A hétfői nap legfontosabb történései a játékospiacon

A Sportudvaron mától kezdve egészen január végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb pletykák – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

Magyar válogatott focista igazolt a Honvédhoz

A labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Heffler Tibort.

A jobbhátvédként és jobbszélsőként is bevethető labdarúgó Dunaújvárosban nevelkedett, majd 2004 és 2014 között a Paksot erősítette. Ezt követően a Videoton FC, a Puskás Akadémia FC és legutóbb a Ceglédi VSE alkalmazásában állt.

A 30 éves védő 2014-ben Albánia és Kazahsztán ellen szerepelt a magyar válogatottban, új klubjával két és fél éves szerződést kötött – számolt be a Nemzeti Sport Online a Honvéd hivatalos honlapjára hivatkozva.

Laczkó Zsolt szerződést bontott a Pakssal, szabadon igazolható

A 31 éves korábbi magyar válogatott középpályás 2016 nyarán igazolt Paksra az akkor az NB I-ből kieső Békéscsabától, majd 2017 januárjában a Budapest Honvédhoz került kölcsönbe.

Laczkó Zsolt a Honvédban 13 mérkőzésen szerepelt Erik van der Meernél, kérdés, az új edző, Supka Attila számítana-e rá. A játékos paksi szerződése június végén járt volna le.

A 2017–2018-as téli átigazolási szezonban ez volt az első változás a Paksi FC keretében.

Kiss Tamás egyelőre marad a Haladásnál

A Nemzeti Sport Online számolt be róla, hogy a Bajnokok Ligájában nyolcaddöntős Besiktas és Sahtar Doneck is ismerkedésre hívta Kiss Tamást, a labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás fiatal tehetségét. A 17 éves labdarúgó a klub hivatalos honlapján leszögezte: a télen marad Szombathelyen.

„Ami az őszt illeti, már annak is örültem, hogy a felnőttekkel edzhetek, és szokhatom a légkört – idézi a haladas.hu az Illés Akadémián nevelkedett

„Ami az őszt illeti, már annak is örültem, hogy a felnőttekkel edzhetek, és szokhatom a légkört – idézi a haladas.hu az Illés Akadémián nevelkedett Kiss Tamást. – Az már csak plusz, hogy játszhattam, ráadásul gólokat is lőttem. A Fradi ellen szerzett győztes találatom az őszi szezonom megkoronázása volt. Nagyon jól érzem magam a Haladásban, valamennyi csapattársammal remekül kijövök, itt minden adott, hogy tovább fejlődjek. Természetesen hallottam, hogy több klub is érdeklődik irántam. Ez is arra ösztökél, hogy nap mint nap még többet dolgozzak, hogy még nevesebb csapatok figyelmét is felkeltsem. Hogy melyik a kedvenc bajnokságom? Barcelona-drukker vagyok, így elsősorban a spanyol focit követem figyelemmel, tetszik az ottani játékstílus. Emellett a holland foci is nagy kedvencem. Jelen állás szerint a télen maradok Szombathelyen – persze sosem tudni, mit hoz a holnap.”

Kiss Tamás az ősszel kilenc mérkőzésen kapott lehetőséget az NB I-ben a Haladásnál, és három gólt szerzett.

Már egyeztet az Arsenal és a Manchester City Alexis Sánchez ügyében – goal.com

A goal.com megbízható forrásokra hivatkozva adott hírt arról, hogy az Arsenal és a Manchester City megkezdte a tárgyalásokat Alexis Sánchez klubváltásának ügyében.

A portál szerint a londoniak arról informálták a bajnokságot 15 pontos előnnyel vezető manchesteri együttest, hogy 35 millió font körüli összeget szeretnének kapni a chilei klasszisért. Bár a City ennyi pénzt valószínűleg nem fog kifizetni Sánchezért – akinek a nyáron lejár a szerződése –, a klubnál bizakodóak, hogy el tudják kerülni a nyári átigazolási időszak utolsó napján kialakult „drámai esetet”, amikor amiatt esett kútba az üzlet végül, hogy az Arsenal nem tudta megszerezni a monacós Thomas Lemart.

A goal.com klubhoz közeli forrásai szerint ezúttal is fennáll annak a lehetősége, hogy az „ágyúsok” megpróbálják minél későbbre tolni a megállapodást, ám ezúttal jóval nagyobb a valószínűsége annak, hogy végül egymás tenyerébe csapnak a felek. Txiki Begiristain, a Manchester City sportigazgatója pénteken és vasárnap is az Arsenal képviselőivel tárgyalt, hogy dűlőre jussanak a részletekben. A City abban bízik, hogy 25 millió fontért lecsaphat a most zajló szezonban 21 tétmérkőzésen nyolcszor betaláló klasszisra, így a végleges vételár valahol félúton, 25 és 35 millió font között lehet.

Ami a játékost illeti, Sánchez reméli, hogy hamarosan eldől, hol folytatja, valamint hogy minél hamarabb sor kerül a hivatalos bejelentésre is.

Szintén az Arsenallal kapcsolatos hír, hogy a Daily Mail szerint a Manchester United még a télen szerződtetné Mesut Özilt. A német labdarúgó szerződése Sánchezéhez hasonlóan a nyáron lejár, így ezt követően szabadon igazolhatóvá válik – kivéve persze, ha hosszabbít közben –, de a mostani átigazolási időszakban még kaphat érte pénzt a londoni csapat. Érdekesség, hogy az angol lap szerint a „vörös ördögök” éppen 35 millió fontot adnának a klasszis irányítóért.

