Átigazolási összefoglaló (augusztus 28.)

VIDEÓVAL – A labdarúgó átigazolási időszak az utolsó hetéhez érkezett: hétfőn zár a piac, így a kluboknak, ügynököknek és játékosoknak most már nyélbe kell ütniük az utolsó üzleteket. A Sportudvar ezen a héten minden hétköznap, valamint vasárnap napi összefoglalóval, hétfőn pedig egész napos élő tudósítással fog jelentkezni a legfontosabb eseményekről. Érdemes ezúttal is a Sportudvarral követni a transzferidőszak véghajráját!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!
HAZAI HÍREK
Fehérvárról erősíthet a Kispest

Mint ismert, Lefkovits Robi súlyos sérülést szenvedett a Honvéd botrányos véget ért craiovai Európa Liga-selejtezőjének elején. Keresztszalag-szakadást szenvedett, így hónapokat kell kihagynia.

Helyette Berla Attila és Horváth András védte 2-2 mérkőzésen a kispestiek kapuját az NB I-ben, azonban mindkettőjüknek voltak hibái, amik gólt eredményeztek, így részben ők is felelősségre vonhatók azért, hogy a 2017-es bajnok négy vereséggel indította a bajnokság új szezonját, és a Kaposvárral együtt kieső helyen áll.

Kispesten több név is fölmerült Lefkovits pótlását illetően, de a legesélyesebbnek Tujvel Tamás, a MOL Fehérvár felvidéki portása tűnik. A 35 éves kapus eddig 101 alkalommal védhetett a magyar élvonalban, legutóbb tavaly októberben az MTK ellen szerepelt.

A Nemzeti Sport szerint a paksi Nagy Gergely és a kisvárdai Mihai Minca neve is fölmerült a kapusproblémák megoldására a Honvédnál, de a vezetőség Tujvel Tamást akarja leigazolni. Ez akár egy napon belül megtörténhet.

Feczesin hazatérhet korábbi klubjához

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a legutóbbi idényben Törökországban légióskodó Feczesin Róbert az Újpest csapatába tart.

A sportnapilap úgy tudja, Feczesin Róbert ma már Újpesten edzett, holnap következik a kötelező orvosi vizsgálat, és ha mindent rendben találnak, a támadó még aznap aláír a lila-fehérekhez.

Időközben az Újpest az NSO érdeklődésére megerősítette, hogy Feczesin ott edzett és orvosi vizsgálat előtt áll. Bővebben egyelőre nem kívánják kommentálni a hírt, de amint lesz mit bejelenteniük, a hivatalos csatornáikon megteszik – fogalmaztak.

Feczesin Újpesten kezdte profi karrierjét, 2003 és 2005 között 48 élvonalbeli bajnoki mérkőzésen 12 gólt szerzett.

A 33. életévét februárban betöltő, 11-szeres magyar válogatott támadó a 2005–2006-os idény közben távozott az Újpesttől a Sopronba. Idehaza a Debrecen és a Videoton labdarúgója is volt, légióskodott Olaszországban (Brescia, Ascoli, Padova), játszott Dél-Koreában (Csonnam Dragons), majd a legutóbbi idényben a török másodosztályú Adanaspor játékosa volt.

Szintén visszatérhet Újpestre Jonathan Heris: csakfoci.hu úgy értesült, hogy a lila-fehér klub a Puskás Akadémia belső védőjével is tárgyalásban áll.

Gyurcsó Felcsúton?

A Nemzeti Sport Online horvátországi forrásból úgy értesült, hogy Gyurcsó Ádámot kölcsönadhatja a Hajduk Split – a Puskás Akadémia érdeklődik a labdarúgó iránt.

A 28 éves, 18-szoros magyar válogatott szélső kapcsán a nyáron a Dalmacija News már beszámolt arról, hogy jó eséllyel a nyáron távozhat a Hajduk Splittől, mert a csapat új vezetőedzője, Damir Buric nem számol vele. Azóta eltelt hat forduló, és a bajnokságban csak egyszer játszott, négyszer a meccskeretben sem szerepelt.

