Michelisz Norbert bajnoki címe és egy kis kézilabda, kosárlabda – Hétvégi Összefoglaló

Ismét egy sikeres hétvégén van túl a magyar sport, hiszen az Eb-selejtező árnyékában is születtek jó eredmények. A Hétvégi Összefoglaló legújabb kiadásában szó lesz Michelisz Norbert nemzetközi sikeréről, valamint a női kézilabdacsapatok mérkőzéseiről is. Ezen kívül kosárlabda, vízilabda és jégkorong színesíti még a kínálatot. Tartsatok velünk!

Túraautó: Michelisz Norbert nemzetközi sorozatot nyert

Michelisz Norbert szerezte meg a pole pozíciót a pénteki időmérőn a nemzetközi TCR-bajnokság makaói szezonzáróján, aminek révén nemcsak visszavette a vezetést az egyéni összetettben, hanem remek esélye is nyílt rá, hogy élről rajtolva tovább növelje az előnyét a vasárnapi, utolsó verseny előtt. Noha a második helyre a csapattárs, Mikel Azcona kvalifikálta magát, a spanyolt utólag megbüntették Rob Huff feltartása miatt, és így visszaszorult az ötödik pozícióba.

A Hyundai magyar versenyzője tehát már a kezdés előtt elvesztette a hátvédjét, ráadásul pont a közvetlen rivális, a hatpontos lemaradással induló Yann Ehrlacher örökölte meg a második rajtkockát, ami izgalmas rajtot vetített előre. A második sorban Néstor Girolami, valamint a bajnoki összetett tízpontos hátránnyal harmadik Huff foglalhatott helyet.

Michelisz Norbinak már az utolsó összecsapás előtt lehetősége volt bebiztosítani a címét, igaz, ehhez szükség lett volna a vetélytársak balszerencséjére is, hiszen a 6-ról 30 pontra kellett volna növelnie az előnyét a legközelebbi rivális előtt.

A rajtprocedúra a megelőző motorversenyen történt balesetek miatt több mint 30 perces csúszással vette kezdetét. Michelisz Norbert jól rugaszkodott el, és sikerült megtartania a vezetést, mögé Girolami, Huff, Azcona és Frédéric Vervisch sorrendben sorolt be az első ötös, míg Ehrlacher egészen a 9. pozícióig csúszott vissza.

Noha a franciának rövidesen sikerült Santiago Urrutia és Thed Björk mellett is elmennie, majd nem sokkal később Ma Csing-huát is maga mögé utasította, ezt követően megakadt a visszazárkózása, és már nem tudott újabb pozíciót javítani. Előrébb eközben Azcona támadta Huffot a harmadik helyért, a hosszú körökön át tartó szoros párharcból végül a brit került ki győztesen, így a spanyolnak meg kellett elégednie a negyedik helyezéssel.

Bár Girolami viszonylag egész verseny során közel tudott maradni Norbihoz, nem került igazi előzési helyzetbe, így a Hyundai magyar versenyzője magabiztosan szelte át elsőként a célvonalat, és tett meg egy fontos lépést a bajnoki cím felé. Michelisz Norbert 18 pontra növelte az előnyét Huff előtt, míg a harmadik helyre visszaszoruló Ehrlacher lemaradása 20 pontra duzzadt az utolsó futam előtt.

Másodikként tehát Girolami szelte át a célvonalat, majd Huff, Azcona, Vervisch, Ehrlacher, Ma, Björk, Urrutia és John Filippi tette teljessé az első tízes sorát, aminek értelmében utóbbi várhatta az élről az első verseny végeredménye alapján részben fordított rajtrácsos második futam rajtját, amelyen adott versenyző összesen 30 pontot szerezhetett.

Az éllovas Michelisz Norbi a győzelem után a tizedik, a második Huff a nyolcadik, míg a harmadik Ehrlacher az ötödik rajtkockából rugaszkodhatott el a mindent eldöntő összecsapáson.

