Vízilabda-Eb, kézilabdadömping és kosárlabda – Hétvégi Összefoglaló

Nem sokat tétovázhattak sportolóink az év elején, hiszen alig múlt el a szilveszteri bulizás időszaka, rögvest több komoly torna is megkezdődött. 2024 első Hétvégi Összefoglalójában szó lesz a férfi és női vízilabda-Európa-bajnokságról, a magyar férfi kézilabda-válogatott Eb-felkészüléséről, a női klubcsapatok nemzetközi mérkőzéseiről, illetve a kosárlabda-bajnokságok történéseiről is. Tartsatok velünk!

Férfi vízilabda: Javítás a grúzok ellen

Vereséggel kezdte a horvátországi Európa-bajnokságot, ezzel együtt pedig 2024-et is férfi vízilabda-válogatottunk. A világbajnoki címvédő együttes csütörtökön nagy csatában kikapott a görögöktől, így a szombati, Grúzia elleni mérkőzésnek nem pusztán a papírforma alapján kötelező győzelem megvalósítása volt a célja, hanem a csoportelsőségre vonatkozó remények életben tartása is, hiszen amelyik csapat a kvartett élén végez, automatikusan a legjobb nyolc közé kerül.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy fiatalított csapat utazott át a szomszédba, így a játékosok nagy részének nem volt még tapasztalata arról, milyen egy kötelezően megnyerendő összecsapás lelkivilága.

Varga Zsolt szövetségi kapitány változtatott a görögök ellen látott csapaton, Hárai Balázs pihenőjét elintézte a nyitó meccsen kapott piros lap, rajta kívül Vigvári Vendel ült fel a lelátóra, Bányai Márk pedig a kispadra csüccsent le, ezt a meccset Gyapjas Viktor kapta meg a kapuban.

A mérkőzés grúz góllal kezdődött, Dusan Vaszics ötméteresből volt eredményes, az ismét vagányan játszó Tátrai Dávid akciógóllal válaszolt. Aztán Vigvári Vince pillanatai következtek, kettős emberhátrányban blokkolt, majd a másik kapu előtt góllal befejezte be a mieink emberelőnyét. A görögök elleni meccsen finoman szólva is döcögött a fórmegjátszás, ehhez képest a grúzok ellen az első négyet egyaránt belőttük. Nagy Ádám különösen elemében volt, ha éppen nem ő lőtte a gólt, akkor az övé volt a gólpassz. A grúzok is rengeteg kiállítást harcoltak ki, de a védekezés jól működött, az első negyed után jól nézett ki az 5:2 az eredményjelzőn.

A második szakaszban fokozatosan nőtt a különbség, a grúzok kettős emberelőnyének például az lett a vége, hogy Vismeg Zsombor lőtt gólt a másik kapuba. Akciógólokat is lőttünk, míg az ellenfél csak emberelőnyből volt eredményes. A nagyszünetben 9:4-re vezetett a magyar válogatott, és úgy tűnt, minden a legnagyobb rendben van. 

Aztán egyszer csak már nem volt rendben semmi.

A harmadik negyed elején még szép jeleneteket láttunk, Burián Gergely duplázott, a mindössze 18 éves Varga Vince pedig előzetesen megígérte a kapitánynak, hogy lő egy gólt a kedvéért, és amikor megtette, Varga Zsolt mosolyogva tapsolt a kispad mellett állva. A nagy különbség azonban elaltatta a csapatot, a sok kiállítás miatt ráadásul védekezést kellett váltani, ehhez viszont már nem volt meg a koncentráció és sebesség. 12:7 után sorozatban három akciógólt lőttek a grúzok, kétgólosra olvadt az ötgólos előny. Varga Zsolt időt is kért, Vigvári Vince emberelőnyből megtörte a grúzok rohamát, de az utolsó szó az ellenfélé volt, így csak 13:11-re vezettek a mieink a záró negyed előtt.

Az utolsó nyolc percre visszatért a koncentráció, ezzel szoros összefüggésben újra összeállt a védekezés, a magyar válogatott lenullázta a grúzokat. Tátrai fontos gólt lőtt emberelőnyből, majd Fekete Gergő villant meg, tőle egyébként már az is bravúr volt, hogy végigjátszotta a mérkőzést, mert másfél perc után már két személyi hibánál járt. Ez sem szegte a kedvét, és szép lövéssel lezárta a mérkőzést, amely 15:11-es magyar győzelemmel végződött.

