Foci VB 2018: A legfontosabb történések május 25-én

VIDEÓVAL – Húsz nap múlva, június 14-én az Oroszország – Szaúd-Arábia mérkőzéssel kezdetét veszi a 21. labdarúgó-világbajnokság. A Sportudvar a hátralévő egy hónapban napi rendszerességgel igyekszik összefoglalót adni a tornával kapcsolatos legfontosabb történésekről, legyen szó kerethirdetésekről, nagy távolmaradókról, a rendezés tudnivalóiról, vagy bármi egyébről, ami a világbajnokság kapcsán érdekes lehet.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Neymar részt vett első labdás edzésén a brazil válogatottnál

Neymar (a fő fotón), annak ellenére, hogy kissé látszódott rajta, hogy hosszú időt hagyott ki, s emiatt nincs formában, sikerrel teljesítette első labdás edzését a brazil labdarúgó-válogatott edzőtáborában csütörtökön. Tite szövetségi kapitány egy egymás közti edzőmeccset is játszatott focistáival, akik a kezdőbe szánt játékosok és a cserék csapatát erősítették. Neymar persze előbbiben kapott helyet.

“Neymar jól tréningezett” – mondta csapattársa, Fred egy sajtótájékoztatón. “Egyszer úgy gondoltam, hogy fájdalmat érez, miután a földre esett, de biztosak lehetnek benne, hogy jól van” – tette hozzá. A teresopólisi edzőközpontban Neymar kényelmesen mozgott, s a tőle megszokott technikai könnyedséget mutatta meg, de úgy tűnt, hogy a megoperált lábfejében még érez némi fájdalmat, amit valószínűleg a hosszú időn át tartott inaktivitása eredményezett. A brazil válogatott fizikoterapeutája szerdán úgy nyilatkozott, hogy Neymar a “vártnál jobban” gyógyult.

Neymar mellett a kezdőbe szántak tizenegyében kapott helyet párizsi csapattársa, Marquinhos is, aki Mirandával a védelem közepét alkotta. Alisson, Danilo, Filipe Luis, Fernandinho, Fred, Lucas Santos, Willian és Gabriel Jesús játszottak még a “kezdők csapatában”.

Batshuayi: Jól van a bokám

Michy Batshuayi áprilisban szenvedett bokasérülést, de úgy tűnik, rendbe jön. A Borussia Dortmund belga támadója bekerült hazája bő keretébe, s úgy érzi, egészsége nem fogja megakadályozni abban, hogy ott lehessen a világbajnokságon.

“Az áprilisi sérülésem után nem féltettem a világbajnokságot – mondta. Az orvos Németországban arról biztosított, hogy el tudok menni a tornára, s keményen tudok majd dolgozni. Fizikailag, jól érzem magam jelen pillanatban, a bokám jól van. Most meccseket szeretnék játszani és gólokat akarok lőni. Keményen dolgoztam ezért. Nem adtam magamnak semmi pihenést. Szeretnék igazán benne lenni a csapatban. A közelmúltban nyertem jó pontokat, és így fogom folytatni”.

Nainggolan után Defour is visszavonult a belga válogatottól

Mindössze néhány nappal azután, hogy Radja Nainggolan bejelentette visszavonulását a belga válogatottól, a 30 éves Steven Defour is hasonlóképpen döntött, mivel kimaradt a belgák vb-keretéből – közölte több helyi médium csütörtökön. “Minden jó dolog véget ér egyszer. Sok szerencsét kívánok a Vörös Ördögöknek Oroszországban, megtudjátok csinálni!” – mondta Twitter-oldalára föltöltött videójában a 84 válogatott mérkőzésen két gólt szerző, 52-szeres csapatkapitány.

Steven Defour térdsérülést szenvedett, emiatt nem került be Roberto Martinez bő keretébe. Az angol élvonalbeli Burnley középpályása most klubkarrierjére szeretne koncentrálni, videójában azt mondta, nagyon motiváltnak érzi magát a csapatnál.

Macron a helyszínen fog szurkolni a franciáknak, ha túljutnak a negyeddöntőn

Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön bejelentette, hogy Oroszországba utazik a francia válogatott támogatása érdekében, amennyiben a nemzeti együttes eljut a legjobb négyig a világbajnokságon. Négy évvel ezelőtt a negyeddöntő jelentette a végállomást a gallok számára a későbbi győztes németekkel szemben.

“Ha a francia csapat túljut a negyeddöntőn, odautazok, hogy szurkolhassak nekik” – jelentette ki Macron, amikor orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal tartott sajtótájékoztatót Szentpétervár közelében. A politikus arról is szólt, hogy egy újabb oroszországi látogatás esetén is találkozna Putyinnal.

A franciákban nincs semmi különös – véli a dánok szövetségi kapitánya

“Nem hiszek ebben a csapatban” – ezt Åge Hareide, a dán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozta a skandinávokkal egy világbajnoki csoportban szereplő francia együttesről a Jyllands-Posten című dán napilapnak csütörtökön, napra pontosan egy hónappal a két együttes összecsapása előtt adott interjúban. “A magas színvonalat képviselő csapatok a legjobbak a világbajnokságon, a franciák pedig nem azok” – kritizálta kvartettjének favoritját a dánok norvég származású szakvezetője, aki 2015 óta irányítja az együttest.

“Láttam Franciaországot Lengyelország ellen és Svédország ellen Stockholmban. Semmi különös nincs ebben a csapatban” – tette hozzá. Elismerte a gall csapat játékosainak kvalitásait, azonban a csapatjátékukról nem túl szívélyes a véleménye. “Együtt kell dolgozniuk, mint egy csapatnak” – tanácsolta Hareide. “Franciaországnak nincs olyan irányítója, mint amilyen Zidane volt, aki képes volt összekovácsolni a csapatot” – folytatta, mielőtt konkrétan kitért volna Paul Pogbára és annak sajátos hajára. “Kék-fehérre festett hajjal játszott a Manchester City ellen, ellenünk talán piros-fehérben teszi majd ezt. A francba, csak a hajkoronájára gondol!” – zárta mondandóját a szövetségi kapitány. Kíváncsian várjuk, mit reagálnak erre a franciák, már ha reagálnak persze…

Szenegál elnöke is a helyszínen buzdítja csapatát

Macky Sall szenegáli elnök 12 nap szabadságot vett ki hazájában, hogy a helyszínen szurkolhasson hazája válogatottjának az oroszországi világbajnokságon. “A FIFA elnökének, Gianni Infantinónak meghívására 12 napot fogok a világbajnokságon tölteni és támogatni fogom az Oroszlánokat, hogy azt lássák, nincsenek egyedül” – jelentette ki Macky Sall csütörtök este, amikor egy zászlót adományozott neki a nemzeti csapat.

A kiemelt kép forrása: indiatvnews.com

Leave a Reply