Az átigazolási piac legfontosabb történései augusztus 15-én

A Sportudvaron egészen augusztus végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb híresztelések – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Nzonzi most már hivatalosan is a Roma játékosa

A francia Steven Nzonzi (a kiemelt képen) az AS Roma labdarúgócsapatához szerződött, a világbajnok középpályást a Sevillától szerezték meg az olaszok.

A Roma kedd késő esti bejelentése szerint négy évre szóló megállapodást kötött a 29 éves Nzonzival, akiért 26.65 millió eurót fizetett. Ez az összeg további 4 millió euróval nőhet a labdarúgó teljesítményének függvényében.

A 9-szeres válogatott játékos az oroszországi világbajnokságon öt mérkőzésen lépett pályára az aranyérmes francia együttesben.

Nzonzi 2009 óta szerepel külföldi klubokban, Angliában a Blackburn Rovers és a Stoke City alkalmazásában állt, majd a Sevilla 2015-ben 8 millió eurót adott érte.

Liverpoolból igazolhat kapust a Napoli

A Liverpool 30 éves kapusát, Simon Mignolet-t szerződtetné az olasz ezüstérmes Napoli – nyilatkozta a belga napilapnak, a La Derniere Heure-nek a labdarúgó ügynöke.

A Vörösök játékosa a legutóbbi szezon közepén került ki a kezdőcsapatból Loris Karius miatt, ráadásul a jelenlegi idényben a brazil Alisson érkezésével a harmadik helyre szorult a kapusok között. Így nem meglepő, hogy az olasz együttes is figyelemmel kíséri Mignolet sorsát.

A nápolyi klubnak azért is lenne fontos a belga megszerzése, mert az újonnan szerződtetett fiatal kapus, Alex Meret egy héttel ezelőtt sérülést szenvedett a gárda edzésén.

„A tárgyalások folyamatban vannak, de a megállapodás még nem történt meg. Mignolet akar, és muszáj is játszania, megérdemli, hogy egy remek csapatban szerepelhessen” – fejtette ki a lapnak a rutinos focista ügynöke.

Aurelio de Laurentiis, a Napoli elnöke egy ma reggeli rádióinterjúban azt mondta, hogy Mignolet-n kívül Guillermo Ochoát, David Ospinát és Ciprian Tatarusanut figyeli még a klub kapusfronton.

Hosszabbított a Crystal Palace támadója

Wilfried Zaha, a Crystal Palace elefántcsontparti labdarúgója 2023-ig meghosszabbította a szerződését – jelentette be a klub a hivatalos honlapján.

A 25 éves saját nevelésű támadó neve meglehetősen gyakran előkerült a nyár folyamán mint lehetséges távozó, de végül maradt a „sasoknál”.

Zaha a legutóbbi szezonban 29-szer léphetett pályára az angol Premier League-ben, kilenc gólt szerzett és öt gólpasszt is kiosztott. Érdekesség, hogy a Crystal Palace a legutóbbi tíz olyan bajnoki meccsén, amelyen Zaha nem volt a kezdőcsapatban, egyetlen pontot sem szerzett…

Hosszabbított a Leicester védője is

Harry Maguire, aki alapembere volt a világbajnokságon negyedik helyet szerzett angol válogatottnak, megállapodott a Leicester City vezetőségével a szerződéshosszabbításról – értesült a Telegraph című brit újság.

A Manchester United által hosszú ideje figyelt középhátvéd a hosszabbítás mellé fizetésemelést is kapott, a lap ugyanis úgy tudja, hogy ezen túl heti 75 ezer fontot tehet zsebre. Arról, hogy Maguire meddig kötelezte el magát a Rókákhoz, nem szól a fáma.

Olasz válogatott csatárt igazolt a Marseille

Az Olympique Marseille hosszas keresgélés után úgy tűnik, megtalálta azt a csatárt, akire szüksége van. A L’Équipe és az RMC francia médiumok egyöntetűen azt írják, hogy a kikötőváros klubja előrehaladott tárgyalásokat folytat a Valenciával Simone Zaza szerződtetéséről.

Az RMC hozzátette azt is, hogy a marseille-i vezetők 48 órát adtak maguknak arra, hogy nyélbe üssék az üzletet az olasz válogatott támadóval, különben letesznek a megszerzéséről.

Zaza valószínűleg nem lenne alapembere a Valenciának az új idényben, mivel Michy Batshuayi és Kevin Gameiro is érkezett a csatársorba, így logikusnak tűnik, hogy távozzon.

Ez állhat amögött, hogy Rabiot nem hosszabbított szerződést a PSG-vel – sajtóhír

A L’Équipe francia sportnapilap azt írta ma reggel, hogy Adrien Rabiot, a Paris Saint-Germain 25 éves középpályása azért utasította vissza a klubvezetés által tegnap fölkínált szerződéshosszabbítást, mivel Antero Henrique sportigazgató öt évvel toldaná meg a focista jövő nyáron lejáró kontraktusát.

