoztatón. 

Szalai Ádám a Bundesliga rajtja előtt, a Német Kupa 1. fordulójában csereként pályára lépett a Hoffenheimben (a harmadik ligában szereplő Würzburger Kickers elleni meccsen), s ő szerezte csapata harmadik gólját (3:3 után tizenegyesekkel jutott tovább a Hoffenheim). A Bundesliga első két fordulójában viszont már nem számítottak rá: az Eintracht Frankfurt ellen kispados volt a nyitó mérkőzésen, a Werder Bremen ellen a hétvégén keretben sem volt. Jelenlegi klubja színeiben 113 mérkőzésen 25 gólt szerzett és 13 gólpasszt jegyzett. Az elmúlt időszakban hírbe hozták két török csapattal, a Trabzonsporral és a Besiktassal, valamint legutóbb a holland Feyenoorddal is. 

Utóbbi klub egyik szurkolói oldala szerint a Feyenoord az elmúlt hetek során az argentin San Lorenzo két játékosának szerződtetésén is fáradozott, ám a bekk Marcos Senesi és a támadó Adolfo Gaich esetében soknak találták a rotterdamiak a klub által kért átigazolási díjat. 

A 31 éves magyar labdarúgó idén májusban hosszabbított szerződést a Hoffenheimmel jövő év nyaráig, így bárhol is folytatja pályafutását, valószínűleg fizetni kell érte új klubjának.

NEMZETKÖZI HÍREK
Reanto Sanches Franciaországba igazolt

A francia élvonalbeli Lille labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be péntek este, hogy szerződtette a Bayern München középpályását, Renato Sanchest (a kiemelt képen). A 22 éves portugál válogatott játékos négyéves szerződést kötött a francia együttessel.

Az eddig sem volt titok, hogy Renato Sanches távozni szeretett volna Münchenből, így miután a két klub mindenben megállapodott, alá is írta négy évre szóló szerződését Lille-ben.

Sajtóhírek szerint a bajor klub 20 millió eurót kap a portugál válogatott labdarúgóért – ráadásul ez az összeg akár 25 millió euróra is nőhet különböző (hivatalosan nem részletezett) feltételek teljesülése esetén.

Holland csatárt vett a Frankfurt Portugáliából

Az Eintracht Frankfurt  hivatalos közleményben jelentette be, hogy szerződtette a Sporting CP 18-szoros holland válogatott támadóját, Bas Dostot.

A 30 éves csatár – aki a kilences mezt kapta – 2022. június 30-ig szóló szerződést írt alá új klubjánál, amely a Sky Sports információi szerint hétmillió eurót fizet érte.

Bas Dost számára nem lesz ismeretlen a Bundesliga légköre, 2012 és 2016 között 85 német élvonalbeli bajnoki mérkőzésen 36-szor volt eredményes a Wolfsburg színeiben. Innen szerződött a Sportinghoz, a lisszaboni klubnál még eredményesebb volt, 84 portugál bajnoki találkozón 76 gólt jegyzett, 2017-ben 31 találattal lett a liga gólkirálya.

Walesi válogatott társat kapott Nagy Ádám

Nagy Ádám csapattársaként, az angol másodosztályú Bristol Citynél folytatja pályafutását Ashley Williams, a walesi válogatott korábbi csapatkapitánya – számolt be róla a klub hivatalos honlapja.

A 35 éves, 86-szoros válogatott középhátvéd rövid távú szerződést kötött a Bristol Cityvel.

Ashley Williams a Swansea Cityben eltöltött több mint nyolc év után 2016 és 2019 között az Everton alkalmazásában állt, ám a legutóbbi idényt a Stoke Citynél töltötte kölcsönben. Idén nyáron a Stoke-nál és a liverpooli egyletnél is lejárt a megállapodása, így szabadon igazolhatóvá vált.

Williams kimaradt a walesi válogatott soron következő, Azerbajdzsán elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő keretéből, de júniusban, a mieinkkel szemben 1:0-ra elveszített budapesti mérkőzést végigjátszotta – és a 2016-ban Eb-elődöntőig jutó csapatnak is alapembere volt.

Leipzig: Timo Werner hosszabbított

Szerződést hosszabbított klubjával Timo Werner, az RB Leipzig (Lipcse) játékosa. A 23 éves német válogatott támadó – aki iránt több csapat is érdeklődött – 2023-ig marad Gulácsi Péter és Orbán Vilmos együttesénél.

Érdekelnek a hasonló cikkek? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: AFP

Leave a Reply