Iga Swiatek segít a mentális betegségek elleni küzdelemben

Nagylelkű fölajánlást tett Iga Swiatek. A tavalyi Roland Garros-győztes lengyel teniszezőnő ugyanis az Indian Wells-i tornán eddig megszerzett teljes pénzdíját, vagyis 50 000 dollárt fog adományozni egy mentális betegségek elleni küzdelemre szakosodott alapítványnak. A fiatal játékos a mentális egészség világnapja alkalmából tette meg ezt a nemes gesztust.

Iga Swiatek még mindig csak 20 éves, de már sok mindent letett az asztalra sportszakmai értelemben, hiszen megnyerte tavaly a Roland Garrost, s már további tornagyőzelmeket is összehozott. Most megmutatta, hogy emberileg is a topon van, ugyanis bejelentette, hogy azt az 50 000 dollárt, amelyet a jelenleg is tajló Indian Wells-i tornán a nyolcaddöntőbe való bejutásért már biztosan megkap, fölajánlja egy mentális betegségek ellen küzdő szervezet számára. A világranglista 4. helyezettje a mentális egészség világnapja (október 10.) alkalmából szánta el magát tettére, amelynek okait részletesen magyarázta közösségi oldalán:

“Úgy találtam, hogy érdemes megosztani néhány gondolatot a mentális egészségről a mentális egészség világnapja alkalmából. Fontos, hogy tudatosítsuk magunkban, ha segítségre és támogatásra van szükségünk. Ez az erő és a bölcsesség, nem pedig a gyengeség jele. Ahogy Michael Phelps írta ma: “nem baj, ha nincs rendben'” – utalt ezzel a 23-szoros olimpiai bajnok amerikai úszóra, aki maga is krónikus depresszióval küzdött pályafutása során, éppen ezért kiveszi részét a mentálisan törékeny sportolók támogatásából.

“Szeretném fölajánlani mai (vasárnapi – a szerk.) győzelmemet azoknak az embereknek, akik nincsenek jól. Emellett segítek is nekik, még ha ez talán kis segítségnek is tűnhet most számukra. Az Indian Wells-ben eddig keresett 50 000 dolláromat egy olyan non-profit szervezetnek ajánlom fel, amely mentális támogatást nyújt az arra rászorulóknak” – írta Instagram-oldalán a lengyel sztár, aki követőit is arra ösztönözte, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák anyagilag a szóban forgó szervezetet.

Szép volt, Iga!

Nem akarsz lemaradni a hasonló cikkekről? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

Szeretnéd, hogy teret nyerjen a bulvármentes sportújságírás? Támogasd a Sportudvart! – Sportudvar Prémium

A kiemelt kép forrása: CLIVE BRUNSKILL / AFP

Leave a Reply