Az átigazolási időszak zárónapjának legfontosabb történései

Ma éjfélkor zárul Európa-szerte a labdarúgó átigazolási piac. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb híresztelések – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Sallai Roland a Freiburgé

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Freiburg a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette Sallai Rolandot (a kiemelt képen) a ciprusi APOEL-től.

A bajnokságot a kupagyőztes Frankfurt elleni vereséggel kezdő német klub a hét elején tett 4.5 millió eurós ajánlatot a 21 esztendős játékosért, és ezt az APOEL el is fogadta a klubelnök csütörtök esti nyilatkozata szerint.

Sallai az Asztana elleni Európa-liga-mérkőzést követően Freiburgba utazott, hogy átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, amelyre pénteken került sor. A klub ezután hivatalos közleményben jelentette be a szerződtetését: a magyar válogatott támadó a 22-es mezszámot kapta, a szerződés részleteit – így azt sem, hogy hány évre írtak alá a felek – nem hozták nyilvánosságra.

„Roland sokoldalú, támadó szellemű labdarúgó, aki szeret a szélen játszani. Megfelelő hozzáállása van, így gyorsan be fog illeszkedni, majd fejlődni. Tökéletesen illik az elképzeléseinkbe, nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megszereznünk” – mondta Klemens Hartenbach sportigazgató.

„Mindenáron ide akartam jönni, boldog vagyok, hogy sikerült. A Freiburg neve jól cseng a fiatal játékosok között, ráadásul a Bundesliga óriási kihívás, örülök, hogy itt lehetek” – mondta Sallai.

Sallai Roland a Puskás Akadémián nevelkedett, és ott lett NB I-es játékos. 2016 nyarán kölcsönvette az akkor még az olasz élvonalban szereplő Palermo, amelyben 21 bajnoki mérkőzésen szerepelt (11-szer kezdőként, tízszer csereként), és egy gólt szerzett. A kölcsönszerződés lejártával visszatért a Puskás Akadémiához, de nem maradt sokáig Magyarországon, az APOEL kétmillió euróért szerződtette. Egyetlen ciprusi idényében 29 bajnoki találkozón kilenc gólt szerzett, ezáltal fontos szerepet játszott a klub 27. bajnoki címében. Az APOEL-lel továbbá szerepelt a BL-csoportkörben, míg a most zajló szezonban két BL- és öt El-selejtezőmeccsen játszott, utóbbi sorozatban egy gólt és egy gólpasszt jegyzett.

Országon belül válthat klubot Futács Márkó

Horvát sajtóértesülések szerint a horvát élvonalbeli Eszék szerződtetheti a Hajduk Splittől távozófélben lévő Futács Márkót.

A Mészáros Lőrinc révén magyar többségi tulajdonban lévő eszékiek nagyot robbanthatnak az átigazolási időszak utolsó napján, a 24sata.hr információi szerint akár öt játékos is érkezhet pénteken, s közülük az egyik Futács Márkó lehet.

A magyar támadót és néhány csapattársát áprilisban támadták meg spliti huligánok egy nappal azután, hogy a Hajduk a Dinamo Zagrebtől odahaza vereséget szenvedett. Futács ezután egyértelműsítette, hogy távozna a klubtól, s bár a felkészülést végigdolgozta, mégis a második csapathoz irányították nemrégiben. Érdeklődőkből nincs hiány, eddig azonban konkrétumokról nem lehetett hallani.

Amennyiben nem sikerül ma megegyezni a feleknek, úgy sincs minden veszve, ugyanis a Hajduk és Futács a játékos szerződésének felbontásán dolgozik, és ha ez megtörténik, a válogatott labdarúgó az átigazolási időszak lejárta után is szabadon aláírhat.

Dzsudzsák mégis a Vidihez kerül?