Rabiot ugyanakkor nem akarja ennyire hosszú időre elkötelezni magát, szeretné a lehető legjobban megőrizni döntési szabadságát – állítja a lapnak nyilatkozott informátor, aki azt is tudni véli, hogy a sportigazgató bekeményített a tárgyalások során, de a középpályásra ez sem hatott.

Az informátor határozottan cáfolta azt a híresztelést, miszerint Adrien Rabiot a fizetését kevesellte volna, s emiatt esett kútba a hosszabbítás.

Azt ugyanakkor elmondta, hogy a klub vezetése a megállapodás elmaradása esetén akár szankcionálhatja is a játékost. Erről nem árult el részleteket a belső forrás, de minden bizonnyal a második csapathoz történő száműzésről lehet szó.

Rabiot jelenlegi szerződése 2019. június 30-án jár le a PSG-vel. Amennyiben nem hosszabbít és arra sem hajlandó, hogy még a nyáron vagy a télen eligazoljon máshova, akkor egy év múlva ingyen távozhat a pénzügyi fair-play megsértése miatt az UEFA által szorongatott klubtól, ami komoly anyagi érvágás lenne az amúgy dúsgazdag egyesületnek.

A Juventustól venne balhátvédet a PSG, de a Zebrák ellenállnak – sajtóhír

A Paris Saint-Germain labdarúgócsapata balhátvédet szeretne még szerződtetni az átigazolási időszak vége előtt, s úgy tűnik, hogy Alex Sandrót, a Juventus brazil játékosát szemelték ki a francia bajnoki címvédő klub vezetői – jelentette a Sky Italia.

A torinói klub azonban nem akar hallani a 27 éves labdarúgó elengedéséről, akinek egyébként 2020-ig érvényes szerződése van az egyesülettel.

Olaszországban péntek éjfélkor zárul az átigazolási piac, mivel szombaton indul a Serie A új idénye, vagyis ha a PSG tényleg komolyan gondolja Alex Sandro megszerzését, akkor nem maradt sok ideje meggyőzni az Öreg Hölgy illetékeseit.

Zidane mint az MU edzője?

Zinédine Zidane szívesen lenne a Manchester United menedzsere a következő szezontól – állítja szerdai számában a L’Équipe.

„Adjatok 10 fadarabot meg ezek mellé Zidane-t, és megnyerem nektek a Bajnokok Ligáját” – a már nyugdíjba vonult, a Manchester Unitedet 27 évig irányító legendás menedzser, Sir Alex Ferguson elhíresült mondása a volt francia középpályásról, akit a 90-es évek végén a skót szakember megpróbált szerződtetni, de nem járt sikerrel. Közel két évtizeddel később úgy látszik, van esély rá, hogy az angol város vörös oldalán kössön ki.

A 46 éves vezetőedző jelenleg állás nélkül van, a múlt idény végén mondott fel a Real Madridnál, miután a Bajnokok Ligája történelmében először segítette három egymást követő évben is győzelemhez a csapatát.

A Manchester Unitedet jelenleg José Mourinho irányítja.

Mata visszatér Valenciába?

Michy Batshuayi, Kevin Gameiro és Gyenisz Cserisev után újabb játékossal erősítheti támadó szekcióját a spanyol élvonalban szereplő Valencia.

A Sun című brit lap pedig úgy tudja, hogy a csapat korábbi játékosa, a jelenleg a Manchester Unitedet erősítő Juan Mata lehet a klub kiszemeltje.

A korábban a Chelsea-t is erősítő, 2010-ben világbajnoki címet szerzett játékosnak jövőre jár le szerződése a Vörös Ördögöknél.

A Sun szerint Mata esetleges eligazolásában komoly tényező lehet az, hogy minden bizonnyal Valenciában kevesebb fizetésért kellene játszania, mint jelenlegi munkahelyén.

A Villarrealból és a Genoából is erősíthet a Milan

Úgy néz ki, az AC Milan Tiemoué Bakayoko leigazolása után sem áll le. A Gazzetta dello Sport úgy értesült, hogy a lombard klub szeretné megszerezni Samu Castillejo játékjogát a spanyol Villarreal együttesétől.

A lap szerint a felek már megállapodtak egymással a 22 éves, spanyol U-válogatott támadó középpályás áráról is. Az idei szezonra kölcsönbe kerülne Milánóba, de ha teljesítményével meggyőzi a szakmai stábot, akkor 18 millió euróért, egy opciós jog keretében végleg a piros-feketék labdarúgójává válhat.

