Az átigazolási piac legfontosabb történései augusztus 22-én

A Sportudvaron egészen augusztus végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb híresztelések – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Hivatalos: Szerhij Rebrov a Ferencváros új edzője

Ahogy arról tegnap én is beszámoltam, az NB I-ben éllovas Ferencváros csaknem öt év után közös megegyezéssel felbontotta Thomas Doll vezetőedző szerződését. A német szakember utódját szerda délelőtt sajtótájékoztató keretein belül bejelentette az FTC. Az új tréner a híreszteléseknek megfelelően az ukrán Szerhij Rebrov (a kiemelt képen) lett.

A budapesti Ritz-Carlton szállodában tartott rendezvényen elsőként Orosz Pál szólalt fel, aki rögtön bejelentette, hogy Szerhij Rebrov veszi át a Ferencváros NB I-es labdarúgócsapatának irányítását. Az FTC Zrt. elnöke hozzátette, nagyon nem kell bemutatni az új szakvezetőt, hiszen játékos-pályafutása és edzői munkássága önmagáért beszél. A Ferencváros nem hozta nyilvánosságra, hogy hány évre írt alá az új edző.

Rebrov segítője a spanyol Alberto Bosch lesz, aki 2014 és 2017 között a Dinamo Kijev utánpótlásedzője volt. Bosch korábban az Espanyol, majd a Dnyipro csapatánál dolgozott, az előző idényben az orosz élvonalbeli Ahmat Groznij másodedzője volt. A 31 éves szakember a Ferencváros és Rebrov kedvéért hagyta ott a Groznijt.

„Szeretném megköszönni a Ferencvárosnak a lehetőséget. Amióta felvetődött, hogy én leszek az új vezetőedző, figyelemmel követtem a csapatot. Köszönöm Thomas Dollnak az eddigieket, és sok szerencsét kívánok neki. A Fradinál a cél természetesen a hazai porondon az első hely megszerzésre, valamint a minél jobb nemzetközi szereplés” – mondta bemutatkozó monológjában Rebrov, aki ezután aláírta szerződését, s kezet fogott Orosz Pállal.

Ezt követően Rebrov újságírói kérdésre azt mondta, szeretne jó kapcsolatot kialakítani a szurkolókkal. Tisztában van vele, hogy a labdarúgás a drukkerekről szól.

„Fontos, hogy intenzív focit játsszunk. Úgy láttam, a Fradi eddig nem mindig tudta kilencven percen át diktálni az iramot. Nehéz megmondani, ennek kialakítása mennyi időbe telik. Beszélnem kell a játékosokkal, meg kell tudnunk, milyen állapotban vannak mentálisan és fizikailag” – mondta Rebrov.

Orosz Pál hangsúlyozta, a szerződés részleteiről nem kíván beszélni, de annyit elárult, vannak elvárásaik Rebrovval szemben. 

A Thomas Doll-éráról Orosz Pál azt mondta, csak pozitívan lehet rá visszagondolni, hiszen számos trófeát nyert a Ferencváros. Hozzátette, a német trénerrel baráti viszonyban váltak el.

Balogh Norbert az APOEL-é

Az APOEL és a Palermo egyaránt megerősítette saját hivatalos oldalán, hogy Balogh Norbert a következő szezont a ciprusi bajnoknál tölti kölcsönben.

Az APOEL még napokkal ezelőtt hivatalos ajánlatot tett a 22 éves magyar csatárért, amit a Palermo el is fogadott. Balogh hétfőn utazott Ciprusra, ahol kedden esett át az orvosi vizsgálatokon, kölcsönvételét kora este jelentette be a Sallai Rolandot is foglalkoztató nicosiai klub. A két magyar labdarúgó  nem először szerepelhet együtt, Sallai ugyanis a 2016–2017-es évadban a Palermo kölcsönjátékosa volt.

Balogh – aki a 77-es mezszámot kapta új csapatában – korábban a szicíliai együttes vezetőedzőjétől, Bruno Tedinótól kért garanciát arra nézve, hogy érdemi lehetőséget kap majd az új idényben, de mivel ezt a szakember nem tudja garantálni, szinte biztosra vehető volt a válogatott labdarúgó ideiglenes távozása – az olasz klub ugyanis nem szeretne végleg lemondani róla.

Korhut döntött

A Nemzeti Sport Online a labdarúgó menedzsmentjétől megtudta, hogy a korábbi hírekkel ellentétben Korhut Mihály nem vált klubot a nyáron, marad az izraeli bajnok Hapoel Beer-Seva kötelékében.