Mióta a Mol Vidi FC minimum az Európa-liga csoportkörében biztosította a helyét, a pletykák szinten állandó téma az al-Vahdától távozó, jelenleg is szabadon igazolható Dzsudzsák Balázs lehetséges szerződtetése. A Nemzeti Sport Online értesülése szerint már folynak az egyeztetések a magyar válogatott szélső megszerzése ügyében.

Az ősszel az El csoportkörében szereplő és ott a Chelsea-vel, a PAOK-kal és a BATE-val megmérkőző Mol Vidi FC a héten már bejelentette a bosnyák csatár, Armin Hodzsics szerződtetését, de biztosra vehető, hogy a napokban újabb játékosok érkeznek a magyar bajnokhoz.

A mai átigazolási határidő előtt javában folynak a tárgyalások több kiszemelt ügyében is. A bolgár válogatott Georgi Milanov ügye akár már ma lezárulhat, jó eséllyel szerződtetik a középpályást, igaz, szabadon igazolható játékosként van még idő a megegyezésre.

Ugyanakkor sajtóinformációk szerint folynak az egyeztetések Dzsudzsák Balázs szerződtetésének ügyében is, úgy tudni, reális esély mutatkozik az egyezségre a válogatott szélsővel. Az ő esetében sem köti a klubot a mai határidő, hiszen szabadon igazolható labdarúgóként még később is aláírhat.

Dzsudzsák ügyében a legkésőbb jövő héten várható bejelentés a klub részéről, ha sikerül egyezségre jutniuk.

Pörögnek az események Újpesten

A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC a hivatalos honlapján jelentette be Rossy Lubaki szerződtetését.

A Kongói DK-beli játékos a lila-fehérek tájékoztatása szerint „agilis, támadó szellemű labdarúgó”. A csapat ugyanakkor részletesen nem mutatja be Lubakit, s még az interneten sem lehet sok adattal találkozni – amennyiben igazak a mundial11.com nevű oldal adatbázisában leírtak, akkor egy 20 esztendős labdarúgóról van szó (teljes nevén Rosy Lubaki Kinkela), aki legutóbb hazája bajnokságában játszott az SM Sanga Balende csapatánál.

Mint az az újpestiek honlapján olvasható, Lubaki még nem kapta meg a játékengedélyt, a papírok intézése folyamatban van.

Néhány órával Lubaki érkezésének bejelentését követően az Újpest azt is hírül adta, hogy kölcsönvette Lukács Dánielt a Honvédtól, míg Viktor Angelov távozik.

Az Újpest és a Honvéd vezetősége három napon belül másodszor egyezett meg egymással átigazolási ügyben: a kispestiek kedden a szezon végéig kölcsönvették Tischler Patrikot, míg Lukács Dániel az ellenkező utat bejárva az idény hátralévő részében a lila-fehéreknél szerepel.

Lukács az NB I előző kiírásában hét mérkőzésen lépett pályára a Honvédban, a mostani szezonban pedig öt meccsen kapott lehetőséget – mindannyiszor csereként –, és két gólt szerzett.

Az Újpest Lukács kölcsönvétele mellett azt is bejelentette, hogy Viktor Angelov augusztus 30-án közös megegyezéssel szerződést bontott a klubbal. A 24 éves macedón labdarúgó a tavasszal hazájában, a Rabotnicskinél játszott kölcsönben, majd visszatért Újpestre – ahol a jelenlegi idényben három bajnoki meccsen is csereként jutott szóhoz –, de mivel Nebojsa Vignjevics vezetőedző nem számított rá, végleg elhagyta az együttest.

Kisvártatva újabb távozóról számolt be az Újpest hivatalos honlapja: a 21 esztendős középpályás, Pávkovics Bence kölcsönbe a DVSC-hez került, amely a jövő nyáron opciós joggal végleg megveheti.

Kylian Hazard hazatér Belgiumba

Kylian Hazard, a Chelsea-ben alapember Eden és a Mönchengladbachot erősítő Thorgan egykoron az Újpestet is megjárt testvére a Chelsea-től kölcsönbe távozik a belga élvonalban újonc Cercle Bruges együtteséhez.