Ugyancsak a Rossonerihez kötődő hír, hogy Diego Laxalt-ot, a Genoa 25 éves uruguayi válogatott labdarúgóját is kinézték maguknak, aki már meg is érkezett Milánóba, hogy holnap átessen a szükséges orvosi vizsgálatokon.

Ha ott mindent rendben találnak, akkor jó eséllyel megtörténik a szerződés aláírása is. Sokoldalú játékosról beszélünk, hiszen szélső védőként és középpályásként is bevethető.

A Barcelonából erősíthet a Nice

Miután Mario Balotelli távozott, a francia élvonalban szereplő Nice együttese szeretne egy csatárt vásárolni.

A Sport című katalán újság úgy tudja, hogy Paco Alcácer, az FC Barcelona támadója lehet a befutó a nizzaiaknál, akiknek nagyon kellene egy gólerős játékos, miután a hétvégén az újonc Reims elleni hazai 1-0-ás vereséggel indították a Ligue 1 új idényét.

A Nice-nek ugyanakkor kihívója is akadhat, hiszen állítólag a sevillai Betis is érdeklődik a Valencia egykori gólvágója iránt.

Katalóniába ad kölcsön játékost a Manchester City

Azok után, hogy Patrick Roberts, a Manchester City angol támadója az utóbbi két idényt a Celticnél töltötte kölcsönben, nem tér vissza a skót bajnokhoz.

A Sky Sports úgy tudja, a 21 éves focista a spanyol élvonalban szereplő Gironához kerülhet kölcsönbe egy évre.

Spanyolországba kerül kölcsönbe a Chelsea védője

A spanyol első osztályban szereplő Leganés ma délután bejelentette, hogy egy évre kölcsönbe megszerezte Kenneth Omeruót a Chelsea-től.

A 24 éves nigériai középhátvéd az elmúlt idényt is kölcsönben töltötte, mégpedig a török Kasimpasánál.

Pogba testvére a német harmadosztályba se kell

Érdekes hírt jelentetett meg honlapján a Bild című német újság. Arról írtak, hogy Mathias Pogba, a friss világbajnok Paul 27 éves nagybátyja a német harmadosztályú Uerdingen együttesénél próbált játéklehetőséghez jutni.

Meg is hívták próbajátékra, ott azonban elbukott, mivel kiderült, hogy túlsúlyos.

Stephan Krämer, a csapat vezetőedzője a lapnak azt mondta, “koránt sincs” jó fizikai állapotban a francia csatár, aki a Sparta Rotterdamtól történt távozása óta klub nélküli.

Akár 3-4 játékos is érkezhet az európai főtáblás Vidihez, de egyik sem Dzsudzsák lesz

Marko Nikolics, a Vidi edzője így beszélt az igazolásokról a Malmö elleni BL-továbbjutás után.

“Határozottan terveznünk kell igazolásokat, bővíteni kell a keretet a csoportkör miatt, de emellett bajnoki mérkőzések és Magyar Kupa-meccsek is lesznek. 3-4 játékos érkezését is el tudom képzelni. Magyar és külföldi játékosokat is szeretnénk igazolni, bár a külföldi játékosok száma limitálva van, ezért “matematikailag” is szükség van magyarokra. Augusztus végén könnyebb is igazolni, hiszen vannak olyan labdarúgók, akik eddig esetleg nem akartak Magyarországra igazolni, de most talán könnyebb lesz idecsábítani őket. Az átigazolási időszak utolsó napjáig is sokan kivárnak, ez a nemzetközi példa is.”

Mint ismert, a MOL Vidi bejutott a Bajnokok Ligája selejtezőjének utolsó körébe, ahol a görög bajnok AEK Athén ellen kellene kivívnia a főtáblára kerülést. Akkor sem lesz azonban nagy baj, ha ez nem sikerül, mert akkor az Európa Liga csoportkörében láthatjuk a magyar bajnoki címvédőt az ősszel.

A továbbjutás után szurkolói körökben egyből elterjedt az a pletyka, miszerint a jelenleg klub nélküli Dzsudzsák Balázs lehet a Nikolics mester által említett 3-4 labdarúgó egyike, de nem ő a fehérváriak célpontja – írja a csakfoci.hu.

A portál fehérvári forrásai szerint két-három magyar labdarúgó megvásárlására jó esély van a klubnál, de külföldről is érkezhet erősítés. Természetesen egy ekkora csapatnál számtalan légiós képbe kerül egy átigazolási időszak során, de ez a lista mostanra 5 fősre szűkült a Vidinél, ebből a körből kerülhet ki az új külföldi igazolás. Nem egy régióban nézelődnek a piros-kék klubnál, több irányban is folytatnak egyeztetéseket, dél-amerikai kiszemelt is van. Elsősorban támadó szerződtetése van napirenden, de a középpálya közepére is érkezhet új játékos.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: AS Roma/Twitter

Leave a Reply