A rajtot követően nem sokáig tartott a szabad versenyzés, ugyanis többen máris kiestek, így rögtön az első körben be kellett küldeni a biztonsági autót. Ami a startot illeti, Urrutia megőrizte a vezetést, Huff és Ehrlacher két-két helyet javított, míg Michelisz Norbetnek is sikerült egy pozícióval előrébb jönnie.

A mezőny három kört tett meg a biztonsági autó mögött, a folytatásban nem történt változás a top tíz sorrendjét tekintve. Nem sokkal az újraindítást követően már a verseny felénél jártunk, s bár Michelisz Norbi autózott továbbra is leghátrébb a bajnokaspiránsok közül, az akkori állás a magyar pilótának kedvezett.

A nyolcadik körben Vervisch megelőzte Urrutiát, amivel átvette a vezetést. Huff és Ehrlacher is javított egy-egy pozíciót, előbbi számára azonban nem sokkal ezután jött a dráma, aminek következtében kiszállt a bajnoki címért folytatott harcból. Huff autóján – miután hátulról kissé lekoccolta Urrutia négykerekűjét – ugyanis felnyílt a motorháztető, ami igencsak rontotta a látási viszonyokat a brit pilóta számára.

Huff behajtott a bokszutcába, s bár hamar sikerült orvosolni a problémát, az Audi-pilóta sok pozíciót veszített. Vervisch több mint négy másodpercre elhúzott az őket követőktől az utolsó körre, majd végül sima győzelmet aratott. A belga versenyző mögött Urrutia és Ehrlacher ért célba, s bár utóbbi sok pontot hozott Michelisz Norbin, a bajnoki cím a 8. helyen célba érő magyar pilótáé lett. Norbi tíz ponttal utasította maga mögé Ehrlacher-t, Huff pedig kiesésének köszönhetően végül 26 egységgel maradt le az idén életre hívott nemzetközi bajnokság első kiírásának bajnoki címéről.

Michelisz Norbert 2019-ben megnyerte az akkor még a nemzetközi szövetség (FIA) által szervezett világbajnoki sorozatot, azaz lényegében ez a második diadala, hiszen az új széria a tavaly megszűnt FIA-sorozat helyébe lépett.

Innen is gratulálunk Norbinak!

Kézilabda: Jó magyar szereplés a női BL-ben

A 8. fordulóval folytatódott a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportköre, azaz átlépett a mezőny a csoportmérkőzések második felébe.

Telt ház előtt fogadta a DVSC idei utolsó Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésén a CSM Bukarestet. A felfokozott várakozás nem volt meglepő, hiszen az eddig bravúrosan menetelő Loki az előző két körben legyőzte a francia Brestet, és pontot szerzett Bukarestben.

Ezúttal azonban nem volt esélye a piros-fehér együttesnek, a vendégeket nem zavarta meg, hogy a világklasszis Cristina Neagu sérülés miatt nem játszhatott, vezérük nélkül is érvényesítették a papírformát.

Rosszul, görcsösen és pontatlanul kezdtek a debreceniek, a kimaradt ziccerek után tíz és fél perc elteltével született meg az első gól a balszélső Vámos Míra révén. Hátul sokszor nem sikerült megoldani a beálló körüli védekezést, a CSM tartotta az első percekben kiépített előnyét, miközben a magyarok három hétméterest is kihagytak. Az ihletett formában teljesítő svéd válogatott Evelina Eriksson az első félidőben közel 53 százalékos hatékonysággal védett, nagy szerepe volt abban, hogy csapata hat góllal vezetett a félidőben.

A szünet után sem tudta csökkenteni a hibák számát a Debrecen, Vámos Petra villanásaival a 38. percben mégis kettő gólra fel tudott zárkózni, de a meccset kézben tartó Bukaresthez ennél közelebb nem jutott. Ehhez pontosabb és koncentráltabb játék kellett volna, azonban így is büszke lehet őszi teljesítményére, és a továbbjutás szempontjából bizakodva várhatja a januári folytatást.