Az NSO információi szerint Korhut Mihálynak külföldi és magyarországi ajánlatai is voltak (a ciprusi Anorthoszisszal már közel járt a megállapodáshoz), de ezek mérlegelése után a játékos úgy döntött, hogy marad a Hapoelben, és megpróbálja visszaverekedni magát a csapatba.

A magyar válogatott védő jól érzi magát Izraelben, tavaly ősszel meghosszabbított szerződése még három évig köti a Hapoelhez.

Barak Bahar vezetőedző korábban úgy nyilatkozott, hogy nem számol vele az új szezonban – igazoltak is a posztjára –, ám a klub vezetősége időközben jelezte Korhutnak: lesz lehetősége a játékra. A védő mostani döntésében ez is szerepet játszott.

Holland U-válogatott érkezhet a Herthához

Holland sajtóértesülések szerint a Bundesligában szereplő Herthánál folytatja a pályafutását Derrick Luckassen, a PSV Eindhoven labdarúgója.

A 23 esztendős Derrick Luckassen a védelem közepén, jobb oldalán, valamint védekező középpályásként is bevethető. A holland játékos 2017 nyarán szerződött az AZ Alkmaartól a PSV Eindhovenhez, amelynél nem találta meg a számításait – az előző szezonban mindössze 22 tétmeccsen jutott szóhoz, jobbára azokon is csak csereként számoltak vele.

A Voetbal International most Luckassen kapcsán arról számolt be, hogy a 9-szeres holland utánpótlás-válogatott focista napokon belül klubot vált, s a Herthánál folytatja a pályafutását.

A portál úgy tudja, hogy a védő azért nem volt ott az eindhoveniek hétvégi meccskeretében – valamint a tegnap esti, BATE elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn sem volt ott az együttessel –, mert már Berlinben tartózkodik.

Luckassen értékét a transfermarkt.de piaci hírportál 3.5 millió euróra becsüli. A játékos ügynöke egyébként a többek között Paul Pogbát és Zlatan Ibrahimovicot is képviselő Mino Raiola.

Eddig nem dőlt meg az átigazolási rekord a Bundesligában

A német labdarúgó Bundesliga klubjai a mostani nyáron eddig jóval kevesebbet költöttek átigazolásokra, mint a tavalyi évben, amikor rekordot jelentő 600 millió eurót adtak ki új játékosokért.

A dpa német hírügynökség számításai szerint a 18 egyesület összesen körülbelül 413 milliót fizetett új labdarúgókért.

A kiadási listát a Borussia Dortmund vezeti 73 millió euróval a Gulácsi Pétert is foglalkoztató RB Leipzig előtt, utóbbi 42 milliót költött.

A bajnokságban címvédő Bayern München egyelőre teljesen visszafogott, ami azt jelenti, hogy eddig egyetlen centet sem költött az átigazolási időszakban.

A kluboknak jövő péntekig van lehetőségük új játékosok szerződtetésére.

A 2018–2019-es Bundesliga-szezon pénteken rajtol.

Lewandowski keményen nekiment a Bayern vezetőinek, de nyáron nem távozik

Robert Lewandowski, a Bayern München lengyel válogatott támadója a Bild német napilapnak adott interjút, amelyben igen éles hangon beszélt klubjáról.

“Egyedül érzem magam, amióta áprilistól kezdve nem szereztem sok gólt, a klub mintha lemondott volna rólam. Egyetlen vezető sem állt ki mellettem. Jelen pillanatban nem érzem azt, hogy helyem van Münchenben. Az a benyomásom, hogy már egy éve nem vagyok a Bayern része és nincs hitelem a klubon belül. Ez az, ami miatt szeretnék távozni, de akkor sem fogok sztrájkolni, ha ez nem sikerül, mivel nem akarom meggyalázni a klubot. Most már nem akarom tovább vesztegetni az időmet arra, hogy a távozásról gondolkodjak, vagyis erre a szezonra maradok” – mondta a csatár, akit a nyáron a PSG-vel és a Real Madriddal is szóba hoztak.

Martial a Manchester Unitednél maradna

Anthony Martial, akinek távozása az egész nyáron a levegőben volt, úgy tűnik, mégis marad Manchesterben. A José Mourinhóval hűvös viszonyt ápoló francia válogatott támadó szeretné visszaküzdeni magát az MU kezdő tizenegyébe.

A Sun információja szerint Martialt a klub vezetése bírta maradásra, amely nem volt hajlandó eladni őt a nyáron.