A fiatal magyar válogatott három negyeden át kifejezetten jól játszott, végül magabiztosan nyert négy góllal, azonban mindenki láthatta, mi lesz abból, ha lanyhul a figyelem és a fegyelem. A csapat jól reagált a megingásra, az utolsó negyedben látott védekezés előremutató volt a görögöket öt góllal legyőző, így továbbra is hibátlan olaszok elleni, ma esti derbi előtt, amely a csoportelsőségről dönt.

Női vízilabda: Két vereség után sima győzelem

A nőknek egy nappal később és Európa tőlünk távolabb fekvő pontján, a hollandiai Eindhovenben kezdődött meg az Európa-bajnokság. A magyar válogatott természetesen a szebbik nem küzdelmeiben is érdekelt, ám az urakkal ellentétben itt egy elég pocsékul sikeredett világbajnokság, s az azt követő kapitányváltás után indult el a csapat Hollandiába, hogy a lehető legjobb eredményt érje el.

Sajnos a görögök elleni kezdés itt sem volt jó, hiszen nagy küzdelemben 13:11-re kikaptak a mieink. Ami még rosszabb, hogy itt a második meccset sem sikerült nyerni, hiszen a házigazda hollandok ellen 14:11-es zakó következett. Így érkeztünk el a tegnap esti utolsó csoportmérkőzéshez, amelyen a papírforma alapján sima siker várt a lányokra a női szakágban nem túl erősnek számító Horvátország ellen.

Szerencsére ebben a meccsben nem kellett csalódnunk.

Jó volt látni, hogy már a melegítésnél sem tűntek egykedvűnek a lányok, és ha valóban megfogadták Mihók Attila szövetségi kapitány tanácsát, vagyis maguk mögött hagyták, ami az első két mérkőzésen történt, tiszta lappal vághatnak neki az egyenes kieséses szakasznak. Merthogy a divíziós lebonyolítás miatt kiesni nem lehetett a csoportunkból, csak az volt a tétje a horvátok elleni találkozónak, hogy a harmadik vagy a negyedik helyen végzünk – a kérdésre már a mérkőzés előtt sejtettük, aztán hamar meg is kaptuk a választ.

Ezúttal Faragó Kamilla és Parkes Rebecca kapott pihenőt, utóbbit Mahieu Geraldine elsőrangúan helyettesítette centerben, hátul meg Szabó Nikolett, Garda Krisztina, de még Keszthelyi Rita is bekkelt. A névsorolvasásból ne hagyjuk ki Szilágyi Dorottyát sem, aki az első és a második negyedben is tökéletesen helyezett lövéssel nyitotta meg a gólcsapot, de a horvátok szépítő gólja is látványosra sikerült – Mihók Attilának persze egyáltalán nem tetszett, a blokkokat hiányolta.

Az első horvát próbálkozásokat még Magyari Alda hárította, ám mivel az egyik lövés rosszul találta el a fejét, néhány perc elteltével Neszmély Boglárka váltotta a kapuban, aki bravúrt is bemutatott, a fiatal center, Jelena Butic próbálkozásánál védett nagyot. A horvátok nem bántak kesztyűs kézzel a mieinkkel, az ártalmatlan szituációban szemsérülést szenvedő Gurisatti Grétát ápolni kellett, sőt, kivizsgálásra a helyi kórházba szállították.

Miközben az ellenfél sokszor lövésig sem jutott el, amikor pedig igen, távolról vagy éles szögből próbálkozott, a túloldalon futószalagon érkeztek a gólok, ráadásul igazságosan osztoztak rajtuk a magyar lányok, az első félidőben nyolcan is feliratkoztak az eredményjelzőre. Amikor a kevésbé szakavatott nézők is rájöttek, hogy meglehetősen egyoldalú lesz a találkozó, jó néhányan elindultak, hogy még hazaérjenek a kedvenc sorozatukra – akik maradtak, rezzenéstelenül, csendben figyelték az eseményeket. A helyszíni bemondó mindenesetre becsülettel tette a dolgát, minden gólnál lelkesen kiabált, a mieink pedig nem kímélték a hangszálait, a nagyszünet után sem lassítottak.