A Ferencváros elleni váratlan blamát követően győztes Bajnokok Ligája-összecsapással vigasztalódott a Győri ETO, amely a 2012–2013-as és a 2021–2022-es évad után újra beállította saját rekordját, és nyolc nyert meccsel rajtolt a sorozatban. A magyar bajnok negyedszer találkozott az elitligában a német Bietigheimmel, amely ellen mindannyiszor nyert – egy hete szoros első félidő után simán győzött, ezúttal azonban az utolsó másodpercekig kellett szenvednie ahhoz, hogy valahogy a maga javára fordítsa a találkozót, és tovább erősítse pozícióját az A-csoport élén.

A vendégeknél hiányzott a keresztszalag-szakadása miatt lábadozó Szikora Melinda, ott volt azonban a világbajnokságot térdproblémái miatt kihagyó Faluvégi Dorottya, a győrieknél pedig már leült a kispadra a szülés után visszatérő Silje Solberg-Östhassel.

Előzetesen a gyors lerohanások és a tempó fontosságára hívta fel a figyelmet Ulrik Kirkely, mégis az ETO talán legfontosabb fegyverei nem működtek az összecsapás nagy részében. Az első félidőben egyáltalán nem tudott mit kezdeni a győri védelem a németek gyors kontráival és beállójátékával, de még a tempót is a vendégek diktálták.

A zöld-fehérek támadásban sorra lőtték a kapufákat vagy épp a szenzációsan védő Gabriela Moreschit, rengeteg helyzetet kihagytak, játékukon tanácstalanság érződött. Már hat gól is volt közte, s habár a szünetben „csak” néggyel ment a Bietigheim, egy-egy „»Hú«, de gyenge!” kiáltást már lehetett hallani a lelátóról.

A kisalföldiek a 40. perc után kapcsoltak magasabb fokozatba, a 44 százalékkal védő Rinka Duijndamnak pedig nagy szerepe volt abban, hogy az utolsó tíz perc kezdetére egyenlítettek. Őrült hajrá kezdődött, mindkét fél sokat hibázott – végül az ETO három perccel a vége előtt először szerzett vezetést, amelyet lélektani fölényének köszönhetően már meg is tartott. A végeredmény: 31:29.

Felfelé ível a Ferencváros női kézilabdázóinak formája, hiszen a pocsék Bajnokok Ligája-csoportkörös rajt után az elmúlt kér fordulóban a dán Ikast és a lengyel Lubin ellen megszerezték első két győzelmüket, hét közben pedig nagyszerű teljesítménnyel magabiztosan megnyerték a Győri ETO elleni bajnoki rangadót is. Ezek után önbizalommal telve várhatták idei utolsó BL-meccsüket.

A legutóbb döntős zöld-fehérek újra a még pont nélkül álló, az első hét körben a 16 csapatos mezőnyben a legkevesebb gólt szerző és a legtöbbet kapó lubini együttessel találkoztak, ezúttal idegenben. Álmosan és több hibával kezdett az FTC, ám így is vezetett az első percekben. Az első találatát négy és fél perc elteltével megszerző, láthatóan harapós és motivált házigazda aztán szép lassan beindult és nemcsak tartotta a lépést a jóval esélyesebb riválisával, hanem megfordította az állást, és az első negyedórához közeledve kettő góllal vezetett. A lengyelek jó ideig hatékonyan használták ki a bizonytalankodó ferencvárosi védelemben adódó hézagokat. Az első félidő záró szakasza azonban a magyar csapaté volt, a fordításban és a háromgólos előny kiépítésében óriási szerepe volt a nagyszerű lövőformát mutató, a szünetig hatszor eredményes válogatott balszélsőnek, Márton Grétának.

A második játékrész eleje végképp a ferencvárosiak akarata szerint alakult. A szerényebb képességű Lubin fokozatosan veszített a lelkesedéséből és egyre kevésbé bírta a tempót. Az FTC hamar megtörte ellenfelét, a 44. percben egy 10:2-es sorozattal 28:17-re elhúzott, eldöntve a találkozót. A 48. percben történelmi pillanatnak lehettünk szemtanúi: Andrea Lekics megszerezte pályafutása ezredik gólját az elitligában. A találat után a szép számmal elutazó FTC-szurkolók a szerb karmestert éltették, aki illusztris és szűk kör tagja lett – eddig csak a montenegrói Jovanka Radicsevics, a román Cristina Neagu, valamint Görbicz Anita jutott el ehhez a BL-mérföldkőhöz.