Kylian Hazard a 2015–2016-os szezonban 36 mérkőzésen négy gólt szerzett Újpesten, a következő idényben viszont már csak öt meccsen jutott szóhoz az első csapatban.

A most 23 éves Kylian tavaly augusztusban a Chelsea-hez szerződött, amelynél az U23-as csapatnál számoltak vele, most pedig egy idényre kölcsönadták a belga élvonalban újonc Cercle Bruges-nek.

A bruges-i együttes öt forduló után nyolc ponttal a nyolcadik helyen áll a bajnokságban, eddigi egyetlen vereségét a Bölöni László által irányított Royal Antwerptől szenvedte el.

Ugraival is szerződést bontott a Diósgyőr

A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK a hivatalos honlapján jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Ugrai Rolanddal.

Mint ismert, augusztus elején a DVTK szakmai vezetősége Busai Attilát és Ugrai Rolandot a második csapathoz küldte a két játékos teljesítménye miatt. Előbbi szerződésének felbontásáról már szerdán döntés született, míg utóbbitól az átigazolási időszak utolsó napján váltak meg. Ugrai – Busaihoz hasonlóan – szabadon igazolhatóvá vált.

A második csapathoz irányított támadó két év után távozik a miskolciaktól. A Diósgyőr a szűkszavú közleményében sok sikert kíván a játékosnak a további pályafutásához.

A Viditől érkezik játékos a Diósgyőrhöz

A DVTK hivatalos oldalán jelentette be az U21-es magyar válogatott középpályás, Szabó Bence érkezését. A 20 éves játékost egy évre szerezte meg kölcsönben a miskolci együttes.

„Örülök, hogy a DVTK játékosa lehetek. A Puskás Akadémiáról ismerem Tajti Józsefet, akinek hívásán egy percig sem gondolkoztam, mert kiváló lehetőség Diósgyőrben játszani” – nyilatkozta Szabó Bence, aki reméli, hogy minél hamarabb sikerül beverekednie magát a kezdőcsapatba.

„Szabó Bence nagyon tehetséges játékos, aki fiatal kora ellenére játszott már Európa-liga-selejtezőben is. A középpálya minden részén bevethető, nagy lehetőséget látok benne, rövid időn belül a csapat erőssége lehet” – mondta Tajti József, a DVTK sportigazgatója a fiatal játékosról.

Szabó Bence Székesfehérváron kezdte pályafutását, majd a Puskás Akadémiában öt évig szerepelt. Nyíregyházi kölcsönben töltött fél év után került vissza a Vidihez, amelynél az előző szezonban hat első osztályú bajnoki találkozón játszott, illetve pályára lépett négy El-selejtezőn is. A játékos már ma délelőtt új csapattársaival edzett.

A portugál élvonalba távozik a Diósgyőr görögje

A portugál élvonalbeli Marítimo a nemzetközi átigazolási időszak utolsó napján szerződtette a DVTK görög csatárát Nikolaosz Joannidiszt.

A portugál források beszámolója szerint a Diósgyőrből távozó Joannidisz három évre írt alá a Marítimóhoz, amely az előző szezonban a 7. helyen zárt a portugál élvonalban, jelenleg pedig három forduló után, 6 ponttal a 6. helyen áll.

Joannidisz tavaly nyáron szerződött a görög Azsterasz Tripolisztól a DVTK-hoz, amelynél 35 meccsen lépett pályára az NB I-ben és öt gólt szerzett. Ebből az új idényben öt bajnoki összecsapáson játszott, de azokon nem talált a kapuba.

A 24 éves csatárt 2020-ig kötötte volna a megállapodása a DVTK-hoz, így a portugálok vélhetően kivásárolták őt a szerződéséből, de az üzlet anyagi részéről nem számoltak be a klubok.

