Mégis Mallorcára költözik a Schumacher-család?

A L’Illustré című svájci hetilap szerint Michael Schumacher és felesége a korábbi hírekkel ellentétben mégis beköltöznek a család által júliusban megvásárolt mallorcai birtokra. Eredetileg az volt az elképzelés, hogy csak a nyaralások alkalmával veszik igénybe a luxusvillát magában foglaló területet, de úgy tűnik, hogy ott folytatódhat a hétszeres Forma-1-es világbajnok gyógykezelése. A Schumacher-család eddig nem erősítette meg az értesülést.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Michael Schumacher 2013. december 29-én szenvedett súlyos síbalesetet a kelet-franciaországi Méribel sípályáján. A Forma-1 hétszeres világbajnoka olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett el, hogy a legutolsó hivatalos információ szerint – amely lassan két éves… – ugyan magánál van, de csak a szemével és az ujjaival tud kommunikálni, s nem tud mozogni sem.

Schumit kezdetben Grenoble város klinikáján ápolták, majd a család Svájcban, a Léman-tó partján fekvő otthonába szállították, ahol mindmáig tart kezelése. Lehet azonban, hogy már nem sokáig. A L’Illustré című svájci hetilap ugyanis eheti számában arról írt, hogy a német legenda feleségével, Corinnával együtt hamarosan Mallorcára költözik, mégpedig abba a luxusvillába, amelyet házastársa júliusban mintegy harminc millió euróért vett meg Florentino Pérez Real Madrid-elnöktől. 

A villához egy 15 ezer négyzetméteres birtok is tartozik, amelyen két medence és egy helikopter-leszállóhely is található. Ez utóbbi teljesen jól fog jönni, hiszen ha Schumacherék valóban oda költöznek, akkor a nagy bajnokot közvetlenül új otthonához lehetne szállítani. A villa a tengerre néz, többen Palma de Mallorca legszebb épületének tartják.

“Hivatalosan meg tudom erősíteni, hogy Michael Schumacher be fog költözni településünkre, itt fog lakni” – ezt Katia Rouarch, a felkapott Andratx kikötővároska felelőse nyilatkozta a svájci magazinnak, amely arról is beszámolt, hogy a helyi rendőrséget már figyelmeztették arra, hogy hamarosan a településre fog költözni Schumacher és felesége, amely minden bizonnyal a helyiek és a sajtó körében is hatalmas érdeklődést fog kiváltani.

A cikk arról is szól, hogy egyetlen információ sem szivároghat ki a házaspár időtöltéséről, mivel a villa olyan, mint egy bunker, vagyis nagyon nehéz dolguk lesz a paparazziknak lesifotókat készíteni vagy hallgatózni. Persze jó kérdés, hogy egy turisták által egész évben nagy számban látogatott szigeten létezhet-e teljes védelem az indiszkrét információszerzés megelőzésére.

A L’Illustré azt is tudni véli, hogy Schumacherék számára adózási szempontból sem rossz választás Mallorca, igaz, Svájcban is igen kedvezőek az adószabályok a vagyonos emberekre nézve. Mivel az alpesi országban legalább hat hónapot el kell tölteni minden évben ahhoz, hogy az adókedvezmények megmaradjanak a család számára, ezért nem kizárt, hogy a házaspár a nyarakat továbbra is a Léman-tó partján fekvő Glandban fogja tölteni, de az esztendő többi időszakában az egész évben kellemes éghajlatú Mallorcán élhetnek.

A Schumacher-család nem erősítette meg az információt

Glandban egyelőre semmi jel nem utal arra, hogy a település leghíresebb lakója költözni készülne. A Schumacher-család, amely a családfő állapotával kapcsolatban már közel két éve, 2016 szeptembere óta hallgat, ebben az ügyben sem kívánt nyilatkozni.

Schumi januárban fogja ünnepelni 50. születésnapját. Egészségi állapotával kapcsolatban legutóbb 2016 szeptemberében az ügyvédje közölt hitelesnek tekinthető információkat. Az általa fölfestett kép azonban nem volt szép: az egykori kiváló autóversenyző nem tudott sem járni, sem talpra állni. Ezt a hírt a család szóvivője is megerősítette akkor, ezzel megcáfolva egy német bulvárlap híresztelését, miszerint Michael Schumacher teljesen magához tért.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: Sportudvar-archívum

Leave a Reply