A papírformát 35:23-as győzelemmel érvényesítő Ferencváros sorozatban a harmadik sikerét aratta, a tabellán immár továbbjutást érő helyen áll és a rémes első BL-fordulókhoz képest sokkal jobb szájízzel várhatja a januári folytatást.

Kézilabda: EL-főtáblás a Vác

A Praktiker-Vác kettős győzelemmel vette sikerrel a női kézilabda Európa Liga selejtezőjének második fordulóját, a török Kastamonu Belediyesi elleni párharc szombati visszavágóján idegenben 33:32-re nyert.

Egy héttel ezelőtt hazai pályán 37:21-re nyert a Vác, gyakorlatilag tét nélkülivé téve a törökországi visszavágót. A magyarok nem nevezték a meccsre a Ferencvárostól kölcsönvett Bordás Rékát, mert akkor a válogatott beálló nem léphetne pályára a fővárosiak színeiben januártól a Bajnokok Ligájában.

Lassan lendültek játékba a felek, a vendégeknél számos hiba miatt akadozott a támadójáték, és a védekezés sem működött hatékonyan, ennek ellenére egy-két gólnál jobban nem tudott ellépni a török rivális. Herbert Gábor vezetőedző a fiatal játékosokat is bevetette, s az első félidő hajrájában valamelyest koncentráltabban támadó Vác kétgólos előnnyel vonulhatott szünetre.

A fordulást követően is hasonló volt a játék képe, a Kastamonu a váci hibákat kihasználva tartotta a szoros eredményt. A magyar együttes továbbjutása egy percig sem forgott veszélyben, a győzelem viszont csak a kiélezett végjátékban dőlt el, a Vác Kuczora Csenge hétmétereséből szerezte meg a döntő gólt, aki a mezőny legeredményesebbjeként tízszer volt eredményes. Az ugyancsak válogatott kerettag Bukovszky Anna – aki az első félidőben volt kapuban – három védéssel járult hozzá a sikerhez.

A hatodik egymás elleni mérkőzésen három török siker mellett harmadszor nyert a Vác.

A második számú európai kupasorozat mezőnyének másik magyar tagjának, a Mosonmagyaróvárnak nem kell selejtezőt játszania, így két magyar együttes lesz érintett a csoportkörben, amelynek sorsolását csütörtökön rendezik.

Férfi kosárlabda: Nem születtek nagy meglepetések a bajnokságban

Két szoros mérkőzést rendeztek pénteken a férfi kosárlabda NB I 8. fordulójában: a Falco 103:96-ra győzött Kecskeméten, míg a Szolnok az utolsó negyedben fordított vendége, az Oroszlány ellen (76:70).

Szombaton a Szedeák egy negyed után 30:26-ra még vezetett a Körmend vendégeként, de a hazaiak Malik Julian Morgan vezérletével a második negyed elején fordítottak, a nagyszünetben pedig három ponttal vezetett a körmendi csapat. A szegediek a második és a harmadik negyedben együttvéve sem dobtak annyi pontot, mint az elsőben. Az utolsó negyed 70:57-es körmendi vezetéssel kezdődött és 90:73-as vasi sikerrel zárult. Morgan 21 ponttal úgy is a mezőny egyik legeredményesebb dobója lett, hogy a hajrá előtt kiállították, ugyanakkor Durázi Krisztofer is 21 pontot dobott.

Hasonló forgatókönyv szerint alakult az Alba Fehérvár–Kaposvár meccs is, melyen tíz perc után három ponttal vezettek a vendégek, a folytatásban azonban az Alba fokozatosan felőrölte ellenfelét és végül 105:77-re nyert.

