Átigazolási összefoglaló (augusztus 29.)

VIDEÓKKAL – A labdarúgó átigazolási időszak az utolsó hetéhez érkezett: hétfőn zár a piac, így a kluboknak, ügynököknek és játékosoknak most már nyélbe kell ütniük az utolsó üzleteket. A Sportudvar ezen a héten minden hétköznap, valamint vasárnap napi összefoglalóval, hétfőn pedig egész napos élő tudósítással fog jelentkezni a legfontosabb eseményekről. Érdemes ezúttal is a Sportudvarral követni a transzferidőszak véghajráját!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!
HAZAI HÍREK
Tujvel Kispestre szerződött

Ahogy azt tegnap jeleztem, a felvidéki Tujvel Tamás lehet a Honvéd választása a kapusposztra. Mint ismert, az izraeli-magyar Lefkovits Robi, aki a Ferencvároshoz távozott Gróf Dávid helyére érkezett, a Craiova elleni, botrányos véget ért EL-selejtezőn súlyosan megsérült, két helyettese, Berla Attila és Horváth András pedig nem nyújtottak meggyőző teljesítményt az első négy bajnoki fordulóban, amelyben a kispesti csapat valamennyi mérkőzését elveszítette.

Ma hivatalossá vált, hogy Tujvelt, a MOL Fehérvár kapusát szerződteti a Honvéd. A 35 éves portás 101 NB I-es mérkőzésen védett, legutóbb azonban tavaly októberben, egy MTK elleni összecsapáson állhatott a kapu elé.

A rutinos kapus két évre írt alá új klubjánál, amely kivásárolta őt jövő nyárig érvényes szerződéséből – az átigazolási díjat egyik fél sem hozta nyilvánosságra.

Ugyancsak a Honvédhoz kötődő hír, hogy a klub szerződtette a 11-szeres albán válogatott balhátvédet, Naser Alijit. A 25 éves labdarúgó három évre szóló szerződést írt alá, és a 30-as mezszámban játszik majd a kispesti csapatban.

A Honvéd beszámolója szerint Naser Aliji Észak-Macedónia területén született, négyéves korában azonban Svájcba költözött a családjával. Pályafutását az FC Badenben kezdte, majd megfordult a szintén svájci Aarauban és a Baselben is. Egy idényt kölcsönben a liechtensteini Vaduzban is lehúzott, majd a német Kaiserslautern és az olasz Virtus Entella labdarúgója volt. Legutóbb a román Dinamo Bukarestben focizott, ám július 1-je óta szabadon igazolható volt.

A háromszoros svájci bajnok és Liechtensteini Kupa-győztes bal oldali védő sokszoros svájci utánpótlás-válogatott, a felnőttek között azonban Albániát választotta. Eddig 11-szer lépett pályára az albán nemzeti csapatban, továbbá tagja volt a 2016-os Európa-bajnokságot megjáró válogatott keretének is.

Szakály Péter az Újpesté

Bejelentette a 33 éves Szakály Péter (a kiemelt képen) szerződtetését az Újpest FC. A középpályás a legutóbbi három idényben a Puskás Akadémiánál focizott, legnagyobb sikereit pedig a Debrecenben érte el: 2008 és 2017 között négyszeres magyar bajnok lett a Lokival.

„A tulajdonosi megkeresést követően beszéltem a feleségemmel, de sokat nem kellett gondolkodnunk, ez volt az a lehetőség, amire vártam. Az Újpest nagy, tradicionális klub olyan szurkolókkal, háttérrel és remélhetőleg olyan jövővel, ami tiszteletet parancsol. Úgy gondolom, Magyarország egyik legjobb klubjához igazoltam” – idézi a Megyeri úton a 17-es mezszámot választó, hatszoros válogatott középpályást az ujpestfc.hu.

Nem szeretnék a céljaimmal kapcsolatban hangzatos nyilatkozatokat tenni, mindig is olyan ember voltam, aki magasra rakta a lécet magának. A realitás talaján maradva azt mondom, ez a csapat képes odakerülni a dobogóra és indulni a nemzetközi kupában. Még a bajnokság elején vagyunk, a minőség megvan, és természetesen szeretnénk a Magyar Kupában is jól szerepelni, ezek lehetnek a realitások.”

Szakály Kaposváron lett profi labdarúgó, majd 2008 januárjában a DVSC-hez szerződött, már ebben az idényben magyar bajnok lett. Később még három aranyérmet szerzett az NB I-ben a Lokival, amelyben 2011-től csapatkapitány is volt. A Puskás Akadémia 2017-ben ingyen szerződtette.