Ha már említettük Buticot, ne feledkezzünk meg róla, hogy nekünk is van ám egy tizenhat éves csodatinink, Tiba Panna góljával vezettünk először tízzel. A különbség persze egyáltalán nem számított, sokkal fontosabb volt, hogy a védekezés szinte végig fegyelmezetten működött, zsebkendőnyi területen kellett volna érvényesülnie a riválisnak – a hangsúly a feltételes módon van. Csak a tény kedvéért: az első negyedet 5:1-re, a másodikat 6:0-ra, a harmadikat 3:1-re nyerték meg a mieink, vagyis tizenkettő gól volt közte az utolsó nyolc percre fordulva.

A játékvezetők azért fújtak néhány kontrát, csak hogy ezt is gyakorolhassuk, de emberelőnyöket nemigen tudtak kiharcolni a horvátok, amikor meg akcióból próbálkoztak, tisztes távolságra tartottuk őket a kapunktól. Így aztán a várakozásoknak megfelelően tükörsima, 17:2-es győzelem lett a vége, hasonlóra lesz szükség a csehek ellen ma, hogy aztán kedden következzen az olaszok elleni negyeddöntő – remélhetőleg Gurisatti Grétával a fedélzeten.

Férfi kézilabda: Rossz Eb-főpróba a csehek ellen

Lékai Máté maradt ki a magyar férfi kézilabda-válogatott első 2024-es meccskeretéből Tatabányán, a Csehország elleni találkozó pedig egyben az utolsó hivatalos összecsapás volt a január 10-én kezdődő Európa-bajnokság előtt. Látszott, hogy még egyik együttes sem érte el az üzemi hőfokot, és keresi magát, de több-kevesebb sikerrel próbálta játszani a saját játékát. Inkább a folyamatos próbálkozás volt a jellemző, a felek nem akartak mindent megmutatni az Eb előtt.

Elszakadni egyik csapat sem tudott a másiktól, még lépéselőnybe kerülni is alig-alig. A csehek korán kapust cseréltek, Tomás Mrkva egy védés után mutatta a kispadnak, hogy nem tudja folytatni a játékot, farizomsérülés miatt már vissza sem jött. A csehek a huszadik percben vették át először a vezetést, a különbségből Fazekas Gergő labdaeladása után kapott üres kapus góllal gyorsan kettő lett, a Plock irányítója nem értette meg magát Rosta Miklóssal.

Felpörögni továbbra sem sikerült, de azért tudtak kézilabdázni a mieink, ha akartak: egy perc alatt visszahozták a meccset, előbb Bóka Bendegúz talált be, majd Rosta maradt olyan egyedül a cseh hatos fal közepén, hogy nemcsak ő lepődött meg, hanem a vendégvédelem sem nagyon értette, a sok fehér mezes között hogyan nem vették észre az egy szem piros felsőst.

A szünetben a tatabányai Bartucz László állt a magyar kapuba a jól védő Palasics helyett, a játék képe viszont ezután sem változott meg. A második félidő tizedik percében először fordult elő, hogy három góllal ellépett az egyik gárda, Bánhidi Bence találatával a magyar együttes volt az, más kérdés, hogy a vendégeknek sikerült hat perc alatt ledolgozniuk a hátrányt, a 60. percben pedig már egy góllal vezettek, és az utolsó pillanatban szerzett góllal meg is szerzeték a győzelmet. A végeredmény: 25:26

Remélhetőleg ez a vereség jobb teljesítményre fogja késztetni a mieinket, mert a most elkövetett hibák az Európa-bajnokságon sem fognak beleférni.

Női kézilabda: Egy győzelem, egy döntetlen, egy vereség a BL-ben

A Bajnokok Ligája aktuális kiírásának egyedüli hibátlan csapata, a Győri Audi ETO KC a még pont nélkül álló Sävehof ellen is megőrizte tökéletes mérlegét – az előző évadot is figyelembe véve sorozatban 13 vereségnél járó svéd bajnok ezzel új negatív csúcsot állított be. A Győr a két csapat előző összecsapásán nem játszott túl fényesen, de így is három góllal (29:26) nyert idegenben, míg ezúttal esélyt sem hagyott ellenfelének. A két együttes egyébként tizedszer találkozott egymással, s nem meglepő, mind a tíz alkalommal az ETO győzött.