A szintén hazai pályán játszó DEAC elsősorban a harmadik negyedben nyújtott teljesítményének köszönhetően fordított és győzött a Sopron ellen. Otthon verte meg a Pécs is a Honvédot.

Az Atomerőmű SE-t pedig az együtt 49 pontig jutó Mario Ihring (25), Kassim Nicholson (24) légiós duó vezette győzelemre Zalaegerszegen.

A 8. forduló eredményei:

Kecskemét – Falco 96:103

Szolnok – Oroszlány 76:70

Alba Fehérvár – Kaposvár 105:77

Körmend – Szedeák 90:73

Zalaegerszeg – Atomerőmű 86:92

DEAC – Sopron 86:73

Pécs – Honvéd 91:79

A bajnokság állása:

1. Alba Fehérvár88744–6361.00016
2. Falco871746–6300.93815
3. Körmend853661–6010.81313
4. DEAC853576–5640.81313
5. Szedeák853715–7130.81313
6. Szolnok853635–6420.81313
7. Zalaegerszeg844710–7170.75012
8. Oroszlány835661–6450.68811
9. Pécs835653–6730.68811
10. Kaposvár835626–6840.68811
11. Sopron835611–6770.68811
12. Kecskemét826667–7090.62510
13. Honvéd826619–6720.62510
14. Atomerőmű817589–6500.5639
Női kosárlabda: Elveszítette veretlenségét a Győr

A Pécs hazai pályán 71:66-ra legyőzte az eddig veretlen Győrt a női kosárlabda NB I 5. fordulójának vasárnapi játéknapján. Az eddig nyeretlen csapatok mérkőzésén a jó második félidőt futó BEAC 73:56-ra verte a házigazda Szigetszentmiklóst.

Ami a szombati mérkőzéseket illeti, a Szekszárd és a Sopron is érvényesítette a papírformát, a tolnai együttes a 23 pontos Monroe vezérletével leiskolázta a Vasast, amely az első negyedben még tartotta a lépést ellenfelével, de a folytatásban kijött a csapatok közötti minőségbeli különbség – mindhárom játékrészben 20 pont fölött zárt a tolnai csapat.

Egy pillanatig sem volt esélye a bravúrra a hazai pályán játszó Ceglédnek, amely a nagy szünetben már 17 pontos hátrányban volt, majd a harmadik negyedben csupán négy pontot kapart össze. A Sopron a rutinos Fegyverneky Zsófia vezérletével hozta a kötelezőt, s fölényes sikert könyvelhetett el.

Végig szoros volt a TFSE és a DVTK csatája – nem meglepő módon, tekintve, hogy az idény elején a címvédő Sopront, majd a Szekszárdot is elkapták a fővárosiak. Az összességében kevés pontot hozó találkozón végül a miskolci együttes kerekedett felül, s így – most már egyedüliként – továbbra is száz százalékos mérleggel áll a bajnokságban.

Az 5. forduló eredményei:

Pécs – Győr 71:66

Cegléd – Sopron 40:81

Szekszárd – Vasas 85:52

TFSE-MTK – Diósgyőr 50:55

Szigetszentmiklós – BEAC 56:73

A bajnokság állása:

  1. Diósgyőr55372–280101.000 
  2. Győr541431–31690.900 
  3. Szekszárd541404–29890.900 
  4. Sopron431304–23570.875 
  5. Pécs532385–35380.800 
  6. TFSE532359–35080.800 
  7. BEAC514334–39560.600 
  8. Vasas514290–38560.600 
  9. Szigetszentmiklós44255–31440.500 
10. Cegléd55219–42750.500 
Vízilabda: A Vasas nyerte a forduló rangadóját

Nem lehet megunni a Vasas–Honvéd pólórangadókat: amikor a játékosok már a ráúszáshoz készülődtek, még mindig érkeztek nézők a Komjádi uszodába, a sor végén állók az utcán várakoztak. Pedig két nappal a bajnoki mérkőzés előtt az Eurokupában is találkoztak a fővárosi élcsapatok, de talán éppen abból a találkozóból kiindulva vártak sokan ismét színvonalas, parázs mérkőzést – nem is kellett csalódniuk.