A fővárosi klub bejelentése a megállapodás részleteire nem tér ki, így nem tudni, a 33 éves labdarúgó mennyi időre kötelezte el magát a lila-fehéreknél.

Feczesin visszatér Újpestre

Az Újpest FC hivatalos honlapján bejelentette, amiről már tegnap híresztelés szintjén a Sportudvar is írt: Feczesin Róbert lila-fehérben folytatja pályafutását.

A korábbi magyar válogatott támadó a török másodosztályú Adanasportól tér haza, ahol az előző idényben 25 összecsapáson (24 bajnoki, 1 kupa) 5 gólt ért el (4-et a pontvadászatban, 1-et a kupasorozatban).

A pályafutása során Újpesten az utánpótlásban és profi játékosként is szereplő Feczesin a magyar élvonalban legutóbb a 2016/17-es szezonban focizott, akkor 18 bajnoki meccsen 8 találatot szerzett, valamint 2 gólt jegyzett 2 Magyar Kupa-meccsen. A nemzeti csapatban 11 mérkőzésen 4 gól a mérlege.

“Nagy öröm volt visszatérni a Megyeri útra és Magyarországra is, emiatt rendkívül boldog vagyok – nyilatkozta az újpesti klub honlapjának Feczesin Róbert, aki – ha a papírjai rendben lesznek – akár már szombaton is pályára léphet lila-fehérben. – Várom a kihívásokat, figyelemmel követtem a csapat mérkőzéseit, tudom, milyen eredményeket értek el, kik és hogyan játszanak az együttesben. Biztosan szükségem lesz egy kis időre, mire ezt megszokom, de állok a dolgok elébe. Azért jöttem, hogy minél több örömet okozzunk a szurkolóknak, tudom, hogy most már nagyon ki vannak erre éhezve, úgyhogy várom az előttem álló feladatokat.

Gyurcsó Felcsúton folytatja

A Puskás Akadémia hivatalos honlapján bejelentette, hogy leigazolta a 28 éves, magyar válogatott Gyurcsó Ádámot, aki egy évre kölcsönbe érkezett a felcsútiakhoz a Hajduk Splittől.

Gyurcsó számára nem lesz ismeretlen a klub, mert miután 2008-ban távozott Tatabányáról, ahol született, és ahol focizni kezdett, a Puskás Akadémián nevelkedett, Felcsútról került aztán később a Videoton első csapatához. Onnan szerződött 2016 januárjában Lengyelországba, majd 2018-ban a Hajduk Splithez.

Gyurcsóval kapcsolatban nyílt titok volt, hogy hazatér, és a Puskásnál folytatja, hiszen tegnap sajtóhírek szintjén már megjelent ez az információ.

Heris távozik Felcsútról

Két játékos távozását jelentette be az NB I-ben négy forduló után az 5. helyen álló Puskás Akadémia. A felcsúti klub Jonathan Heris és Krizan Richárd szerződését felbontotta.

A 28 esztendős Heris 2017 nyarán az Újpest FC-től igazolt a PAFC-hoz. A belga hátvéd 51 tétmérkőzésen játszott a felcsúti klub színeiben. Az előző idényben Heris 21 első osztályú bajnoki meccsen és öt Magyar Kupa-találkozón lépett pályára a Puskás Akadémiában.

Mint tegnap beszámoltam róla, Heris visszatérhet Megyeri úti volt csapatához.

Krizan Richárd idén februárban csatlakozott a Fejér megyei gárdához, amelyben a tavasszal csupán egy NB I-es bajnoki találkozón jutott szóhoz (csereként néhány percre állt be a DVSC ellen 2:0-ra megnyert találkozón). A Nyitrán nevelkedő, szlovák U21-es válogatott védő a szlovák élvonalban szereplő AS Trencínben (Trencsén) folytatja pályafutását.

A mostani szezonban egyik labdarúgó sem kapott lehetőséget a Puskás Akadémia tétmérkőzésein.

Gundel-Takácsot igazolt a Fehérvár

No, természetesen nem az 55. születésnapját a napokban ünnepelt Gáborról van szó, hanem fiáról, a 21 esztendős Bencéről, aki Újpestről szerződött a piros-kékekhez.