A Daily Star ugyanakkor arról számolt be, hogy José Mourinho vezetőedző arra kérte Ed Woodwardot, a klub alelnökét, hogy tegye átadólistára a franciát a téli átigazolási időszakban.

A Real Madrid tesz egy utolsó kísérletet Hazard megszerzésére – sajtóhír

Eden Hazard, a Chelsea belga válogatott középpályása gyakorlatilag a nyári átigazolási szezon kezdete óta a Real Madrid kívánságlistáján szerepel.

A Chelsea nem akar megválni a 27 éves, világbajnoki bronzérmes játékostól, ám a Mirror szerint a madridiak a következő napokban egy utolsó ajánlatot fognak tenni Hazard-ért a Kékeknek.

Ezzel egyidőben a Chelsea állítólag fizetésemelést kínált Hazard-nak, aminek keretében mintegy 335 ezer eurót keresne havonta.

Visszavásárlási záradék került Mina szerződésébe – sajtóhír

A Marca című spanyol sportújság arról adott hírt, hogy az FC Barcelona egy olyan záradékot tett az Evertonhoz igazolt Yerry Mina szerződésébe, aminek értelmében a katalán klub 60 millió euróért visszavásárolhatja a kolumbiai válogatott védőt, amennyiben igényt tart rá.

Minát 30,2 millió euróért adta el a gránátvörös-kék egyesület a kisebbik liverpooli klubnak, ám a játékos egyből jelezte, búcsúja nem végleges a Barcelonától.

A Marca azonban azt is tudni véli, hogy a visszavásárlási záradék 2020 előtt nem fog aktiválódni.

Rakitic maradna Barcelonában, de…

Ivan Rakitic, a Barcelona vb-ezüstérmes horvát középpályása kijelentette, hogy szeretne a spanyol csapatban maradni, s nem akar a PSG-hez szerződni.

Ugyanakkor vannak feltételei, legalábbis erről számolt be a Mundo Deportivo című sportújság. Rakitic gesztust vár klubjától, amely alatt minden bizonnyal szerződéshosszabbítást és fizetésemelést érthet a játékos. A labda most minden bizonnyal a klubvezetők térfelén pattog…

A PSG Marcos Alonsót akarja, de úgy tűnik, nem fog sikerülni

Újabb név került fel a Paris Saint-Germain által kiszemelt balhátvédek hosszú listájára. A Marca szerint a francia bajnoki címvédő együttes legújabb prioritását Marcos Alonsónak hívják, akinek 2021-ig érvényes szerződése van a Chelsea-vel.

A spanyol sportnapilap azt közölte, hogy a párizsi és a londoni klubvezetők a nyár folyamán többször is találkoztak, hogy egy lehetséges transzferről tárgyaljanak, azonban a Kékek illetékesei végül megvétózták Alonso eladását, mivel Maurizio Sarri vezetőedző kijelentette, hogy számítana a spanyol balbekkre.

A Marca azt is írta, hogy Marcos Alonso esetében pillanatnyilag nagyobb esély van arra, hogy végül szerződést hosszabbít jelenlegi klubjával.

Nem megy Huescába a PSG által rendre kölcsönadott spanyol

Úgy tűnik, Jesé nem lesz a spanyol élvonal abszolút újoncának, a Huescának a labdarúgója.

José Antonio Martin Otin Peton, a története első La Liga-mérkőzését a múlt hétvégén megnyerő együttes elnöke a Cadena Cope spanyol rádiónak azt mondta, hogy Jesének egészen más anyagi igényei vannak, mint amit a Huesca biztosítani tudna számára.

A most 25 éves Jesé 2016-ban 25 millió euróért igazolt a PSG-hez, ahol viszont nem számít alapembernek azóta sem. Két éve a Stoke, tavaly a Las Palmas kölcsönjátékosa volt.

Falcaót akarja a Real Madrid?

A kolumbiai sajtó szerint a még mindig csatárt kereső Real Madrid Radamel Falcaót, az AS Monaco támadóját szemelte ki. Az Onda Cero spanyol rádióállomás megerősítette az információt, azonban a hercegségbeli klub hallani sem akar egyik legjobbjának eladásáról, akinek ráadásul 2020-ig érvényes szerződése van a francia élvonal 2017-es bajnokával.

Aggódtak Coentrao eltűnése miatt a spanyolok, végül azonban előkerült

Fabio Coentrao az előző idényt a portugál Sportingnál töltötte kölcsönben, azonban szerződése lejárt, így vissza kellett volna térnie a játékjogával rendelkező Real Madridhoz, csakhogy ez állítólag mindmáig nem történt meg!

