Az Arsenal egyik tehetsége tíz (!) gólt szerzett a Liverpool elleni mérkőzésen

Hajmeresztő eredményt hozott az angol U16-os labdarúgó-bajnokság egyik mérkőzése. Az Arsenal 14:3-ra verte a Liverpoolt, ami már önmagában is megérne egy külön misét, de a meccs azért került be a nemzetközi sportsajtóba, mert az Arsenal egyik játékosa nem kevesebb mint tíz gólt szerzett.

A napokban lehetett olvasni róla, hogy a francia válogatott 14:0-ra kiütötte Gibraltárt Európa-bajnoki selejtezőn, amivel történelmi rekordot állított föl, hiszen a németek 2007-ben, San Marino fölött aratott 13:0-ás győzelme után most már ez az Eb-selejtezők valaha volt legnagyobb különbségű eredménye. Ezen annyira még nem lepődhettünk meg.

Azon már jóval inkább, hogy a válogatott meccsek árnyékában is zajló angol U16-os bajnokságban az Arsenal – Liverpool mérkőzés 14:3-as hazai sikert hozott. Ennél a nem mindennapi eredménynél is érdekesebb viszont, hogy az Ágyúsok 14 góljából 10-et ugyanaz a játékos vállalt magára. Chido Obi-Martin 15 éves, de már lehetőséghez jutott az Arsenal U18-as, U19-es és U21-es együttesében is, s edzhetett a felnőttcsapattal is.

A 16. születésnapját jövő héten szerdán ünneplő dán U17-es válogatott csatár már a nemzetközi porondon is bizonyított, hiszen a Sevilla elleni két Ifjúsági Liga-mérkőzésen is szerzett gólokat. Ian Wright, az Arsenal legendája és egykori gólvágója a Mirrornak tömören így nyilatkozott a legújabb szupertehetségről:

“Chido Obi-Martin 15 éves és nagyon gyors.”

Obi-Martin gyorsasága abból a szempontból kissé meglepő lehet, hogy 188 cm magas, de tény és való, hogy statisztikái minden szinten elképesztően jók. A dán U17-es válogatottban (15 éves kora ellenére) már kilenc mérkőzésen léphetett pályára és hét gólt szerzett.

Chido Obi-Martin mestertízese a Liverpool ellen:

“Amikor látják Chidót játszani, nem gondolnák róla, hogy még nincs 16 éves. Fizikumának köszönhetően igazán domináns a játéka, de szerintem nem csak emiatt ennyire jó. Nagy és erős, ugyanakkor meglehetősen mozgékony is. Jó a játék olvasásában, de a kihívásokat is remekül kezeli, cselezése pedig egészen briliáns” – áradozott róla Jesper Mikkelsen, a dán U17-es válogatott szövetségi edzője a Bold.dk dán focihonlapnak.

Chido Obi-Martin biztosan nagyon sok angol klub figyelmét keltette fel hihetetlen teljesítményével, s pár éven belül már a Premier League-ben játszhat. Rövidesen azt is el kell döntenie, hogy melyik válogatottban akar focizni, ugyanis Dánia mellett Angliát és szülőhazáját, Nigériát is választhatja felnőttként. Azt hiszem, ilyen teljesítmény mellett a világ bármely országában szívesen látnák.

A kiemelt kép forrása: skysports.com

Leave a Reply