„Kissé meglepett a MOL Fehérvár FC megkeresése, de nem is igazán gondolkoztam, hogy elfogadjam-e, boldog vagyok, hogy itt lehetek! Nagy tervekkel érkeztem Székesfehérvárra, egy ekkora klubban mindig óriási felelősség játszani, ez Újpestről érkezve nekem azért nem újdonság. Azon leszek, hogy minél előbb pályára kerüljek és nagy sikereket érjek el a csapattal. Az elmúlt időszakban kevesebb lehetőséget kaptam, ezért van némi meccshiányom, de ezt a helyzetet természetesen meg kell és meg is fogom oldani. Brockhauser István kapusedzőt, illetve az új kapustársakat személyesen eddig még nem ismertem, de izgatottan várom a közös munkát” – nyilatkozta Gundel-Takács Bence.

„Bence korán felhívta magára a figyelmet már korábbi csapatainál is, ritka, kivételes adottságokkal rendelkezik, amik arra predesztinálják, hogy kiváló kapus válhasson belőle. A szélesebb közvélemény számára akkor vált igazán ismertté, amikor az Újpest színeiben bemutatkozott az NB I-ben és fantasztikus teljesítménnyel rukkolt elő. Azóta nyomon követtük a pályafutását, hatalmas potenciál rejlik benne. Ezt a Vidiben kihozhatja magából, mert olyan társakkal és olyan kapusedzővel dolgozhat, akik mellett garantált lesz a további fejlődése” – nyilatkozta Kovács Zoltán sportigazgató.

Hadzsics távozik, Scsepovics távozhat Fehérvárról

Két és fél év után távozik a MOL Fehérvár FC-től Anel Hadzsics húszéves öccse, Elvir Hadzsics – adta hírül hivatalos honlapján a székesfehérvári klub.

A bosnyák támadó 2017 februárjában igazolt a Fehérvárhoz, ám az elmúlt két és fél évben mindössze öt tétmeccsen (négy bajnokin és egy Magyar Kupa-találkozón) lépett pályára a Vidi első csapatában. A fehérváriak NB III-as együttesében 48 mérkőzésen 10 gólt szerzett.

Elvir Hadzsics bátyja, a 30 éves Anel meghatározó játékosa a Fehérvárnak.

A csakfoci.hu információi szerint Elvir Hadzsics az osztrák másodosztályú FC Dornbirn csapatánál folytatja pályafutását.

A Nemzeti Sport törökországi értesülése szerint a Süper Ligben szereplő Rizespor szerződtetné a piros-kékek szerb támadóját, Marko Scsepovicsot.

Az orvosi vizsgálat előtt álló 28 éves csatár 2016-ban igazolt a fehérváriakhoz, a klub színeiben eddig 51 bajnoki mérkőzésen 24 gól a mérlege.

A Nemzeti Sport úgy értesült, hogy a török bajnokságot két győzelemmel kezdő Rizespor a sikeres vizsgálatok után kivásárolná Scsepovicsot a fehérváriaktól. A szerb szerződése még egy évig érvényes a magyar csapattal.

Nagy Gergely szabadon igazolhatóvá vált

A Nemzeti Sport értesülései szerint közös megegyezéssel szerződést bontott egymással a Paksi FC és a 25 éves kapus, Nagy Gergely, aki így szabadon igazolhatóvá vált.

Nagy tavaly nyáron érkezett a paksiakhoz az élvonalból búcsúzó Vasastól, s a mögöttünk hagyott idényben 26 bajnoki mérkőzésen léphetett pályára. A korábbi többszörös korosztályos magyar válogatott kapus szerződésének felbontásáról a felek közös megegyezéssel döntöttek, s így Nagy szabadon igazolhatóvá vált.

NEMZETKÖZI HÍREK
A Barcelona megállapodott Neymarral?

Egybehangzó sajtóértesülések szerint az FC Barcelona csapata hosszas egyezkedés után megállapodott a Paris Saint-Germainnel, ennek értelmében Neymar visszatér Spanyolországba.

A megegyezés tényét elsőként a Sky Sport Italia jelentette, pontosabban Gianluca Di Marzio olasz transzferguru – Di Marzio részleteket nem közölt a váltásról, így egyelőre nem tudni, hogy a katalánok mennyi pénzt és hány játékost adnak a brazil klasszisért, viszont hozzáteszi, hogy a két klub órákon belül hivatalosan is bejelenti az üzletet.

A PSG az RMC-nek viszont tagadta, hogy bármilyen megállapodás is született volna, míg Thomas Tuchel, a csapat vezetőedzője nem kívánt beszélni a brazil ügyéről a Metz elleni, holnapi francia bajnoki mérkőzést fölvezető sajtótájékoztatóján.

Az ESPN ezzel egyidőben szintén tagad, s arról ír: igaz, hogy a két együttes ezekben a percekben is tárgyalást folytat, megállapodásról egyelőre szó sincs.

