Vidi: Indul a harc a továbbjutásért

A MOL Vidi csapata ma este 18:55-től azt a PAOK Szalonikit fogadja a labdarúgó Európa Ligában, amelyet két hete idegenben 2:0-ra megvert. A fehérváriaknak három pontjuk van, mint ahogy a PAOK és a BATE Boriszov is ennyi egységgel rendelkezik, vagyis a második helyért folytatandó küzdelem (az első alighanem a Chelsea-é lesz) csak most fog igazán megkezdődni, s egy újabb siker nagyon komoly előrelépést jelenthet a magyar bajnoknak a továbbjutás felé.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A Chelsea mögött a Vidi, a PAOK és a BATE Boriszov is három ponttal rendelkezik, így a csütörtöki meccs döntő jelentőségű lehet a továbbjutást illetően. A görögök elleni meccs azért is fontos, mert a két csapat esetében az egymás elleni eredmény is dönthet a továbbjutásról. A görögországi siker tükrében akár egy döntetlen is aranyat érhet a magyar bajnoknak.

Marko Nikolics a Vidi vezetőedzője azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy elmondta, nem lát összefüggést a görögországi és a csütörtöki mérkőzés között. A csapat már hozzá van szokva az ilyen meccsekhez, újra hangsúlyozta, nem azért szerepelnek az Európa Ligában, hogy meglegyen a létszám, a céljuk az, hogy versenyben legyen a csapat, ami a továbbjutást illeti.

„A budapesti meccs a két héttel ezelőtti ellentettje lesz, a PAOK most nem számolgathat, a lehető legjobb csapattal kell kiállniuk, pontot kell szerezniük, ha tovább akarnak jutni. Boldog vagyok, hogy tele lesz a stadion, elsősorban a játékosok miatt, hiszen megérdemlik, sokat dolgoztak ezért. Csak remélni tudom, hogy a bajnoki meccseken is egyre többen megragadnak majd” – mondta Nikolics.

A PAOK-kal kapcsolatban újra elmondta, hogy olyan játékosok alkotják a görög keretet, akik közül sokan képesek eldöntetni egy-egy mérkőzés sorsát, de a Vidiben is igazi harcosok vannak, akik már sokszor bizonyítottak.

„Nagyon okosan kell játszanunk, kihasználva a közönség bíztatását, de nem szabad, hogy elragadjon minket a hév. Nem számítok újabb kétgólos sikerre, de keményen készülünk. A döntetlen jó eredmény matematikailag, de ha ezzel a céllal futunk ki, akkor ki fogunk kapni. Nyerni akarunk, és akkor lehet, hogy összejön a pontszerzés. Sok barátot fogadhatok a görög csapattal, de remélem, nem lesznek boldogok a meccs után” – mondta Marko Nikolics.

Kovács István, a Vidi magyar válogatott játékosa hozzátette, ideje itthon is bizonyítania a csapatnak, hiszen idegenben rendre jobban megy a Vidinek, aminek szerinte a rutintalanság lehet a fő oka.

„Idegenben szerényen, alázatosan áll fel a csapat, ezért is mehet ilyen jól, a hazai pálya a lendület mellett egy kis terhet is rak a csapatra, de van még két meccsünk, hogy bizonyítsunk a Groupama Arénában is. Hazai pályán is meg kell tudni mutatnia a csapatnak, ami eddig idegenben sikerült. Minden focistának az a célja, hogy ilyen meccseken szerepelhessen, és csak magunknak köszönhetjük, hogy ide eljutottunk” – mondta Kovács.

„Szeretnénk megragadni a továbbjutás lehetőségét, amit a Bajnokok Ligája-selejtezőben nem sikerült. Jó kiindulási pont a görög meccs, megpróbálunk hasonlóan jól játszani. Örülök a telt háznak, de a hév nem viheti el a csapatot, mint mondjuk a BATE ellen, hiszen ezen a szinten már apróságok döntenek. Forró szív és hideg fej kell a csapattól” – tette hozzá.

Kovács István elmondta, a döntetlen is jó eredmény lehet a csapatnak, de ezt az eredményt nem írná alá előre.

