Az átigazolási piac legfontosabb történései augusztus 23-án

VIDEÓVAL – A Sportudvaron egészen augusztus végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb híresztelések – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Több külföldi klub érdeklődik Bajner “nem érdekel” Bálint iránt

Az elmúlt szezont a Borussia Dortmund II-es csapatánál töltő Bajner Bálint augusztus 31. után szabadon igazolhatóvá válik, és a rangado.hu információja szerint a magyar támadó iránt német, dán, ázsiai és ausztrál labdarúgóklubok is érdeklődnek.

Bajner Bálint korábban Angliában, Belgiumban és Olaszországban is légióskodott, majd tavaly nyáron került (vissza) a Borussia Dortmund II-es csapatához, amelynél azonban egy sérülés miatt csak a tavasszal tudott pályára lépni. A honlapnak adott interjúban a 27 éves csatár elmondta, hogy izgalmas kihívás lenne Ausztráliában vagy Ázsiában focizni.

A játékos azt is elárulta, hogy két, általa nagyra becsült edző is megkereste a napokban, hogy amennyiben Magyarországon vagy külföldön munkát kapnak a jövőben, szívesen dolgoznának vele együtt.

A korábbi sajtóhírek után most biztossá vált, hogy távozik a Borussiától: Bajnerrel augusztus utolsó napján bont szerződést a Dortmund, addig is edzhet a csapattal a magyar játékos, hogy minél jobb állapotban kerüljön leendő együtteséhez.

„Örökké hálás leszek nekik, amiért megtalálták a sérülésem okait, és segítettek fizikailag top állapotba hozni. Azt hiszem, mondanom se kell, egy labdarúgónak mekkora élmény és lehetőség a fejlődésre minden nap, amit egy ilyen fantasztikus klubnál eltölthet” – mondta Bajner a rangado.hu-nak.

A támadó sorsa egy-két héten belül eldőlhet.

Dzsudzsák Cardiffban?

Az angol Premier League-gel együttműködő Talksport rádiócsatorna internetes oldalán, a legjobb tíz, szabadon igazolható játékost felsoroló cikkben megtalálható a magyar válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs (a kiemelt képen) is, aki továbbra is klubot keres.

Dzsudzsák a nyáron távozott az emírségekbeli al-Vahdától, és még nincs új klubja. Nehéz megmondani, hol folytatja, a Talksport szerint könnyen kiköthet a Premier League-ben.

„Dzsudzsák egykor a holland klubfoci legnagyobb ígérete volt, technikailag nagyon képzett, gólérzékeny. Ám azzal, hogy a PSV-ből az Anzsi Mahacskalához szerződött, meghökkentette a szakmát – írja róla a Talksport. – Azóta a dubai al-Vahdában is játszott, de az anyagi érdekből meghozott döntések sorozata után benne van a pakliban, hogy visszatérjen az európai top fociba.”

A szaklap elemezte Dzsudzsákot, miért lenne érdemes szerződtetni, s hol lenne rá szükség.

„A különösen a pontrúgásoknál hasznos 31 éves játékos jól illene a Cardiff City játékához, hiszen a walesi csapat elsősorban ilyen szituációktól remélhet gólokat. Dzsudzsák képes arra, hogy megverje a védőt egy az egyben, és utána középre íveljen, ami szimpatikus lehet Neil Warnocknak” – áll a cikkben.

A harmadik bekezdésben megkérdőjelezték Dzsudzsák motivációját és azt latolgatták, mennyire valós az Angliába szerződés esélye.

„Kétségtelen, hogy megállná a helyét a Premier League-ben, viszont nagy kérdőjel az ambíciója. Dubaiban két évig élvezte a luxust, ezek után mennyire lelkesítené, hogy Angliában a kiesés ellen kell küzdenie? Ugyanakkor a listánkon szereplők közül róla tudjuk a leginkább elképzelni, hogy különöset alkosson a Premier League-ben” – írták a magyar válogatott játékosról.

