Az átigazolási piac legfontosabb történései augusztus 24-én

A Sportudvaron egészen augusztus végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb híresztelések – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Ma éppen a német másodosztályba kínálják Dzsudzsákot

Tegnap a Premier League-ben szereplő Cardiff Citynek ajánlotta egy angol oldal Dzsudzsák Balázst, ma pedig egy hamburgi portál hozta szóba a magyar szélsőt a német másodosztályú HSV-val.

Most, hogy közeledik az átigazolási időszak vége, egyre több hír jelenik meg a magyar válogatott csapatkapitányáról, aki még mindig nem talált magának együttest. Emiatt Marco Rossi szövetségi kapitány – ígéretéhez híven – nem is hívta be a görögök és a finnek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő keretbe.

A hsv24.de arról ír, hogy Dzsudzsák megfelelő helyettese lehetne az élvonaltól tavasszal búcsúzó Hamburgtól az Eintracht Frankfurtba távozó Filip Koszticsnak, illetve a nemrégiben súlyos térdsérülést szenvedő Jairónak.

„Körülnézünk a piacon és meglátjuk, mit tehetünk” – mondta a klub sportigazgatója, Ralf Becker, aki konkrét kiszemelteket nem említett.

Dzsudzsákot 2011-ben már szóba hozták egyszer a HSV-val, de akkor 14 millió euróért a PSV-ből az orosz Anzsi Mahacskalához igazolt. A transfermarkt.de jelenleg 3.5 millióra becsüli a 31 éves Dzsudzsák értékét, aki jelenleg szabadon igazolható, miután a szezon végén lejárt a szerződése az arab emírségekbeli al-Vahdánál.

Rutinos védő hagyta el Balmazújvárost

Szabaddá vált Póti Krisztián. Az élvonalból tavasszal kiesett Balmazújvárostól távozó 30 éves védő az előző szezonban 15 alkalommal lépett pályára az NB I-ben.

A hírek szerint több klub is érdeklődik Póti iránt, aki 60 meccsen játszott korábban az élvonalban, de egyelőre nem döntötte el, hol folytatja.

MONGOL játékost szerződtetett a Puskás

A Puskás Akadémia FC profi szerződést kötött Ganbold Ganbayarral, aki így az első hivatásos mongol labdarúgó lett Európában.

A Puskás Akadémia 2016 óta foglalkoztat mongol fiatalokat, de profi szerződést eddig egyik labdarúgónak sem ajánlott.

A 18. életévét szeptember 3-án betöltő támadó viszont kiérdemelte a megtiszteltetést, s Batbayar Zeneemyadar, Mongólia magyarországi nagykövete jelenlétében aláírta a szerződését.

„Kezdetben természetesen nem volt könnyű, hiszen minden teljesen új volt a számomra, mára viszont sikerült tökéletesen beilleszkednem. Ami a terveimet illeti, két dolgot szeretnék megemlíteni: nagy vágyam, hogy Ázsia legjobb labdarúgója legyek, és kipróbáljam magam az angol bajnokságban” – nyilatkozta az aláírást követően Ganbold Ganbayar, aki előtt még egyetlen honfitársának sem volt profi szerződése Európában.

A Honvéddal edz, de nem készül visszatérni Kispestre Hidi Patrik

Miután a spanyol másodosztályban szereplő Real Oviedo felbontotta szerződését, Hidi Patrik korábbi csapatával, a Budapest Honvéddal edz, de a Nemzeti Sport Online információja szerint nem tervezi a visszatérést Kispestre.

Hidi Patrik nyolc évet húzott le a Budapest Honvéd felnőttcsapatában, kapitányként volt részese a 2017-ben megszerzett bajnoki címnek, mígnem a spanyol másodosztályban szereplő Real Oviedo játékosa lett. Új klubjában csupán 14 mérkőzésen lépett pályára, s nemrég felbontották a szerződését.

