A hétvége legfontosabb történései a játékospiacon

A Sportudvaron egészen január végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb pletykák – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

Volt MTK-s készül Kispesten

A Nemzeti Sport információja szerint Csiki Norbert a Budapest Honvéd labdarúgócsapatánál állt edzésbe. A korábban az MTK-ban nevelkedő 26 éves csatár legutóbb a Gyirmót FC-ben focizott

Magyarországról érkezhet csapattársa Korhut Mihálynak

Sajtóhírek szerint Korhut Mihály klubja, az izraeli Hapoel Beer-Seva érdeklődik Ezekiel Henty iránt. A támadóval nem számol a Videoton, és minden bizonnyal távozik a téli átigazolási időszakban.

Január 10-én kezdte meg a téli felkészülést a Videoton, az első keretből öten viszont nem voltak ott, köztük Ezekiel Henty sem (Barczi Dávid sem, aki a Vasas játékosa lett).

A nigériai támadó 20 tétmeccsen öt gólt szerzett és három gólpasszt osztott ki a fehérváriak színeiben, a Nemzeti Sport osztályzatátlagai alapján az ősz válogatottjába is bekerült, de a hírek szerint a Videotonnál nem teljesen elégedettek a hozzáállásával, ezért is távozhat. A sport5.co.il úgy tudja, a Hapoel Beer-Seva is szívesen tudná soraiban Hentyt, akinek ára egymillió euró körül mozoghat.

A Nemzeti Sport Online más izraeli forrásból viszont úgy értesült, hogy Henty szerződtetésének jelenleg akadálya lehet, hogy Izraelben hat légióst foglalkoztathat egy klub, és a Hapoel keretében már jelenleg is található hat külföldi játékos, köztük Korhut Mihály. Úgy tudni, az egyik megoldás a nyáron érkezett, de eddig csak hat bajnoki meccsen szereplő spanyol Isaac Cuenca távozása lehetne, de a helyi kollégák azt a lehetőséget sem zárják ki, hogy Korhut távozhat.

Mint ismert, a magyar válogatott védő másfél évvel ezelőtti szerződtetése óta alapembernek számított Beer-Sevában, ősszel a csapat mindegyik El-csoportmeccsén játszott, és szerződést is hosszabbítottak vele, de a szombatival együtt a csapat legutóbbi nyolc bajnoki találkozóján már nem kapott lehetőséget.

Barcelonából igazolt az Inter

Egybehangzó olasz és spanyol sajtóértesülések szerint az Internazionale és a Barcelona megállapodott egymással a brazil Rafinha kivásárlási áráról.

A Mundo Deportivo és az olasz Sky Italia is arról számolt be, hogy annak ellenére, hogy több mint egy hétig szüneteltek a tárgyalások a felek között, péntek estére sikerült egyezségre jutni: Rafinha a szezon végéig kölcsönbe kerül az Interhez, majd a nyáron az olaszoknak 35 millió euróért – amely a különböző bónuszokkal együtt további 3 millióval nőhet – lesz lehetőségük végleg megszerezni a brazil játékjogát.

A Premium Sport tudósítása szerint a milánóiak magánrepülőt küldtek a 24 éves középpályásért, hogy minél előbb aláírhassák a papírokat, és átessen az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon. Ha ez megtörténik, az sem elképzelhetetlen,  hogy a kétszeres brazil válogatott labdarúgó már ott lesz a vasárnapi, Roma elleni rangadón az Inter keretében.

Klubrekordot jelentő összegért szerzett támadót magának a Brighton

Az angol labdarúgó Premier League-ben újonc Brighton klubrekordot jelentő összegért megvásárolta Jürgen Locadiát, a PSV 24 esztendős holland támadóját.

Az eindhoveni csapat tagjaként két holland bajnoki címet és egyszer Holland Kupát nyerő labdarúgó a mostani szezonban 15 mérkőzésen kilenc gólt szerzett és hat gólpasszt adott az Eredivisie-ben.

Az angol élvonalban 16. helyen álló együttes a Sky Sports News értesülései szerint 14.1 millió fontot fizetett Locadiáért, aki ezzel a klub történetének legdrágább játékosa lett. Az eddigi rekordot a nyáron 13.5 millió fontért megvásárolt José Izquierdo tartotta.

Locadia találataira nagy szüksége lenne a Brightonnak (17), amelynél csak a sereghajtó Swansea City szerzett kevesebb gólt (14) a Premier League jelenlegi kiírásában.

A holland utánpótlás-válogatott támadó 2022 júniusáig írt alá.

Dortmund: hivatalos érdeklődés érkezett Aubameyangért

Pierre-Emerick Aubameyangért hivatalos ajánlat érkezett az Arsenaltól – ezt most Hans-Joachim Watzke, a Borussia Dortmund ügyvezetője ismerte el a Ruhr Nachrichten kérdésére.

„Aubameyang Dortmundban edz. Az a benyomásunk, hogy más gondolatok járnak a fejében, és nem látjuk rajta a koncentrációt. Nehéz ügy” – indokolta akkor a kimaradását Michael Zorc, a csapat sportigazgatója.