A listán rajta kívül szerepelt többek között Yaya Touré, Bakary Sakho, Samir Nasri, Hatem Ben Arfa és Claudio Marchisio is.

Vonzó lett a Vidi a Splitben a tartalékok közé száműzött magyarnak

A Hajduk Split második csapatához száműzött Futács Márkó a Borsnak elárulta, hogy megkeresés esetén elgondolkozna a Mol Vidi FC ajánlatán.

A magyar válogatott támadó – aki egyértelművé tette, hogy távozni szeretne a horvát klubtól – két társával együtt került a második csapathoz.

„Senki sem érti, miért csinálja ezt velünk a klub, hiszen ez senkinek sem jó. A sajnálatos eset óta (áprilisban őt és néhány csapattársát spliti huligánok támadták meg egy nappal azután, hogy a Hajduk a Dinamo Zagrebtől odahaza vereséget szenvedett – a szerk.) nem titkoltam, hogy eljönnék Splitből, de becsülettel végigdolgoztam a felkészülést, a legjobb tudásom szerint szolgálnám a csapatot, de nem adják meg a lehetőséget a játékra. Így viszont hogyan akarnak eladni?” – tette fel a költői kérdést Futács Márkó, akinek még egy évig van szerződése a klubbal.

A splitiek kötelékében korábban horvát gólkirályi címet szerző labdarúgótól megkérdezték, hogy a Vidi megkeresése esetén elgondolkozna-e a hazajövetelen.

„Még van tíz nap az átigazolási időszakból, nyitott vagyok mindenre. A Vidi az európai csoportkörös szerepléssel igen vonzó lett, nem zárkóznék el a tárgyalások elől.”

Értesüléseink szerint nem Futács az egyetlen csatár, aki lehetséges opcióként szóba került a Vidinél, hanem például az újpesti Novothny Soma is, míg a középpályások közül a kispesti Gazdag Dániel, de úgy tudni, jelen állás szerint nagyobb esély van arra, hogy nem a felsoroltak közül kerül ki az a három-négy lehetséges érkező, akikről Marko Nikolics vezetőedző beszélt a Vidi szerdai sajtótájékoztatóján.

Frissen igazolt focistát adott kölcsön az NB II újoncának a Mezőkövesd

A Mezőkövesd Zsóry egy évre kölcsönadta nyáron szerződtetett labdarúgóját, Nagy Richárdot az NB II-es Kaposvárnak – tudtuk meg az élvonalbeli klub hivatalos honlapjának szerdai híréből.

Az elmúlt szezonban az NB II-es Vácban focizó 24 éves középpályás a nyári átigazolási szezonban két esztendőre szerződött Mezőkövesdre, és most a több játéklehetőség reményében került az idény végéig Kaposvárra.

Man. City: Megvan Claudio Bravo helyettese

A Manchester City labdarúgócsapata hivatalos oldalán megerősítette, hogy visszahívta Aro Muricot a holland NAC Bredától.

Mint ismert, a chilei Claudio Bravónak a hétfői edzésen elszakadt az Achilles-ína, s várhatóan több mint fél évig nem számíthat rá a Manchester City. A klub rögtön megtette a szükséges intézkedéseket, és visszahívta a mindössze három héttel korábban kölcsönadott 19 esztendős kapusát Hollandiából.

Aro Muric visszatérése Angliába rossz hír a NAC Bredának, ugyanis a holland együttes első számú kapusként számított volna a svájci labdarúgóra.

Az Everton kölcsönadta Besicset

A Premier League-ben szereplő Everton csapata kölcsönadta Muhamed Besicet a másodosztályú Middlesbrough-nak.

A transzfer tényét mindkét klub megerősítette a hivatalos honlapján.

A még mindig csak 25 esztendős Muhamed Besic – aki 2012 és 2014 között két szezont a Ferencvárosnál töltött – négy éve az Everton labdarúgója.