„Nyár óta ez lesz a harmincadik meccsem, a sok utazáshoz én nem tudok hozzászokni, pláne, hogy a hazai meccseket sem tudjuk egyelőre Fehérváron rendezni. Minden tiszteletem a topcsapatok topjátékosainak. Az ilyen kihívásokhoz nemcsak fizikálisan, de mentálisan is fel kell nőni, ebben a rutin nagyon sokat segít. Jönnek a meccsek folyamatosan, a klub pedig így tud fejlődni hosszú távon. Örülök, hogy a sok utazással kell megküzdenie a csapatnak, ennél nagyobb problémánk ne legyen soha” – mondta a középpályás.

A főpróba a piros-kékeknek sikerült jobban, mivel szombaton könnyedén győztek Pakson, míg a PAOK először vesztett pontokat a görög élvonalban, ugyanis 1-1-es döntetlent játszott az Atromitosz vendégeként, amely éppen a magyar válogatott Ugrai Roland góljával egyenlített.

Kovács elmondta, Ugrai nagyon jó barátja, de direkt nem kért tőle segítséget, mert a szakmai stáb remekül felkészíti mindig a csapatot, ezt a munkát meghagyná nekik.

A PAOK ígéri, nem fogja megint lebecsülni a Vidit

Szerda délután a PAOK Szaloniki csapata megérkezett Budapestre, a Vidi elleni Európa Liga-mérkőzésre. A csütörtök esti összecsapás előtt előbb a Vidi tartott sajtótájékoztatót délben, majd kora este a görögök is megtartották szokásos sajtótájékoztatójukat, majd a Groupama Arénában edzett a csapat.

A sajtó képviselői a csapat játékosától, a spanyol Jose Angel Crespótól kérdezhettek elsőként. A Vidi ellen 100. meccsére készülő PAOK-hátvéd elmondta, sokat tanultak a Vidi elleni első meccsből, legfőképpen azt, hogy senkit nem szabad lebecsülni. Próbálják kijavítani a hibáikat, és mindent megtesznek majd a sikerért.

„Örülök, hogy 100. alkalommal szerepelhetek a PAOK mezében, de inkább a jövővel szeretnék foglalkozni. Győzelemre készülünk, és személy szerint bízom benne, hogy még sok meccsem lesz a csapatomban. Két hete megtanulhattuk, hogy az Európa Ligában nincsen könnyű meccs, minden meccs nagyon nehéz” – mondta Crespo.

A görög újságírók szerint a PAOK az utolsó három meccséből kétszer is lenézte az ellenfelét, a Vidit és az Atromitoszt is, amely ellen hiába vezetett 1-0-ra hétvégén, nem tudta lezárni a mérkőzést, Ugrai Roland gólja után 1-1 lett a végeredmény.

A csapat edzője, Razvan Lucescu elmondta, nagyon fontos meccs a mai, de nem szeretne számolgatni, jól felkészülnek, és mindenképpen győzni szeretnének.

„A sorozatterhelés nem egyszerű a csapatnak, de eddig a szezonban minden összejött, kivéve a Vidi elleni első meccset. A BATE nagyon könnyen nyert Budapesten, mi pedig nagyon könnyen Fehéroroszországban, könnyen vettük a görög bajnoki találkozókat is, talán azt hittük, a Vidi ellen is könnyű dolgunk lesz. A Chelsea elleni meccs után fordult a kocka, hiszen a Vidi ráérzett, mi is lehet a játéka. A Vidi nagyon nehéz helyzetben érkezett Görögországba, de most kedvezőbb szituációban várja a csütörtöki meccset, de elmondhatom, jól felkészültünk az ellenfélből” – mondta Lucescu.

A görögök nyolc hónapja nem veszítettek meccset idegenben, így érthetően megvan a kellő önbizalma a csapatnak. Hazai pályán is csak a Benficától kaptak ki a Bajnokok Ligája selejtezőjében, valamint az El-ben a Chelsea és a Vidi tudott nyerni a Toumba Stadionban.

A MOL Vidi FC-PAOK Szaloniki meccset a Groupama Arénában rendezik, várhatóan telt ház előtt ma este 18:55-kor. Az összecsapást a Sport1 és a Spektrum Home élőben közvetíti.

A csoport másik találkozóján a Chelsea a BATE Boriszov vendége lesz.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: hatharom.com

Leave a Reply