Az átigazolási piac legfontosabb történései augusztus 30-án

A Sportudvaron egészen augusztus végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb híresztelések – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Vadócz: Egyelőre várok a lehetőségekre

A Budapest Honvéd kedden hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződést bont a klubhoz július 5-én aláíró Vadócz Krisztiánnal. A hír annyiból nem számított meglepőnek, hogy a labdarúgó már érkezésekor hangsúlyozta: előfordulhat, hogy a nyáron továbbáll. A piros-feketék szurkolói azonban a csapat eredményes bajnoki szereplése miatt abban reménykedtek, hátha meggondolja magát.

„Augusztus végéig tart az átigazolási időszak, ha a Honvéd játékosa maradok, csak a télen igazolhattam volna máshova – mondta a Nemzeti Sportnak a 42-szeres magyar válogatott középpályás. –  A szerződésbontással az volt a cél, hogy időt nyerjek. Örülök, hogy a Honvéd vezérkarától jó hangulatban váltam el, és elégedettek voltak velem az itt töltött időszakban. Egyelőre várok a lehetőségekre, egyetlen tárgyalás sem tart olyan szakaszban, hogy a héten megegyezés születhetne.”

A 33 éves játékos karrierje során tizenkét különböző klubban focizott, Európán kívül megjárta Ausztráliát és Ázsiát is. Adja magát a kérdés: ezúttal esetleg az Egyesült Államok felé vesz az irányt?

„Az amerikai liga is érdekes, de egyelőre Európát látom magam előtt célként. Olyan országba mennék szívesen, ahol még nem szerepeltem. Hogy nem kaptam meghívót a válogatottba, az nem befolyásolta a döntésemet, szerintem külföldről könnyebb is bekerülni, mivel bárhol játszottam, az iram közelebb állt a nemzetközi szinthez, mint itthon. Nálam ugyanakkor szeszélyes a lapjárás, azt sem jelentem ki, hogy a Honvéd mezét a múlt hétvégén húztam magamra utoljára.”

Busai nem érti, mi a probléma vele

Mi a probléma velem? – kérdezett vissza Busai Attila a Nemzeti Sportnak adott interjúban: a 29 éves játékos szerződést bontott a Diósgyőrrel, amelynek keretéből néhány héttel ezelőtt Ugrai Rolanddal együtt kikerült, és csak az NB III-as csapattal edzhetett, pedig előtte másfél éven át 43 bajnoki meccsen játszhatott, és három gólt szerzett.

Arra a kérdésre, hogy miért jutott el a szerződésbontásig, a focista a következőket válaszolta:

” A Ferencvárostól másfél évvel ezelőtt azért jöttem el ide, mert itt van hangulat, vannak nézők, van motiváció, de már eleve nem kedveltek a szurkolók, hiszen a Fraditól érkeztem. Úgy voltam vele, küzdök, hajtok a pályán, és majd elfogadnak. Kétszer egymás után hajszállal maradtunk bent, de a vezetőktől mindig azt kaptuk: ez erősebb keret, többre van hivatva. A nyári felkészülés alatt az új edző, Fernando végig dicsérte az edzésmunkámat, a segítője, Sütő Szilárd is kiemelte a hozzáállásomat, és azt mondta, szerintük ez az én szezonom lesz. Három meccsen kezdtem, a negyedikre készültem, amikor Tajti József sportigazgató közölte: szerinte nem jó az edzésmunkám, gyengén teljesítek, ezért nincs helyem a keretben.”

“Az edzésmunkámat addig egy szó kritika sem érte. Ha gond van, előtte szólhatott volna valaki: öreg, szedd össze magad, ez kevés lesz! Ám mondom, inkább dicséretet kaptam az edzőktől. Nem voltam életem formájában, de azért visszakérdeztem: ha én gyenge vagyok, s mégis mindig kezdő vagyok, mi lehet a cserékkel? Nem éreztem ezt korrektnek, hiszen megjelent, szakmai okokból kitesznek a keretből, miközben én, amíg a klub alkalmazottja vagyok, egyetlen rossz szót sem szólhatok senkiről – engem viszont eközben le lehet járatni. Megegyeztünk, eljöttem. Lipcsei Péternél edzhetek Soroksáron, hálás vagyok, hogy lehetőséget kapok rá.”