A 31-szeres bosnyák válogatott középpályást a liverpooli egyesület idén januárban már kölcsönadta a Middlesbrough-nak egy fél idényre – Besic a nyáron, a megállapodás lejárta után visszatért az Evertonhoz, ám az élvonalbeli klubnál úgy döntöttek, ismét kölcsönadják a játékost.

Ennek értelmében Besic a teljes 2018–2019-es évadot a Championshipben vitézkedő Middlesbrough-nál tölti majd.

A PSG 90 millió eurós ajánlatra készül Rakticsért – sajtóhír

Katalán lapértesülés szerint a francia élvonalbeli Paris Saint-Germain szerződtetné Ivan Rakiticet, a spanyol FC Barcelona világbajnoki ezüstérmes horvát középpályását.

Sport napilap úgy tudja, a PSG két hete készíti elő ajánlatát Rakiticért. Állítólag a francia klub 90 millió eurót adna a 30 éves horvát labdarúgóért, akinek megállapodása 2021-ig szól a La Liga címvédőjével, a szerződésében foglalt kivásárlási ára pedig 125 millió euró.

Úgy tudni, Rakitic nem kíván távozni Barcelonából, de ez változhat a párizsiak ajánlatától függően. A spanyol gigász elégedett Rakitic teljesítményével, azonban a katalán lap szerint nem tudja megemelni fizetését.

Rakitic 2014 óta a Barcelona labdarúgója, az előző szezonban 55 tétmérkőzésen összesen négy gólt szerzett.

Ismét Hollandiába kerül a Real Madrid egykori “csodatehetsége”

A Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid bejelentette, hogy a norvég Martin Ödegaardot egy évre kölcsönadja a holland Vitesse-nek.

A Real Madridhoz 2015 januárjában, 15 és fél évesen érkező, csodatehetségnek kikiáltott Ödegaard csupán egy bajnoki mérkőzésen és egy Spanyol Király-kupa-meccsen léphetett pályára a felnőttcsapatban, rendszerint a második együttesben, a harmadik ligás Real Madrid Castillában számítottak rá. 2017 januárjában a klub kölcsönadta a holland Heerenveennek, amelynél másfél szezon alatt 40 bajnoki találkozón háromszor volt eredményes.

A Heerenveentől való visszatérés után ismét a Real Madridnál jelentkezett: csereként beállva játszott is egy félidőt, illetve 13 percet a Manchester United, majd a Juventus ellen a Nemzetközi Bajnokok Kupájában, ám ő maga is elmondta, a kölcsönadás lenne számára a legjobb opció. 

Azt remélte, ideiglenesen egy másik spanyol gárdánál folytathatja, és állítólag a madridiak is azt szerették volna, hogy Európa Ligában érdekelt csapatban szerepelhessen – ebben az esetben Spanyolországban a Villarreal vagy a Betis lehetett volna a befutó –, ám végül Hollandiába tér vissza a még mindig csak 19 éves játékos.

Máris távozna egy nyári szerzemény a Milantól

Egybehangzó olaszországi sajtóértesülések szerint távozna az AC Milan együttesétől Alen Halilovic.

A 22 esztendős horvát válogatott középpályás távozási szándéka azért meglepő, mert kevesebb mint két hónapja, július harmadikán szerződött a piros-feketékhez – Alen Halilovic ráadásul ingyen írt alá új csapatához (amely mellett több kérője is volt), mivel lejárt a megállapodása a német Hamburgnál.

A spanyol média most arról számolt be, hogy a Girona és az Espanyol is szívesen látná a játékost, akinek nem nyerte el a tetszését, hogy a Milanhoz az átigazolási hajrában Diego Laxalt és Samu Castillejo személyében két olyan labdarúgó is érkezett, akik „elvehetik a játékidőt” tőle.

Mivel a spanyoloknál még tart az átigazolási időszak, így Halilovic a La Ligába távozhat, ám a szabályok értelmében ezt csak akkor teheti meg, ha a hétvégén nem lép pályára a Napoli ellen. Az olasz lapok úgy tudják, hogy a Milan nyitott a játékos kölcsönadására.