Pierre-Emerick Aubameyang Kínában?

A Sina Sports értesülése szerint a kantoni Evergrande megegyezett a Borussia Dortmunddal Pierre-Emerick Aubameyang átigazolási díjáról.

A lap úgy tudja, hogy a gaboni támadó 72 millió euróért cserébe szerződik a kínai együtteshez.

Aubameyang esetében már nyáron is felvetődött az ázsiai átigazolás lehetősége, akkor a Tiencsin Csüancsien szerződtette volna.

Az az üzlet meghiúsult, most azonban úgy tűnik, megegyezés születik, és a 28 éves támadó valóban távozhat a fekete-sárgáktól.

Aubameyang felnőttkarrierjét a Milanban kezdte, de az olasz csapatnál nem jutott szóhoz bajnoki meccsen, rendre kölcsönadta őt az együttes.

A 28 éves csatár 2011-ben távozott a Saint-Étienne-hez, majd 2013-ban csatlakozott a Dortmund keretéhez. A német csapat színeiben 143 bajnoki találkozón 98 gólt szerzett.

Rudolf Gergely visszatérhet a Hajdúságba

A boon.hu híre szerint Rudolf Gergely mellett a télen Hermány Bence és Rezes László is távozhat a másodosztályban 4. helyen telelő Nyíregyháza labdarúgócsapatától, a Szparinál kedden orvosi vizsgálattal kezdődik meg a felkészülés a tavaszi szezonra.

Rudolffal kapcsolatban pedig megjegyzi a borsodi hírportál, hogy értesüléseik szerint a 32 éves támadó Balmazújvárosba szerződhet. A 28-szoros magyar válogatott játékos korábban a Győri ETO-nál és a Videotonnál is együtt dolgozott az élvonalban újoncként a 11. helyen álló Balmazújváros vezetőedzőjével, Horváth Ferenccel.

Rudolf a tavasszal két év után léphetne újra pályára az NB I-ben, legutóbb 2016 márciusában a DVTK–Videoton meccsen szerepelt a vendégeknél.

Korábbi Videoton-támadó tart Anglia felé?

Angol sajtóhírek szerint a Premier League-ben szereplő Brighton and Hove labdarúgócsapata szerződtetné a Szpartak Moszkva csatárát, Zé Luíst. A 26 éves támadóért állítólag 22.5 millió eurót kér az orosz élvonalbeli együttes.

A zöld-foki-szigeteki válogatott támadó a 2013–2014-es szezont kölcsönben a Videotonnál töltötte, a fehérváriaknál 29 tétmeccsen tíz gól és öt gólpassz fűződött a nevéhez. A magyarországi kitérő után visszatért a Bragához, ahonnan aztán 2015 nyarán 6.5 millió euróért a Szpartak Moszkvához igazolt. Az orosz együttesben 63 meccsen 19 gól és 18 gólpassz szerepel a neve mellett.

Jó teljesítményére több nyugat-európai klub is felfigyelt, a Mirror szerint a Brighton and Hove az első számú kérő. A Premier League-ben szereplő alakulat a hírek szerint 22.5 millió euróért szerezheti meg Zé Luíst, akinek szerződése 2021-ben jár le a Szpartaknál.

Nagy Dominik hazatérhet

Több lengyel forrás is tényként kezeli, hogy a Legia Warszawa magyar légiósa, Nagy Dominik – a korábbi híreknek megfelelően – a télen kölcsönbe kerül, miközben az indonéz labdarúgás legnagyobb tehetségét a kiszemeltek között említik.

A Przeglad Sportowy újságírója, Maciej Kaliszuk a Twitteren tette közzé, hogy értesülései szerint Nagy Dominik nem utazik el a Legia Warszawa amerikai edzőtáborába, és várhatóan kölcsönben Magyarországon folytatja a pályafutását. A hírek szerint azonban nem korábbi klubja, a Ferencváros, hanem a zöld-fehérek nagy riválisa, a Videoton lehet az egyik kérője.

A polski-sport.pl is biztosra veszi Nagy távozását. A portál cikke kifejti, hogy a Legia az elmúlt években előszeretettel igazolt külföldről fiatal tehetségeket. Ebbe a sorba tartozott a szlovák Ondrej Duda, akit azóta eladtak a Hertha BSC-nek, és ide sorolható a magyar labdarúgó is, aki azonban szerintük nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért kerül kölcsönbe tavasszal. A lengyel forrás kifejti, hogy a következő érkező az indonéz labdarúgás legnagyobb tehetségének tartott, Nagyhoz hasonlóan támadó középpályás, Egy Maulana Vikri is lehet. Igaz, a 17 esztendős játékos iránt az indonéz sajtó szerint neves nyugat-európai klubok is érdeklődnek.

Nagy Dominik a Legiánál Romeo Jozak szeptemberi érkezését követően került fokozatosan háttérbe, ősszel kétszer is a második kerethez száműzték. Az előző idényben, a téli érkezését követően fél szezon alatt 18 bajnoki mérkőzésen játszott, viszont ősszel csak kilenc alakalommal, ebből a Jacek Magierát váltó új edzőnél csak háromszor.

A fő fotó forrása: AFP

 

Leave a Reply