Harry Kane vezette győzelemre a küszködő Angliát

VIDEÓKKAL – A belgák után az angolok is hozták a kötelezőt a focivébé G-csoportjában, igaz, sokkal nagyobb erőfeszítésébe került a háromoroszlánosoknak Tunézia két vállra fektetése. Harry Kane mindössze a 91. percben szerezte meg a három pontot Angliának, amely végig fölényben volt, de korántsem azt a formáját mutatta, amit a felkészülési mérkőzéseken. Persze – nem győzöm hangsúlyozni – nem az első meccsen kell megnyerni egy vb-t.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya roppant fiatal kezdőnek szavazott bizalmat, a játékosoknak összesen 248 válogatottsága volt a mérkőzésig, a csapat átlagéletkora pedig 26 év, 16 nap volt.

A szigetországiak alaposan bekezdtek, Jesse Lingard már a harmadik percben megszerezhette volna a vezetést, a tunéziai kapus, Hasszen azonban bravúrral hárított. Nem sokkal később Sterling juttathatta volna előnybe a háromoroszlánosokat, de ziccerben luftot rúgott.

A 11. percben viszont már semmi és senki nem mentette meg Tunéziát, Young szögletét Stones fejelte rá, amit még hatalmas bravúrral Hasszen védett, a kipattanót viszont Harry Kane kíméletlenül bevágta.

https://www.youtube.com/watch?v=F78CU8wRJWs

A folytatásban is fölényben fociztak az angolok, Tunézia erejét felemésztette a védekezés, az afrikai támadások nem hordoztak magukban veszélyt. A 26. percben azért akadt egy lehetőségük, de ahhoz is angol segítség kellett, Maguire könnyelműsködött saját tizenhatosának előterében és vesztett labdát, Szasszi lövése azonban mellé szállt.

A 33. minutumban aztán gyakorlatilag a semmiből 11-est kaptak a tunéziaiak, egy beadás után Walker kitette a könyökét, Fakhreddine Ben Youssef összerogyott, a bíró pedig büntetőt ítélt. Bár Pickford érezte az irányt Szasszi lövésénél, csak beleérni tudott a labdába, hárítani nem.

https://www.youtube.com/watch?v=kwBKj5mFk9Y

A félidő hajráját megnyomta Anglia csapata, de vagy egy becsúszó láb, vagy a kapufa hárított, így a szünetre 1-1-es döntetlennel vonultak a csapatok.

Akik arra számítottak, hogy a második játékrészben Anglia nekiugrik a tunéziaiaknak, csalódniuk kellett. A 70. percig gyakorlatilag helyzetet sem tudtak kidolgozni, említésre való esemény nem történt. Akkor Trippier próbálkozott szabadrúgásból, de az a kísérlet is mellé szállt.

Southgate cserékkel próbált frissíteni csapatán, de sem Rashford, sem Loftus-Cheek beküldése nem változtatott drasztikusan az angolok játékán.

Tunézia okosan játszott az idővel, hősiesen védekezett, a csattanó azonban még hátra volt: Kane a 91. percben ugyancsak egy szöglet után, megszerezte második gólját is, győzelemre vezetve ezzel csapatát.

https://www.youtube.com/watch?v=no0_5LUwTos

A kiemelt kép forrása: dpa/AFP/Andreas Gebert

Leave a Reply