Ben Arfa Bretagne-ba vagy Nizzába kerülhet

Hatem Ben Arfa, aki alig kapott játéklehetőséget a Paris Saint-Germain csapatában, rövidesen megtalálhatja új klubját.

A Yahoo Sports szerint a francia élvonalban szereplő Rennes gárdája lehet a csatár következő állomáshelye. Állítólag már mindenben megegyeztek a felek, már csak Ben Arfa aláírása hiányzik a papírokról. Amennyiben megvalósul a transzfer, akkor a támadó két szezonra kötelezheti el magát a breton klubhoz.

Nem sokkal ezután a L’Équipe arról számolt be, hogy a Nice is tárgyalásban áll Ben Arfával, aki a 2015-2016-os idényben egyszer már volt a klub labdarúgója. A déliek Mario Balotelli ékpárjaként számítanának rá.

A francia sportnapilap szerint Hatem Ben Arfa külföldi, elsősorban német és portugál ajánlatokat is kapott, de szeretne a Ligue 1-ben maradni. Ígérete szerint napokon belül döntést hoz sorsáról.

A Dortmundnak Hazard testvérére fáj a foga

A Bild azt közölte mai számában, hogy a Borussia Dortmund kinézte magának Thorgan Hazard-t, a Borussia Mönchengladbach középpályását, Eden testvérét.

A játékos a Bundesliga előző idényében 10 gólt szerzett és alapembernek számított, ezért sem véletlen, hogy a gladbachi klub egyből közölte: nem szándékozik megválni a focistától.

Dybalával és Griezmannal erősítene a Bayern?

Ugyancsak a Bild német napilap hozta le, hogy a Bayern München, amely idén nyáron egyetlen centet sem költött új játékosokra, már most a jövő nyári átigazolási szezonra készül.

Az újság úgy értesült, hogy a bajorok a juventusos Paulo Dybalát és az Atlético Madridot erősítő Antoine Griezmannt nézték ki maguknak, akik a 35 éves Franck Ribéry és a 34 esztendős Arjen Robben utódjai lehetnek a bajnoki címvédő együttesben egy év múlva.

Joao Mario Németországban?

A Gazzetta dello Sport arról adott hírt, hogy a Schalke 04 együttese szeretné leigazolni Joao Mariót az Intertől. A 25 éves portugál játékos 2016-ban került a milánói kék-feketékhez, azonban idén tavasszal kölcsönben az angol West Hamben szerepelt. Luciano Spalletti vezetőedző nem számol vele a kezdőcsapatban, s a klubvezetés is nagyon szeretné eladni őt.

A Marseille is vinné, de végül a Monaco nyerheti el Marchisio kegyeit

Mint ismert, Claudio Marchisio a múlt héten némileg váratlanul bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg szerződését a Juventusszal, s távozik az olasz címvédőtől.

A L’Équipe francia sportújság délben arról írt honlapján, hogy az Olympique Marseille vezetői több jelölt közül a 32 éves, egykori olasz válogatott játékos mellett tették le voksukat, vagyis őt akarják a kikötővárosi csapathoz csábítani.

A Marseille nagyon keres egy több poszton is bevethető középpályást, miután André Zambo Anguissa 30 millió euróért az angol Fulhamhez távozott.

Marchisiót ugyanakkor az MLS-ből és a Monacóból is hívják, s a calciomercato.it olasz átigazolási oldal szerint a hercegségbeli klub lehet végül a befutó, de a PSG, a Nice, a Sevilla, a Betis, az Atlético Madrid és a lisszaboni Sporting is kapcsolatba lépett a focista menedzsmentjével.

Jelzésértékű lehet azonban, hogy Marchisio szerda reggeli Instagram-adásában franciául köszönt be…

Ismét Németországba kerülhet kölcsönbe a Liverpool belga csatára

A Daily Telegraph brit napilap szerint a Borussia Dortmund szeretné kölcsönszerződés keretében megszerezni Divock Origit a Liverpooltól. A sárga-fekete klub vezetői a teljes idényre és opciós joggal szeretnék a csapathoz hozni a focistát.

