Ibizán pihenték ki mainzi vereségüket a Bayern München focistái – sokan kritizálják őket ezért

Komoly kritikák kereszttüzébe került a Bayern München labdarúgócsapata, miután kiderült, hogy a bajor együttes Ibizán pihente ki a Mainz ellen 3:1-re elvesztett német bajnoki mérkőzés fáradalmait. A csapat már korábban megnyerte a Bundesliga idei kiírását, vagyis tét nélküli számukra a bajnokság vége, azonban a klublegenda Lothar Matthäus és a korábbi sikeredző, Felix Magath is elítélte a müncheni klubot, amiért az idény közben küldte el a csapatot Ibizára.

Öt karika – 53 olimpia története: Az első kötet már kapható a Google Play Könyvek felületén!

A Bayern München 3:1-es vereséget szenvedett a Mainz otthonában a német labdarúgó-bajnokság hétvégi, 32. fordulójában. A bajorok számára már tét nélküli volt ez a mérkőzés, ugyanis még április közepén bebiztosították zsinórban 10. bajnoki címüket. A klubvezetés azonban hozott egy igen furcsa és ma már fölháborodást kiváltó döntést: elküldte a társaságot kettő napra Ibizára, hogy ott “csapatépítésen” vegyen részt.

A müncheni játékosok többsége elutazott a Spanyolországhoz tartozó szigetre, ahol vasárnap és hétfőn időztek abból a célból, hogy erősítsék a csapatszellemet – legalábbis ezt nevezte meg a gyors kiruccanás okaként Haszan Szalihamidzsics sportigazgató, a csapat korábbi labdarúgója.

A kétségtelenül furcsa időzítésű és nehezen értelmezhető utazást azonban sokan kritizálják. Közéjük tartozik a Magyarországon élő Lothar Matthäus, a klub és a német labdarúgás korábbi legendás játékosa, aki szerint ennek, a szórakozóhelyeiről ismert Ibizára történt utazásnak nem most kellett volna megtörténnie, pláne nem egy elveszített mérkőzés után.

Az 1990-es világbajnok Matthäus szerint teljesen egyértelmű, hogy a focisták vakációzni mentek Ibizára és ezt fölháborítónak tartja szezon közben még akkor is, ha már bajnok lett a csapat, a Német Kupában és a Bajnokok Ligájában pedig nincs versenyben. Matthäus arra is fölhívta a figyelmet, hogy a szurkolók dühösek a csapatra a szombaton látottak miatt és most az utazás kapcsán is nagy a düh bennük. Szerinte Julian Nagelsmann vezetőedzőnek vétót kellett volna emelnie az úttal szemben.

A korábbi klublegenda véleményét osztja a bajorok 2000-es évekbeli sikeredzője, Felix Magath is, aki nem engedélyezte volna ezt az utazást. “Nem tudom, hogyan mondhatja azt egy csapat, hogy nekünk három héttel előbb véget ért a bajnokság” – tette szóvá a dolgok fölötti döbbenetét a 68 éves szakember, aki jelenleg a kiesés elől menekülő Hertha Berlin mestere.

A német sajtó szerint nem volt ott az összes játékos Ibizán, hiszen a csapatkapitány Manuel Neuer, a szerződését éppen ma meghosszabbító Thomas Müller, valamint Kingsley Coman, Dayot Upamecano és Marcel Sabitzer sem repültek el az elsősorban a buli- és kocsmaturisták körében kedvelt spanyol szigetre. Az tény és való, hogy a Bayern München számára a szezon érdemi része már véget ért, de simán áttehették volna ezt az utazást a nyárra, bár az is igaz, hogy akkor Ibizán kis túlzással szinte mozdulni sem lehet a sok turistától, az előszezonban pedig biztos jobb a helyzet ilyen szempontból. Ettől függetlenül számomra is furcsa, sőt, érthetetlen, mi szükség volt erre a kiruccanásra.

Öt karika – 53 olimpia története: Az első kötet már kapható a Google Play Könyvek felületén!

A kiemelt kép forrása: KAI PFAFFENBACH / PANORAMIC

Leave a Reply