Messi után Ronaldo is mehet haza

VIDEÓKKAL – Uruguay győzelmét hozta a labdarúgó-világbajnokság második nyolcaddöntője, miután Edinson Cavani duplájával 2:1-re győzött Portugália ellen. A PSG támadója megsérült, emiatt le kellett cserélni, s egyelőre kérdéses, játszhat-e a franciák elleni negyeddöntőben. A portugálok Pepe fejesével ugyan egyenlítettek, ám miután újból hátrányba kerültek, már nem tudtak reagálni, így búcsúztak.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva! (Holnaptól hosszabbítás! Figyelj!)

Azután, hogy délután legfőbb spanyolországi riválisa, Lionel Messi Argentínája kikapott a franciák elleni gólzáporos nyolcaddöntőben, Cristiano Ronaldo, a portugál válogatott legnagyobb alakja próbálta meg győzelemre vezetni együttesét Uruguay ellen, amelynek kezdőjében ott volt Luis Suárez és Edinson Cavani is.

A mérkőzés második percében máris veszélyeztetett Portugália, Joao Mário beadására érkezett Bernardo Silva, de a fejese jócskán fölé szállt. Négy perccel később Ronaldo lőtt 20 méterről kapásból, viszont a lapos löket pont középre ment.

Uruguay aztán (szokásához híven) az első komoly támadásából gólt szerzett. A két klasszis, Edinson Cavani és Luis Suárez játszott össze: előbbi jobbról ívelt a túloldalra, majd besprintelt a kapu elé, ahova érkezett utóbbitól a hajszálpontos beadás, a PSG csatára pedig teljesen egyedül bólinthatott a kapuba.

https://www.youtube.com/watch?v=pyOaUqvalAw

Ezzel a góllal az uruguayi csapat a legutóbbi három meccsén mindig betalált a legelső kapura tartó próbálkozásából. Fonte gyorsan egyenlíthetett volna, de a fejese elment keresztbe, majd Suárez lőhetett szabadrúgást, és ezúttal is (akárcsak az oroszok ellen) laposan próbálkozott, azonban Rui Patricio eszén nem járt túl.

A portugálok is csak rögzített szituációból veszélyeztettek, de Ronaldo a sorfalba vágta a szabadot, miután jól feltűrte a nadrágját. Jóval többet volt a labda az Európa-bajnoknál, azonban gólhelyzeteket nem tudott kialakítani a portugál csapat.

Az utolsó percekben Cavani lőtt Godín gyertyája után, más már nem történt az első félidőben.

Raphael Guerreiro távoli lövésével indult a második játékrész, de Muslera pulzusszáma még csak meg sem emelkedett. Az 55. percben már annál inkább, egy kapu előtti kavarodást követően szögletet rúghattak a portugálok. Guerreiro beadásánál aztán Pepe emelkedett a legmagasabbra és zavartalanul fejelt az uruguayi kapuba. Ez történik, amikor mindenki Ronaldóra figyel.

https://www.youtube.com/watch?v=zxiGyGtESnE

Uruguay viszont nem tört össze attól, hogy 325 perc után gólt kapott a vb-n, rögtön tudott válaszolni a dél-amerikai csapat, méghozzá egy gyönyörű találattal. Muslera kirúgása Bentancurnál kötött ki, aki Cavani elé tálalt, a csatár pedig fantasztikus csavarással vette be Rui Patricio kapuját.

https://www.youtube.com/watch?v=GwUoPvhvJBY

Egyedül Muslera nem nyugodott meg, kiejtett egy könnyű beadást és csak Bernardo Silván múlt, hogy nem egyenlített Portugália, ő ugyanis nem találta el az üres kaput. Rögtön ezután Cavani sérült meg, akit maga Ronaldo segített le a pályáról. Hogy ez a fair play csúcsa, vagy az időhúzás kiküszöbölése volt a Real Madrid szupersztárjától, azt ki-ki döntse el.

Az utolsó negyedórában felpörgette az iramot Portugália, de Uruguay rendkívül hatékonyan tömörült be a kapu elé, szinte az összes kísérlet a blokkban halt el. Ami pedig utat talált a kapuig, az Muslera kezében. A hosszabbítás utolsó perceiben még Rui Patricio is előre húzódott, de ez sem hozta meg a hőn áhított egyenlítő gólt, így Uruguay 2-1-re győzött és bejutott a legjobb nyolc közé, ahol Franciaországgal találkozik.

2018.06.30. pedig Lionel Messi és Cristiano Ronaldo életében is fekete nap, mindketten egy napon esnek ki és kulloghatnak haza Oroszországból, rivalizálásuk pedig jó kérdés, hogy folytatódik-e Spanyolországban, hiszen emlékszünk: CR7 eléggé búcsúzkodóra vette a figurát a megnyert BL-döntő után…

A kiemelt kép forrása: REUTERS/Murad Sezer

Leave a Reply