Az átigazolási piac legfontosabb történései augusztus 1-jén

A Sportudvaron mától kezdve egészen augusztus végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb híresztelések – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

HAZAI HÍREK
Koman Vladimir Iránban folytatja

A legutóbb a török másodosztályú Adanasporban játszó Koman Vladimir (a kiemelt képen) az iráni élvonalbeli Szepahanba szerződött.

Az előző szezonban a bajnokságban a 14., még éppen bennmaradást jelentő helyen végző klub nemrég beszámolt róla, hogy Koman megérkezett. A 29 éves középpályás – aki 36-szor szerepelt a magyar válogatottban – az Instagramra feltöltött fotóval jelezte, hogy elkötelezte magát új csapatához.

Az ungvári származású labdarúgó a közelmúltban azt mondta, a Ferencvárossal, a Budapest Honvéddal és a Mol Vidivel is tárgyalt.

Koman az előző szezonban 17 bajnoki mérkőzésen összesen kétszer talált be és négy gólpasszt adott a török másodosztályban.

A magyar játékosok közül legutóbb a 2009–2010-es szezonban, illetve 2010-ben Budovinszky Krisztián (Sahrdari Tabriz FC) és Koplárovics Béla (Sensza Arak) focizott Iránban. Az ötszörös bajnok Szepahan a negyedik legeredményesebb iráni klub. Az előző szezonban 11 600 volt az átlagnézőszáma (a stadionja 75 ezres), ezzel a harmadik legnépszerűbb csapatnak számít Iránban, viszont éppen, hogy csak bennmaradt az élvonalban, a 14. helyen fejezte be az előző idényt a 16 csapatos bajnokságban (a 15. és a 16. esik ki). A Szepahan az új bajnokságot gól nélküli döntetlennel kezdte.

Angol élvonalbeli klub érdeklődik Sallai Roland iránt

Az angol élvonalbeli bajnokság (Premier League) újonca, a Fulham érdeklődik Sallai Roland iránt. A legfrissebb sajtóhírek szerint a londoni klub megfigyelőket küld az APOEL csütörtöki Európa-liga-selejtezőjére, hogy megnézzék a magyar légióst.

Prodromosz Petridisz, az APOEL elnöke a közelmúltban elárulta, hogy az egyik francia klub ötmillió eurós ajánlatát utasította vissza Sallaiért, sőt, sajtóhírek szerint a Bundesligában szereplő Freiburg négymillió eurós ajánlata sem volt megfelelő.

A Fulham – amely éppen hétfőn jelentette be a 20 millió fontért érkező Alekszandar Mitrovics szerződtetését – tovább szeretné erősíteni középpályáját, és Sallai Rolandot szemelte ki. Az érdeklődés komolynak tűnik, angol sajtóhírek szerint a londoniak játékosmegfigyelőket küldenek csütörtökön Tallinnba, az APOEL Flora elleni Európa-liga-meccsére.

A 22 éves magyar középpályás a párharc első felvonásán góllal vette ki a részét az 5–0-s sikerből.

Kérdéses Adorján Krisztián jövője

Gavin McLaughlin, a Dundalk Sport szerkesztője arról számolt be, hogy Adorján Krisztián visszatért Olaszországba a Novarához – írta meg a Nemzeti Sport Online még hétfőn.

A magyar támadó 2014 óta tartozik az olasz klub kötelékébe, de előbb a Partizani Tiranához, majd az ír Dundalkhez adták kölcsön.

A volt U21-es válogatott labdarúgó nem került be a csapat Európa-liga-keretébe a múlt héten, a kölcsönszerződése kedden lejárt a klubnál, így a visszavágón sem juthat szóhoz.

„Még mindig bizonytalan Adorján Krisztián helyzete. A szerződése a nyáron lejárt volna a Novaránál, de a klub élt az opciós hosszabbítási jogával. Új technikai igazgató van a gárdánál – aki együtt játszott Adorjánnal –, és meg akarják nézni, hogy visszahívják-e” – írta Gavin McLaughlin.

Még az éjjel során frissítést is közölt, mely szerint hétfőn Adorján Olaszországba utazott, hogy megtudja, mit tartogat számára a jövő a Novaránál.

A Dundalk FC újságírója, James Rogers arról számolt be, hogy Stephen Kelly menedzser szeretné őt megtartani, de a jelek nem arra utalnak, hogy erre lesz lehetősége az ír klubnak.

Három játékos is aláírt a Győri ETO-hoz

A labdarúgó NB II-ben szereplő és az idényt vasárnap vereséggel kezdő ETO FC Győr szerződtette Hamar Ádámot és Tóth Dávidot.

A 32 éves Hamar a 2017–2018-as idényben a harmadosztályú III. Kerületi TVE-nél szerepelt – a csatár megszerzését a győriek a hivatalos honlapjukon is megerősítették, míg Tóth Dávid érkezéséről a kisalfold.hu ír.