A francia Le Figaro közben azt jelentette, hogy Neymar megjelent a PSG mai, sajtónyilvános edzésén és edzett is, annak viszont semmi jelét nem lehetett látni, hogy búcsúzkodna csapattársaitól.

Kapust cserélhet egymással a Real Madrid és a PSG

Tegnap már beszámoltam róla, hogy Keylor Navas, a Real Madrid kapusa hazájából, Costa Ricából származó lapértesülés szerint a Paris Saint-Germain csapatához szerződhet, mivel nem kíván Thibault Courtois helyettese lenni a spanyoloknál.

Az As és a Marca spanyol sportújságok ma egybehangzóan azt közölték, hogy Navas elmehet Párizsba, de csak Alphonse Areolaért, a PSG jelenlegi első számú kapusáért cserébe. Amíg előbbi lap csak röviden közölte az információt, addig a királyiakhoz közel álló Marca részleteket is közölt.

Eszerint Keylor Navas három éves szerződést írhat alá a PSG-nél, amely 15 millió eurót fizetne érte a Real Madridnak, valamint egy évre kölcsönadná Areolát. Ennek az az oka, hogy a Costa Rica-i távozása esetén Courtois maradna a Real Madrid egyszem kapusa, ugyanis a klub Lucas Zidane-t és Andrij Lunyint is kölcsönadta.

A Marca szerint már csak Florentino Péreznek, a madridi klub elnökének kell rábólintania az egyezségre.

Az ügynek pikantériát ad, hogy a Bajnokok Ligája nem sokkal eme cikk megjelenése előtt tartott sorsolásán a két együttes egy csoportba került.

Hoffenheim: Szerződtetik a PL-támadót Szalai helyére

Jürgen Locadia a német élvonalban szereplő Hoffenheimben folytatja pályafutását – jelentette be a klub hivatalos honlapja. A TSG egyelőre az idény végéig vette kölcsön az angol Brightontól.

Locadia tavaly januárban 17 millió euróért igazolt a PSV-ből a Brightonba, jelenlegi szerződése 2022 nyaráig érvényes az angol klubnál, amely egyelőre az idény végéig, azaz 2020 nyaráig adta kölcsön őt a Hoffenheimhez.

A 25 éves támadó a holland válogatott bő keretében többször is szerepelt, két mérkőzésen ült a kispadon is, de be még egyszer sem állt. 

A Hoffenheim mindenképpen szeretett volna még egy támadót igazolni a nyáron, miután Szalai Ádám a több játéklehetőség reményében visszatért korábbi klubjához, az 1. FSV Mainzhoz. A hírek szerint a német csapatnál az Ajaxban focizó Kasper Dolberg neve is szóba került, a dán támadó azonban Franciaországba, a Nice-hez igazolt át 20.5 millió euróért.

Lewandowski hosszabbított

2023-ig szóló új megállapodást kötött egymással Robert Lewandowski és a Bayern München – számolt be a német klub hivatalos Twitter-csatornája. A lengyel csatár 2014-ben, dortmundi szerződése lejártával, ingyen igazolt a BVB-tól a Bayernhez, amelyben azóta 246 tétmérkőzésen 197-szer talált az ellenfelek kapujába.

Lewandowski korábbi megállapodása 2021 nyaráig szólt a Bayernnel. Haszan Szalihamidzsics, a bajor klub sportigazgatója az új szerződés aláírását követően kijelentette, Arjen Robben és Franck Ribéry távozásával abszolút vezérként számolnak a lengyel labdarúgóval, akit szerettek volna ezen szerepében megerősíteni.

A 106-szoros lengyel válogatott támadó a Bayern történetének harmadik legeredményesebb gólszerzője jelen állás szerint. Csupán két aranylabdás gólvágó, Gerd Müller (567) és Karl-Heinz Rummenigge (217) előzi meg őt (197).

Lewandowski eddigi profi karrierje során a Znicz Pruszków, a Lech Poznan és a Borussia Dortmund játékosa volt a Bayernen kívül.

Az Internek ad kölcsön védőt a Fiorentina

Az Internazionale ma délelőtt bejelentette a 26 éves olasz balhátvéd, Cristiano Biraghi érkezését a Fiorentinától. A focista egy évre kölcsönbe érkezik a milánói kék-feketékhez, akiknek azonban jövő nyáron 12 millió euró ellenében lehetőségük lesz végleges megvásárlására. Antonio Conte vezetőedző számára fontos volt a védelem megerősítése, ez a Firenzében alapembernek számított Biraghi érkezésével megoldódhat.

Érdekelnek a hasonló cikkek? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: ujpestfc.hu

Leave a Reply