Déja vu érzést idézett elő, amikor a Vasas ugyanúgy 4:1-re vezetett, mint csütörtökön, ám míg akkor a Honvéd hamar fordított, és végül szétlövéssel győzött, ezúttal nem lépett le a gázról a hazai együttes. A széleken Sztrahinja Rasovics és Burián Gergely nyomta a pedált, és az eredendően bekk Batizi Benedek is felúszott a lefordulásoknál, a Honvéd nem tudta megakadályozni a gyors hazai gólokat.

Időt is kért Szivós Márton, csapata ugyanis eleinte támadásban is nehezen érvényesült, ha a blokkban nem akadt el a lövés, ott volt Lévai Márton, hogy bravúrral hárítson. Nyíri Balázs viszont megtörte a vendégek tízperces gólcsendjét, majd a következő támadás végén Hessels Sebastian szinte lemásolta a hajszálpontos átlövést. A kettő között ráadásul előhúzta a kalapból speciális védekezését a Honvéd, Fejős Róbert és Szépfalvi Gergely olyan összhangban mozgott a kapufáknál, mintha műúszó-bemutatót tartottak volna.

Hiába vált némileg statikusabbá az angyalföldiek támadójátéka, a kulcspillanatokban rendre feltörték a reteszt – a szó szoros értelmében, Batizi negyedik találata előtt például ide-oda flipperezett a labda, mielőtt átvánszorgott a képzeletbeli gólvonalon. A Honvéd jól kijátszotta a támadásait, és utolsó másodperces akciógólokkal közelebb zárkózott, ám miután Lévai kivédte Vadovics Viktor ötméteresét, eldőltek a nyitott kérdések, a Vasas győzelméhez nem fért kétség.

A 13:9-es végeredményt Szava Randjelovics állította be, aki gólja után kezével mutatta, hogy itt a vége – nemcsak a mérkőzésnek, hanem a csapatok kétfelvonásos darabjának is, amelyben mindkét félnek jutott sikerélmény.

Nem is lehetett volna izgalmasabb a Szolnok és a Ferencváros szombat esti rangadója. A Dózsa sokáig lépéselőnyben volt, már négy góllal is vezetett, de a címvédő Dusan Mandics villanásaival fordított.

A Tisza-partiak egy perccel a vége előtt egyenlítettek, sőt, a győzelemre is volt esélyük, ám a Ferencváros egész pályás letámadása miatt inkább tartotta a labdát Bányai Márk, ki is úszott vele oldalra. Végül Vismeg Zsomborhoz került a labda, aki azonban nem lőtte el távolról, a támadóidő pedig lejárt, és maradt még 0.8 másodperc a mérkőzésből. Jansik Szilárd gyorsan reagált, kihasználta a hazai játékosok figyelmetlenségét, és azt, hogy üres volt a kapu – az utolsó pillanatban szerzett góllal 12:11-re nyert az FTC.

Szeged három góllal nyert vendége, a Pécs ellen. Az alsóházi rangadó legjobbjaként a hazaiak pólósa, Sziládi Kristóf négyszer is eredményes volt.

Miskolc és a Kaposvár mérkőzésének négy játékrészéből három is döntetlennel zárult, míg az UVSE az első negyedben elhúzott a KSI-től, és meg is tartotta, sőt, növelte előnyét, végül kétszer annyi gólt dobott, mint ellenfele. Az Eger hazai medencében döntetlenre végzett a szívósan harcoló Szentessel.