Legalábbis így tudta napközben az AS spanyol napilap, amely szerint a portugál válogatott játékos (aki rossz formájára hivatkozva maga kérte, hogy ne kerüljön be a luzitánok vb-keretébe) kölcsönkontraktusának lejárta óta egyszer sem jelent meg a Real Madrid edzőközpontjában.

Több forrás is arról számolt be a lapnak, hogy Coentrao külön edzővel készül, de nem szerepel Julen Lopetegui terveiben, így nem kizárt, hogy nem tölti ki jövő júniusig érvényes szerződését a királyiaknál.

Az AS elsősorban amiatt aggódott, hogy Coentraót állítólag május 20-a óta nem látták focipályán, s közösségi oldalán 62 napja nem posztolt semmit.

Micsoda véletlen, hogy Coentrao éppen ma, nem sokkal az AS cikkének megjelenése után rakott ki új képeket Twitter-oldalára.

Az előző két szezont a Monacónál, majd a Sportingnál kölcsönben töltött focista a Real Madrid edzőközpontjában külön edzést végzett Javier Mallo fizikoterapeuta vezetésével, tehát edzésbe állt csapatánál.

Az ugyanakkor továbbra is kérdéses, hogy Lopetegui edző számít-e a klubhoz 2011-ben még José Mourinho által hozott labdarúgóra…

Khedira és Alex Sandro is hosszabbít a Juventussal?

Bár a Paris Saint-Germain állítólag nagyon érdeklődik iránta, Sami Khedira végül nemhogy maradhat, de szerződést is hosszabbíthat az Öreg Hölggyel – tudta meg a torinói Tuttosport.

A lap értesülései szerint a 31 esztendős német válogatott középpályás – akinek szerződése jövő júniusban járna le – egy évre szóló hosszabbítást írhat alá az olasz bajnoki címvédővel, amely a múlt hétvégén a Chievo 3:2-es legyőzésével kezdte az új bajnokságot.

Nem sokkal később a Gazzetta dello Sport arról írt, hogy a Zebrák vezetői egy másik focistával, Alex Sandróval is tárgyalnak a hosszabbításról.

Az ugyancsak a PSG által figyelt balhátvéd mostani kontraktusa 2020-ig szól, ezt toldhatják meg hamarosan.

Samir Nasri Olaszországba tart?

Ha lehet hinni a Secolo XIX című portál információjának, amelyet a francia Le Figaro is lehozott, a Sampdoria szeretne egy csatárt igazolni.

Az olaszoknál a múlt hétvégén bezárt az átigazolási piac, azonban szabadon igazolható játékosokat természetesen folyamatosan lehet szerződtetni.

Fölmerült a 36 éves Marco Borriello neve is, de a genovai klub vezetői inkább Samir Nasrira koncentrálnak.

A jelenleg doppingolás miatti eltiltását töltő csatár januárban térhet vissza a pályára, de már novembertől edzésbe állhat, s nem kizárt, hogy ezt a Samp kötelékében teheti meg.

M’Baye Niang távozhat a Torinótól

Simone Zaza érkezése könnyen lehet, hogy egy másik játékos távozását fogja eredményezni a Torino csapatánál.

A Corriere di Torino című lap arról adott hírt, hogy M’Baye Niang napokon belül az Olympique Marseille-hez kerülhet, amely hosszas próbálkozások után végül nem tudta elcsábítani Mario Balotellit a Nice-től.

Az újság úgy tudja, a kikötővárosiakon kívül másik két francia csapat, a Monaco és a Nantes is szeretné soraiban tudni a focistát, akinek nem lenne ismeretlen a gall közeg, hiszen korábban a Caen és a Montpellier labdarúgója is volt.

Guardiola Keylor Navast akarja?

Ki pótolja Claudio Bravót a Manchester City kapujában? Ez a kérdés foglalkoztatja leginkább az angol bajnok szurkolóit, nomeg szakmai stábját is.

Az El Mundo szerint Pep Guardiola, a Városlakók menedzsere nem a második számú kapusra, Edersonra bízná a nemrég Achilles-ín-sérülést szenvedett, s emiatt több hónapra kidölt chilei portás pótlását.

Az újság szerint Guardiola kapcsolatba lépett Keylor Navasszal, a Real Madrid costa rica-i válogatott kapusával, aki eddig a csapat első számú hálóőre volt, de nagyon úgy néz ki, hogy a Chelsea-től szerződtetett Thibault Courtois megörökli tőle ezt a címet.