Portugália már az ötödik ország lesz Joannidisz pályafutásában, ugyanis Magyarország és Görögország előtt Hollandiában és Németországban is focizott.

Kölcsönbe adott és kölcsön is vett játékost a Puskás

Visszatért Mezőkövesdre Molnár Gábor, a labdarúgó NB I-ben szereplő Puskás Akadémia támadója, aki az előttünk álló szezont kölcsönben tölti régi-új csapatánál – adta hírül a klub hivatalos honlapja.

A 24 éves labdarúgó tavaly nyáron Mezőkövesdről szerződött a felcsúti alakulathoz, amelyben 39 tétmérkőzésen három gólt szerzett. A jelenlegi idényben négy NB I-es találkozón egyszer volt eredményes és egyszer kiállították.

Molnár Gábor korábban három évig erősítette a Mezőkövesdet, az élvonalban 27 meccsen nyolcszor, míg a másodosztályban 58 mérkőzésen 12-szer talált be. Bemutatkozására minden bizonnyal a válogatott szünetet követően, a DVTK elleni hazai bajnoki meccsen (szeptember 15.) kerül sor.

Molnár mellett a rutinos kapus, a 37 éves Szentpéteri Viktor is Mezőkövesdre szerződött. A legutóbb az MTK alkalmazásában álló kapuvédő egy szezonra írt alá a kövesdiekhez.

A Nemzeti Sport korábbi információját megerősítve a Puskás Akadémia arról is beszámolt a hivatalos honlapján, hogy Márkvárt Dávid is elhagyta a csapatot, de azt nem tudni, hogy a háromszoros magyar válogatott középpályás hol folytatja a pályafutását. Meg nem erősített sajtóhírek szerint a DVTK érdeklődik iránta.

A felcsúti egyesület nem sokkal később arról is hírt adott, hogy Bryan de Jesús személyében egy ecuadori csatárt kölcsönvett az ecuadori CD El Nacional csapatától. 

A 23 éves támadó korábban játszott a mexikói élvonalbeli Necaxában is, az ecuadori első osztályban összesen 46 mérkőzésen 17 gólt szerzett, továbbá pályára lépett már a Libertadores-kupában is.

„Nagyon örülök, hogy itt lehetek. Sokoldalú csatárnak tartom magam, nem vagyok statikus center, szeretem sokat változtatni a helyemet, kimozogni a szélekre, és természetesen imádok gólokat szerezni. Azért érkeztem ide, hogy sok edzéssel, kemény munkával szolgáljam és minél jobb eredményekhez segítsem a csapatot – szeretném, ha felfigyelnének rám Európában” – idézi a pfla.hu Bryan de Jesúst.

Visszatér korábbi klubjába a PSG német kapusa

A Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának hivatalos oldalán megjelent közlemény szerint Kevin Trapp a következő szezont a német élvonalbeli Eintracht Frankfurtnál tölti kölcsönben.

A 28 esztendős, háromszoros német válogatott kapus éppen a frankfurtiaktól került a PSG-hez három évvel ezelőtt, a francia csapatban 91 tétmérkőzésen kapott lehetőséget, és összesen 12 trófeát nyert.

Trapp – aki 2012 és 2015 között volt a Frankfurt játékosa – szerződése 2020 nyarán jár le a PSG-nél, amely jelezte, hogy a kölcsönvételi megállapodás nem tartalmaz opciós jogot a játékos végleges megvásárlására.

Vb-bronzérmest igazolt a Monaco

Az AS Monacóban folytatja pályafutását Nacer Chadli, a világbajnoki bronzérmes belga válogatott labdarúgója.

A 29 éves szélsőért brit sajtóértesülések szerint tízmillió fontot fizetett a monacói klub a Premier League-ből az előző idény végén kiesett West Bromwich Albionnak.

Chadli öt évet töltött el a szigetországban, 2013-tól a Tottenham Hotspurben játszott, majd 2016-ban lett a West Brom játékosa – írta az MTI.

