A focivébé csoportköre a számok nyelvén

Befejeződött a labdarúgó-világbajnokság csoportköre csütörtök este. Rengeteg érdekes dolgot hozott a torna első szakasza, hiszen például sosem ítéltek annyi tizenegyest és sosem született annyi öngól, mint most. Cristiano Ronaldo azzal, hogy mesterhármast szerzett a spanyolok ellen, a legidősebb triplázó lett a vébék történetében. De ezeken kívül is számos érdekes statisztika árulkodik a csoportmeccseken történtekről. Ezen statisztikákból adok most egy kis ízelítőt.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

48

Ennyi mérkőzést játszottak a csoportfázisban.

2.178.894

Összesen ennyien látták a stadionokban a csoportmérkőzéseket.

0,06

Átlagban ennyi piros lap született a csoportmeccseken (a 48 találkozón összesen 3).

15

Mindössze ennyi másodperc elteltével mutatta föl a sárga lapot a játékvezető a mexikói Jesús Gallardónak a Svédország elleni mérkőzésen.

23

Ennyi tizenegyest ítéltek a bírók. Ez új rekord nem csak egy csoportkörre, hanem egy egész tornára vetítve.

9

Ennyi öngól született a csoportmeccsek alatt. Ez is új csúcs.

78.011

Ez volt a legmagasabb nézőszám a csoportkörben, ami nem túl meglepő módon az Oroszország – Szaúd-Arábia nyitómérkőzésen született a moszkvai Luzsnyiki Stadionban.

2477

A mostani kiírás csoportkörével együtt eddig összesen ennyi gól született a világbajnokságokon.

122

Ennyi gól született az idei torna csoportkörében.

2,54

Ennyi volt a csoportkör gólátlaga.

40

Peru és Tunézia is ennyi év, tehát az 1978-as torna után tudott ismét vb-mérkőzést nyerni.

33 év, 130 nap

Cristiano Ronaldo ennyi idősen szerzett mesterhármast Spanyolország ellen. Ezzel ő lett minden idők legidősebb vb-triplázója. A korábbi csúcsot a holland Rob Rensenbrink tartotta, aki 1978-ban 30 évesen és 335 naposan Irán ellen mesternégyest ért el.

36

A világbajnokság első 36 mérkőzésén egyaránt láthattunk gólt, ami új rekord (az egész csoportkörben csak egy 0:0 volt). Az 1954-es svájci torna mind a 26 találkozója hozott gólokat, ezt a csúcsot adtuk át most a múltnak.

80

Németország ennyi év után esett ki ismét a világbajnokság első fordulójában, igaz, akkor még nem volt csoportrendszer. Amióta a vb-k csoportkörrel kezdődnek, még soha nem esett ki a Nationalelf a kvartettjéből.

3,29

Ennyi volt a csoportkör sárga lap-átlaga. A 48 mérkőzésen 158 sárga lapos figyelmeztetés vagy második sárga lap született.

45 év, 162 nap

Az egyiptomi kapus, Esszám El-Hadari ennyi idősen lépett pályára a Szaúd-Arábia elleni mérkőzésen, ezzel ő lett a világbajnokságok történetének legidősebb pályára lépő játékosa.

45.394

Ennyi volt a csoportkör nézőátlaga. Ez kivételesen nem rekord.

94:42

Toni Kroos pontosan ebben az időpontban rúgta a németek győztes gólját Svédország ellen. Ez volt a vb-k történetének pontrúgásból legkésőbb született találata.

52

Ennyi év után nyerte meg első két meccsét Oroszország a vébén.

330.000

Izland ekkora népességgel a háta mögött vágott neki a világbajnokságnak, amivel a torna történetének legkisebb lakosságú nemzetévé vált.

27.015

Ez volt a csoportfázis legalacsonyabb nézőszáma, amely az Egyiptom – Uruguay mérkőzésen jött össze Jekatyerinburgban.

5

Ekkora gólkülönbséggel nyerték az oroszok a szaúdiak elleni nyitómeccset. Korábban nem volt példa ekkora különbségre egy világbajnokság első találkozóján.

4

Cristiano Ronaldónak ez már a 4. világbajnoksága. Portugálként ő az első, aki ezt elmondhatja magáról.

3

Németország zsinórban a harmadik címvédő, amely nem élte túl a csoportkört. (2014-ben Spanyolország, 2010-ben Olaszország kulloghatott haza a csoportmérkőzések végeztével)

2

Az utolsó három világbajnokságot figyelembe véve a németek a második címvédők, akik csoportjuk utolsó helyén zártak, 2010-ben az olaszoknak jött össze ugyanez a “bravúr”.

1

Németország első alkalommal lett csoportutolsó. Ilyen teljesítményre még az NSZK, s egyetlen vb-szereplése alkalmával az NDK sem volt képes.

A kiemelt kép forrása: pixabay.com

Leave a Reply