A 10. forduló eredményei:

Vasas – Honvéd 13:9

Szolnok – Ferencváros 11:12

Eger – Szentes 13:13

Újpest – KSI 10:5

Miskolc – Kaposvár 9:8

Szeged – Pécs 10:7

A bajnokság állása:

1. Ferencváros1111185–84+10133
2. Vasas1091144–94+5027
3. BVSC1091136–93+4327
4. OSC981136–86+5024
5. Szolnok1073121–87+3421
6. Honvéd1174113–95+1821
7. Kaposvár11515121–128–716
8. Miskolc114796–122–2612
9. Szeged1147112–142–3012
10. Újpest113885–125–409
11. Szentes1121893–131–387
12. Eger11119110–140–304
13. Pécs1111986–141–554
14. KSI101974–144–703
Jégkorong: Komoly bajba sodorhatta magát a Csíkszereda

Minden jel arra utal, hogy az Erste Liga vasárnapi programjában a Csíkszereda a Gyergyói HK-t fogadva minimum házhoz ment a pofonért: hivatalos személyként nevezte a meccsre az osztrák bázisú hokiligában szereplő Fehérvár AV19 korábbi vezetőedzőjét, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányát, Kevin Constantine-t, akiről a Magyar Jégkorongszövetség korábban jelezte, hogy kapitányi távozása és amerikai eltiltása miatt a magyar versenyrendszerben nem nevezhető.

Ami a meccset illeti: két perc sem telt el, amikor már 2:0-ra vezettek a vendég gyergyóiak a Csíkszereda otthonában, bő tíz perc múlva pedig Sébastien Sylvestre emberelőnyben is betalált, 0:3. A Szereda azonban hamar szépített, és még a szünet előtt egy újabb góllal nyitottá tette a mérkőzést.

A második harmadban aztán a hazaiak is megmutatták, tudnak három gólt is lőni egy játékrészen belül, így 5:3-ról várták a záró felvonást, ám ebben már csak egy újabb hazai – üres kapus – gól esett, dacára a nagy iramnak és sok emberelőnyös helyzetnek. A pályán tehát 6:3-ra nyert a Csíkszereda, más kérdés, hogy a győzelemért kapott három pontnak meddig örülhetnek a házigazdák.

Az MTI beszámolója szerint ugyanis a klub hivatalos személynek – nem vezetőedzőnek – jelölte a mérkőzésre Kevin Constantine-t, a korábbi magyar szövetségi kapitányt, akinek a fegyelmi bizottság a tengerentúlon összeszedett eltiltása miatt nem engedélyezte a szereplését a magyar versenyrendszerben. Az amerikai szakember a padnál magyarázott a játékosoknak. Az MTI a magyar szövetségtől azt a tájékoztatást kapta, hogy a Sportklub mostani lépését a fegyelmi bizottság kivizsgálja.

A további meccseken: sorozatban harmadik vereségét szenvedte el a második helyen álló Újpest, amely vasárnap 5:2-re kikapott a DEAC otthonában. Az első két gólját mindkét csapat emberelőnyből szerezte, ám a harmadik felvonás elején a DEAC már 3:2-re vezetett, s végül két újabb góllal le is zárta a meccset.

Az előző idény alapszakaszának legjobbja, a Budapest JA HC fölényes győzelmet aratott Dunaújvárosban, így az Acélbikák kerültek a tabella aljára, mivel a FEHA19 bravúrral pontokat szerzett a hajrában egyenlítő DVTK Jegesmedvék otthonában. A gól nélküli hosszabbítás után a szétlövés végül a tizedik párban dőlt el.

A vasárnapi eredmények:

Csíkszereda – Gyergyó 6:3

DEAC – Újpest 5:2

Diósgyőr – FEHA19 2:3 – szétlövéssel

Dunaújváros – Budapest 0:4

A bajnokság állása:

MGYHGYHVVL–KGk  P 
1. Gyergyói Hoki Klub15821459–43+1629
2. UTE15821449–37+1229
3. Budapest Jégkorong Akadémia16723463–48+1528
4. FTC-Telekom1172255–32+2325
5. DVTK Jegesmedvék15622545–43+224
6. Corona Brassó1461743–47–420
7. Sport Club Csíkszereda16414758–73–1518
8. FEHA1916332835–57–2217
9. DEAC15421841–55–1417
10. Dunaújvárosi Acélbikák1543839–52–1315

A kiemelt kép forrása: Michelisz Norbert/Facebook

Leave a Reply