Ez volt 2023 – Július

Érdekes sporteseményekben és történésekben nem szűkölködött a július sem, főleg, hogy a magyar sportolók igen erősen szerepeltek elsősorban a hónap végén. Az évvégi összefoglaló mai cikkében a legolvasottabb júliusi cikkeken keresztül tekintünk vissza az eseményekre.

A szaúdiak előretörése fociban

Az, hogy Szaúd-Arábia a sporton keresztül igyekszik helyreállítani az utóbbi években megtépázott imázsát, nem újkeletű tény. Az viszont már igenis annak számít, hogy a labdarúgásban próbál meg erős pozíciókat szerezni magának az ország, s most már nem csak nagynevű nyugati klubok megvásárlásával, hanem sztárjátékosok tömkelegének leigazolásával is. Az idei nyári átigazolási időszak szinte kizárólag a szaúdiak nagybevásárlásáról szólt, s jó kérdés, hol a vége ennek a folyamatnak, de talán még fontosabb, hogy mennyire fogja megérni ez hosszú távon? – ezeket a kérdéseket igyekeztem megválaszolni alábbi cikkemben:

A foci meghódításának kísérletével folytatódik a szaúdi sportstratégia

Vas Blanka szakaszt nyert a Giro Donnén

Július második hétvégéje, azaz 8-a és 9-e is számos magyar sikert hozott. Ezek közül kiemelkedett Vas Kata Blankának a Giro Donnén, azaz a női olasz kerékpáros körversenyen aratott szakaszgyőzelme és Kozák Luca remek futása az atlétikai nemzeti bajnokságon. A Hétvégi Összefoglaló alábbi cikkében szó esett még a tiszaújvárosi triatlonversenyen született magyar sikerről és a férfi röplabdázók Európa Liga-döntőjéről is.

Vas Blanka szakaszgyőzelme, Kozák Luca olimpiai szintideje és a férfi röpisek újabb veresége – Hétvégi Összefoglaló

Rasovszky Kristóf vb-ezüstérme és a magyar utánpótlás sikerei

A július 15-16-ai hétvégén sem unatkoztunk. Sok szép magyar sporteredményt született, melyek közül természetesen kiemelkedik Rasovszky Kristóf ezüstérme a vizes világbajnokságon, de szó volt a magyar-kanadai női vízipóló-csoportmérkőzésről, az U19-es kézilabdás lányok nagyszerű teljesítményéről, az U23-as atlétikai Európa-bajnokságon született magyar érmekről, a kamionos Európa-bajnokságról és még a paraatlétikai világbajnokságról is.

Rasovszky Kristóf vb-érme, a kézilabdás lányok Eb-győzelme és az ifjú atléták remeklései – Hétvégi Összefoglaló

Verstappen Mogyoródon is verhetetlen volt

Max Verstappen annak rendje és módja szerint a július 23-án megrendezett Magyar Nagydíjat is megnyerte, mivel a rajtnál egyből Hamilton elé került. Lando Norris egymás után a második futamon lett második, Sergio Pérez pedig sikeresen fölkapaszkodott a dobogóra. Az élről startoló Hamiltonnak sokba került az, hogy a rajtnál hárman is elmentek mellette, de még többet bukott Csou Guan-jü, aki élete legjobb rajtpozíciójából indulhatott, de nagyon elrontotta a kezdést, ráadásul még egy balesetet is összehozott. Hogy milyen pozitív és negatív tanulságai voltak a Forma-1 idei mogyoródi versenyének, ebből a cikkből kiderül! 

Megint Verstappen, a szárnyaló McLaren és Hamilton gyengélkedése – a Magyar Nagydíj legfőbb tanulságai

Darts: Némileg váratlan angol győzelem a csillaghullások World Matchplayén

Július 15. és 23. között zajlott le a profi darts második legrangosabb tornája, a World Matchplay. A 32 játékost fölvonultató versenyen rengeteg meglepetést láthattunk, s maga a döntő is meglepően simán alakult. Ez a viadal is csak azt erősítette meg, hogy egyre sűrűbb az élmezőny a dartsban. Az alábbiakban összefoglaltam a torna legfőbb történéseit.

Meglepő győztest hozott a meglepetések World Matchplaye

Négy magyar világbajnoki cím egy hétvége alatt

Július utolsó hétvégéje nem mindig látható aranyesőt produkált. Világbajnok lett a hátúszó Kós Hubert, a magyar férfi vízilabda-válogatott, valamint a férfi és a női kardvívócsapat is. Ezt megfejelve még az Egyetemi Világjátékokról, azaz az Universiadéról is érkezett magyar győzelemről szóló hír. A Hétvégi Összefoglaló alábbi kiadásában számoltam be ezekről a nagy sikerekről.

Világbajnoki címek minden mennyiségben – Hétvégi Összefoglaló

Ez volt a júliusi események összefoglalója. Holnap az augusztus lesz soron.

A kiemelt kép forrása: Sportudvar-archívum

Leave a Reply