Holland válogatott szélső érkezett a Sevillához

A Sevilla csapata 20 millió euróért megvásárolta a Szpartak Moszkva holland válogatott szélsőjét, Quincy Promest. A 26 éves támadó 2023-ig szóló szerződést kötött az andalúziai klubbal.

A gólerős labdarúgó a Szpartaknál eltöltött négy idénye alatt minden sorozatot figyelembe véve 135 mérkőzésen 66 találatig jutott, míg a holland válogatottban az eddigi 28 fellépésén ötször volt eredményes.

Promes a helyszínen tekintette meg a Sevilla csütörtöki, Sigma Olomouc elleni Európa-liga-selejtezőjét (3–0), majd pénteken a szerződés megkötése előtt átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon.

A Twentében nevelkedő szélső az előző szezonban a Szpartak színeiben duplázott a Sevilla ellen 5–1-re megnyert Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen.

Fabio Coentrao hazatér

A Real Madridnál nem kellett, így otthagyta a királyiakat Fabio Coentrao. A portugál balszélső visszatér hazájába, azon belül is nevelőegyesületébe, a Rio Avéba.

A játékos 2011-ben érkezett a Real Madridhoz, azonban az utóbbi években rendre kölcsönadták más kluboknak, így többek között a Monaconak és a Sportingnak is.

Ljajics a Besiktasba szerződött

A Torino szerb szélsője, Adem Ljajics egy évre kölcsönbe került a török Besiktashoz, amelynek opciós joga van a focista végleges szerződtetésére.

Nuri Sahin Brémába szerződött

Nuri Sahin, a 29 éves török válogatott középpályás a német élvonalban szereplő Werder Bremenhez igazolt.

A Borussia Dortmundban nevelkedett focista – aki a Real Madridban és a Liverpoolban is megfordult – az elmúlt szezonban csak 18 mérkőzésen játszhatott a sárga-feketéknél, mivel sorozatos sérülései miatt kiesett a ritmusból. Most Brémában új erőre kaphat.

Az Inter fizetés nélkül akarta megszerezni Modricot – állítja a Real Madrid-elnök

Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke példátlannak nevezte az Inter próbálkozását Luka Modric megszerzésére vonatkozóan.

A világbajnoki ezüstérmes középpályás – akit az UEFA csütörtökön megválasztott az év labdarúgójának – az Inter első számú kiszemeltje volt a nyáron, ám a fekete-kékek szempontjából csúfos véget ért a történet: Modric kikosarazta őket, a Real Madrid hivatalos panaszt tett a FIFA-nál, majd a játékos „a történelem legnagyobb baromságának” nevezte azt az információt, miszerint ő kereste meg az olasz csapatot.

Florentino Pérez az üggyel kapcsolatban elárult még egy olyan részletet, ami kiverte a biztosítékot a királyi gárdánál.

„Sohasem láttam még olyat, hogy egy klub fizetés nélkül próbálja megszerezni a játékosunkat. Életemben először fordult ez elő velem” – mondta a Real Madrid elnöke.

Bölöni László hosszabbít Belgiumban – sajtóhír

A Nemzeti Sport értesülése szerint Bölöni László szerződést hosszabbít a belga élvonalban szereplő Royal Antwerp együttesével.

A 65 éves erdélyi szakember egyezsége 2019 nyarán járt volna le, belga klubja további egy évre köt vele megállapodást, így új szerződése 2020 nyaráig köti a klubhoz.

Bölöni Lászlót 2017-ben nevezte ki vezetőedzőjévé a Royal Antwerp, amely az előző idényben a nyolcadik helyen zárta a 30 fordulós alapszakaszt, az Európa-ligáért folytatott rájátszásban pedig a B-csoport harmadikjaként nem jutott be a döntőbe.

A jelenlegi kiírásban az első öt fordulóban csupán egy gólt kapó együttes három győzelemmel és két döntetlennel az ötödik helyen áll.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: scfreiburg.com

Leave a Reply