A portál úgy tudja, hogy a 20 esztendős Tóth Dávid a gárda kölcsönvette az élvonalbeli Haladástól.

A Kisalföld értesülései szerint a klub szerdán még egy harmadik erősítéséről is beszámol.

EL-csoportkört megjárt védő érkezett a ZTE-hez

A labdarúgó NB II-ben győzelemmel rajtoló Zalaegerszegi TE bejelentette Zoran Lesjak szerződtetését.

A 30 esztendős horvát középhátvéd – aki magyar felmenőkkel rendelkezik – két évre szóló megállapodást kötött a zalaiakkal.

Lesjak hazája mellett Szlovéniában, Lendván és Mariborban focizott. 2015 óta az Eszék labdarúgója volt. A horvát élvonalban 106 fellépésen háromszor volt eredményes, a szlovén első osztályban 62 találkozón összesen nyolc gólt szerzett. A Mariborral két bajnoki címet és egy Szlovén Kupát nyert.

A horvát játékos pályafutása során öt Európa-liga- és két Bajnokok Ligája-selejtezőn lépett pályára, sőt négy meccsen az El-csoportkörben is szóhoz jutott (a Maribor színeiben).

Az előző szezonban Eszéken csupán tizenöt tétmeccsen kapott lehetőséget, a tavaszt kölcsönben az olasz harmadosztályú Santarcangelóban töltötte.

U-válogatott középpályás érkezett Gyirmótra

A labdarúgó NB II-ben szereplő Gyirmót FC Győr három éves szerződést kötött Németh Gergővel – számolt be róla a klub honlapja.

A körmendi születésű, 19 éves középpályás legutóbb az Újpest FC BLSZ I-ben szereplő második csapatában 28 bajnoki mérkőzésen kezdőként lépett pályára, s összesen 12 gólt szerzett. A játékos tagja volt az U16-os, az U17-es, valamint az U18-as korosztályos  magyar válogatottnak is.

Volt U-válogatott támadó került Nyíregyházára

Az NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus további 1+1 évvel meghosszabbította Rezes László szerződését – számolt be róla a klub hivatalos honlapja.

A DVSC-vel négyszeres magyar bajnok és négyszeres Magyar Kupa-győztes támadó eredeti szerződése jövő év nyarán járt volna le.

A néhány napon belül 31 éves, korábbi utánpótlás válogatott játékos 2014 februárjában került a DVSC-től a másodosztályú Spartacushoz, azóta csaknem száz bajnoki mérkőzésen lépett pályára a csapatban.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

KÜLFÖLDI HÍREK
Kérdéses az egykori norvég csodakölyök sorsa

Másfél év után felbukkant egy ismerős fiatalember, Martin Ödegaard a Real Madrid labdarúgócsapatánál, és csereként pályára lépve bő fél órát játszhatott is a Manchester United elleni mérkőzésen a Nemzetközi Bajnokok Kupájában (ICC). Kérdéses azonban, mi lesz az egykoron csodatehetségként leigazolt norvég középpályás sorsa.

Ödegaard 13 évesen került a Strömsgodset IF felnőttkeretéhez, 2014. április 13-án az Aalesund ellen bemutatkozott a norvég élvonalban, ezzel ő lett a Tippeligaen legfiatalabb játékosa. Profi szerződését május 5-én írta alá, tizenegy nappal később a Sarpsborg ellen megszerezte első gólját is, amivel természetesen ismét csúcsot döntött.

Mindössze 15 évesen meghívást kapott a válogatottba, és 2014. augusztus 27-én, 15 évesen és 253 naposan bemutatkozhatott a nemzeti csapatban (A norvég korrekordot addig Tormod Kjellsen tartotta, aki 1910. szeptember 11-én, egy svédek elleni 0:4-es összecsapáson 15 évesen és 351 naposan szerepelt.)

2015 januárjában, 16 és fél évesen a Real Madrid szerződtette, de csupán egy spanyol bajnoki találkozón és egy kupamérkőzésen léphetett pályára a felnőtt csapatban, rendszerint a harmadik ligás Real Madrid II-ben számítottak rá. 2017 januárjában a klub másfél évre kölcsönadta a holland Heerenveennek, ahol másfél szezon alatt 40 bajnoki meccsen háromszor volt eredményes.

A kölcsönszerződés lejártával ismét a Real Madridnál jelentkezett (csereként beállva, majd lecserélve játszott is 31 percet a Manchester United elleni mérkőzésen a Nemzetközi Bajnokok Kupájában), és egyelőre nem tudni, hogy a klubnak mi a pontos terve vele. Az biztos, hogy a posztján jelenleg Marco Asensio, Isco és Gareth Bale is előtte áll a rangsorban, így a logikus az lenne, ha a Real Madrid ismét kölcsönadná.