A Liverpool a nyáron 30 millió euróért végleg el akarta adni Origit, ám egyetlen klub sem áldozott volna ennyit érte, így maradt a Vörösöknél, ahol azonban továbbra sem fér bele Jürgen Klopp menedzser elképzeléseibe.

Ezek után könnyen lehet, hogy a német szakember korábbi csapatához kerülhet a 23 éves Divock Origi, akinek korántsem lenne ismeretlen a Bundesliga légköre, hiszen az előző szezont végig a Wolfsburgnál töltötte, amelynek mezében 36 mérkőzésen 7 gólt szerzett.

Rabiot a Real Madridhoz kerülhet?

A Marca című spanyol újság szerint a Real Madrid kihasználhatja azt, hogy Adrien Rabiot még mindig nem hosszabbította meg szerződését a Paris Saint-Germainnel.

A lap szerint a madridi vezetők komolyan gondolkodnak azon, hogy ajánlatot tegyenek a játékosért, akinek a most indult szezon végén fog lejárni a szerződése a párizsiakkal. Érdekesség, hogy korábban Rabiot-t a Barcelonával hozták hírbe, végül lehet, hogy az ősi riválishoz kerül…

Hivatalos: Somália távozik Toulouse-ból

A Toulouse FC hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy a brazil Somália, aki korábban a Ferencvárost is erősítette, távozik a francia klubtól, s a szaúdi Al-Sababban folytatja karrierjét.

A labdarúgó 92 mérkőzésen 73-szor volt kezdő és 3 gólt szerzett.

Ugyancsak a Toulouse-hoz kötődő hír, hogy a francia élvonalban szereplő csapatnak jelenleg 31 fős kerete van, amelyből tíz játékost szeretnének még eladni. Köztük van Ola Toivonen, a vb-t is megjárt rutinos svéd csatár, aki vagy hazájába térhet vissza, vagy kölcsönbe kerülhet az angol másodosztályú Swansea Cityhez.

Boyata Andalúziába tart?

Joaquín Caparros, a Sevilla sportigazgatója a belga La Derniére Heure című lapnak nyilatkozott Dedryck Boyata, a belga válogatott hátvédjének ügyéről.

“Azon játékosok egyike, akiket régóta figyelünk. Szeretnénk megerősíteni védelmünket” – mondta a klubvezető.

Boyata a Manchester Cityben nevelkedett, az elmúlt szezont viszont a Celticnél töltötte.

Ben Yedder a Sevillában maradna

Ugyan Pablo Machín, a Sevilla vezetőedzője kijelentette, hogy André Silvának és Murielnek szavaz bizalmat a támadósorban, Wissam Ben Yedder, a spanyol csapat francia válogatott játékosa szeretne a gárdánál maradni – írja a Mundo Deportivo.

A játékos 2016-ban érkezett a Toulouse-tól az andalúz klubhoz. Állítólag a Dortmund és Ligue 1-klubok is érdeklődnek iránta.

A Betishez kerülhet a Man. City ukránja

A Sport című katalán újság szernt a sevillai Betis együttese 12 millió eurót ajánlott a Manchester Citynek az ukrán csatár, Olekszandr Zincsenko játékjogáért.

Zincsenko hét Premier League-mérkőzésen, egy FA-kupa-találkozón, négy Angol Ligakupa-összecsapáson és egy Bajnokok Ligája-meccsen kapott lehetőséget tavaly Pep Guardiolától. A focista a 2014-2015-ös idény óta ukrán válogatott, amelyben 14 mérkőzésen egy gólt szerzett.

A Dortmund a Porto támadóját akarja – sajtóhír

A Record portugál újság értesülése szerint a Borussia Dortmund kinézte magának Vincent Aboubakart, az FC Porto csatárát, aki az előző idényben 28 mérkőzésen 15 góllal járult hozzá csapata bajnoki címéhez.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: AFP

Leave a Reply