A 27 éves középpályás jelenleg ismét a kispestiekkel készül, de mint menedzserétől, Filipovics Vladantól a sportnapilap megtudta, a Honvédtól csak edzéslehetőséget kapott, visszatéréséről nincs szó.

Magyar és külföldi ajánlatai is vannak, még nem dőlt el, hol folytatja a következő szezonban.

Pintér Ádám marad az MTK-ban

Pintér Ádám a nyáron szerződött az MTK Budapest csapatába, és jelenleg nem gondolkozik azon, hogy ismét külföldre igazoljon.

Az MTK visszautasíthatatlan külföldi ajánlat esetén megengedte volna a 30 éves játékosnak, hogy elgondolkozzon az ajánlaton és ismét légiósnak álljon. Pintér most elárulta, marad a klubnál.

„Maradok! Nagyon jó döntésnek érzem az elmúlt hetek alapján, hogy hazaigazoltam korábbi klubomhoz. Az elsődleges célom az, hogy az MTK minél eredményesebben szerepeljen, jelenleg mindent ennek rendelek alá” – olvasható az MTK Budapest honlapján.

A középpályás arra is kitért, hogy elégedett a szezonkezdettel, még úgy is, hogy a Debrecen elleni bajnoki mérkőzésen két pont kicsúszott a kezeik közül.

A teljes interjú IDE KATTINTVA olvasható. 

Mégis jöhet egy csatár a Real Madridhoz

Egybehangzó spanyol sajtóhírek szerint nagyon közel került a Real Madrid a Celta Vigót erősítő Iago Aspas (a kiemelt képen) szerződtetéséhez.

A beszámolók szerint a madridiak nem feltétlenül szerettek volna már játékost igazolni a nyáron, ám amikor a Celtánál Aspas felől érdeklődtek, olyan gyorsan sikerült egyezségre jutni, hogy a blancók úgy döntöttek, ez a transzfer még belefér.

A 31 éves támadó átigazolása elé a Celta sem gördíthet akadályt, hiszen a 13-szoros spanyol válogatott Aspas szerződésében állítólag szerepel egy 40 millió eurós kivásárlási záradék, amit a Real Madrid most ki is fizetne.

A spanyol támadó nyolcéves kora óta a Celta Vigóban focizott, majd 2013-ban Anglia felé vette az irányt, ahol azonban a Liverpoolnál nem tudott maradandót alkotni, majd egy sevillai kölcsön után hazatért a Celtához, ahol azóta remekül játszik.

Aspas az előző idényben 34 bajnoki meccsen 22 gólt szerzett, ezzel Lionel Messi, Cristiano Ronaldo és Luis Suárez mögött – egyúttal legjobb hazaiként – a negyedik helyen végzett a góllövőlistán a La Ligában.

A támadó a világbajnokságon is ott volt, és gólt is szerzett a spanyol válogatottban Marokkó ellen.

Véletlenül derült ki, hol folytatja a BL-döntő tragikus hőse

A török Besiktas labdarúgócsapatának hivatalos Twitter-oldala egy Loris Kariust ábrázoló képre cserélte a borítóképét, majd gyorsan el is távolította a fotót – ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy a klub véletlenül bejelentette a Liverpool kapusának szerződtetését, amely hamarosan hivatalossá is válhat.

Forrás: Besiktas JK/Twitter

Loris Karius az előző szezon második felétől kezdve első számú kapusnak számított a Liverpoolban, ám a Bajnokok Ligája-döntőben elkövetett két óriási hibája után Jürgen Kloppék – akkor világrekordnak számító összegért – szerződtették a Romától a brazil válogatott Alissont, így a német kapus a kispadra szorult.

A Kariust ábrázoló borítóképet egy olyanra cserélte a Besiktas, amin az olvasható, hogy hamarosan egy új játékos szerződtetését jelentik be a török klubnál – ez pedig minden bizonnyal a német kapus lesz.

Az egyelőre kérdéses, hogy a Besiktas végleg, vagy csak kölcsönbe szerzi meg Karius játékjogát.

Forrás: Besiktas JK/Twitter

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: AFP

Leave a Reply