Busait arról is kérdezték, hogy mennyire érzi sürgősnek, hogy új csapatot találjon: “Vannak ajánlataim, szabad lettem, nem kell péntekig aláírnom. Átgondolom, merre tovább, és tudom, hogy hasznára lehetek még egy élvonalbeli csapatnak is, hiszen végigdolgoztam a nyarat, jó erőben vagyok. ” 

Bolgár válogatott középpályás érkezhet a Vidihez

Topsport.bg portál információja szerint a Mol Vidi FC-ben folytatja a pályafutását a 40-szeres bolgár válogatott középpályás, Georgi Milanov.

A 26 éves játékos 2013-ban a Liteksz Lovecs csapatából igazolt a CSZKA Moszkvához, ahonnan az előző szezon végén, szerződésének lejártával távozott.

A bolgár sportportál szerint Milanov jó ajánlatot kapott a Bajnokok Ligájából kieső, így az Európa-liga csoportkörére készülő magyar bajnoktól.

Rebrov az új igazolásokról

Nincs sok hátra a hazai labdarúgó-bajnokság nyári átigazolási időszakából. A Ferencváros mai sajtótájékoztatóján erről is kérdezték a klub új vezetőedzőjét, Szerhij Rebrovot.

Nálunk a nyári átigazolási időszak pénteken éjfélkor ér véget, és mivel Szerhij Rebrov csak nagyjából egy hete állt munkába a Ferencvárosnál, nehéz helyzetben van a játékoskeret átalakítását illetően. A klub a hétvégi, Mol Vidi FC elleni találkozója előtt megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, amelyen erről a témáról is kérdezték a nemrégiben kinevezett vezetőedzőt.

„Tudom, hogy elég kevés idő, másfél nap maradt – utalt az átigazolási időszak végére Rebrov. – Beszéltem erről az elnökkel, tárgyaltunk róla, és megpróbálunk mindent megtenni, ami lehetséges, de nagyon szűkös az idő.”

Jönnek-mennek a játékosok Felcsúton

A Nemzeti Sport információi szerint Márkvárt Dávid és Molnár Gábor sem tagja már az NB I-ben szereplő Puskás Akadémia keretének. 

A Nemzeti Sport a csakfoci.hu-hoz hasonlóan úgy értesült, hogy a háromszoros magyar válogatott Márkvárt Dávid, valamint Molnár Gábor távozott az NB I-ben hat forduló után nyeretlen, 11. helyezett Puskás Akadémiától.

Úgy tudjuk, mindkét játékos iránt érdeklődik a Diósgyőr, Molnárt a Mezőkövesd is vinné – ő éppen onnan igazolt tavaly Felcsútra. 

Ugyanakkor a Puskás Akadémia két évre szerződtette a korábban a Vidivel és a DAC-cal is hírbe hozott Urblík Józsefet, aki a cseh Vysocina Jihlavától szerződött át Felcsútra.

A 22 éves szlovákiai magyar középpályás 2016-ban a most a Haladást irányító Michal Hipp hívására szerződött a cseh klubhoz, amelynél 46 mérkőzésen hét gólt szerzett és három gólpasszt adott.

„Csak kedd reggel szereztem tudomást a Puskás Akadémia érdeklődéséről, mivel előzőleg a Cseh Kupában játszottunk mérkőzést. Nagyon megörültem a megkeresésnek, és bíztam benne, hogy sikerül megállapodnunk” – idézte a klub honlapja a középső középpályást.

„A legfőbb erényemnek a labdabiztosságomat és a passzjátékomat tartom, s az egy az egy elleni szituációk sem okoznak problémát – remélem, meg lesznek velem elégedve a Puskásnál” – mondta Urblík.

Változás lehet még a csatársorban is, a hírek szerint a mali támadó, Ulysse Diallo nem biztos, hogy marad Felcsúton.

Kálnoki Kis Dáviddal tárgyal a Honvéd

A 27 éves középső védő szabadon igazolható, hiszen június végén lejárt Újpesten a szerződése. Az egyeztetések folynak a kispesti klub és a játékos között, megállapodás még nincs.

A Mezőkövesd szerződést bontott Lázár Pállal

Az NB I-ben szereplő Mezőkövesd Zsóry a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Lázár Pállal.

A hatszoros magyar válogatott jobbhátvéd 2017 nyarán szerződött Mezőkövesdre, ahol az elmúlt szezonban 18 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, s egy góllal és két gólpasszal segítette csapatát.