A 31 éves kapuvédő gyorsan kijelentette, hogy maradni szeretne a madridi csapatnál, mégha a belga tartalékjaként is kell szerepelnie.

Keylor Navas szerződése 2020-ban jár le a Real Madriddal.

Henry igent mondott a Bordeaux-nak – sajtóhír

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Thierry Henry lehet a klubvezetés éles kritizálása miatt egyelőre csak egy hétre felfüggesztett Gustavo Poyet utódja a Girondins Bordeaux kispadján.

Az RMC szerint a játékosként 1998-ban világ-, 2000-ben pedig Európa-bajnoki címet ünneplő, a belga válogatott másodedzőjeként az idei vb-n bronzérmet szerző Henry megállapodott a klub vezetőivel.

Az információt több forrás, köztük a L’Équipe is megerősítette, az egyesület azonban eleddig nem jelentette be hivatalosan az edzőváltást, aminek hátterében az állhat, hogy a klubot októberben megvásárolni szándékozó, de az irányításba már most bevont GACP amerikai befektetési alapnak is rá kell még bólintania az edzőcserére.

A francia médiumok úgy tudják, hogy csütörtökön, tehát holnap lesz egyeztetés a felek között, Poyet képviselői ugyanakkor csak pénteken szándékoznak találkozni a klub fejeseivel.

Mint a Sportudvar is hírt adott róla a múlt héten, Gustavo Poyetet, a Bordeaux-t mindössze január óta irányító uruguayi vezetőedzőt egy hétre felfüggesztette a munkavégzés alól a Girondins vezetősége, mivel igen kemény hangnemben bírálta az egyesületet azért, mert a megkérdezése nélkül adták el Gaëtan Laborde-ot a Montpellier-nek, akire pedig számított volna az új idényben is.

„Ez életem legrosszabb napja itt Bordeaux-ban. Szégyen, amit a vezetők tettek, úgy gondolom, itt kell megállnunk! Kértem, hogy addig ne adjunk el senkit, amíg nem veszünk új játékost, de nem hallgattak rám. Ezek után nem tudom, vágyom-e a folytatásra itt” – nyilatkozta az uruguayi szakember múlt csütörtökön, az ukrán Mariupol elleni, 2–1-es győzelemmel zárult Európa Liga-visszavágót követő sajtótájékoztatón.

Stéphane Martin, a Bordeaux elnöke másnap közölte Poyettel, hogy ki van rúgva, a játékosok azonban nehezményezték a döntést, ezért végül “csak” egy hétre eltiltották a szakembert.

Mivel eléggé valószínűtlen volt már a múlt hét végén is, hogy Poyet ezek után maradhat a klubnál, ezért azonnal megindultak a találgatások az uruguayi lehetséges utódjáról. Már akkor is Thierry Henry-t tartották többen a legesélyesebbnek a csapat átvételére, amely ugyan az EL-ben bejutott a selejtező utolsó körébe (nem úgy, mint tavaly, amikor a Videoton kiejtette), ám a bajnokságot két vereséggel kezdte az egyaránt verhető Strasbourg és Toulouse ellen.

A Juventus Zidane-ról álmodozik

Zinédine Zidane visszatérhet a Juventushoz? Ezt a kérdést tette föl az El Mundo című spanyol újság, amely arról adott hírt, hogy a Real Madridtól júniusban távozott edző lehet Massimiliano Allegri utódja a Juventus kispadján legkésőbb 2020-tól, amikor lejár a mostani tréner szerződése.

Allegri többször kijelentette, hogy egyelőre nem kíván a jövőjével foglalkozni, azonban az Öreg Hölgy fejesei szeretnék újra összehozni a Zidane-Ronaldo párost, amely zsinórban három BL-győzelemre vezette a Real Madridot az utóbbi három idényben.

A Juventus 1997-ben tudta legutóbb megnyerni a Bajnokok Ligáját, azóta három döntőt veszített el: 2003-ban a Milan, 2015-ben a Barcelona, 2017-ben pedig a Real Madrid ellen. Az utóbbi két alkalomkor már Allegri ült a Zebrák kispadján.

Az El Mundo szerint Zizou számára nem prioritás az, hogy a Manchester United kispadjára üljön le, amiről pedig a múlt héten sokat cikkeztek az angol lapok.

Zinédine Zidane 1996 és 2001 között volt a Juventus játékosa, majd akkor rekordnak számító 77 és fél millió euróért szerződött a Real Madridhoz, amelytől 2006-ban visszavonult.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: 24.hu

Leave a Reply