„A lényeg az, hogy olyan helyen legyek, ahol játszhatom. A legjobb alternatíva egy másik spanyol klub lenne, ahol kölcsönben szerepelhetnék” – nyilatkozta még május végén a norvég NTB hírügynökségnek. A madridiak azt szeretnék, ha olyan klubban folytatná, amely az Európa Ligában érdekelt, ha ez a cél, akkor a Villarreal vagy a Betis lehet a befutó.

Ugyanakkor a Daily Mail azt elemezte, hogy Julen Lopetegui korábban Európa-bajnokságot nyert a spanyol U19-es és az U21-es válogatottal is, azaz ha valaki, akkor ő tudja, hogyan kell bánni egy fiatal tehetséggel.

Az Inter szerződtetné Luka Modricsot

Az Inter Luka Modric szerződtetésén dolgozik – írja a La Gazzetta dello Sportra hivatkozva a Nemzeti Sport Online.

Milánó kék-fekete csapata kedd este bejelentette a horvát Sime Vrsaljko érkezését a spanyol főváros másik feléből, az Atlético Madridtól, s szerdán már arról cikkeztek az olasz városban, hogy a Real Madrid világsztár játékszervezőjét, Modricot is szeretné a sorai között tudni.

A Gazzetta állítása szerint a 32 éves, friss világbajnoki ezüstérmes nem zárja ki az esetleges távozását a madridi csapatból.

A spanyol Marca szerda reggeli cikkében viszont azt állítja, hogy a labdarúgó a Real Madridtól akar visszavonulni, azaz semmiképpen nem akarja elhagyni a „blancókat”.

A klub sem szándékozna megválni tőle, főleg a portugál klasszis, Cristiano Ronaldo után nem akarnak még egy oszlopos tagot elveszíteni.

Pogba Barcelonába tart?

A Tuttosport olasz sportnapilap úgy értesült, hogy Éric Abidal, a Barcelona sportigazgatója Los Angeles-ben találkozott Paul Pogbával, a Manchester United friss világbajnok középpályásával. A találkozót teljes titok övezte, ám az újság úgy véli, hogy Pogba esetleges Katalóniába igazolása lehetett a fő beszédtéma. A gránátvörös-kékek minden bizonnyal a Japánba távozott Andrés Iniesta pótlására csábítanák a középpályást magukhoz, ám csavar lehet a történetben, hogy állítólag egykori klubja, a Juventus is szívesen látná soraiban.

Thierry Henry mint egyiptomi kapitány?

A jelenleg a vb-bronzérmes belga válogatottnál, Roberto Martinez szövetségi kapitány mellett másodedzőként dolgozó Thierry Henry nem vállal a továbbiakban szakértői feladatokat a Sky Sports brit sportcsatornánál, mivel edzői munkájára szeretne teljes gőzzel koncentrálni.

Ez számos pletykát vetett fel a nemzetközi sajtóban. Korábban híre ment annak, hogy az angol másodosztályú Aston Villa kispadjára ülhet le a játékosként 1998-ban világ-, 2000-ben Európa-bajnoki címet szerzett Henry, ám ennek esélye gyorsan elszállt.

Most az a fő híresztelés, hogy a világbajnokságon három vereséggel, csoportutolsóként zárt egyiptomi válogatott szövetségi kapitányi posztját ajánlották föl neki. Nader Al-Szájed korábbi egyiptomi válogatott játékos megerősítette, hogy találkozott Henry ügynökével Londonban, és mindezt az egyiptomi szövetség megbízásából tette. Elmondása szerint a francia először szeretne jobban megismerkedni a nemzeti csapattal és az afrikai ország szövetségének elképzeléseivel, s ezután dönt arról, vállalja-e a megbízatást.

A Fáraók becenévre hallgató egyiptomi válogatottat az argentin Héctor Cúper irányította a világbajnokságon, ám a lehangoló szereplés után menesztették.

A Barcelonától igazolt az Everton

Ahogy az napok óta várható volt, Lucas Digne, az FC Barcelona hátvédje távozik a katalán csapattól, s az angol élvonalban vitézkedő Evertonnál folytatja pályafutását. A francia játékos öt évre kötelezte el magát új klubjához, amely 20 millió eurót fizetett érte.

Ugyancsak a liverpooli kék-fehérekhez kapcsolódó hír, hogy a spanyol Marca szerint a Villarrel orosz válogatott csatárát, Gyenisz Cserisevet is kiszemelték a klubvezetők. Cserisev jól játszott a világbajnokságon negyeddöntőig jutott orosz válogatottban, hiszen amellett, hogy jól teljesített a mezőnyben, a szaúdiak és a horvátok ellen is gyönyörű gólt szerzett a hazai rendezésű tornán.

A kiemelt kép forrása: Koman Vladimir/Instagram

Leave a Reply