„Nagyon jól éreztem magam Mezőkövesden – idézi Lázár Pált a klubhonlap. – Megtisztelő volt, hogy fél évig csapatkapitánya lehettem a klubnak. Jó szívvel gondolok vissza az elmúlt egy évre, most pedig új kihívásokat keresek: harmincéves vagyok, motivált, és nagyon jó erőben érzem magam. Pályafutásom legjobb edzői stábjával dolgozhattam itt Kövesden. Sok sikert kívánok korábbi csapattársaimnak és a klubnak!”

Maradona klubjától érkezett támadó Kisvárdára

Igaznak bizonyultak a sport.ua tegnapi értesülései, valóban az NB I-ben szereplő Kisvárdában folytatja a pályafutását Artem Milevszkij. 

A 33 éves támadó 2006 és 2012 között 50 alkalommal ölthette magára az ukrán válogatott mezét – szerepelt a lengyelekkel közösen megrendezett Európa-bajnokságon is, az első két meccsen csereként kilenc és harminc, a csoportzárón kezdőként 77 percet kapott –, s összesen nyolc alkalommal volt eredményes.

Milevszkij 2002 és 2013 között 228 tétmérkőzésen 81 gólig és 54 gólpasszig jutott a Dinamo Kijevben, majd játszott a török Gazientepsporban, a horvát Hajduk Splitben és RNK Splitben, a román Concordia Chiajnában, az orosz FK Tosznóban, legutóbb pedig Diego Maradona együttesét, a fehérorosz Dinamo Bresztet erősítette.

Érdekesség, hogy mielőtt az ukrán U17-es válogatottban bemutatkozott, szerepelt a fehérorosz U16-osok között is.

Kisvárdán nem ő az első ukrán igazolás a nyáron, hiszen korábban Roman Karaszjuk, Pavlo Lukjancsuk, Temur Parcvanija és Anton Sinderis aláírt – igaz, utóbbi négy hónapos eltiltást kapott azért, mert fejelő mozdulatot tett a játékvezető felé, ezért csapata kezdeményezte szerződésének felbontását. 

Ugyancsak Kisvárdára írt alá a román Sergiu Negrut, az ő szerződtetése is csütörtökön vált publikussá. A 25 éves, kolozsvári születésű csatár magyar felmenőkkel is rendelkezik, 2010 és 2017 között a Kolozsvár igazolt labdarúgója volt – tudatta a klub honlapja.

Batizi-Pócsi Tiszakécskén folytatja

A labdarúgó NB II egyik újoncánál, a Tiszakécskénél folytatja pályafutását Batizi-Pócsi Balázs – számolt be róla a klub honlapja.

A 26 éves támadó – aki centerként és balszélsőként is bevethető – szabadon igazolható játékosként került a TVSE-hez. Batizi-Pócsi Balázs legutóbb a Soproni VSE-ben focizott, de pályafutása során játszott Nyíregyházán, az MTK-ban, Tatabányán és Balmazújvárosban.

A labdarúgó a Cegléd elleni szerdai bajnoki meccs keretében már benne is volt, de még nem lépett pályára a csapatban.

„Több ajánlatom is volt a nyár elején NB II-es csapatoktól, de sokáig kivártam – mondta a klub honlapján a támadó. – Egészen addig, amíg két szék között a földre estem, mivel nem sikerült megegyeznem egyik klubbal sem. Ennek okán is nagyon örültem, hogy most, augusztus végén jött a kécskei megkeresés.” fs

Visszatért egy korábbi bajnok Győrbe

A labdarúgó NB II-ben szereplő ETO FC Győr hivatalosan bejelentette, hogy szerződtette a Balmazújvárostól Nemanja Andricsot.

A 31 éves szerb-magyar kettős állampolgárságú labdarúgó 2012-ben került először Győrbe, a 2012–2013-as szezon végén bajnoki címet is ünnepelhetett a csapattal. Ezt követően Újpesten játszott, ahonnan 2017 júliusában távozott a Balmazújvároshoz. Az MLSZ versenyrendszerében 221 mérkőzésen összesen 46 gólt szerzett.

Csak az EL-meccs után derül ki, megy-e Sallai a Bundesligába

Prodromosz Petridisz, az APOEL elnöke a ciprusi Thema Sportsnak megerősítette a Freiburg ajánlatát Sallai Rolandért, és egyúttal hozzátette, hogy szerdán már döntöttek annak elfogadásáról, de a csütörtöki Európa-liga-meccs előtt nem jelentik be, hogyan határoztak.

A 21 esztendős magyar válogatott labdarúgóért 4.5 millió eurót ajánlott a német klub, amely a hírek szerint kikötötte, hogy Sallai még egy nappal az átigazolási időszak lezárulta előtt, azaz ma érkezzen meg Freiburgba.