Ekkor a dortmundiak még tagadták, hogy bármilyen ajánlat érkezett volna Aubameyangért, most azonban Hans-Joachim Watzke elismerte, tényleg történt megkeresés.

„Most már megerősíthetem, hivatalos ajánlatot kaptunk Pierre-Emerick Aubameyangért az Arsenaltól, az angol sajtóban megjelent összegekre azonban nem szeretnék reagálni” – mondta a Ruhr Nachrichtennek Watzke.

A beszámolók szerint a londoniak 50 millió eurós ajánlatot tettek a támadóért, ám a Dortmund legalább 60 milliót szeretne kapni a gaboniért, így egyelőre nincs egyezség, de közelednek a felek.

BBC: megszületett az egyezség, jön a csereüzlet az MU-val

A BBC információi szerint megszületett az egyezség az Arsenal és a Manchester United között Henrih Mhitarjan (a fő fotón balra) klubcseréjéről, azaz innentől szinte garantálható az is, hogy Alexis Sánchez a Vörös Ördögök játékosa lesz.

„Harminc éve tevékenykedem az átigazolási piacon, tapasztalataim alapján valószínűnek tűnik a megegyezés, persze bármi közbejöhet…” – mondta akkor Wenger.

Nos, a BBC információi szerint nem jött közbe semmi, a két klub megegyezett, a felek már alá is írták a papírokat Mhitarjan átigazolásáról.

És mivel Alexis Sánchez már csak erre az aláírásra várt Manchesterben, a csere szinte garantáltan összejön.

Az angolok úgy tudják, a korábbi beszámolókkal ellentétben, pénz semmilyen módon nem kerül be a transzferbe, azaz „egy az egyben” cseréli el a két labdarúgót a Manchester United és az Arsenal.

A hivatalos bejelentésre a beszámolók szerint hétfőig sor kerül.

Kolumbiai csapattársat kaphat Nikolics Nemanja

Az mlssoccer.com információi szerint az FC Porto focistája, Juan Fernando Quintero hamarosan az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságba (MLS) szerződhet.

„December 31-én beszéltem legutóbb Quinteróval, arra készült, hogy az Egyesült Államokban folytatja pályafutását. Nagyon szeretne külföldön játszani” – mondta Eduardo Silva Meluk, a kolumbiai élvonalban szereplő Independiente Medellín elnöke.

A 24 esztendős játékost már a nyáron is szóba hozták a Nikolics Nemanját is a soraiban tudó Chicago Fire-rel, akkor azonban nem tudták nyélbe ütni az üzletet.

A The Athletic decemberi jelentése szerint Quintero és az ügynöke a múlt hónapban ismét tárgyalóasztalhoz ült a Chicago Fire képviselőivel, megegyezni viszont egyelőre nem tudtak. A Porto 10 millió eurót kér a labdarúgóért.

A 13-szoros kolumbiai válogatott támadó középpályás 2013-ban szerződött a Portóhoz, első idényében 22 meccsen négy, majd 20 meccsen két gólt szerzett. A 2015–2016-is idényre a francia Rennes kapta kölcsön (12 mérkőzés, 1 gól), 2016 decembere óta pedig az Independiente Medellínben szerepelt (25 meccs, 13 gól).

Dupla igazolásra készül a Man. City

A goal.com úgy tudja, a Manchester City vezetői a januári átigazolási tervekről egyeztettek Txiki Begiristain sportigazgató társaságában a szombati angol bajnoki meccset megelőzően.

A bajnokságot utcahosszal vezető manchesteri együttes Alexis Sánchez megszerzéséről ugyan lecsúszott, azonban nagyon úgy tűnik, hogy így sem marad új januári érkező nélkül a klub.

A hírek szerint a két kiszemelt a Cityvel már korábban is többször szóba hozott duó, a West Bromwich Albion, védője, Jonny Evans, valamint a Sahtar Doneck középpályása, Fred.

Evansnek másfél év van hátra a jelenlegi szerződéséből, Alan Pardew menedzser decemberben elismerte, felkészültek arra, hogy elengedjék csapatkapitányukat, amennyiben megfelelő ajánlat érkezik érte. Az Arsenallal is szóba hozott bekkért 30 millió eurót kér a West Brom, és bár egyes források szerint már megegyeztek egymással a klubok, a megbízhatóbb oldalak – a Sky Sports és a BBC – arról írnak, hogy még zajlanak a tárgyalások.

Ami Fredet illeti, a 24 esztendős brazil középpályás szerződtetése szintén nem új keletű ötlet a manchesterieknél, Pep Guardiola a 32 éves Fernandinho utódját látja a válogatott labdarúgóban. A Citynél bíznak abban, hogy még januárban sikerül nyélbe ütni az üzletet, ennek ellenére a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy Fred csak nyáron költözik Manchesterbe.

A fő fotó forrása: Twitter

Leave a Reply