Ulrik Kirkely győri vezetőedző előzetesen az ellenfél kemény védekezésére hívta fel a figyelmet, ebből azonban semmi nem látszott. Magas hőfokon kezdtek a csapatok, de a gyorsaság mindkét oldalon sok technikai hibát eredményezett. Eladott labdák, belemenések, lépéshiba és pontatlan befejezések tarkították a játék képét. A magyar bajnok kapcsolt korábban és 3:0-ra ellépett. A svédek több mint öt perc után szereztek gólt, de zárkózniuk nem sikerült, így már a 7. percben időt kért Jesper Östlund (6:1). A meccs képe így sem változott. Alig negyedóra elteltével 10:4 állt az eredményjelzőn, de ezt megelőzően már hét góllal is mentek a győriek, akiknél egyértelműen Stine Oftedal volt a vezér – a norvég sztárirányító repertoárja minden elemét bemutatva brillírozott. A félidő hajrájában 16:6-nál először lett közte tíz, nem is hagyták ki a szurkolók, hogy rászámoljanak az északiakra.

A szünet után 12 gólos előnyről folytathatták a meccset a Rába-partiak, de hiába talált be Rju Un Hi, a következő négy kapott gólból három is az ő lelkén száradt, így ismét „benézett” tízgólos különbség alá a Sävehof. A néhány perces rövidzárlat után aztán magához tért a Győr: visszaállította a különbséget, azonban ebben a periódusban így sem nyújtott túl meggyőző teljesítményt, sok hibával játszott. A végjátékra teljesen széteső svédek ellen így is óriási különbséggel, 39:20-ra győztek a zöld-fehérek az új év első BL-összecsapásán.

Jól kezdett a DVSC Brestben, a mérkőzés elején rendre a magyar bronzérmesnél volt az előny. Aztán az első tíz perc után fordítottak a vendéglátók, de ekkor sem volt különösebb gond a debreceniek játékával. Amikor három góllal ellépett a Brest, Szilágyi Zoltán vezetőedző időt kért, s rendezte a sorokat. Újra szoros volt a meccs, s az első félidő hajrájához még fej fej mellett érkeztek a csapatok. A 27. percben mindössze egy góllal jártak előrébb a franciák (15:14), a szünetre mégis ötgólos előnnyel mehettek a brestiek.

Az első játékrész végén kezdődő rossz széria a folytatásban sem ért véget. Hiába védett néhányat Gabrijela Bartulovic, rengeteg volt a hiba a Loki játékában, így gyorsan nőtt a különbség. Ezzel el is dőlt a két pont sorsa, a DVSC hiába próbálkozott, ezúttal jobb volt a Brest, s visszavágott a debreceni vereségéért. A végeredmény: 38:28

A legutóbb ezüstérmes ferencvárosi női kézilabdázók dán edzője, Allan Heine a Bajnokok Ligája-csoportkör folytatása előtt leszögezte, a hátralévő fordulókban hat kis döntő vár rájuk. Elképesztően sűrű a mezőny a B jelű nyolcasban, óriási lesz a harc a továbbjutásért, az FTC-nek is szüksége lesz minden egyes pontra, sőt, muszáj lesz bravúrokat is elérni. Erre az első alkalom vasárnap délután a kiváló őszt produkáló dán Ikast otthonában nyílt.

A zöld-fehéreknél betegség miatt hiányzott Tomori Zsuzsanna, míg a hazaiaknál ott volt a korábban öt évig Siófokon légióskodó jobbszélső, Simone Böhme, akit sérülés miatt a napokban igazoltak le a Zsilvásárhelytől az idény hátralévő részére.

Az FTC kapujában a térdsérüléséből visszatérő Janurik Kinga kezdett, az első védést azonban Böde-Bíró Blanka mutatta be rögtön az elején, amikor a kispadról bekocogva hárított egy hétméterest. Nem volt akkora rohanás, mint ami a gyors északiak meccseit szokta jellemezni. A kezdeti kiélezett állás után fokozatosan húzott el a higgadtan, hatékonyan és okosan támadó Ferencváros. A szerb irányító, Andrea Lekics ezúttal is nagy kedvvel és kiválóan vezérelte a társait, az első húsz perchez közeledve 12:8-as előnyben volt a magyar csapat. A lassan magukhoz térő dánok egy 8:3-as rohammal az utolsó percekre utolérték riválisukat, majd a szünet előtt meg is fordították az eredményt.