Ez a feltétel nem biztos, hogy teljesül, ugyanis Sallai kezdőként lépett pályára az APOEL-ben a Kleinheisler Lászlót foglalkoztató Asztana elleni Európa-liga-visszavágón, ráadásul mind a 120 percet végig játszotta a találkozón, amelyet a kazahok 11-esekkel nyertek meg.

Sallai Roland egyébként délelőtt úgy nyilatkozott, nagy lehetőség lenne számára, ha a német élvonalba szerződhetne.

Bernat a PSG-é lehet – sajtóhír

A Bayern München spanyol szélső védője, Juan Bernat lehet a Paris Saint-Germain utolsó nyári igazolása – írja a csütörtöki számában a L’Équipe.

A 25 éves játékos 2014-ben csatlakozott a német óriásokhoz a spanyol Valenciától, azóta 76 Bundesliga-meccsen lépett pályára, de múlt szezonban csak 11 mérkőzésen szerepelt a bajoroknál.

Balhátvédek terén nem áll éppen a legjobban a párizsi együttes, Layvin Kurzawa sérülésben szenved, Yuri Berchichet júliusban szerződtette a spanyol Athletic Bilbao, így az egyetlen bevethető balhátvédje az akadémiájukról frissen felkerült Stanley N’Soki.

A nyári átigazolási szezon Németországban és Franciaországban is egyaránt pénteken bezárul.

Yaya Touré visszatérhet Görögországba

A jelenleg csapat nélkül lévő Yaya Touré előrehaladott tárgyalásokat folytat a görög Olympiakosszal – írja a Sky Sports.

Szerdán még arról számoltam be, hogy Londonban volt orvosi vizsgálaton az elefántcsontparti középpályás. Ma már egyik volt csapata jelentkezett be érte, az Olympiakosz, amelynél a 2005–2006-os szezonba szerepelt, és 20 liga meccsen lépett pályára.

A háromszoros angol bajnok játékosnak július óta nincsen klubja, miután nem hosszabbította meg a szerződését a Manchester Cityvel.

Az Olympiakosz az ezelőtti idényt a harmadik helyen zárta, és ma este harcolhatja ki a helyét az Európa-Liga főtábláján, a Burnley ellen.

Az Arsenalból érkezett erősítés Szalai Ádám csapatához

Julian Nagelsmann, a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim vezetőedzője megerősítette, hogy érdeklődnek az Arsenalban játszó Reiss Nelson (a kiemelt képen balra) iránt.

Az angol sajtóban a napokban jelent meg a hír, miszerint Nelson a szezon végéig kerül kölcsönbe a német klubhoz, előtte viszont jó eséllyel hosszabbíthat az Arsenallal, ugyanis jövő nyáron lejár a szerződése a londoniaknál.

„Valóban érdeklődünk Reiss Nelson iránt, ezt megerősíthetem. Mindazonáltal még semmi nincs kőbe vésve, bizonyos dolgokat tisztázni kell. Ha minden jól megy, lesz egy szélvészgyors játékosunk, aki nagyszerűen bánik a labdával” – idézi Nagelsmannt a Hoffenheim Twitter-oldala.

A 18 esztendős Nelsont az Arsenal egyik legtehetségesebb labdarúgójának tartják, már a felnőtteknél is bemutatkozott. Az előző szezonban 16 tétmérkőzésen kapott lehetőséget Arséne Wengertől, míg a tartalékbajnokságban megválasztották az év legjobbjának.

A végére egy szokatlan átigazolási hír…

Bár nem játékosról, s nem is edzőről van szó, de még egy, a labdarúgás világában lezajlott átigazolásról kell hírt adnom. 

A Sport TV ma délelőtt bejelentette, hogy ettől az évtől megszerezte az Európa Liga közvetítési jogait, azon belül is az első választás jogát, ami alapján nem kizárt, hogy a Vidi csoportmérkőzései is ezen a csatornán lesznek láthatók, de erről még nincs hír.

Annyi biztos, hogy a holnapi sorsolást már élőben fogja adni a Sport1.

Az első választás joga eddig az RTLII-nél volt, de várható volt, hogy nem tart igényt a továbbiakban a sporttartalomra. A másik, a maradék mérkőzések közvetítésére vonatkozó jog eddig a DIGI Sportnál volt, s egyelőre még nem dőlt el ennek a sorsa.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: AFP

Leave a Reply