Horvát kollégáktól most azt az információt kapta az NSO, hogy Gyurcsó iránt a Puskás Akadémia érdeklődik, és a játékos kölcsönbe kerülhet Felcsútra. Keresték a magyar klubot a hírrel kapcsolatban, de nem kívánták kommentálni.

Gyurcsó számára nem lenne ismeretlen a felcsúti közeg, mert miután 2008-ban távozott Tatabányáról, ahol született, és ahol focizni kezdett, a Puskás Akadémián nevelkedett, Felcsútról került aztán később a Videoton első csapatához. Onnan szerződött 2016 januárjában Lengyelországba, majd 2018-ban a Hajduk Splithez.

Távozik az MTK fiatal játékosa

A labdarúgó NB II-ben öt forduló után az ötödik helyen álló MTK a hivatalos honlapján bejelentette, közös megegyezéssel szerződést bontott a 21 éves Vogyicska Bálinttal.

Az 1998-as születésű középpályás Mohácson és Kozármislenyben focizott gyermekkorában, az MTK 2011-ben igazolta át. Vogyicska 2015 májusában mutatkozott be az NB I-ben a fővárosi kék-fehérek felnőttcsapatában.

A korosztályos magyar válogatott játékos több mint ötven tétmérkőzésen szerepelt az MTK-ban, amely a mostani idényben még nem nevezte keretbe tétmeccsen. A kevés játéklehetőség miatt Vogyicska – aki a 2017–2018-as idényben kölcsönben a Vasast erősítette – közös megegyezéssel távozik nevelőegyesületétől.

Vogyicska az előző évadban 18 NB I-es találkozón jutott szóhoz az MTK-ban, amely kiesett az élvonalból.

NEMZETKÖZI HÍREK
Barcelona: Dembélén és Rakaticon állhat vagy bukhat Neymar visszatérése

Spanyol és francia sajtóértesülések szerint továbbra sincs egyezség az FC Barcelona és a Paris Saint-Germain között Neymar (a kiemelt képen) átigazolásáról, de a keddi tárgyalásokon közeledett egymáshoz a két klub álláspontja – ezt Javier Bordas, a katalán egylet elnökségi tagja is megerősítette.

„Még mindig nincs megállapodás. Közelebb kerültünk a megoldáshoz, tárgyalunk tovább” – idézi a Marca Javier Bordast, akit Barcelonába visszatérve az El Prat repülőtéren igyekeztek faggatni az újságírók arról, hogyan áll jelenleg a Neymar-ügy.

A Sport és a Le Parisien a keddi nap folyamán arról számolt be, hogy a katalán klub 170 millió eurós, a vételár két részletben történő kifizetéséről szóló ajánlatot tett a PSG-nek a brazil sztárért, amit a francia egylet képviselői nem utasítottak el, de nem is bólintottak rá.

A RAC1 rádióadó úgy értesült, lendíthetne a tárgyalások menetén, ha a Barcelona szélsője, Ousmane Dembélé beleegyezne abba, hogy részét képezze a Neymar-transzfernek. A jelenleg (is) sérült francia támadó eddig hajthatatlannak tűnt, nem szeretne távozni a Barcelonától, ám a klubnál megelégelték a sérülékenységét és a pályán kívüli életvitelét, ezért szeretnék meggyőzni őt arról, járuljon hozzá, hogy játékjogával csökkenteni tudják Neymar vételárát.

Este a Sport című katalán napilap már arról adott hírt, hogy a Barcelona 125 millió eurót, valamint Ivan Rakiticet adná Neymarért a PSG-nek, amelyhez Dembélé pedig kölcsönbe kerülne.

Ugyancsak keddi információ – melyről a Marca számolt be –, hogy Neymar közölte Leonardóval, a PSG sportigazgatójával, nem a Real Madridba vagy a Juventusba, hanem a Barcelonába szeretne igazolni, ami nem elhanyagolható tényező a klubok között folyó tárgyalások során.

Mindeközben Rivaldo, a katalánok korábbi aranylabdása hosszabb bejegyzést tett közzé az üggyel kapcsolatban az Instagramon.