Támadásban bosszantó hibákkal indította a második félidőt a Ferencváros, amely nem tudott élni a kínálkozó esélyekkel, így nem is tudott egyenlíteni. A pontatlan és hektikus játékból a hazaiak jöttek ki jobban, a 40. perc után 20:18-ra vezettek. A nagyszerűen beszálló Böde-Bíró pazar bravúrokkal tartott a lelket csapatában. A skandinávok sem fogták ki a legjobb napjukat, bőven benne volt a meccsben a pontszerzés lehetősége magyar szempontból, de támadásban sokszor jött egy hiba. A hajrára fordulva úgy tűnt, az Ikast nem adja ki a győzelmet a kezéből, az 53. percben az addigi legnagyobb különbséggel 27:24-re lépett el a hazai együttes. Két perc volt hátra, amikor Lekics egyenlíthetett volna, ám kihagyta a hétmétereset – a végén mégis a délszláv klasszis lett a hős.

Húsz másodperccel a vége előtt a góllövésben megálló dánok helyzete nem ment be, így volt egy utolsó esélye a Ferencvárosnak. Heine időt kért, Lekics és a meccsen szintén elképesztően küzdő szerb beálló, Dragana Cvijics megbeszélte a figurát. Bevált a kupaktanács, hat másodperccel a dudaszó előtt a meccs emberének választott Lekics okos góllal egyenlített, teljesen megérdemelt bravúrpontot szerezve a Ferencvárosnak. A végeredmény: 28:28

Női kézilabda: Győzelemmel startolt a Mosonmagyaróvár az Európa Ligában

Telt ház előtt, fantasztikus hangulatban kezdte meg szereplését az Európa Liga csoportkörében a Mosonmagyaróvár, amely kifejezetten dinamikus, lüktető mérkőzést játszott az erdélyi Zsilvásárhely csapatával

Az első félidő elég szorosra sikerült, de szinte végig az óváriaknál volt a 2-3 gólos előny, a zsilvásárhelyiek mindössze egyszer vezettek a szünetig. A fordulást követően aztán villámrajtot vettek Tóth Gabrielláék, hamar ötre növelve a különbséget. Habár sok hibával játszott az idén alapítása 10. évfordulóját ünneplő MKC, végül így is magabiztos, 33:27-es győzelemmel kezdte a jubileumi évet.

Férfi kosárlabda: Soproni győzelem Szolnokon

A bajnokság jelenlegi második leghosszabb győzelmi sorozatával a zsákban érkezett Szolnokra szombaton a férfi kosárlabda-bajnokság 15. fordulójának slágermérkőzésére a Sopron: a játéknapot megelőzően zsinórban tíz meccset nyerő Falco után négy találkozóra nyúló sikerszériát produkált az SKC.

Ebben leginkább Gasper Potocnik volt a „ludas”, a csapatot tavaly november végén átvevő szlovén szakember irányításával ötből négyszer nyerni tudott a gárda. Potocnik szolnoki fellépése külön pikantériával bírt, ugyanis Szarvas Gábor, a piros-feketék két hete kinevezett trénere majdnem négy éven át volt a másodedzője a szlovénnak, aki immár a vendégeket irányítja, és akit áprilisban menesztett a Szolnok a negyeddöntős kiesés után.

A szolnoki regnálása során Magyar Kupát nyerő és bajnoki ezüstérmet szerző Potocnikot megtapsolta a közönség a bemutatáskor. Ősszel az Olaj nyert Sopronban, de azóta a keretekben is történt több változás, és persze a hazaiakat még Bors Miklós, a jászsági együttest a szerb Miodrag Rajkovics irányította.

David Nichols nyolc pontot szerzett szűk két perc alatt (hat percig csak ő talált be a vendégeknél), 8:5-nél a Sopron járt előrébb, de a 11:0-s futást bemutató és sokkal inkább csapatjátékot mutató pályaválasztó hamar fordított. Wiggins szemből blokkolta Tulio Da Silvát, ami igen látványos pillanat volt, ahogyan az is elismerést kapott, amikor James Eads zsákolt hatalmasakat kínai figurából.

A fordulást követően Molnár Márton három egymást követő támadást fejezett be duplával, tapadt a Sopron, majd az akkor már 21 pontos Nichols triplájával egyenlített a 24. percben. Sőt a 33. percben már vezetett hat ponttal – akkor majdnem kitört a balhé a lelátón, a vendégszurkolók összekülönböztek a rendfenntartó erőkkel.

Ettől aztán tűzbe jött a hazai publikum, és olyan forró lett a hangulat, mintha a bajnoki döntő egyik felvonását rendezték volna. A Szolnok futott is egy 10:2-es etapot, fordított, de az izgalmas hajrát a meccset 32 ponttal és öt gólpasszal záró Nichols vezetésével a Sopron nyerte meg, és ezzel sorozatban ötödik meccsén diadalmaskodott.

A 15. forduló eredményei:

Szolnok – Sopron 80:84

Falco – Honvéd 89:79

Alba Fehérvár – Szedeák 94:92

Zalaegerszeg – Oroszlány 94:77

Körmend – Atomerőmű 92:100

Pécs – Kaposvár 67:69

Kecskemét – DEAC 84:90

A bajnokság állása:

  1. Falco151411412–11240.967 29
  2. Alba Fehérvár151321386–12470.933 28
  3. Zalaegerszeg15871266–13040.767 23
  4. Szolnok15871212–12260.767 23
  5. DEAC15871114–11380.767 23
  6. Sopron15871178–12110.767 23
  7. Körmend15781229–12110.733 22
  8. Szedeák15781323–13340.733 22
  9. Kaposvár15691213–12820.700 21
10. Pécs15691210–12560.700 21
11. Atomerőmű15691195–12380.700 21
12. Kecskemét155101218–12750.667 20
13. Oroszlány155101210–12450.667 20
14. Honvéd154111169–12440.633 19
Női kosárlabda: Továbbra is veretlen a Diósgyőr

DVTK az elmúlt hét mérkőzését egyaránt megnyerte az ELTE BEAC ellen a női kosárlabda-bajnokságban. Az idényben veretlen diósgyőriek ezúttal is jól kezdtek és a félidőnél már 19 ponttal vezettek. A 26:10-es harmadik negyed alatt aztán végleg szétnyílt az olló a két együttes között. A meccs végén a diósgyőriek tartalékosan álltak fel, bemutatkozott élete első NB I-es mérkőzésén Fárbás Eliza is. A záró etapot végül a BEAC húzta be, a lényegen ez már nem változtatott, a DVTK 78:45-re nyert és továbbra is veretlenül vezeti a bajnokságot.

A találkozó legeredményesebb pontszerzője az amerikai Kaila Charles volt, aki idénycsúcsot jelentő 21 pontig jutott.

Győr is ott folytatta, ahol  2023-ban abbahagyta. Az előző fordulóban a Sopron ellen 105 pontig jutó győriek ezúttal a Vasas Akadémiának szórtak 90-et. Már az első félidőben tetemes volt a különbség, amit jól érzékeltet a két csapat triplamutatója is (6:0). A Vasas ugyan a második félidőben már tartotta magát, de a hátrányát nem tudta csökkenteni, így a Győr 90:65-re behúzta a találkozót és továbbra is a tabella második helyén áll a DVTK mögött.

TFSE-MTK hárommeccses győzelmi szériája a Sopron otthonában szakadt meg. A Sopron a 24:5-re megnyert harmadik negyedben lépett el igazán ellenfelétől. A mérkőzés végére az volt az egyedüli kérdés, meg lesz-e a száz pont a hazaiaknak. Nem lett meg, de a 97:53-as győzelem egy pillanatra sem forgott veszélyben. A hazaiak legjobb dobója a 21 pontos Jelena Brooks volt, de a 19 pontot és 16 lepattanót szerző Beatrice Mompremier is remek meccsen van túl.

A harmadik helyen álló pécsiek az eddig nyeretlen, sereghajtó Ceglédet fogadták. A vendégek nem tudtak gondot okozni a hazai együttesnek, az első negyedet 25:11-re, a másodikat 31:17-re, a harmadikat 21:11-re, míg a negyediket ugyancsak 21:11-re bukták el, így az NKA Pécs 98:50-re diadalmaskodott.

A legeredményesebb játékos Sydney Wallace (Pécs) volt, aki 23 pontig jutott.

A 10. forduló eredményei:

Győr – Vasas 90:65

Diósgyőr – BEAC 78:45

Sopron – TFSE-MTK 97:53

Pécs – Cegléd 98:50

Kedden játsszák: Szigetszentmiklós – Szekszárd

A bajnokság állása:

  1. Diósgyőr1010765–556201.000 
  2. Győr1082851–715180.900 
  3. Pécs1073784–646170.850 
  4. Sopron1064790–665160.800 
  5. TFSE-MTK1064746–697160.800 
  6. Szekszárd  954704–595140.778 
  7. Vasas1037580–732130.650 
  8. BEAC1037688–811130.650 
  9. Szigetszentmiklós  918554–707100.556 
10. Cegléd1010484–822100.500 

A kiemelt kép forrása: vadhajtasok.hu

Leave a Reply