„Mindannyian tudjuk, mi történt, Neymar távozása óriási tévedés volt, soha nem kellett volna elhagynia a világ egyik legnagyobb klubját. De szeretne visszatérni, és vállalja a felelősséget azért, amit tett. Remélem, a Barcelona vezetősége nem hagyja, hogy végül másik klubhoz igazoljon. Bízom benne, hogy rendeződik a helyzet a PSG-vel, és Neymar visszatér oda, ahonnan soha nem lett volna szabad elmennie” – írta a 47 éves világbajnok.

A bejegyzést Neymar édesapja kedvelte.

Keylor Navas a PSG-be vágyik

A La Nación című Costa Rica-i újság úgy értesült, hogy Keylor Navas, a Real Madrid 32 éves Costa Rica-i kapusa eldöntötte, hogy még nyáron elhagyja a spanyol klubot, és pályafutását a Paris Saint-Germainben képzeli el.

Zinédine Zidane, a madridiak vezetőedzője megígérte ugyan Navasnak, hogy a kupamérkőzéseken ő védhet, azonban a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában Thibault Courtois maradna az első számú portás. Keylor Navas ezt nem fogadta el.

Ha lehet hinni a híreknek, akkor már csak a két klub vezetőinek kell megállapodniuk, és Navas már mehet is Párizsba.

Inter: Alexis orvosi vizsgálaton, Joao Mario Moszkvában

Megérkezett Milánóba Alexis Sánchez, a Manchester United chilei labdarúgója, aki hamarosan orvosi vizsgálaton vesz részt az Internazionalénál. A 30 esztendős támadó egy idényre, kölcsönbe kerülhet a milánói klubhoz.

Alexis Sánchez szerda délután érkezett meg a milánói Malpensa repülőtérre, ahol több száz Inter-szurkoló várta. Ha a chilei válogatott focista sikeresen átesik az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, aláírhatja egy idényre szóló kölcsönszerződését az Interrel, amelynél ismét együtt játszhat korábbi manchesteri csapattársával, Romelu Lukakuval.

Alexis Sánchez 2018 januárjában az Arsenaltól igazolt a Manchester Unitedhez, ám az eltelt másfél évben összesen csak három gólig jutott a bajnokságban.

A Sky Italia értesülései szerint az Inter 4.5 millió fonttal beszáll Sánchez éves fizetésébe, de nem szerez opciós jogot a végleges megvásárlására. A labdarúgó járandóságának fennmaradó részét (körülbelül 6 millió font) az új idényben is az MU állja. A milánói klub a chilei kölcsönvételéért a korábbi információk alapján nagyjából 2 millió fontot fizet az angoloknak.

Ugyancsak az Interhez kapcsolódó hír, hogy Joao Máriot, a csapat portugál középpályását újfent kölcsönadták, ezúttal az orosz Lokomotív Moszkvának.

A 2016-os Európa-bajnokságon győztes portugál válogatott tagja a 2019–2020-as idény végéig szerepelhet jelen állás szerint a moszkvai klubnál, ám ha mindkét fél elégedett, a Lokomotív megvásárolhatja majd az Internazionalétól.

Joao Mário 2016 augusztusában 40 millió euróért plusz bónuszokért cserébe került az Interhez a Sporting CP-től. Olaszországban három év alatt 64 bajnoki mérkőzést játszott, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy 2018 tavaszán fél évig a West Ham Unitedben szerepelt kölcsönben.

Sajtóhírek szerint a 26 éves, 43-szoros válogatott játékost 2020 nyarán 15-20 millió euró körüli összegért szerezheti meg a Lokomotív.

Az Inter brazilja Firenzébe távozott

Az Inter kölcsönadta Dalbertet az olasz élvonalban szereplő Fiorentinának.

A brazil védő 2017 augusztusában 21 millió euróért szerződött Olaszországba, ám nem találta meg számításait az Internél, melynél két idény alatt csupán 26 tétmérkőzésen jutott szóhoz.

A milánói együttes most szerdán megállapodott a Fiorentinával, s a 25 esztendős Dalbert a 2019–2020-as idényt kölcsönben a „liláknál” tölti.

Angliából érkezhet Szalai utódja

Jürgen Locadia a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hoffenheimben folytathatja pályafutását – írja az ad.nl.

Mint ismert, Szalai Ádám távozott a Hoffenheimtől, és visszatért Mainzba. A TSG egy csatárt még mindenképp szerződtetne az átigazolási időszak vége előtt, az ad.nl információi szerint Jürgen Locadiát szeretné megszerezni a Brightontól.

A lap szerint a 25 éves támadó szívesen váltana, hiszen a Premier League-ben szereplő gárdában nem számít alapembernek: három mérkőzésen eddig összesen 86 percet játszott ebben az idényben.

Locadia 2018 januárjában 17 millió euróért igazolt a PSV-ből a Brightonba, jelenlegi szerződése 2022 nyaráig érvényes. A hírek szerint a német klubnál az Ajaxban focizó Kasper Dolberg neve is felvetődött, a dán támadó azonban Franciaországba, a Nice-hez tart.

Ami a hoffenheimi támadókat illeti: Andrej Kramaric sérült, így jelenleg a Hannovertől nyáron érkező Ihlas Bebou az első számú csatár.

Törökországon belül vált klubot Quaresma

Egybehangzó törökországi sajtóértesülések szerint a Kasimpasánál folytatja pályafutását Ricardo Quaresma.

A 35 esztendős, nyolcvanszoros portugál válogatott Quaresma 2015 nyarán igazolt a Besiktashoz, amelynek színeiben 108 mérkőzésen lépett pályára, és 13 gólt szerzett.

Noha 2020 júliusáig van érvényes megállapodása a gárdával, a török média a beIN Sportsra hivatkozva egybehangzóan arról cikkez, hogy nem tölti ki szerződését, és a szintén élvonalbeli Kasimpasához igazol.

Lopes hosszabbítani fog a Lyonnal

A L’Équipe ma azt közölte, hogy megállapodott egymással az Olympique Lyonnais és annak portugál kapusa, Anthony Lopes. A francia sportnapilap értesülése szerint Lopes 2023-ig fog hosszabbítani a Lyonnal, amelynek már évek óta ő az első számú kapusa.

Az ügynek érdekes vetülete, hogy a Lyon nyáron szerződtette a Nantes román kapusát, Ciprian Tatarusanut, aki annak fejében igazolt hozzájuk, hogy ott első számú kapus lesz, mivel Lopes el fog menni a klubtól. Ez végül nem következett be, így a klubvezetés nem tudta tartani ígéretét, ami persze nem esett jól Tatarusanunak. Ügyében még Cosmin Contra, a román válogatott szövetségi kapitánya is megszólalt, aki azt javasolta a nemzeti csapatban elsó számú portásnak számító hálóőrnek, hogy távozzon Lyonból.

Visszatér Olaszországba Gary Medel

A chilei válogatott Gary Medel, aki 2017 óta a Besiktas labdarúgója volt, visszatér Olaszországba. Az Inter korábbi játékosa a Bolognában folytatja karrierjét. Medelt a velencei repülőtéren érte utol a Sky Sport Italia, amelynek Marco Di Vaio klubigazgató megerősítette, hogy a chilei le fog szerződni velük mintegy 2 és fél millió euró értékben.

Coric távozik a Farkasoktól

Az AS Roma labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy egy évre kölcsönadta Ante Coricot a spanyol másodosztályú Almeríának.

A 22 éves horvát támadó az NK Zagrebnél, a Red Bull Salzburgnál, majd a Dinamo Zagrebnél nevelkedett, a zágrábi együttes felnőttcsapatában 2014-ben debütált, 102 bajnoki mérkőzésen 15-ször volt eredményes. Tavaly nyáron szerződtette az olasz élvonalbeli AS Roma nyolcmillió euróért, három mérkőzésen összesen 48 percet töltött a pályán a fővárosiak színeiben a 2018–2019-es idényben (nem lehet azt mondani, hogy alapember lett volna).

A Roma úgy döntött, kölcsönadja Coricot, méghozzá a spanyol másodosztályú Almeríának, amely 400 ezer eurót fizet a kölcsönvételért, és jövő nyáron opciós joggal hatmillió euróért végleg megszerezheti a négyszeres horvát válogatott labdarúgót.

Érdekelnek a hasonló cikkek? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: AFP

Leave a Reply